تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: معما
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
(۱۲/مرداد/۹۰ ۲:۱۹)منتظر 14 نوشته است: [ -> ]صد آفرین بر جناب EMPERATOR
چه خوب نمی دونستم

اما دو تا معمای دیگه میگم :

1- ایا کسی میدونه چه حکمتی داشته که ناپلئون بناپارت کمربند قرمز میبسته؟

2-سه نفر برای خرید ساعتی به یک ساعت فروشی مراجعه میکنند.

قیمت ساعت ۳۰ هزار تومان بوده و هر کدام نفری ۱۰ هزار تومن پرداخت میکنند تا آن ساعت را خریداری کنند…

بعد از رفتن آنها ، صاحب مغازه به شاگردش میگوید قیمت ساعت ۲۵ هزار تومان بوده.

این ۵ هزار تومان را بگیر و به آنها برگردان

شاگرد ۲ هزار تومان را برای خود بر میدارد.

و ۳ هزار تومان باقیمانده را به آنها برمیگرداند. (نفری هزار تومان)

حال هر کدام از آنها نفری ۹ هزار تومان پرداخت کرده اند . که ۳*۹ برابر ۲۷ میشود.

این مبلغ به علاوه آن ۲ هزار تومان که پیش شاگرد است میشود ۲۹ تومان هزار تومان باقیمانده کجاست ؟
طراح سوال: دکتر حسابی

عمرا کسی بتونه سوال شماره 2 رو جواب بده

صورت مسئله اشتباه است
انها 28 هزار تومان پرداخت کرده اند
25+3 =28
+2 =30
مشکلی نداره که 1
نکته انحرافیش همونه
انها 25 هزار تومان پول ساعتشان است . 3 هزار تومان میگیرند میشود 28000 تومان 2000 هم شاگرد کش رفته
جمع 30000 تومان
ببینید خیلی ساده هست

30 29 28 این میشه 3 تا عدد
اما حالا 3 رو از 30 کم کنید میشه 27 مثل .محاسبه محور هستش . خود 27 رو نباید محاسبه کرد

البته من خودم فکر کردم نشنیده بودم. اسون هم بود
نکته انحرافیشم اینه 25+3=28 30-3=27 یعنی 2 تا سر بردار رو حساب کرده و این 1 همون هزار تومنه یعنی 3 تا عدد بین 27 تا 30 رو چهار تا حساب کردیم در 2 تا محاسبه یک بار از سر یم بار از ته
سئوال کاملا! درست هستش و هیچ وجه اشتباه و انحرافی نیست!!
مهم ترین نکته برای حل این مسئله خاصیت جمع پذیری اعداداستجواب رو حقیر به صورت ساده تری می نویسم:

معما تا جایی که شاگرد دوهزار تومان رو برای خود و سه هزار رو به آنها پس میدهد درست است اما مشکل اینجا وجود داره که وقتی نفری ۱۰۰۰ میگیرن در واقع نفری ۹۰۰۰ تومان پرداخته اند که ۹۰۰۰*۳=۲۷۰۰۰ و + ۲۰۰۰ میشه ۲۹۰۰۰ تومان!!!!

اشتباه همین جاست که نباید ۲۷ رو با ۲ جمع کرد و درواقع باید آنها رو از هم کم کرد.(۲۵+۲ تومان پول شاگرد =۲۷)

یعنی سه نفر ۳۰۰۰۰ تومان پول دادند که سه هزار تومان رو شاگرد به آنها برمیگرداند پس آنها ۲۷۰۰۰ تومان دادند که ۲۰۰۰ تومان رو شاگرد برداشته و ۲۵۰۰۰ هزار تومان رو بابت پول ساعت پرداخته اند. به همین سادگی

در ضمن پرفسور حسابی هیچ وقت جواب این معما را ندادند!!
یک معما هم بنده می نویسم البته فکر کنم دوستان همه بلد باشند!

دو اتاق در مجاورت هم قرار دارند. هر کدام یک در دارند ولی هیچکدام پنجره ندارند. درهایشان که بسته باشد درون اتاقها کاملا تاریک است. در یک اتاق سه چراغ برق به توانهای ۱۰۰، ۱۱۰ و ۱۲۰ وات و در اتاق دیگر سه کلید برق مثل هم وجود دارد.ا ما نمیدانیم کدام کلید کدام چراغ را روشن میکند( مثلا نمیدانیم آیا کلید وسطی مربوط است به چراغ وسطی یا به چراغهای دیگر اما بطور قطع میدانیم که هر کدام از کلید ها یکی از چراغها را روشن میکند. همچنین ترتیب چراغها را هم نمیدانیم ). شما معلوم کنید که هر کلید مربوط به کدام چراغ است. برای اینکار و در شروع، شما باید در اتاق کلیدها باشید و کار را از آنجا شروع کنید. شما میتوانید هر چند مرتبه که بخواهید کلیدها را روشن و خاموش کنید. اما شما تنها هستید و نمیتوانید از کسی کمک بگیرید و هیچگونه وسیله ای هم خواه برقی خواه غیر برقی بهمراه ندارید و مهمتر از همه اینکه شما حق ندارید بیش از یکبار وارد اتاق چراغها شوید و وقتیکه وارد شدید و بیرون آمدید، دیگر نمیتوانید مجددا وارد آن اتاق بشوید.

حال بفرمایید که هر کلید کدام چراغ را روشن می کند؟
جواب معمای چراغ ها :
دو تا روش داره :
1) به این صورت است که ابتدا وارد اتاق کلید ها که شدیم به ترتیب دلخواه مثلا ابتداد کلید چپ رو مزنیم پس از گذشت چند دقیقه کلید چپ رو دوباره میزنیم و به حالت اولیه اش برمیگردونم در همین حین کلید وسط رو مزنیم(لامپش رو روشن می کنیم) و کلید سوم رو به حال خودش رها میکنیم!

میریم به اتاق چراغ ها اون چراغی که روشنه کلیدش وسطی بود و دست میزنم به اون دوتا چراغ اونی که داغ بود کلیدش چپیه است و سومین چراغ هم معلومه دیگه کلیدش سمت راستیه است.!

این از این، معما دیگه نبود...!

حالا کسی میتونه روش دوم رو هم حدس بزینه بگه چه جوریه ؟
(۱۲/مرداد/۹۰ ۱۰:۳۱)محمود نوشته است: [ -> ]
(۱۲/مرداد/۹۰ ۱۰:۱۵)EMPERATOR نوشته است: [ -> ]یک معما هم بنده می نویسم البته فکر کنم دوستان همه بلد باشند!

دو اتاق در مجاورت هم قرار دارند. هر کدام یک در دارند ولی هیچکدام پنجره ندارند. درهایشان که بسته باشد درون اتاقها کاملا تاریک است. در یک اتاق سه چراغ برق به توانهای ۱۰۰، ۱۱۰ و ۱۲۰ وات و در اتاق دیگر سه کلید برق مثل هم وجود دارد.ا ما نمیدانیم کدام کلید کدام چراغ را روشن میکند( مثلا نمیدانیم آیا کلید وسطی مربوط است به چراغ وسطی یا به چراغهای دیگر اما بطور قطع میدانیم که هر کدام از کلید ها یکی از چراغها را روشن میکند. همچنین ترتیب چراغها را هم نمیدانیم ). شما معلوم کنید که هر کلید مربوط به کدام چراغ است. برای اینکار و در شروع، شما باید در اتاق کلیدها باشید و کار را از آنجا شروع کنید. شما میتوانید هر چند مرتبه که بخواهید کلیدها را روشن و خاموش کنید. اما شما تنها هستید و نمیتوانید از کسی کمک بگیرید و هیچگونه وسیله ای هم خواه برقی خواه غیر برقی بهمراه ندارید و مهمتر از همه اینکه شما حق ندارید بیش از یکبار وارد اتاق چراغها شوید و وقتیکه وارد شدید و بیرون آمدید، دیگر نمیتوانید مجددا وارد آن اتاق بشوید.

حال بفرمایید که هر کلید کدام چراغ را روشن می کند؟

این سوال رئیس مایکرو سافت بود و هرکی جواب میداد استخدام میشد
دوستم روش اولو جواب داد...ولی من اینجوری گفتم: یه آینه رو طوری میذاریم که بتونیم اتاق لامپ ها رو ببینیم بعد یکی یکی کلیدهارو بزنیم ببینیم کدوم روشن میشه جواب بدست میاد
يه راه ديگه اينكه يه كليد را مي زنيم و 2 دقيقه صبر مي كنيم بعد اون را خاموش مي كنيم و كليد ديگري را روشن مي كنيم و به اتاق چراغ ها مي رويم
يك لامپ كه روشن است (دومين كليدي كه روشن كرديم)
و يه لامپ ديگه هم بر اثر روشن ماندن كمي گرم شده دست ميزنيم ببينيم كدوم گرمه (كليد اولي كه پس از دو دقيقه خاموش كرديم)
و يه لامپ خاموش و سرد وجود داره كه اصلا بهش كاري نداشتيم و كليدش را نزديم
معماي بيل گيتس
(۱۲/مرداد/۹۰ ۱۳:۰۱)hadi.ah نوشته است: [ -> ]جواب معمای چراغ ها :
دو تا روش داره :
1) به این صورت است که ابتدا وارد اتاق کلید ها که شدیم به ترتیب دلخواه مثلا ابتداد کلید چپ رو مزنیم پس از گذشت چند دقیقه کلید چپ رو دوباره میزنیم و به حالت اولیه اش برمیگردونم در همین حین کلید وسط رو مزنیم(لامپش رو روشن می کنیم) و کلید سوم رو به حال خودش رها میکنیم!

میریم به اتاق چراغ ها اون چراغی که روشنه کلیدش وسطی بود و دست میزنم به اون دوتا چراغ اونی که داغ بود کلیدش چپیه است و سومین چراغ هم معلومه دیگه کلیدش سمت راستیه است.!

این از این، معما دیگه نبود...!

حالا کسی میتونه روش دوم رو هم حدس بزینه بگه چه جوریه ؟
من این معما3سال پیشتر شنیده بودم
لطفا چیز های جدید بذارید این که بیشتر کاربران تالار میدونند

حالا چندتا معما

1- آن چیست که خودش آب، دُشمنش آب؟

2- آن کدام دوبرادرند که در زیر یک کوه زندگی میکنند،و هیچ وقت خانه یکدیگر را نمی بینند؟

3- آن کدام شب تاریک است که در میان روز دیده میشود؟

4- این سر کوه، اَرّه اَرّه آن سر کوه، اَرّه اَرّه میان کوه، گوشت بره!
داش محمد اینا که خیلی قدیمین من بچه بودم عمه ام واسم میگفت

1- یخ
2- چشم ها
3- سیاهی چشم
4- دندان ها و زبان

لطفا جدید بنویس
با چندتا چیستان و معمای دیگه چطورین؟

1-هم نام خياباني است درتهران، هم نام بازاري در همان شهر و هم نام پادگاني؟(البته باید تهران را بشناسید)

2-هم نام شهري است، هم نام گياهي

3-شش دوست كه به سينما رفته اند، شش صندلي را كه تشكيل يك رديف را داده است اشغال مي كنند. جواد دور از فرهاد نشسته و در دو طرفش، دو نفر قرار دارند كه با دو نفري كه اطراف فرهاد نشسته اند متفاوت مي باشند. احمد و محمود هم دركنار يكديگر قرار گرفته اند و حسين دور از جواد است. آيا با اين حساب، صندلي يوسف در كنار راهروي ورودي اين رديف قرار گرفته است؟

4- جزاير «لانگرهانس» در كجا هستند؟

5- منظور از عبارت شوخي وار «اِوري بادي خربا بوزه ايتينگ كُنه پا لَرزِشم سي تينگ كُنه» چيست؟
(۱۲/مرداد/۹۰ ۲۱:۳۰)منتظر 14 نوشته است: [ -> ]4- جزاير «لانگرهانس» در كجا هستند؟

این یه چند سالی سوژه انواع سوالات از قبیل هوش، سرکاریو... بود تو کبد اند یه ربط هایی هم به این بیمارای دیابتی دارندExclamation
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
آدرس های مرجع