به نام خدا
سلام علیکم
بنده در تاپیکی دیگر نیز سوالی پرسیدم.
در مورد اینکه آیا در زمان حکومت پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)و حضرت علی(علیه السلام)نیز حجاب اجباری بوده یا نه؟؟؟
اگر کسی پاسخ این سوال را می داند بگوید.
مسلما همه چیز را مشخص می کند.
آیا باید واجب را اجبار کرد؟؟؟
فی امان الله
نقل قول:کسی که با نوشته شریعتی اسلام را بیاموزد سر از گروهک منافقین و فرقان در می آورد.
با عرض پوزش اینو قبول ندارم
(۲۰/شهریور/۹۲ ۱۵:۲۰)سجاد313 نوشته است: [ -> ]به نام خدا
سلام علیکم
بنده در تاپیکی دیگر نیز سوالی پرسیدم.
در مورد اینکه آیا در زمان حکومت پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)و حضرت علی(علیه السلام)نیز حجاب اجباری بوده یا نه؟؟؟
اگر کسی پاسخ این سوال را می داند بگوید.
مسلما همه چیز را مشخص می کند.
آیا باید واجب را اجبار کرد؟؟؟
فی امان الله
در زمان پيامبر و امامان آيا بي حجاب وجود نداشته است؟ برخوردها چگونه بوده؟ البته من خودم طرفدار رعايت حجاب و اجراي احكام اسلامي هستم. منتها ممكنه يك نفر يك چنين سوالي بپرسه. جوابش رو چي بايد داد. اين رو همه مي دانند كه احكام اسلام و عمل به آن انسان رو به سعادت مي رسونه. ولي خب بعضي افراد نمي خواهند. چه جوابي ميتوان داد؟
برای اینکه بدانیم که در زمان پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و ائمه معصومین علیهم السلام بی حجابی وجود داشته یا خیر ابتدا لازم است بدانیم که تا چه زمانی حجاب واجب نبوده و از کی حجاب واجب شده و وضعیت زنان قبل و بعد از نزول آیه حجاب و واجب شدن آن چگونه بوده است لذا به نکات ذیل دقت بفرمایید:
1- به نظر مىرسد حكم ايجاب حجاب در سال ششم هجرت تشريع گرديد. شاهد بر آن، آيات سوره نور است كه داستان معروف افك در آن آمده است. در همين زمان بود كه منافقين و اراذل و اوباش در صدد برآمدند با ايجاد شايعه درباره زنان پيامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و با درست كردن مزاحمتهاى راهى براى زنان آزاده به بهانه كنيز انگاشتن آنها قلوب پيامبر و مسلمانان را جريحهدار بكنند. به دنبال اين اوضاع و شرايط بود كه خداوند آيات مربوط به پوشش را براى بازگويى به امت نازل فرمود و حجاب و حد و مرز و اندازه آن بعد از نزول آن آیات واجب شد. پس تا اینجا معلوم می شود که تا حدود 19 سال بعد از بعثت پیامبر حجاب کامل میان مسلمانان واجب نبود اما به علت علل و عواملی که ذکر شد هم حجاب واجب شد و هم دیگر کسی نمی توانست بی حجاب باشد چراکه مسلمانان در صدر اسلام و در زمان پیامبر بسیار مقید به رعایت احکام اسلامی و دستورات الهی بودند.
2- آيات مربوط به حجاب در دو سوره از قرآن (نور و احزاب) آمده است. سوره نور، آيه 30 و 31 كيفيت پوشش را بيان مىكند. ابتدا مىفرمايد: بگو (اى پيامبر) براى مؤمنين و مؤمنات كه نگاههايشان را كوتاه كنند يعنى هنگام نگاه به يكديگر به صورت خيره به هم نگاه نكنند. از نگاه به گونه وراندازى و استقلالى پرهيز كنند. آنگاه به زنان مومن خطاب كرده و مىفرمايد: وَ لْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلى جُيُوبِهِنَ؛ مي بايد روسرى خود را بر روى سينه و گريبان خويش قرار دهند، (احزاب، آيه 59). هم به اين مطلب اشاره دارد. در اين آيه چنين آمده است: اى پيغمبر... به زنان مؤمن بگو كه جلبابهاى (روسرى) خويش را به خود نزديك سازند. روشن است كه وقتى به زن بگويند روسرىات را به خود نزديك كن مقصود اين است آن را رها نكن، آن را جمع و جور كن و خود را با آن بپوشان. مطلبی هم اکنون نیز متاسفانه میان بعضی از زنان رعایت نمی شود و تنها روسری های خود را بر روی سر می اندازند اما به پوشش موهای جلوی سر وگردن و اطراف سینه های خود توجی ندارند (اطلاعات بيشتر درباره كيفيت خاص پوشش را از همان آيه 31 سوره نور كه گذشت بهتر مىتوانید استنباط کنید.)
3- صاحب کتاب تفسیر كشاف، وضع زنان را در پيش از نزول آيات حجاب چنين شرح مىدهد: زنان، گريبانهايشان گشاد و باز بود، گردن و سينه و اطراف سينههاشان ديده مىشد و داخل روسرىها را معمولاً از پشت سر برمىگرداندند (همانطور كه الان بين مردان عرب متداول است) و قهراً قسمتهاى گردن و بناگوش و سينه ديده مىشد، (كشاف، ج 3، ص 231). اما توجه به این نکته بسیار ضروری است که درباره حضور زنان در اجتماع، بايد خاطر نشان كنيم كه زنان قبل از نزول اين آيات چنان نبوده است كه مثل مردان با سر باز در معرض اجتماع رفت و آمد بكنند، بلکه چون بد حجاب بودند و این موجب مسائل نا مناسبی برای بعضی شد لذا خداوند برای جلوگیری از فساد حجاب را واجب کرد، بنابراين آنچه در جامعه رواج داشت و قرآن به مبارزه با آن برخاست، پديده بدحجابى بود، نه بىحجابى.
4- چنان كه گذشت، افراد هوسباز و اراذل با ايجاد مزاحمتها باعث دلتنگى زنان مدينه مىشدند. روشن است كه با آمدن حكم حجاب و دستور مجازات اينگونه افراد به طور طبيعى حضور زنان راحتتر و چشمگيرتر انجام مىشد.
اما نحوه برخورد را نیز خود خداوند در قرآن کریم به آن اشاره کرده و درباره مجازات آنان مىفرمايد: «اگر اينها دست از عمل زشت خود برندارند، تو را فرمان مىدهيم كه به آنها حملهبرى كه ديگر جز اندكى در پناه تو نخواهند بود»، (احزاب، آيه 60) ، بنابراين مىتوان گفت با وجوب حجاب هم خود زنان به آرامش و ایمنی بیشتری رسیدند و هم ارازل و اوباش سرکوب شدند و هم خداوند با تعیین مجازات متخلفین به برخورد با مسئله بی حجابی پرداخت و راه و رسم حفظ حجاب و نحوه مقابله با متخلفان را به همگان نشان داد.
براى آگاهى بيشتر ر.ك: 1- تفسير الميزان، ج 15، ص 127 به بعد. 2- كشاف، ج 3، ص 227. 3- مسأله حجاب،مرتضى مطهرى. 4- حجاب در اديان،محمدى آشنانى.
منبع
نقل قول:پس الان سوریه و لبنان هم مسلمان نیستند دیگه!!
پس بهانه اینهمه کمک به اونها از سوی ایران چیه؟!
دقت کردید لحنتون چطوریه!
من گفتم با بی حجابی ادعای مسلمانی ادعای مسخره ایست
فکر کردید با داشتن یک اسلام و رسم و مسلمانی دیگر همه چیز حل شده؟
تاپیک اسلام التقاطی رو برای همین زدم
خیلی ها ادعای اسلام دارند.
نقل قول:متاسفم براتون!
دکتر شریعتی نقش مستقیمی در به ثمر رسیدن همین انقلابی داشت که الان دارین براش به سر و سینه میزنین!
اگر امثال شریعتیها نبودن و جوانان را به شور نمی آوردند انقلاب به این سرعت به ثمر نمی رسید
باشه از این پس می ریم با نوشته های شما اسلام را یاد میگیریم!!! نمونه همونی که میگفت سر اون کسی که میگه اسلام دین خشونته را ببرید!!!!!!!!!!!!!!!!!!
من نگفتم دکتر شریعتی فلانه
نوشته خوب هم دارد ولی اگر احیانا تاریخ را مطالعه کنید می بینید منحرفین اوایل انقلاب از منابعی اسلام را فراگرفتند که مرجعیت را یا قبول نداشتند یا کامل نمی دانستند
آخر عاقبت خیلی از اینها هم به گروهک های تروریستی کشیده شد در حالی که ظاهرشان مسلمان بود
تا وقتی نوشته های بزرگانی مثل شهید مطهری-شهید بهشتی و شهید هاشمی نژاد هست نیاز به این صحبت شما نیست
هوچی گری نکنید چون محتوای صحبت های شما کاملا مشخصه که هدفتون چیه
نقل قول:به قومی مبتلا شدیم که فکر می کنند خدا جز آنها کسی دیگر را هدایت نکرده
در تاپیک تشخیص جنسیت فرزند!! ابوعلی سینا یک فرد عادی بود که روشش مسخره و خرافاتی بیان میشد از دیدگاه دوستان شما
حالا ازش حدیث نقل میکنید
اگر فکر میکنید میشه لخت بیای وسط خیابون و هر کاری رو بکنی و اگر کسی چیزی گفت بگی دلم میخواد اجباری نیست و غلط میکنی نهی از منکر کنی در اشتباهید
اسلام کاملا روشنه
هم شما حقیقت رو میدونید هم من هم بقیه
نقل قول: با عرض پوزش اینو قبول ندارم
توضیح دادم
(۲۰/شهریور/۹۲ ۱۴:۵۸)شاهد نوشته است: [ -> ]الان تصور کنید حجاب آزاد بشه!!!!!
خب؟
الان پامیشید میروید به خیابان!
خب دقیقا تصور کنید که با چه صحنه هایی مواجه خواهید شد؟!!!!
در مقابل صحنه هایی که هم اکنون از بدحجابی میبینید!!!!
فقط به همین سوالم جواب بدید
کدام شرایط را انتخاب خواهید کرد؟
نه برای چند روز...نه برای چند هفته...برای همیشه به این شکل بودن را تصور کنید...
سلام خدمت شما. جالب بود این قضیه رو پیش کشیدید چون چند وقته پیش یه مقاله ای در همین مورد خونده بودم.
این دلیل آوردن شما رو به اصطلاح میگن
"مغلطه ی سراشیبی لیز" یا slippery slope
نقل قول:این مغلطه زمانی اتفاق می افتد که ما بگوییم اگر اتفاق "الف" رخ دهد، آنگاه اتفاق "ب" رخ خواهد داد و ... تا آخر اتفاق "ی". و چون اتفاق "ی"اتفاق ناخوشایندی است، پس نباید بگذاریم اتفاق "الف" صورت پذیرد. گوینده این القا را می خواهد بکند که تو بر فراز یک سراشیبی لیز قرار داری و اگر یک گام جلو روی تا پایان شیب فرو می افتی.
مثلا :
اگر ازدواج همجنس گرایان آزاد شود، حتما بعد آن باید ازدواج با والدین هم آزاد شود، لابد ازدواج با ماشین و میمون و سگ و گربه خانگی هم باید آزاد شود؛ پس ازدواج همجنس گرایان نباید آزاد شود.
یا
اگر حجاب در ایران اختیاری شود، فردا همه با مینی ژوپ به خیابان ها می آیند، ٤ روز دیگر لابد می خواهند در وسط خیابان سکس کنند، بعد از مدتی جامعه ی ایران را فساد و فحشا خواهد گرفت؛ پس حجاب در ایران نباید اختیاری شود.
همانطور که در نمونه ها دیدید؛ مغلطه گر می خواهد با چیزی مخالفت کند، اما بجای آوردن برهانی منطقی و مرتبط, به ساختن گونه ای پروپاگاندا می پردازد و گویی فرد را از بالای یک شیب تند و لیز حل داده باشی، از یک مساله ی کوچک چندین اتفاق بی ربط را نتیجه می گیرد و اتفاقات بزرگ و بزرگ تر می شوند تا اینکه به شکل فاجعه ای در چشم شنونده یا خواننده ظاهر شود. سپس با بهره گیری از احساسات قلیان یافته یا ظاهر منطقی اتفاق نهایی بزرگ پایان نتیجه می گیرند که برای جلوگیری از آن حادثه باید از همان اول جلوی آن را گرفت.
لزوما اگر حجاب اجباری شود همه ی افراد که حتی بی حجاب هم نمی شوند، ممکن است خیلی از افراد همین حجاب امروزی خود را حفظ کنند و برخی از افراد بی حجاب بگردند، یک شبه عرف جامعه که تغییر نمی کند، نهایت آن می شود که افراد روسری سر نکنند. اینکه نتیجه گرفته اند که همه مینی ژوپ خواهند پوشید یک نتیجه گیری خیالی و ابلهانه است، چراکه حتی در جوامع غربی تعداد کمی مینی ژوپ می پوشند و یا نمونه ی آزادی حجاب در پیش از انقلاب را داشته ایم که همه گونه پوششی بود حتی چادر مشکی شاید بیشتر از امروز بود. اینکه از اتفاق خیالیِ ٢ اتفاق از آن خیالی تر ٣ یعنی سکس همگانی در خیابان را نتیجه گرفته اند دیگر نیازمند ذهن بیمار پرونو پندار می باشد. اما همه ی این رخدادها پله پله بزرگتر و به دیده شنونده هولناک تر می شود تا مغلطه گر به نتیجه نهایی یعنی همگانی شدن سکس برسد تا به هدف خود یعنی توجیه مغلطه وار اینکه چرا حجاب اختیاری نیست برسد.
همونطور که میدونید قبل انقلاب هم تو این کشور هم زن چادری داشتیم هم زن بی حجاب ولی اون وضع اسف باری که میگید نبوده.
همین الانش تو تهران یه دخترایی رو آدم میبینه شاخ در میاره تو لاس وگاس همچین چیزهایی نمیبینه آدم که تو پایتخت یک کشور اسلامی میبینه. خب الان که حجاب اجباریه پس چرا همچین چیزهایی دیده میشه هنوز؟!
اینها همه نتیجه ی فشار آوردن به این نسله که بجایی رسیدن که معنی زیبایی رو تو شبیه هیولا شدن میبینن دیگه
تو کدوم کشور سکولار شما همچین آرایش هایی رو میبینید که اینجا میبینید؟!
از قدیم هم گفتن آدم حریص به ممانع هست.
شما به یه بچه 100 بار بگو سر فلان قفسه آشپزخونه نرو ، بدتر میره سمتش ببینه چه خبره اونجا. لج میکنه.
اینجا رفتار معکوس بیشتر جواب میده من امتحان کردم بهش بگش حتما برو نمیره اتفاقا : d با به رفتنش بی محلی نشون بدی.
اگه پای زرو هم وسط باشه که دیگه بدتر مردم هیچ جوره زیر بار زور نمیرن چه رضاخان چادرشون رو بکشه چه ما چادر سرشون کنیم. همین زوری بودن حجاب و یا روسری یا تو سری قضیه رو بدتر و بدتر میکنه.
یسری دختر ها رو ما داریم اگه حجاب آزاد بشه همین روسری رو انتخاب میکنن هنوز یسری چادر همه بی حجاب نمیشن پس.
یسری هم هستن حجاب رو میزارن کنار ولی به این معنی نیست که با بیکینی بیان تو خیابون که! پوشش متعارف داره بی حجابی هم.
فرهنگ این کشور با همه ی مسائل همین رفتار رو داره. اول که یچیزی میاد ممنوعش میکنن مردم دزدکی میرن سمتش بحث عقده ای شدن و غیره بماند آخر گند قضیه رو در میارن بعد تازه میایم براشون آزاد میکنیم!
یه مثالش میتونه همین فیس بوک باشه. اگه بجای ممنوع کردن بیایم از همون اول با فرهنگ سازی هر پدیده ای رو بریا مردم آزاد بزاریم این نابهنجاری هایی که میبینیم اتفاق نمیوفته.
بحث مغایرت با اسلامش هم نیست به قول دوستمون لبنان و سوریه هم کشورهای اسلامی هستن ولی مسئله ی حجاب ندارن.
از قبل از انقلاب گفتید!
خوب است جشن هنر شیراز و جشن های 2500 ساله را بیاد آورید
پس همین الان هم وضع بهتر است
در ضمن کسی که در خانه خود ماهواره دارد و از هر طرف تبلیغ مسموم وجود دارد شرایطش از قبل انقلاب بسیار بدتر است
اونی هم که گفتید مغالطه نیست
ایشون گفتند تصورشو بکن بعدا چی میشه
خب بعدا چی میشه؟
شما فکر کردی اگر جلوی یک سری آدم بی حیا رو نگیری چکار میکنن؟
کنار دریا که اونطورین،عروسیاشون که اونطوریه و هیچی هم بهشون نمیگن
وسط خیابون هم بهشون میدون بدی از اون بدتر هم انجام میدن چون عقل درست حسابی ندارن متاسفانه
در ضمن اگر لاس وگاس تشریف ببرید از این بدترش هم هست (شهرهای دیگه هم همینطور)
انقدر از شرایط کنونی بد نگید چون هنوز هم وضع خوبه
(۲۰/شهریور/۹۲ ۱۶:۳۶)#1Zero نوشته است: [ -> ]سلام خدمت شما. جالب بود این قضیه رو پیش کشیدید چون چند وقته پیش یه مقاله ای در همین مورد خونده بودم.
این دلیل آوردن شما رو به اصطلاح میگن
"مغلطه ی سراشیبی لیز" یا slippery slope
سلام
اوه اوه My God!
این دیگه چیه؟!
باور کنید تا حالا نشنیده بودم!
نقل قول:همونطور که میدونید قبل انقلاب هم تو این کشور هم زن چادری داشتیم هم زن بی حجاب ولی اون وضع اسف باری که میگید نبوده.
من فقط گفتم تصور کنید
شما چرا تصور اسف بار کردید؟؟؟
نقل قول:همین الانش تو تهران یه دخترایی رو آدم میبینه شاخ در میاره تو لاس وگاس همچین چیزهایی نمیبینه آدم که تو پایتخت یک کشور اسلامی میبینه. خب الان که حجاب اجباریه پس چرا همچین چیزهایی دیده میشه هنوز؟!
خوبه خودتون قبول دارید...اگر که حجاب اجباریه اینطوریه...پس بعد از آزادی حجاب از اون وضع کشورهای دیگه هم که گفتید بدتر خواهد بود
نقل قول:اینها همه نتیجه ی فشار آوردن به این نسله که بجایی رسیدن که معنی زیبایی رو تو شبیه هیولا شدن میبینن دیگه
تو کدوم کشور سکولار شما همچین آرایش هایی رو میبینید که اینجا میبینید؟!
از قدیم هم گفتن آدم حریص به ممانع هست.
شما به یه بچه 100 بار بگو سر فلان قفسه آشپزخونه نرو ، بدتر میره سمتش ببینه چه خبره اونجا. لج میکنه.
اینجا رفتار معکوس بیشتر جواب میده من امتحان کردم بهش بگش حتما برو نمیره اتفاقا : d با به رفتنش بی محلی نشون بدی.
اگه پای زرو هم وسط باشه که دیگه بدتر مردم هیچ جوره زیر بار زور نمیرن چه رضاخان چادرشون رو بکشه چه ما چادر سرشون کنیم. همین زوری بودن حجاب و یا روسری یا تو سری قضیه رو بدتر و بدتر میکنه.
بله قبول دارم...دقیقا به همین دلیله که تو کشورهای اروپایی با این سرعت دارن مسلمون و مخصوصا شیعه میشن
همون قضیه منع شدن
نقل قول:
یسری دختر ها رو ما داریم اگه حجاب آزاد بشه همین روسری رو انتخاب میکنن هنوز یسری چادر همه بی حجاب نمیشن پس.
یسری هم هستن حجاب رو میزارن کنار ولی به این معنی نیست که با بیکینی بیان تو خیابون که! پوشش متعارف داره بی حجابی هم.
فرهنگ این کشور با همه ی مسائل همین رفتار رو داره. اول که یچیزی میاد ممنوعش میکنن مردم دزدکی میرن سمتش بحث عقده ای شدن و غیره بماند آخر گند قضیه رو در میارن بعد تازه میایم براشون آزاد میکنیم!
معلومه یه سری ها حجابشون رو حفظ میکنن
چیز عجیبی نیست
بحث ما هم همونها هستن
کسانی که معذب خواهند شد
نقل قول:یه مثالش میتونه همین فیس بوک باشه. اگه بجای ممنوع کردن بیایم از همون اول با فرهنگ سازی هر پدیده ای رو بریا مردم آزاد بزاریم این نابهنجاری هایی که میبینیم اتفاق نمیوفته.
بحث مغایرت با اسلامش هم نیست به قول دوستمون لبنان و سوریه هم کشورهای اسلامی هستن ولی مسئله ی حجاب ندارن.
درسته برای فیسبوک شاید بشه با فرهنگ سازی کار رو پیش برد
ولی بی حجابی نه
بی حجابی خیلی قضیش فرق میکنه
نمیدونم تو کشورهای دیگه رفتید که انقدر با اطمینان میگید فلان مدل زیاد نمیپوشن!!!!
وقتی میگیم بی حجاب یعنی بـــــــــــــــــــــــــــــــــی حجاب
ببینید خود شما الان دارید همون بی حجاب ها رو هم محدود میکنید
وقتی پذیرفتیم خانم شما میتونید بی حجاب بیاید تو خیابون یعنی هرچی دلت خواست بپوش بیا بیرون
شما چرا تغییرش میدید
اونی که میبینید تو کشورهای دیگه تو خیابون آرایش زیاد نمیکنه با یه بلیز شلوار میاد بیرون
چون میخواد بره دانشگاه یا سر کار
نه اینکه همیشه اینطوری باشه
(۲۰/شهریور/۹۲ ۱۱:۲۶)ehsanagiyan نوشته است: [ -> ]بسم هو
سلام علیکم
برادر من باید در کار هست. دین اجبباری نیست و نباید در مورد ان این موضوع رعایت شود. خطاب به شما و دوستانی که می گویند حجاب مفسده ی اجتماعی دارد.
علیکم السلام
قبول شخصی دین اجباری نیست ولی قوانین اجتماعی دین و قوانین کشور اجباری است. این دو را قاطی نکنید.
دلیل هم فقط مفسده نیست.
نقل قول:من آمارم رو می دونی از کجا میارم؟ از اینکه سال به سال جمعیتی که برای 22 بهمن و فلسطین می ان کم و کمتر می شه
این معلوم نیست درست باشد.
(۲۰/شهریور/۹۲ ۲۰:۱۸)غربت تشیع نوشته است: [ -> ]علیکم السلام
قبول شخصی دین اجباری نیست ولی قوانین اجتماعی دین و قوانین کشور اجباری است. این دو را قاطی نکنید.
دلیل هم فقط مفسده نیست.
این معلوم نیست درست باشد.
بسم هو
سبلام علیکم
قوانین یک کشور رو اکثریت جمعیت آن کشور تعیین می کنند و در حال حاضر طرفداران نظام اسلامی در اقلیت اند. یا در بهترن حالت برابرند!
موفق باشید