کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

موضوع بسته شده  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 4 رای - 4.25 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
بررسی دلایل رشد ازدواج موقت در کشور
۱۳:۴۱, ۵/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #1
آواتار
به نام خدا
یک آسیب شناس اجتماعی دلایل و تبعات ازدواج موقت را برای گروهای مختلف جامعه متفاوت می‌داند و معتقد است که اگر چه ازدواج موقت برای افراد مجرد کاربرد دارد اما می تواند خانواده های افراد متاهل را با بحران مواجه کند.

مصطفی فروتن، آسیب شناس اجتماعی و مشاور خانواده در تحلیل آمار اخیر سازمان ثبت اسناد مبنی بر افزایش 33 درصدی ثبت ازدواج موقت در گفتگو با خبرنگار ایلنا بیان کرد: این مساله یک پدیده چند وجهی است و باید از تمامی زوایا به آن نگاه کنیم تا بتوانیم قضاوت صحیحی در این مورد داشته باشیم. در تحلیل این مساله باید به انواع آن توجه داشت دلایل صیغه در میان زنان و مردان و همچنین متاهلین و مجردین متفاوت است.

دلایل ازدواج موقت در میان زنان

این آسیب شناس اجتماعی گفت: مهم ترین دلیل گرایش زنان به ازدواج موقت دلایل اقتصادی است و باید توجه داشت زنانی که از این طریق معیشت خود را می‌گذرانند افرادی قابل احترام اند زیرا برای اینکار خود را ملزم به رعایت برخی موازین و اقدامات می‌کنند.

فروتن ادامه داد: دلیل دیگر گرایش به ازدواج موقت به زنانی بر می گردد که در گذشته ازدواج ناموفقی داشته اند و نمی خواهند دوباره در موقعیت مشابه قرار گیرند اما نیاز به تکیه و همراهی در زندگی خود دارند.

وی افزود: در گروهی دیگر هم که در گذشته سابقه تاهل را دارند بحث غرایز جنسی و نیازهای فیزیکی مطرح است بنابر این می توانیم بگوییم که این سه دلیل شاخص ترین علت گرایش زنان به ازدواج موقت است.

دلایل ازدواج موقت در میان مردان

این مشاور خانواده اظهار کرد: اما در مورد دلایل گرایش مردان به صیغه، باید مردان متاهل و مردان مجرد را به طور جداگانه مورد بررسی قرار داد.

فروتن گفت: یک مرد مجرد برای شروع یک زندگی مشترک باید هزینه ها و امکاناتی را تهیه کند و به جایی برسد که بتواند هزینه های زندگی را تقبل کندکه این مساله زمان بر است و ممکن است تا سن 30 سالگی افراد طول بکشد، در این مدت مرد مجرد برای رفع نیاز های روحی و جسمی خود به جای آنکه به سوی تن فروشان برود می تواند از ازدواج موقت استفاده کند.

وی ادامه داد: اما در میان متاهلین شاخص ترین دلیل، تنوع طلبی جنسی است که افراد می خواهند تجربه های متفاوت در این زمینه داشته باشند. دلیل دیگر نیز آن است که در عقد دائم بنابر دلایل خاصی مانند نبود مهارتهای زندگی، ممکن است که زندگی زناشویی رنگی خاکستری به خود بگیرد و زن و شوهر با وجود حفظ ظاهر در عمل راه خود را از هم جدا کنند در این صورت پیش می آید که مردان متاهل برای فرار از انزوای عاطفی و روانی به ازدواج موقت روی می‌آورند.

این آسیب شناس اجتماعی بیان داشت: برخی نیز با وجود داشتن پایگاه عاطفی برای تجربه کارهای هیجان انگیز، بیمار گونه و رفتار های جنسی نا متعارف که این روزها در حال افزایش است به این سمت می روند زیرا که از نظر قانونی و هزینه ای نسبت به راههای دیگر برایشان به صرفه تر است.

وی افزود: برخی دیگر هم دلیل گرایش‌شان به صیغه را تحت سرپرستی قرار دادن زنان بی‌سرپرست می‌خوانند.

تبعات و محاسن

فروتن در مورد محاسن و تبعات ازدواج موقت گفت: افزایش طلاق و از هم پاشیدگی خانواده،ایجاد حس انتقام گیری و تمایل به خیانت در همسر دائمی فرد و کاهش ازدواج دائم ازجمله تبعات ازدواج موقت است. البته ازدواج موقت مزیت هایی مانند ارضای غزیزه جنسی از راه مشروع، کاهش فساد و بیماری های مقاربتی را نیز به همراه دارد.

وی افزود: برای رویارویی با این مساله ابتدا باید گروههای مختلف را از هم جدا کنیم. در رابطه با افراد مجرد صیغه مساله ای است که کاربرد دارد و نمی توان آن را حذف کرد اما می توان شرایط اقتصادی و رفاهی ایجاد کرد تا شرایط برای کسانی که می خواهند ازدواج دائم داشته باشند مهیا باشد. بسته های تشویقی کارشناسی شده نیز باید برای این کار ایجاد شود،

این مشاور خانواده بیان کرد: آموزش های کاربردی نیز باید برای خانواده ها برگزار شود تا رسم و رسومات دشوار و دست و پا گیر و هزینه بر را از سر راه ازدواج دائمی جوانها بردارند. همچنین برخی قوانین ازدواج و پس از ازدواج نیز باید متناسب با زمان حال تغییر کند.

فروتن گفت: اقدام مهم دیگر در این زمینه آن است که به متاهلین آموزش های مهارت های زندگی داده شود تا زوج ها بتوانند به لحاظ فیزیکی و روحی یکدیگر را راضی کنند.

وی در پایان اشاره کرد: اکنون در دفترخانه ها لیستی از زنانی که آمادگی ازدواج موقت را دارند موجود است تا از این طریق کمکی برای امرار معاش به آنها شود در جالی که بهتر است به جای اینکار زمینه ای برای اشتغال و توانمندی آنها ایجاد شود تا زنان و مردان بیشتر به سمت ازدواج دائم بروند.

منبع : تابناک
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: fafa* ، سونای ، اسکای ، مجنون الحسین ، صبا

آغاز صفحه 9 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۱:۰۹, ۷/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #81
آواتار
1- اینکه تاپیک بسته نشه، به خود ما و دیگر کاربران بستگی داره که چطور بحث را پیش ببریم. اینکه برای به کرسی نشاندن حرفهامون به هم توهین نکنیم و... در همین تالار بیداری بحث هایی انجام گرفت در مورد ضد خدایی و چندین صفحه هم رفت جلو و همچنان هم بازه و الحمدالله هیچ مشکل خاصی هم نبود. چون تمرکز روی خود موضوع بود، نه اینکه تا ببینیم فلانی یه پست زده بگیم وای فمینیست عظما آمد و اون یکی هم بشه طالبان و.... روی خود موضوع باید تمرکز کرد.

2- موافقم.

3- ربطی به موضوع تاپیک نداره...

4- خب اینکه مشخصه داره از سوء استفاده میشه هم از این ور و هم از اون ور. بحث من اینه که بیاییم روی مسائل کاربردی فکر کنیم. مسئله اول به نظرم آموزش صحیح است. مخصوصا به بانوان.

5- بنده منع قانونی و شرعی این عمل را ندیدم. Huh

امضای سید ابراهیم
[تصویر: 70398176744835468767.png]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، captaincharisma ، MohammadSadra ، مجید املشی ، Eve
۱۱:۱۹, ۷/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #82
آواتار
نقل قول:در ضمن این مورد که مرد میتونه همزمان چند نفر رو صیغه کنه درسته یا نه ؟

از لحاظ تعداد محدودیت داره

تعدادشو نمیگم

در هر صورت کسی زن رو مجبور نمیکنه زن nام شخص بشه

چیزی که هست علاقه یا نیازه یا هردوست (رک)
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
۱۱:۲۰, ۷/اردیبهشت/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۷/اردیبهشت/۹۳ ۱۱:۲۱ توسط رضوانه.)
شماره ارسال: #83
آواتار
میدونید مشکل ما چیه دوستان؟
اینه که تقریبا میشه گفت تا حالا حتی یک فیلم هم در تایید ازدواج موقت ساخته نشده
اگر ساخته شده بگید من برم ببینم...
شما هزاری هم این بحث رو مفصل توضیح بدید باز هم به تبلیغ یک فیلم( حتی فیلم کوتاه یا یک کلیپ) نمیرسه
مردم باید نتیجه عملی بدی یا خوبی این ازدواج رو ببینن و بفهمن
گفته ها باز هم چندان تاثیری نداره
تاثیر یک فیلم هزاران برابره

نمیشه رسانه و عقاید در دو جهت مخالف حرکت کنن
شنا کردن خلاف جهت آب ممکنه ولی خیییییییلی سخته
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، MohammadSadra ، یاســین ، هادی... ، Eve ، مجید املشی
۱۱:۲۹, ۷/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #84
آواتار
(۷/اردیبهشت/۹۳ ۱۱:۰۹)سید ابراهیم نوشته است:  1- اینکه تاپیک بسته نشه، به خود ما و دیگر کاربران بستگی داره که چطور بحث را پیش ببریم. اینکه برای به کرسی نشاندن حرفهامون به هم توهین نکنیم و... در همین تالار بیداری بحث هایی انجام گرفت در مورد ضد خدایی و چندین صفحه هم رفت جلو و همچنان هم بازه و الحمدالله هیچ مشکل خاصی هم نبود. چون تمرکز روی خود موضوع بود، نه اینکه تا ببینیم فلانی یه پست زده بگیم وای فمینیست عظما آمد و اون یکی هم بشه طالبان و.... روی خود موضوع باید تمرکز کرد.

به مسائل حساس شیعه و سنی هم ربط داره . من اینو تو این چند وقته فهمیدم .
نقل قول:3- ربطی به موضوع تاپیک نداره...

داره .چون دو جین تهمت در این تاپیک زده شد. نوشتم که بخونن و فکر نکنن کوتاه اومدم یعنی فراموش کردم .منم تهمت زدم مهم نیست نبخشن . این بحث دیگه تموم شدست.نوشتم که بدونن

نقل قول:4- خب اینکه مشخصه داره از سوء استفاده میشه هم از این ور و هم از اون ور. بحث من اینه که بیاییم روی مسائل کاربردی فکر کنیم. مسئله اول به نظرم آموزش صحیح است. مخصوصا به بانوان.

من هم قوانین رو برای همین آوردم . پیشنهاد مشاوره و سبک سنگین کردن این ازدواج رو هم دادم .
باید زن قبول کنه که این یک ازدواج دائم نیست .و این جور نشه فردا بیاد زندگی اون مرد رو بهم بربزه . این در صورتیه که مرد هم تو اون مدت منطقی و درست برخورد کرده باشه و قولی نداده باشه و بعد زده باشه زیرش .

نقل قول:5- بنده منع قانونی و شرعی این عمل را ندیدم.

خوب جالب شد. من به این جور مردان در این زمانه میگم رابین هود . لابد دارن کمک میکنن.اجرشون با خدا .
آیا در این چند صیغه ای هم رعایت عدالت واجبه ؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: captaincharisma
۱۱:۳۵, ۷/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #85
آواتار
یه سئوال مگه خانوم های باکره و غیره مطلقه بدون اجازه ولی خود میتوانند تن به این ازدواج بدهند و به صیغه کسی در آیند؟
۱۱:۳۵, ۷/اردیبهشت/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۷/اردیبهشت/۹۳ ۱۱:۳۶ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #86
آواتار
(۷/اردیبهشت/۹۳ ۱۱:۲۰)رضوانه نوشته است:  میدونید مشکل ما چیه دوستان؟
اینه که تقریبا میشه گفت تا حالا حتی یک فیلم هم در تایید ازدواج موقت ساخته نشده
اگر ساخته شده بگید من برم ببینم...
شما هزاری هم این بحث رو مفصل توضیح بدید باز هم به تبلیغ یک فیلم( حتی فیلم کوتاه یا یک کلیپ) نمیرسه
مردم باید نتیجه عملی بدی یا خوبی این ازدواج رو ببینن و بفهمن
گفته ها باز هم چندان تاثیری نداره
تاثیر یک فیلم هزاران برابره

نمیشه رسانه و عقاید در دو جهت مخالف حرکت کنن
شنا کردن خلاف جهت آب ممکنه ولی خیییییییلی سخته
سخن شما متین. ولی باید دانست که هر اثر سینمایی مطمئنا دارای یک مبانی نظری است که عقبه آن است. این مبانی نظری است که محتوا را تولید میکند. ما یه کلبپ دو دقیقه ای هم که می اسزیم باید توجه کنیم فلسفه اصلی آن چیست....

اتفاقا به نظر حقیر تا در نظر و تئوری به جمع بندی واحدی نرسیم رفتن سراغ فیلم سینمایی و دیگر اثار فاجعه بار است.

(۷/اردیبهشت/۹۳ ۱۱:۳۵)captaincharisma نوشته است:  یه سئوال مگه خانوم های باکره و غیره مطلقه بدون اجازه ولی خود میتوانند تن به این ازدواج بدهند و به صیغه کسی در آیند؟

خیر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رضوانه ، یاســین ، captaincharisma ، MohammadSadra
۱۱:۴۰, ۷/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #87
آواتار
خیالم راحت شد اگه میگوفتید بله ازدواج کردن بازم سخت تر میشد.Wink
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم
۱۱:۴۴, ۷/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #88
آواتار
(۷/اردیبهشت/۹۳ ۱۱:۳۵)سید ابراهیم نوشته است:  سخن شما متین. ولی باید دانست که هر اثر سینمایی مطمئنا دارای یک مبانی نظری است که عقبه آن است. این مبانی نظری است که محتوا را تولید میکند. ما یه کلبپ دو دقیقه ای هم که می اسزیم باید توجه کنیم فلسفه اصلی آن چیست....

اتفاقا به نظر حقیر تا در نظر و تئوری به جمع بندی واحدی نرسیم رفتن سراغ فیلم سینمایی و دیگر اثار فاجعه بار است.

خیر

صد در صد
تا پایه تئوری یا نظری درست نباشه پی فیلم! میلنگه!
ببینید بذارید یه مثال بزنم
من کلا دیدم همیشه این بود که چه جوری ممکنه یه زن حتی زن پیامبر راضی بشه ازدواج دوم همسرش رو بپذیره؟
یعنی هر موقع هم که با دوستام بحث میشد....بحث رو عوض میکردم! چون وقتی خودم نپذیرفته بودم نمیتونستم قلبا کسی رو متقائد کنم
یک حقیقته

اما خب فیلم یوسف پیامبر تا حد زیادی این دید من رو تغییر داد

همون قسمت های آخر که حضرت یوسف با زلیخا ازدواج میکنه
واقعا رفتار و حرکات خانم حمیدی در پذیرش این موضوع برای من از همه مهمتر بود که واقعا هم دیدگاهم رو تغییر داد....
در کل دوستان الان خواهشا نیان ارسال من رو نقل قول کنن و بگن ایشون پیامبربود و غیره
من خودم همه این موارد رو میدونم....
حضرت یوسف هم همینطوری یک همسر دیگه انتخاب نکردن....و کلا بحث اون ازدواج فرق میکنه و ربطی به ازدواج موقت نداره

اصل بحث من در تغییر دیدگاه ها بر اثر رسانه بود
تغییر دیدگاه
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، MohammadSadra ، یاســین ، Eve
۱۱:۴۵, ۷/اردیبهشت/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۷/اردیبهشت/۹۳ ۱۱:۴۸ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #89
آواتار
(۷/اردیبهشت/۹۳ ۱۱:۲۹)SkyGirl نوشته است:  خوب جالب شد. من به این جور مردان در این زمانه میگم رابین هود . لابد دارن کمک میکنن.اجرشون با خدا .
آیا در این چند صیغه ای هم رعایت عدالت واجبه ؟

به صورت فقهی اش را نمیدونم. ولی در کل اسلام اجازه هیچگونه بی عدالتی را به انسان نمیدهد. چه در رابطه با همسران، در رابطه با فرزندان. حتی در رابطه با دوستان و همکاران.

لذا تصور حقیر بر اینه که اجازه بی عدالتی را اسلام به هیچ کس در هر شرایطی نمیدهد. در ضمن مرد مکلف است در زمان صیغه طوری عمل نکند که روح زن را آزرده خاطر سازد.

حالا اگر وقت بشه کم کم با آوردن روایاتی چشم انداز تشیع از مسئله ازدواج موقت را بازگو میکنم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: اسکای ، رضوانه ، MohammadSadra ، یاســین ، captaincharisma
۱۱:۴۷, ۷/اردیبهشت/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۷/اردیبهشت/۹۳ ۱۱:۴۸ توسط اسکای.)
شماره ارسال: #90
آواتار
ازدواج موقت باید اگاهانه باشه.
کارکرد های این ازدواج کمتر از آسیب هاشه در جامعه ی ما .

من دارم فکر میکنم الان بچه های حاصل از این ازدواج در جامعه ی ما بچه های طلاق میشن .

نمیدونم سرنوشت این بچه ها چی میشه. همش که پول نیست. پدر باید بالای سر بچش باشه .

اگر کسی بچه رو برای اینکه بشه این ازدواج رو دائم کرد بیاره ، و خودشو گول بزنه . مدیون بچه هایی میشه که گناهی نداشتن.

فرزند وسیله ای برای دائم کردن این ازدواج نیست .

خانوم ها در جریان باشن.اگاهانه اقدام کنن.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رضوانه ، MohammadSadra ، یاســین ، saba
موضوع بسته شده  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]