کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

موضوع بسته شده  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آیا آقای خامنه ای نایب امام زمان است؟
۷:۰۳, ۱۲/دی/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/دی/۹۰ ۷:۱۴ توسط emadm.)
شماره ارسال: #1

سلام به همه دوستان
مطلبی به نظرم اومد که گفتم اینجا مطرح کنم:
مگر اعتقاد بر این نیست که امام زمان در دوران غیبت کبرا نایب ندارند، پس چرا گاهی اوقات به آقای خامنه ای، نایب بر حق امام زمان گفته می شود؟
گذشته از آن، اگر امام نایبی نیز داشته باشند، قاعدتا باید توسط خود ایشان انتخاب شود.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: hosein.kh ، Mohammad Trust ، MohammadSadra ، fereydun ، SARV ، stranger00 ، محمدصالح ، peimane ، t.kam67

آغاز صفحه 4 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۳:۵۸, ۱۲/دی/۹۰
شماره ارسال: #31

نقل قول:اگر دوستام مایل باشند من تقریبا می تونم اسم 61 نائب امام زمان را باید ذکر شهر براتون بیارم البته بعد از امتحانات !
نکته جالبی است که حداقل برای من تازگی داشت.
این 61 نفر به چه صورت تشخیص داده شده اند؟ یعنی آیا فرضا خودشان چنین ادعایی کرده اند یا فرد دیگری آنها را تشخیص داده یا ...
و اینکه خود این افراد چطور فهمیده اند که نایب عام امام زمان اند؟
البته شخصا اطلاعی در این زمینه ندارم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یا ثارالله ، دیدگاه نوین
۰:۴۵, ۱۳/دی/۹۰
شماره ارسال: #32
آواتار
سلام
ممنون از ایجاد این تاپیک عالی.من هم دو سوال دارم.Blush

1- آیا اگر ولی فقیه دچار اشتباه شد هم تبعیت از ایشون واجبه؟

2- آیا ممکن نیست که ولی فقیه دچار گمراهی شود ؟ چون با توجه به پست های جناب انصار المهدی که می فرمایند انتخاب مستقیما از سوی امام عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) است این تصور به وجود می آید که ولی فقیه دچار گمراهی نمی شوند.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: emadm ، MESSENGER ، peimane
۱:۰۲, ۱۳/دی/۹۰
شماره ارسال: #33
آواتار
(۱۲/دی/۹۰ ۲۳:۱۰)emadm نوشته است:  دیدگاه جان، ممنون. اما به نظر من جدای از احکامی که مثال زدید (مثل احکامی که در دین مشخص شده)، سایر مسائل تا حد زیادی به تشخیص شخصی فرد مربوط میشن. و اینکه ممکنه فرد در عمل به سیره معصومین هم دچار خطا بشه. یعنی آن طور که باید به دین عمل نکنه (با توجه به جایز الخطا بودنش)

نقل قول: این سرپرستی در نقطه کمال خود در حکومت معنا می شود اما ...

در صورتی که فرد بتونه به حکومت برسه، حدود اختیاراتش چقدره؟ آیا یک حاکمه که باید بر اساس دین حکومت کنه، یا اختیارات دیگه ای هم داره؟

شهید چمران نطق جالبی دارند . ایشان می گویند که : من نمیگم ولی فقیه معصوم است بلکه میگم خدا طوری در دل ولی فقیه می اندازد که ( در موارد مربوط به ولایت ) اشتباه نکنه .
به هر حال فردی که ویژگی های مشروعیت را دارد ، حتما منتخب امام زمان هم است . و کسی که منتخب امام زمان است و سکان دار جامعه تشیع به حال خودش رها نمیشه مثل یک انسان ممکن الخطا
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یا ثارالله ، emadm
۱:۳۰, ۱۳/دی/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/دی/۹۰ ۲:۱۶ توسط emadm.)
شماره ارسال: #34

نقل قول:
شهید چمران نطق جالبی دارند . ایشان می گویند که : من نمیگم ولی فقیه معصوم است بلکه میگم خدا طوری در دل ولی فقیه می اندازد که ( در موارد مربوط به ولایت ) اشتباه نکنه .
به هر حال فردی که ویژگی های مشروعیت را دارد ، حتما منتخب امام زمان هم است . و کسی که منتخب امام زمان است و سکان دار جامعه تشیع به حال خودش رها نمیشه مثل یک انسان ممکن الخطا
در دنیا، حکومتهای مختلفی وجود دارند که در هر کدوم از اونها اشکالات و افراط و تفریطهایی وجود داره. الآن عربستان هم حکومت دینی داره و افغانستان هم تا چند سال پیش حکومت اسلامی داشت. در تاریخ هم که نگاه کنیم خیلی از حکومتها ادعای اسلامی بودن داشتند. اگر حمل بر مقایسه نشود، افرادی مثل معاویه هم ادعای حکومت دینی داشتند و مردم اونها رو به عنوان امیر المومنین می شناختند (البته اصلا قصد مقایسه ندارم، فقط به عنوان یک مثال نقض مطرح می کنم). پس چرا خدا جلوی اشتباه سایر حاکمان رو نمی گیره؟ چرا فقط همین یک نفر؟
و مهمتر از اون اینکه منبع یا برهان این گفته چیست؟
خب خدا می تونست ما رو طوری بیافرینه که اختیار نداشته باشیم و نتونیم گناه کنیم، اما شاید خواست خدا این بوده که مختار باشیم.
نقل قول:در صورتی که فرد بتونه به حکومت برسه، حدود اختیاراتش چقدره؟ آیا یک حاکمه که باید بر اساس دین حکومت کنه، یا اختیارات دیگه ای هم داره؟
این سوال رو هم اگر پاسح بدید ممنون میشم.
نقل قول:به هر حال فردی که ویژگی های مشروعیت را دارد ، حتما منتخب امام زمان هم است .
با این استدلال، شاید بشه این طور گفت که اگر حاکمی واقعا فرد خوبی باشه و بر اساس دین حکومت کنه، مورد تایید امام زمان هم هست. نه اینکه بگیم امام زمان مستقیما اون فرد رو تعیین کرده.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: G.F.B
۲:۱۰, ۱۳/دی/۹۰
شماره ارسال: #35
آواتار
(۱۳/دی/۹۰ ۱:۳۰)emadm نوشته است:  
نقل قول:
در دنیا، حکومتهای مختلفی وجود دارند که در هر کدوم از اونها اشکالات و افراط و تفریطهایی وجود داره. الآن عربستان هم حکومت دینی داره و افغانستان هم تا چند سال پیش حکومت اسلامی داشت. در تاریخ هم که نگاه کنیم خیلی از حکومتها ادعای اسلامی بودن داشتند. اگر حمل بر مقایسه نشود، افرادی مثل معاویه هم ادعای حکومت دینی داشتند و مردم اونها رو به عنوان امیر المومنین می شناختند (البته اصلا قصد مقایسه ندارم، فقط به عنوان یک مثال نقض مطرح می کنم). پس چرا خدا جلوی اشتباه سایر حاکمان رو نمی گیره؟ چرا فقط همین یک نفر؟
و مهمتر از اون اینکه منبع یا برهان این گفته چیست؟
خب خدا می تونست ما رو طوری بیافرینه که اختیار داشته باشیم و نتونیم گناه کنیم، اما شاید خواست خدا این بوده که مختار باشیم.
نقل قول:در صورتی که فرد بتونه به حکومت برسه، حدود اختیاراتش چقدره؟ آیا یک حاکمه که باید بر اساس دین حکومت کنه، یا اختیارات دیگه ای هم داره؟
این سوال رو هم اگر پاسح بدید ممنون میشم.
نقل قول:به هر حال فردی که ویژگی های مشروعیت را دارد ، حتما منتخب امام زمان هم است .
با این استدلال، شاید بشه این طور گفت که اگر حاکمی واقعا فرد خوبی باشه و بر اساس دین حکومت کنه، مورد تایید امام زمان هم هست. نه اینکه بگیم امام زمان مستقیما اون فرد رو تعیین کرده.

ولی فقیه صاحب اختیار اموری است که به نوعی با اداره جامعه و حکومت اسلامی مرتبط می شود. اگر مسائل و امور شخصی به نحوی متصل با مصالح نظام اجتماعی گردد ولی فقیه مداخله نموده و به حل و فصل آن می پردازد.

دوست من خداوند هیچ موقع جلوی اشتباه طاغوت رو نمیگیره(این نظر شخصی من بود)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: emadm ، peimane
۲:۱۸, ۱۳/دی/۹۰
شماره ارسال: #36
آواتار
انشالله که آقای خامنه ای نایب امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف)باشن.انشالله
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: emadm
۲:۲۳, ۱۳/دی/۹۰
شماره ارسال: #37
آواتار
(۱۳/دی/۹۰ ۰:۴۵)یا ثارالله نوشته است:  سلام
ممنون از ایجاد این تاپیک عالی.من هم دو سوال دارم.Blush

1- آیا اگر ولی فقیه دچار اشتباه شد هم تبعیت از ایشون واجبه؟

2- آیا ممکن نیست که ولی فقیه دچار گمراهی شود ؟ چون با توجه به پست های جناب انصار المهدی که می فرمایند انتخاب مستقیما از سوی امام عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) است این تصور به وجود می آید که ولی فقیه دچار گمراهی نمی شوند.

روایات بسیار زیاد در خصوص حظ و صیانت حاکم عادل از خطا و لغزش ،توسط خدای متعال وجود

دارد ؛ مثل روایت شریف امام رضا (علیه السلام) که فرمودند:
(( به راستی چون خدا بنده ای را برای اداره امور بندگان خود انتخاب کند،به او شرح صدر عطا کند و در دلش چشمه های حکمت بجوشاند و دانش خود را از راه الهام به او آموزد، که در پاسخ هیچ سوال و پرسشی در نماند و از حق و حقیقت سرگردان نشود ، زیرا از طرف خداوند مشمول کمک و تأید اوست ، از خطا و لغزش و بر خورد ناصواب در امان است ،خدا او را بدین صفات اختصاص داده تا حجت بالغه بر هر کدام از خلقش باشد که او را درک کند، این فضل الهی است که به هر که خواهد عطا کند، و خداوند صاحب فضل بزرگ است.1))

منبع : الکافی ج 1 ص 201؛ تحف العقول ص 439 ؛الاحتجاج ج 2 ص 436؛الامالی للصدوق ص 680 ؛عیون الاخبارالرضا ج1 ص 220
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: emadm ، یا ثارالله
۸:۱۰, ۱۳/دی/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/دی/۹۰ ۱۶:۲۸ توسط emadm.)
شماره ارسال: #38

ویکاپ عزیز
باید ببینیم این روایات به چه کسانی اشاره می کنند. برداشت من اینه که با توجه به اینکه به انتخاب شدن از طرف خدا اشاره شده، ممکنه شامل پیامبران و امامان باشه که به اعتقاد شیعه از طرف خدا انتخاب شدند.
البته گفته جناب انصار المهدی در مورد انتخاب مستقیم آقای خامنه ای از طرف امام زمان، هنوز برای من جای سواله. با توجه به اینکه ایشان توسط مجلس خبرگان انتخاب شدند. Huh
۱۰:۴۹, ۱۳/دی/۹۰
شماره ارسال: #39
آواتار
بله دوست عزیز ...
افراد زیادی در دنیا ادعای دین داری کرده اند و خیلی ها هم از ظاهر فرد گول خوردند . همیشه شرایطی در دنیا بوده که دو جبهه مخالف هم یک ادعا داشته باشند . مانند امام علی و معاویه ...به این میگن شرایط غبار آلود . و همیشه راه و چراغ هدایت رو خدا برای مردم گذاشته که بتوانند در هر شرایطی حق و باطل رو از هم تشخیص بدهند . ملاک تشخیص هم دین خداست .
اما همیشه چیزی و جود دارد که روشن کند حق و باطل کدام اند . شما نگاه کن ... الان تقریبا همه حکام جهان اسلام حد اقل در کلام مخالف اسرائیل اند . همین ملک عبد الله ، همین قذافی ... همشون سخنرانی های تندی بر علیه اسرائیل می کردند . اما زمانی که هنگام عمل شد چه ؟؟؟ وقتی اسرائیل به غزه حمله کرد . کدام یک از اینها بلند شدند و از غزه حمایت کردند ؟؟؟ همه جا زدند و تنها جبهه مقاومت که در راس آنها ایران بود و در طول 30 سال همیشه از فلسطین دفاع می کرد جلوی اسرائیل ایستاد .
در کل منظورم این است که فرد خودش باید حق رو از باطل سوا کنه ...
در مورد محدوده اختیارات هم ، حاکم اسلامی دقیقا همانند حاکم یک نظام غیر اسلامی است ، با این تفاوت که موظف است جامعه رو به سمت اهداف اسلام رهبری کند . حال برای اینکار دست افراد باز است . و می توانند فرمول های مختلف را به کار بگیرند .
یک نوع حکومت اسلامی خلافت است .
یک نوع دیگر سلطنت است .
نوع دیگر جمهوری است که البته این خودش چندین شاخه می شود .
هر سه الگو بالا ، برای نظام دینی نمونه تاریخی داشته اند . و هر کدام را که به مقبولیت لطمه نزند می توان انتخاب کرد . و طبعا با انتخاب هر کدام محدوده اختیارات حاکم هم تغییر می کند .
۱۲:۳۲, ۱۳/دی/۹۰
شماره ارسال: #40
آواتار
"به راستی چون خدا بنده ای را برای اداره امور بندگان خود انتخاب کند"
اين حديث كه گفتين، اگر بهش دقت كنيد نوشته "چون"!و اين "چون" به معني "اگر" هست.اين تا اينجا
مطلب بعدي اين است كه آيا معاويه را هم خدا برای اداره امور بندگان خود انتخاب كرده است؟(جدا از بحث مالكيت خدا بر تمامي امور!)
اگر بله، پس شرح صدر كو، اگر خير، پس دليلي بر انتخاب شدن ديگر حاكمان از طرف خدا هم وجود ندارد.
پس برداشت جناب

wakeup2012
نقض مي شود و هيچ حاكمي جز معصومين، از خطا و گناه مصون نيست، همانطور كه عصمت مطلقا در اختيار معصومين است.

مشاهده پروفایل کاربر

مشاهده موضوعات کاربر

مشاهده ارسال های کاربر

ارسال پیام خصوصی به کاربر
ن
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
موضوع بسته شده  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]