|
عصمت انبیا و اهل بیت
|
|
۲۳:۳۵, ۲۹/آبان/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/آبان/۹۲ ۲۳:۵۹ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام باتوجه به بحثی که در از سوی خانم عایشه بر موضوع (۲۹/آبان/۹۲ ۱۷:۲۸)عایشه نوشته است: بسم الله الرحمن الرحیم مطرح شد ، تصمیم گرفتیم که در موضوع عصمت بیشتر صحبت کنیم در این سلسله مباحث سعی شد که از عصمت انبیا تا عصمت خاندان ال طاها مورد برسی قرار بگیره و اثبات کنیم که هم انبیا معظم و هم اهل بیت خاندان رسالت دارای عصمت میباشند و هم اینکه بحث عصمت هم همانند امامت ، موهبی است از سوی خدای متعال. پیش از اغاز به بحث لازم میدونم که جواب خانم عایشه رو بدم تا شبهه و موضوعی باقی نمونه که ایشون هرچی زودتر به پاسخ های خودشون برسن. بسم الله الرحمن الرحیم خانم عایشه سلام علیکم در پاسخ به شما لازم هست اول چند نکته رو خدمت شما عرض کنم بعد به پاسخ بپردازم. در ادرس دادن لطف کنید ادرس رو طبق خطبه و کدام نگارنده بفرمایید نه اینکه نهج البلاغه صفحه ... . این دیگه از ابتداییات هستش. بعد خدمت شما عرض کنم که ، متن رو لطف کنید حداقل متن اصلی به همراه متن ترجمه قرار بدید تا ببینیم که ایا ترجمه صورت گرفته معادل خود متن هست یا اینکه ترجمه ذوقی ( چون قبلا مشاهده شده بود که نقل میکردند بعد با مراجعه به متن هم میدیدم که اصلا متن ترجمه شده هم اونی نبود که نقل شده بود) بعد از کمی مقدمه میرسیم به جواب شما اصل كلام اميرمؤمنان عليه السلام اميرمؤمنان عليه السلام در خطبه 216 نهج البلاغه مىفرمايد: فَلَا تَكُفُّوا عَنْ مَقَالَةٍ بِحَقٍّ أَوْ مَشُورَةٍ بِعَدْلٍ فَإِنِّي لَسْتُ فِي نَفْسِي بِفَوْقِ أَنْ أُخْطِئَ وَلَا آمَنُ ذَلِكَ مِنْ فِعْلِي إِلَّا أَنْ يَكْفِيَ اللَّهُ مِنْ نَفْسِي مَا هُوَ أَمْلَكُ بِهِ مِنِّي. پس، از گفتن حق، از مشورت در عدالت خوددارى نكنيد، زيرا خود را برتر از آن كه اشتباه كنم و از آن ايمن باشم نمىدانم، مگر آن كه خداوند( كسيكه به من از خودم مالك تر است) مرا حفظ فرمايد. نهج البلاغه عبده، ج2، ص201، خطبه216؛ الكليني الرازي، أبي جعفر محمد بن يعقوب بن إسحاق (متوفاي328 هـ)، الكافي، ج8، ص356، تحقيق و تصحيح وتعليق علي أكبر الغفاري، ناشر: دار الكتب الإسلامية - طهران، الطبعةالرابعة،1362 هـ.ش. در واقع معناي كلام امام عليه السلام اين مي شود: روشن است كه اميرمؤمنان عليه السلام و نيز تمامى انبياء همانند انسانهاى ديگر داراى دو قوه عقل و شهوت هستند. آنها نيز همانند ما قادر هستند كه اشتباه كنند و يا مرتكب گناه شوند؛ اما تفاوتى كه آنها با بقيه مردم عادى دارند، در اين است كه لطف خداوند هميشه شامل حال آنها است، پس امام عليه السلام در اين خطبه، نه تنها خود را معصوم مىداند؛ بلكه سر منشأ اين عصمت را نيز لطف خداوند مىداند. اين گفته اميرمؤمنان عليه السلام دقيقا بر طبق همان تعريفى است كه شيعه از عصمت دارد؛ يعنى آنها قدرت بر انجام گناه را دارند؛ اما لطف خداوند هميشه شامل حال آنها است و آنها را از گناه و خطا باز مىدارد. شيخ مفيد رضوان در این باره اين چنين می گوید: العصمة لطف يفعله الله تعالى بالمكلف بحيث يمتنع منه وقوع المعصية وترك الطاعة مع قدرته عليهما. عصمت، لطفى از جانب خداوند است كه شامل حال مكلف مىشود و او را از وقوع در معصيت و ترك اطاعت باز مىدارد؛ با اين كه آن شخص قادر به انجام آن دو است. الشيخ المفيد، محمد بن محمد بن النعمان ابن المعلم أبي عبد الله العكبري، البغدادي (متوفاي413 هـ)، النكت الإعتقادية و رسائل اخري، ص37، تحقيق: رضا مختاري، ناشر: دار المفيد للطباعة والنشر والتوزيع - بيروت – لبنان، الطبعة: الثانية، 1414 هـ - 1993 م. توضيحات: چاپ كنگره هزارمين سالگرد رحلت شيخ مفيد. سخن امام عليه السلام با تعريفى كه شيخ مفيد از عصمت دارد، دقيقا عين هم هستند و تفاوتى با يكديگر ندارند. درست است كه آن حضرت در صدر كلام خود فرموده است: لَسْتُ فِي نَفْسِي بِفَوْقِ أَنْ أُخْطِئَ وَلَا آمَنُ ذَلِكَ مِنْ فِعْلِي. خود را برتر از آن كه اشتباه كنم و از آن ايمن باشم نمىدانم. اما در ذيل كلام خود بلافاصله براى دفع توهم نفى عصمت، امكان خطا از خويش را با جمله استثنائيه نفى نموده و فرمودهاند: إِلَّا أَنْ يَكْفِيَ اللَّهُ مِنْ نَفْسِي مَا هُوَ أَمْلَكُ بِهِ مِنِّي. مگر اينكه خداوند مرا در برابر خويشتن خويشم كفايت كند كه او بيش از خود من قلمرو هستيم را مالك ميباشد. به عبارت ديگر امام عليه السلام با اين تعبير يكى از زيباترين مظاهر توحيد افعالى را رقم زده و صريحا بيان فرمودهاند كه: «اگر لطف خدا شامل حال بندهاش نگردد هيچكس نميتواند فى نفسه و با استقلال خود را از خطا و لغزش مصونيت بخشد.» اگر كسى فقط نگاهش به صدر كلام امير المؤمنين عليه السلام باشد و به ذيل آن توجهينكند، مثل اين است که صدر آيه شريفه 110 سوره کهف را بخواند كه مى فرمايد: قُلْ إِنَّمَا أَنَا بَشَرٌ مِثْلُكُمْ و ذيل آيه را کنار بگذارد: يُوحَى إِلَيَّ آيا اين نظر، نظر ظلم و جفا نگرى نيست؟! در سوره ابراهيم، آيه 11 مىفرمايد: قَالَتْ لَهُمْ رُسُلُهُمْ إِنْ نَحْنُ إِلَّا بَشَرٌ مِثْلُكُمْ پسوند آيه هم اين است: وَ لَكِنَّ اللَّهَ يَمُنُّ عَلَى مَنْ يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ وَ مَا كَانَ لَنَا أَنْ نَأْتِيَكُمْ بِسُلْطَانٍ إِلَّا بِإِذْنِ اللَّهِ. همچنين تعبيرى که حضرت يوسف (عليه السلام) دارد: وَ مَا أُبَرِّئُ نَفْسِي إِنَّ النَّفْسَ لَأَمَّارَةٌ بِالسُّوءِ إِلَّا مَا رَحِمَ رَبِّي. يوسف/53. در نتيجه، استفاده عدم عصمت از گفتار اميرمؤمنان عليه السلام، گفتارى است نسنجيده و غير قابل قبول. این از پاسخ به موضوع شما که تاجایی که نیاز بود جواب داده شد. اما دوستان گرامی ان شالله بحث عصمت از انبیا تا اهل بیت رو در مجال بعد پیش میگیریم. هدف از این بحث روشن شدن بحث عصمت هست که باید فرستاده خدا ان رو داشته باشه و این داشتن هم لطف خدا هست به فستاده او. ان شا لله بحث کلی و مکفی رو در اینده دنبال خواهیم کرد. چون بحث سلسله ای هست دوستان لطف کنن و تاجایی که ممکن هست صبر و شکیبایی کنند تا بحث تکمیل بشه. اگه سوال و شبهه و مطلبی بود لطف کنین پیام خصوصی بدید تا اگه لازم بود در پست صحبت بشه و یا شاید در سیر کلی مبحث باشه ولی دیر زود بشه مطالب. با تشکر از همه دوستان مخصوصا خانم عایشه که موجبات ارایه مطالب با کیفیت بیشتر را فراهم میکنند.
|
|||
|
| آغاز صفحه 5 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۵:۴۹, ۱۱/آذر/۹۲
شماره ارسال: #41
|
|||
|
|||
(۱۱/آذر/۹۲ ۵:۳۹)Atosa نوشته است: من ک هیچ فایده ای تو ای پستای شما نمی بینم! خانم محترم شما سوال مي\رسي من جواب میدم ،جواب که برای شما قابل قبول نیست رو بی ربط میدونی. الان شما جواب سوال خودتونو میخواین یا جواب خانم عایشه؟ اگه دنبال جواب ایشون میگردی ، تشریف داشته باشین تا خودشون بیان ( البتهکه گفتن دیگه نمیان و دنبال کننده بحث نیستن چون من رو توهین کننده میدونن) شما مدرک چرا نمیدی؟الان توهین کردم نه؟ چرا بدبین میکنه؟ وادار میکنه با علم به اینکه جعلیات توش هست همه چیز رو باور نکنه و بره دنبال راستش. الان بی ربطیش کو؟ جواب به سوال شما بی ربطی به پست منه دیگه؟شما خودتون که از اول جواب میدین چرا جواب میدین؟ اگه بی ربطه؟ پس یچیزی داره که دارین دنبالش میگیردین دیگه. شما خیلی قشنگ فلش بک میکنین ولی دقت کنین که هر سوالی که گرسیدین تا جایی که میشد ( نیاز دیده شد) جوب دادم. حالا از نگاه شما بی ربط میتونه باشه ، چون دنبال جواب خاصی هستین که در این پستها به اون نمیرسین. من میخوام بدونم کسی که اشتباه میکنه ایا از عدالتش کم میکنه یا نه؟ اگه کم کنه د دیگه عادل نباشه چطور میتونه عامل به احکام الهی باشه؟ این که دیگه با عصمت همخونی داره این سوال و به گفته شما بی ربط نیست. |
|||
|
|
۵:۵۶, ۱۱/آذر/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/آذر/۹۲ ۶:۰۲ توسط Atosa.)
شماره ارسال: #42
|
|||
|
|||
(۱۱/آذر/۹۲ ۵:۴۹)mahdy30na نوشته است: ( البتهکه گفتن دیگه نمیان و دنبال کننده بحث نیستن چون من رو توهین کننده میدونن)خیالتون راحت بدترین حرفا هم ب ایشون بزنین میان!!!!!!!!!!! محاله نیان!!!!!!!!!! اگه فک میکنین با توهین بهشون کاری می کنین نیان اشتباه میکنین ایشون خانم رژان نیس ک بهش بربخوره کارش هست بحث با شیعه ها ای قد شیعه ها بهش فحش دادن ک میگه از شیعه توقع دیگه ای نمیره!!!!!! ![]() ![]() ![]() شما داشتی سوالهای بی ربط ب عصمت می پرسیدی ایشون گفت جواب نمیده و درس هم گفت! شما ی نگاه ب پستات بکنین: درباره عمر فاروق و حدیث قرطاس درباره تحریف قران تعریف نمیدونم بدعت!!!!!!!!!!!! درباره همه چی هست بجز جواب ب خانم عایشه کلا من فهمیدم ی سری از کاربرای اینجا فقط می تونن تاپیک بزنن کپی پیس کنن ولی وقتی پای بحث و مناظره میشه کم میارن شروع می کنن ب بد و بیراه گفتن یا بحث عوض کردن! حالا منظورم شما تنها نیستی اکثرا اینطورن ************************************************* شما زحمت خودت میکشی در سایت ب نظرم مباحثه نکنی بهتره چون نمیتونی فقط اعصاب خودت و بقیه خورد میکنی ******************************************************** بحث ای نیس ک ی سری مطلب کپی کنی و بگی قبول کن یا وقتی یکی حرفی می زنه کلمه ب کلمه سند بخوای!!!!!!!!!!!!!!!! (باید حداقل کلیات بدونی برا جزئیات سند بخوای ک مطمئن شی راسه!!!!!!!!!!!!!!!!!!) ن ک بگی علی مرتضی هرگز اشتباه نکردند بعد معلوم شه کلی اشتباه کردن!!!!!!!!!! مباحثه یعنی بتونی با او قدم ب قدم پیش بری ن تو نوشته های او طرف گیر کنی نتونی جواب بدی هیچ از کلمه ب کلمش توضیح بخوای!!!!!!!!!! بدعت چیه؟ او چیه او کیه !!!!!!!!!!!!!! |
|||
|
|
۶:۰۴, ۱۱/آذر/۹۲
شماره ارسال: #43
|
|||
|
|||
(۱۱/آذر/۹۲ ۵:۴۶)Atosa نوشته است: ای ک کاری نداره يعين اينكه پیامبر اگرم فقط موقع گرفتن و ابلغ وحی دارای صمت میباشد. جالب شد. چون قبلنا دوستان شما( اهل سنت) چیز دیگه میگفتن تو یه تالاری. خو ایه 3-4 سوره نجم که میگه پیامبر خدا از روی هوای نفس چیزی نمیگه ، این با حرف شما تناقض نداره؟ من بد برداشت کردم؟ هر زمان پرسیدید حتما با مدرک معتبر نه خبر واحدو.... بگید لطفا. بعد خدا میگه از من اطاعت کنید و از رسول من ، خو اینجا بحث عصمت چی میشه؟ یعنی این اطاعت کردن از رسول خدا تو کدوم قسمت جا میشه؟ مثلا وقتی فردی بیاد از رسول خدا سوال بگره و وحی نیاد ( ایه نازل نشه ) و رسول خدا حکمی کنن ایا این لحطه شامل عصمت میشه یا نه؟ چون اگه اشتباه حکم بدن از دایره عصمت خارج نمیشن؟ |
|||
|
|
۶:۱۰, ۱۱/آذر/۹۲
شماره ارسال: #44
|
|||
|
|||
(۱۱/آذر/۹۲ ۶:۰۴)mahdy30na نوشته است: جالب شد. چون قبلنا دوستان شما( اهل سنت) چیز دیگه میگفتن تو یه تالاری.تو کدوم تالار ی چیز دیگه گفتن!!!!!!!!!!!!!! چ حرفها!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ایه 3-4 سوره نجم میگه گفته های پیامبر (ایه های قران) وحی خدا هست و معتبره!!!!!!!!!!!! اصلا با اعتقاد ما تضاد نداره .ما هم میگیم اون آیه هایی ک پیامبر میگه مال خداست راست گفته ************** دیگه فک کنم اگه حکمی بدن شامل عصمت نمیشه اگه اشتباه حکمت بدن اشکال نداره چون عصمت فقط درباره ایه قران بود . تو زندگی معمولی ک عصمت ندارن ک ازش خارج شن! ![]() ************************ راستی من بگم شما بعضی پستات خوبه خعلی زحمت میکشی ولی خوب باید بیشتر تمرین کنی برا مباحثه من خودم هم بلد نیسم مباحثه ![]() ولی میام ک یاد بگیرم خانم عایشه قول داده ک اگه خوب بحثها بخونم و بچه خوبی باشم و مناظره یاد بگیرم و بیشتر مطالعه و تحقیق کنم من بعدها بکنه ناظر
|
|||
|
|
۶:۱۴, ۱۱/آذر/۹۲
شماره ارسال: #45
|
|||
|
|||
(۱۱/آذر/۹۲ ۵:۵۶)Atosa نوشته است: خیالتون راحت ودتون چرا فقط یک چیز بیشرتتکرار نمیکنین؟ کیکبار همین مستن رو بخونینببینین چیز حدید گفتین بجر اینکه سوال میکنین و بعد میگین بی ربط جواب میدی؟ حالا چرا برای شما ناراحت کنندس که جئاب میدم چه بی ربط چه با ربط؟ شما هنوز تو بحث عصمت نبی اکرم شک دارین و میگین بپرسم بعد چطور میگین که بقیه گفته هاتون درست باشه؟ شما معصومی؟ من اعصابم خورد نمیشه غصه من رو نخورین ! شما مباحثی که دوست دارین رو دنبال کنین ، کسی اجبار کرده این مطالب من رو بخونین؟ کسی زور کرده؟ کسی تحمیل کرده؟ نکرده که . اینهمه بحث دیگه هست از هر موضوع که دوست داشت باشی داریم . میتونین تو ختم قران و .... شرکت کنین ، چرا خودتونو خسته میکین؟ وقتی داری نقل قول میکنی باید بگی از کی داری میگی. الان من از قول شما یه چی بگم کلا تالار رو میگردی و میگی نگفتم ولی چطور من قبول کنم که اون حرف رو بعد از 14 قرن فلانی گفته؟ شما جواب منو بده لطفا بحث رو نپیجچون/ پیامبر به اندازه این سالها که نبی شدند فقط در حد هر ایه نازله معصوم بودن؟ یعنی بقیه رو دارای عصمت نبودن. راست میگی وگرنه اونهمه حدیث که درخلاف واقع بودن رفتار و کردار سول خدا بود نشر پیدا نمیکرد. |
|||
|
|
۶:۲۱, ۱۱/آذر/۹۲
شماره ارسال: #46
|
|||
|
|||
|
اخه من دوس دارم بدونم شیعه راسه یا سنی!!!!!!!!!!!!!
اگه تاپیک منحرف شه نمی فهمم ![]() ![]() ![]() بعدش من خعلی مطلب میخونم همش یادم نمی مونه ![]() باید بپرسم مطمئن شم دیگه |
|||
|
۶:۲۴, ۱۱/آذر/۹۲
شماره ارسال: #47
|
|||
|
|||
(۱۱/آذر/۹۲ ۶:۱۰)Atosa نوشته است: تو کدوم تالار ی چیز دیگه گفتن!!!!!!!!!!!!!! ببخشید اینجا گفتین که اگه اشتباه حکمت بدن اشکال نداره این یعنی چی؟ یعنی خلف دستور خدا؟این معارض با دستور خدا نیست؟ مثلا خدا میگه حلال ، پیامبر خدا در حالت غیر عسمت میگه حرام ، حالا باید حرف خدا رو گوش کرد یا رسول خدا رو ؟ اگه حرف هرکدوم رو گوش نکنی خلاف دستور خدا عمل کردی. میشه بیشتر تامل کنین و برام توضیح بدین؟ شما فکر میکنی که اگره حکم بدن شامل عصمت نشه؟ این یعنی چی مثلا ؟ یه مثال بی زحمت. این که گفتین عصمت مربوط به ایات میشه رو از کجای ایه برداشت دشتین؟ چون ::::::::::::::::::::::::::::: قرمزاشو بخونین)صريحترين آيه در عصمت مطلق نبي مكرم اسلام صلي الله عليه و آله و سلم آيۀ دوم تا چهارم سورۀ نجم است كه ميفرمايد : مَا ضَلَّ صَاحِبُكُمْ وَمَا غَوَى . وَمَا يَنْطِقُ عَنِ الْهَوَى . إِنْ هُوَ إِلَّا وَحْيٌ يُوحَى .نجم/2تا4 آیه2 سوره نجم :مَا ضَلَّ صَاحِبُكُمْ وَمَا غَوَى توضیح مفردات و ارتباط آنها با عصمت: كلمۀ «ضل» معاني متعدده دارد . يكي از معاني آن گمراهي است ، يكي ديگر غفلت و نسيان است . از آنجايي كه كلمۀ «ما ضل» نكره در سياق نفي است و افادۀ عموم ميدهد ، تمام مصاديق «ضل» حتي غفلت و نسيان را از نبي مكرم نفي ميكند. همانطوري كه در سورۀ بقره آيۀ 282 كلمۀ «ضل» استعمال شده و غفلت و نيسان اراده شده: وَاسْتَشْهِدُوا شَهِيدَيْنِ مِنْ رِجَالِكُمْ فَإِنْ لَمْ يَكُونَا رَجُلَيْنِ فَرَجُلٌ وَامْرَأَتَانِ مِمَّنْ تَرْضَوْنَ مِنَ الشُّهَدَاءِ أَنْ تَضِلَّ إِحْدَاهُمَا فَتُذَكِّرَ إِحْدَاهُمَا الْأُخْرَى . شما همواره براي كارهاي اساسيتان دو تا شاهد بگيريد ،براي اين كه اگر يكي از اين دو تا شاهد اگر فراموش كرد ، اگر غفلت كردند ، شاهد ديگر متذكر خواهد شد .اين جا كلمۀ «تضل» آمده و غفلت و نيسان از آن اراده شده است. « غوي » يكي از مصاديقش لغزش است . لغزش در حد بالايش ميشود گمراهي ، در حد پايينش ميشود ترك أولي . در رابطه با حضرت آدم كه مرتكب ترك أولي شد در بهشت ، دارد : وَعَصَى آَدَمُ رَبَّهُ فَغَوَى طه / 121 كلمۀ «غوي» يعني لغزش . غوي استعمال شده و اراده شده ترك اولي . حتي كلمۀ «غوي » به معناي ترك أولي هم از نبي مكرم نفي شده است . آیه3سوره نجم:وَمَا يَنْطِقُ عَنِ الْهَوَى . از روي هواي نفس سخن نميگويد در اينجا بزرگان اهل سنت همانند شوكاني كه از شخصيتهاي بزرگ و شناخته شدۀ اهل سنت است ، در كتاب فتح القدير ، ج3 ص 169 ميگويد : ( وما ينطق عن الهوى ) أي ما يصدر نطقه عن الهوى لا بالقرآن ولا بغيره . فتح القدير - الشوكاني - ج 5 - ص 105 پيغمبر نه آن وقتي كه براي شما قرآن و وحي الهي را ميخواند ، و نه آن مواردي كه غير قرآن و يا سنت و يا مطالب ديگري را براي شما بيان ميكند ، دچار خطا نميشود . هيچ يك از سخنان پيغمبر ؛ چه قرآن و چه غير قرآن از روي هواي نفس نيست . صاحب كتاب صفوة التفاسير ، صابوني در ج3 ، ص235 ميگويد : لا يتكلم الا عن وحي من الله عزوجل پيغمبر لب باز نميكند ؛ مگر اين كه وحي باشد . قاضي عياض در كتاب الشفاء همين تعبير دارد . قرطبي كه از شخصيتهاي بزرگ و شناخته شده اهل سنت است و مخصوصاً عزيزان اهل سنت احناف ايران براي ايشان ارزش ويژه قائل هستند . ميگويد : وفيها أيضا دلالة على أن السنة كالوحي المنزل في العمل . تفسير القرطبي - القرطبي - ج 17 - ص 85 ابن حجر عسقلاني از اركان علمي اهل سنت است . ايشان در رابطه با حديث : «هلم اكتب لكم كتاباً لن تضلوا» كه پيامبر در آخرين لحظات عمرش فرمود ، و برخي از حاضرين (نستجير بالله ) گفتند : «ان الرجل ليهجر » و جناب خليفۀ دوم هم گفتند : «قد غلبه الوجع » ميگويد : لأنه معصوم في صحته ومرضه لقوله تعالى وما ينطق عن الهوى ولقوله صلى الله عليه وسلم إني لا أقول في الغضب والرضا إلا حقا . فتح الباري - ابن حجر - ج 8 - ص 101 پيامبر ، چه در سلامتي و چه در هنگام بيماري معصوم است و از روي هواي نفس سخن نميگويد ؛ زيرا آن حضرت فرمودهاند : « سخني غير از حق از زبان من خارج نميشود ؛ چه در ناراحتي و چه در رضا . عيني در رابطه با همين روايت «قد غلبه الوجع » يا «ان الرجل ليهجر » كه بالاترين جسارت به ساحت مقدس نبي مكرم بود ميگويد : قلت نسبة مثل هذا إلى النبي لا يجوز لأن وقوع مثل هذا الفعل عنه مستحيل لأنه معصوم في كل حالة في صحته ومرضه لقوله تعالى * ( وما ينطق عن الهوى ) * ولقوله " إني لا أقول في الغضب والرضا إلا حقا " . چنين نسبتي به پيامبر جايز نيست ؛ زيرا انجام چنين چيزي از رسول خدا محال است ؛ چرا كه آن حضرت در حالي ؛ چه در سلامي و چه در بيماري معصوم هستند ؛ به دليل آيۀ « ما ينطق .... و به خاطر سخن آن حضرت كه فرمودند : " سخني غير از حق از زبان من خارج نميشود ؛ چه در ناراحتي و چه در رضا " . عمدة القاري - العيني - ج 18 - ص 62 و در جايي ديگر ميگويد : ولم يكن ، يقول في الغضب والرضا إلا حقا ، قال الله تعالى : * ( وما ينطق عن الهوى ) . عمدة القاري - العيني - ج 24 - ص 81 آیه4سوره نجم:إِنْ هُوَ إِلَّا وَحْيٌ يُوحَى . نطقهاي پيامبر چيزي نيست جز وحيي كه بر او نازل ميشود . اين آيۀ شريفه دلالت ميكند كه سنت پيغمبر همانند وحي منزل است . |
|||
|
|
۶:۳۱, ۱۱/آذر/۹۲
شماره ارسال: #48
|
|||
|
|||
(۱۱/آذر/۹۲ ۶:۲۴)mahdy30na نوشته است: آیه4سوره نجم:إِنْ هُوَ إِلَّا وَحْيٌ يُوحَى .خودتون نوشتین: وحی ک ب او نازل میشه وحی ک نازل میشه یعنی : آیه قران!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! نمیخواین بگین: صحبت با زن و بچه هاشون هم برایشون نازل میشده!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ای ایه کاملا مشخصه ک منظورش از نطق ها ایه های قران هست ک بر پیامبر نازل میشده!!!!!!! تعجب میکنم ای ک خعلی سادست!!!!!!!!!! |
|||
|
|
۶:۳۱, ۱۱/آذر/۹۲
شماره ارسال: #49
|
|||
|
|||
(۱۱/آذر/۹۲ ۶:۲۱)Atosa نوشته است: اخه من دوس دارم بدونم شیعه راسه یا سنی!!!!!!!!!!!!!بعضی وقتا باید مطالب و تکرار کنین تا مفهمو رو متوجه بشیم.چون تو تاپی ممکنه طرف جمله بندی رو نوعی دیگه با گفتن قرار بده. شما لطف کن همه رو ذخیره کن بعد وقتی که تالار نیستین بخون. یا مثلا بدین به پدر یا مادر براتون خلاصه کنن_ البته مطالبی که شخصا قرار میدم سعی میکنم خلاصه و یا جاهای مهم رنگش فرق کنه.- خو برای اینکه مطالب خلط نشه بحث ها ر وجدا صحبت میکنیم. مثلا کلاس درس نمیان ریاضی رو تو فارسی یگن که میگن؟ نه ولی اگه بگرسی ممکنه بگن سر وقتش و یا ممکنه همونجا هم براتون توضیح بدن. |
|||
|
|
۶:۴۱, ۱۱/آذر/۹۲
شماره ارسال: #50
|
|||
|
|||
|
مرسی راست میگین
من دوس دارم گاهی بعضی پستها تکرار شه هم دوباره بخونم هم اگه ندیدم ببینم!!!!!!!! مثلا اقا وحید لینک ی ارسال ب من دادن ک من بهش دقت نکرده بودم!!!!!!!!! ![]() اگه مثل یکی از ناظرامون پاورپوینت میکردین ک خلاصه تر و راحت بشه بحثها خعلی بهتر بود!!!!!!!!!!!! حالا رنگی هم خوبه ولی جمله های عربی خوب نیس وقتی تو ارسال هس من سختم میشه اون ارسال بخونم ب نظرم ارسال سختی می رسه!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|||
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| شیعه به عصمت ملایکه معتقد است | مسجد عشاق | 0 | 983 |
۲۴/آذر/۹۴ ۱۲:۰۲ آخرین ارسال: مسجد عشاق |
|
| دلایل برتری امام علی (علیه السلام) بر دیگر انبیا، از زبان خود مولا علی (علیه السلام) | zarati313 | 2 | 3,960 |
۳/آذر/۹۴ ۱۶:۳۹ آخرین ارسال: مخلوق |
|
| عصمت انبیا و اهل بیت در سیره نبوی | مهدی عباس زاده | 9 | 4,730 |
۲۲/اسفند/۹۲ ۶:۱۳ آخرین ارسال: مهدی عباس زاده |
|
| آیا مقام حضرت حجت از تمام انبیا و ائمه بالاتر است؟ | علی 110 | 0 | 1,610 |
۷/شهریور/۹۱ ۱۵:۱۵ آخرین ارسال: علی 110 |
|

قرمزاشو بخونین)