رَبِّ أَوْزِعْنِي أَنْ أَشْكُرَ نِعْمَتَكَ الَّتِي أَنْعَمْتَ عَلَيَّ وَعَلَىٰ وَالِدَيَّ وَأَنْ أَعْمَلَ صَالِحًا تَرْضَاهُ وَأَصْلِحْ لِي فِي ذُرِّيَّتِي إِنِّي تُبْتُ إِلَيْكَ وَإِنِّي مِنَ الْمُسْلِمِين
بار خدایا، مرا بر نعمتی که به من و پدر و مادر من عطا فرمودی شکر بیاموز و به کار شایستهای که رضا و خشنودی تو در آن است موفق دار و فرزندان مرا صالح گردان،
من به درگاه تو باز آمدم و از تسلیمان فرمان تو شدم.
سوره احقاف آیه 15
مَّا يَفْعَلُ اللّهُ بِعَذَابِكُمْ إِن شَكَرْتُمْ وَآمَنتُمْ وَكَانَ اللّهُ شَاكِرًا عَلِيمًا﴿۱۴۷-نساء﴾
خدا را با عذاب کردن شما چه کار است؟ اگر شکرگزاری کنید و ایمان بیارید، همانا خداوند بسیار شاکر (و حق شناس) و علیم (و آگاه) است.
بسم الله الرحمن الرحیم
مَنِ اهْتَدى فَإِنَّما يَهْتَدي لِنَفْسِهِ وَ مَنْ ضَلَّ فَإِنَّما يَضِلُّ عَلَيْها وَ لا تَزِرُ وازِرَةٌ وِزْرَ أُخْرى وَ ما کُنَّا مُعَذِّبينَ حَتَّى نَبْعَثَ رَسُولاً
(15 اسراء )
هر کس راه هدایت یافت تنها بنفع و سعادت خود یافته و
هر کس به گمراهی شتافت آنهم به زیان و شقاوت خود شتافته
و هیچ کسی بار عمل دیگری را به دوش نگیرد و
ما تا رسول نفرستیم هرگز کسی را عذاب نخواهیم کرد .
بسم الله
وَمَن يَتَّقِ اللَّـهَ يَجْعَل لَّهُ مَخْرَجًا
و هر کس خدا ترس و پرهیزکار شود خدا راه بیرون شدن (از عهده گناهان و بلا و حوادث سخت عالم) را بر او میگشاید.
سوره طلاق، آیه 2
چه تاپیک زیبایی
با اینکه همه قرآن تاثیرگذاره ولی بعضی آیات هستن که ادم موقع خوندنشون حس متفاوتی پیدا می کنه حسی که نمیشه وصفش کرد
اگه بگم چه آیه ای تا بحال تاثیر عمیقی روم گذاشت و احساساتم رو به غلیان دراورد آیه 53 زمر هست که دوستان اشاره کردند لحن این آیه خیلی خاصه مثل لحن صحبت کردن مادری که از عمق وجود و با عشق و محبت خالصانه با بچه خطاکارش حرف میزنه
قُلْ يا عِبادِيَ الَّذينَ أَسْرَفُوا عَلى أَنْفُسِهِمْ لا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَميعاً إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحيمُ (53زمر)
بگو: اى بندگان من كه بر زيان خويش اسراف كردهايد، از رحمت خدا مأيوس مشويد. زيرا خدا همه گناهان را مىآمرزد. اوست آمرزنده و مهربان
مشابه این آیه:
قالَ وَ مَنْ يَقْنَطُ مِنْ رَحْمَةِ رَبِّهِ إِلاَّ الضَّالُّونَ (حجر56)
گفت: جز گمراهان چه كسى از رحمت پروردگارش نوميد مىشود؟
يا بَنِيَّ اذْهَبُوا فَتَحَسَّسُوا مِنْ يُوسُفَ وَ أَخيهِ وَ لا تَيْأَسُوا مِنْ رَوْحِ اللَّهِ إِنَّهُ لا يَيْأَسُ مِنْ رَوْحِ اللَّهِ إِلاَّ الْقَوْمُ الْكافِرُونَ (یوسف87)
اى پسران من، برويد و يوسف و برادرش را بجوييد و از رحمت خدا مأيوس مشويد، زيرا تنها كافران از رحمت خدا مأيوس مىشوند.
آیات تاثیرگذاری که جنبه کاربردی بیشتری در زندگی روزمره ما دارند
یکی از مهمترین هاشون این آیه است:
وَ قُلْ لِعِبادي يَقُولُوا الَّتي هِيَ أَحْسَنُ إِنَّ الشَّيْطانَ يَنْزَغُ بَيْنَهُمْ إِنَّ الشَّيْطانَ كانَ لِلْإِنْسانِ عَدُوًّا مُبيناً (اسراء53)
و به بندگان من بگو كه با يكديگر به بهترين وجه سخن بگويند، كه شيطان در ميان آنها به فتنهگرى است، زيرا شيطان آدمى را دشمنى آشكار است.
معناى جمله" الَّتِي هِيَ أَحْسَنُ" كلماتى است كه احسن و از نظر مشتمل بودن بر ادب و خالى بودن از خشونت و ناسزا و توالى فاسده ديگر، نيكوتر باشد.(المیزان)
توجه:
شيطان پيوسته ميكوشد كه در اثر سخنان خشونت آميز و رفتار ناپسند مردم با يكديگر فتنه انگيزد و سبب عداوت و دشمنى مردم با يكديگر گردد و هر يك از حال طبيعى خارج شده نزاع و درگيرى پديد آيد و غرضى كه شيطان از معاشرت افراد با يكديگر دارد آماده گردد و از عداوت و دشمنى مسلمانان با يكديگر لذت ميبرد زيرا سبب مىشود كه مردم ملكات و خوى پسنديده خود را فراموش كنند غضب و خشم آنان به هيجان درآيد هر يك در مقام انتقام بر آيند آنگاه صحنه اى از فرمانروائى شيطان گسترده خواهد شد
.
(انوار درخشان)
...وَمَن يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَل لَّهُ مَخْرَجًا
وَيَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لَا يَحْتَسِبُ
وَمَن يَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ...
قسمتی از ایات 2و3 سوره مبارکه طلاق
...وهر کس از خدا پروا کند خداوند راه بیرون شدن را بر او می گشاید
و از جایی که گمان نبرد به او روزی عطا کند
و هر کس بر خدا توکل کند خدا او را کفایت خواهد کرد...
سلام
بعد از اون واقعه تاریخی و حماسه... که چند وقت پیش اتفاق افتاد و یک زلزمه و طوفان عظیم برای من و خانوادمو جمع دوستام ایجاد کرد، هممون به کلی داغون شده بودیم و کار و زندگی و خورد و خوراکو خلاصه ثانیه به ثانیه زندگیمون شده بود گریه و آه و حسرت و از ماست که بر ماست و ...
هیچی آروممون نمی کرد وقتی هم که دور هم جمع می شدیم که مثلا با هم بودن آروممون کنه بهتر که نه بدتر می شدیم
تا اینکه یه تفالی به قرآن زدیمو اون آیه ی صبر جمیل سوره ی یوسف اومد.
تو اون حالی که ما داشتیم واقعا مسکن خیلی عالی ای بود . بعد از اون بود که کم کم به روال عادی زندگیمون برگشتیم.
یا علی