کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
چرا مدت سوگواری امام حسین ع طولانی است؟
۲۱:۵۸, ۱۳/مهر/۹۵ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/مهر/۹۵ ۱۷:۱۹ توسط aliabad.)
شماره ارسال: #1

بنام خدا

نامه نماینده مجلس شورای اسلامی به مسوولین حوزه علمیه وطرح میزان سوگواری امام شهیدان مرا برآن داشت تا یک سوال جدی بکنم که چرا مدت سوگواری امام نسبت به سایر امامان اینهمه طولانی است؟
طبق سنت موجود ما برای هریک ازمعصومان یک روز جشن تولد ویک روز هم برای رحلت یا شهادت سوگواریم واین امری کاملا منطقی است اما درمورد امام حسین ع قضیه جور دیگری است چندروز مانده به محرم بساط تکیه ها آغاز میگردد وشهر سیاه پوش میشود واین امر تا چندی پس از پایان ماه صفر ادامه دارد وعملا حدود 70 رور کشور درحالت سیاهپوشی وسوگواری است وعملا بساط جشن ها دراین ایام برچیده میشود .آیا این امر منطقی است؟ وآیا بزیان اسلام وشیعه نیست؟ وبنوعی بیش از یک ششم سال به سوگواری حضرت ایشان سپری میشود. نماینده محترم مجلس پیشنهاد کرده بودند که تنها 5 روز از این ایام باین امر اختصاص یابد .روز تاسوعا وعاشورا واربعین و دوروز آخر ماه صفر. در بقیه ایام همچون روزهای عادی سپری شود .البته در رابطه با شهادت بانوی بزرگوار اسلام نیز یکروز به هفته وسپس دهه تبدیل گردیده است که مورد انتقاد برخی از بزرگان نیز قرار گرفت .بنظر میرسد که پیشنهاد منطقی است وما باید ازافراط وتفریط بپرهیزیم تا نظر بزرگان چه باشد؟
در مورد روز های جشن اقدام مثبتی صورت گرفت که بسیار ارزشمند بود وآن ایجاد هفته مولودی در فاصله دوتاریخ میلاد پیامبر بروایت شیعه وسنی که البته باید هردو روز تعطیل گردد . بنده پیشنهاد میکنم برای وحدت بیشتر اهل سنت وتشیع روز آغاز امامت امام علی وآغاز خلافت اولین خلیفه که در یک روز پس ازرحلت صورت پذیرفت آنروز را روز امامت وخلافت ووحدت شیعه وسنی بنامیم وعید غدیررا روز اکمال دین قرار دهیم .
برادران وخواهران عزیز در این ایام سوگواری بهترین کار آشنائی با امام حسین ع ومطالب حواشی آنست این مطلب را با علاقه مرور کنید وپس از اندیشه درباره آن حتما نظرتان را بنویسید شاید به نتیجه مثبتی برسیم وکاری ماندگار برای کشورمان وذخیره آخرتمان باشد
http://www.tabnak.ir/fa/news/628629/%D9%...8%B1%D9%87
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید

آغاز صفحه 6 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۶:۰۵, ۲۲/مهر/۹۵
شماره ارسال: #51
آواتار
(۲۲/مهر/۹۵ ۱۲:۳۶)aliabad نوشته است:  بنام خدا
سلام صبح بخیر
بنده هم تائید کردم منتها این امر فردی است ونباید به جامعه تحمیل شود ارزش کار در آزادی عمل است موفق باشید
کی تحمیل شده؟من سالها عزاداری نمیکردم و هییتم نمیرفتم کسی نگفت باید بری حتما هییت...الانم کسی نمیگه چرا داری میری؟ازادی عمل یعنی چی پس؟کسی هم اگر اعتقادی نداره به امام حسین تا جایی که حقوق بقیه رو زیرپا نزاره و به عقایدشون توهین نکنه با رفتارش, کسی بهش هیچی نمیگه...هیچکس تحمیل به گریه کردن نشده تو این ماه...قشنگیه محرم و محبوبتیشم برا همینه که از سیرتا پیازش دلیه
اینجارو با نیجریه اشتباه گرفتین
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فرشته ی عذاب
۱۷:۱۱, ۲۲/مهر/۹۵ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/مهر/۹۵ ۱۷:۱۳ توسط aliabad.)
شماره ارسال: #52

بنام خدا
باسلام وتشکر
اگر چنین است که دیگر مشکلی نیست اما دخالت دولت سابق ویا عوامل دولتی در این نظام کار دیگری میکند مثلا ازجیب بیت المال برای این امر مستحب هزینه میشود ویا مسیرهای مردم در این ماه عموما مسدود میگردد وسایر آزار واذیتی که برای برخی ازمردم فراهم میشودویا اسراف دربرخی موارد .اصل عزاداری وتکریم امام حسین ویارانشان برکسی پوشیده نیست اما تبدیل آن بابزاری برای دولت ونظام مناسب آن امام همام آن هم بمدت دوماه نیست موفق باشید
۱۹:۱۱, ۲۲/مهر/۹۵ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/مهر/۹۵ ۲۰:۲۱ توسط فرشته ی عذاب.)
شماره ارسال: #53

اینجا pid371753 از یه کشف جالب دیگه هم در مورد ایشون پرده برداری کرده بودم (ویرایش : که به نظرم "در کنار" موارد دیگه ، علت این نوع نظرات ایشون رو بهتر توضیح میده)
نقل قول:جالبه که شما که اینقدر ادعای تفکرات مذهبی و تحصیلات فقهی و ... دارید ، در تمام نوشته هاتون حتی یکبار هم از عبارت "علیه السلام" استفاده نکرده اید ! (یه بار توی نامه مطهری بود ، که شما نامه رو ننوشته اید !)

یه چیز هم در مورد مظلوم نمایی هاش بگم .
من از نظر راهبردی اشتباه کردم که دستاویز دستش دادم . صدالبته در واقع حرف من اهانت و ناسزا نبود (کی شک داره که نظیر این حرفا که "حرف اسراءیل در مورد خود اسراءیل مدرکه" واقعا اراجیفه و انکار غلط بودنش هم واقعا مسخره است ؟) اما اشتباهم اینجا بود که دستاویز دستش دادم و بهش اجازه ی ترفند و مکر دادم .

(۲۲/مهر/۹۵ ۱۶:۰۵)Anti gods نوشته است:  اینجارو با نیجریه اشتباه گرفتین
دوست عزیز ، اولش فکر کردم منظورتون اینه که تو نیجریه مردم رو زور میکنن شیعه شید! Big Grin البته بعدش فهمیدم منظورتون همون استفاده ی دولت نیجریه از ارتش برضد شیعیان و شیخ زکزاکی بوده . Smile
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: faraz_223 ، Anti gods
۱۹:۲۱, ۲۲/مهر/۹۵ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/مهر/۹۵ ۲۰:۰۵ توسط aliabad.)
شماره ارسال: #54

بنام خدا
سلام وشب بخیر
تنها موردی که باید توضیح دهم عدم استفاده از (علیه السلام) یا مواردی مانند (حضرت )یا( آیت الله )وامثال آنهاست .عرض شود که اولا تکریم این عزیزان با الفاظ نیست قبلا هم دردوره شاه همه اعلیحضرت می گفتند . مهم عمل به دستورات آنان است .ثانیا بنده برای تایپ یک انگشت دارم وبا زحمت انجام میدهم ولذا مجبورم تمام القاب وموارد احترامی را حذف کنم ودر قلبم احترام بگذارم موفق باشید
--------------------------------f
آقای فرشته عذاب
سلام وشب بخیر
امروز جمعه است وروز مبارک دوست ندارم احساس کنی درقلبم کینه ای هست خیر من با عبارتی که درباره من نوشتی(چقدر بی حیائی...) دیگر صلاح ندیدم با شما مراوده کنم چون ممکن بود بیشتر درگناه غرق شوی .بهرحال اگر رعایت حرمت را بکنید مشکلی در ارتباط نیست موفق باشید
۲۱:۱۴, ۲۲/مهر/۹۵
شماره ارسال: #55
آواتار
بنام خدا

دوست زیرکمون اساسا بحث نمیکنه ، مغالطه میکنه Wink
یعنی ی تریپ روشنفکری برداشته و یکی به نعل میکوبه و یکی به میخ
شگردشم حرف تو حرف آوردن و شروع موضوعات مختلفه ، گاها هم تو حاشیه ها و پاورقی هاش مسائل بدیهی رو باروش خودش بازتعریف میکنه
به این وسیله رو مخ ها راه میره تا هماورد طلبی کنه
بعد موضوع جدیدش رو پیش می کشه

ی نمونه شو نگاه کنین که اینو ی جا دیگه هم گفته که به امام پیشنهاد شده و ایشون پذیرفتن !! :

"
در مورد روز های جشن اقدام مثبتی صورت گرفت که بسیار ارزشمند بود وآن ایجاد هفته مولودی در فاصله دوتاریخ میلاد پیامبر بروایت شیعه وسنی که البته باید هردو روز تعطیل گردد . "

منظورش از هفته مولودی همون هفته وحدت خودمونه Big GrinBig GrinBig Grin

خلاصه ش اینکه داشمون خیلی فیلمه Big GrinBig GrinBig Grin

ولی خوشحالم که هست خودش میدونه چرا !!! Wink

یا حق
۲۱:۲۵, ۲۲/مهر/۹۵
شماره ارسال: #56
آواتار
(۲۲/مهر/۹۵ ۱۷:۱۱)aliabad نوشته است:  بنام خدا
باسلام وتشکر
اگر چنین است که دیگر مشکلی نیست اما دخالت دولت سابق ویا عوامل دولتی در این نظام کار دیگری میکند مثلا ازجیب بیت المال برای این امر مستحب هزینه میشود ویا مسیرهای مردم در این ماه عموما مسدود میگردد وسایر آزار واذیتی که برای برخی ازمردم فراهم میشودویا اسراف دربرخی موارد .اصل عزاداری وتکریم امام حسین ویارانشان برکسی پوشیده نیست اما تبدیل آن بابزاری برای دولت ونظام مناسب آن امام همام آن هم بمدت دوماه نیست موفق باشید

این مسائلی که شما می فرمایید هیچ دخلی به 99 درصد از مجالس نداره من جمله دهه های محرم دوستان ما و ایستگاه صلواتی خود ما که همه ی هزینه هاش از خودمونه چه معنوی و چه مادی

در سخنرانی ها هم اول از همه آدم باید بدونه پای منبر یک انسان وارسته باید بشینه که منبر صحیحی داره و دوم اینکه قیام امام حسین اصولا یک قیام تمیز سیاسی و دینی هست و نمیشه اینکه بشینیم فقط روضه بخونیم چون هیچ سودی نمیرسونه و سوم اینکه از مواردی که ذکر فرمودید آیا این موارد فقط در مجلس امام حسین رخ می ده؟ قبول کنید فرهنگ حسینی بدور از اینهاست و این مسائل کمتر از جاهای دیگه تو دستگاه سیدالشهدا(علیه السلام) وجود داره.
۲۱:۲۵, ۲۲/مهر/۹۵ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/مهر/۹۵ ۲۱:۲۶ توسط Islam.)
شماره ارسال: #57
آواتار
(۲۲/مهر/۹۵ ۱۲:۳۶)aliabad نوشته است:  بنام خدا
سلام صبح بخیر
بنده هم تائید کردم منتها این امر فردی است ونباید به جامعه تحمیل شود ارزش کار در آزادی عمل است موفق باشید

بسم تعالی
ما این همه روایت اوردیم و سوره ی قران اوردیم باز هم می گویید شخصی است؟!این هم تیر خلاص:

«ريَّانِ بْنِ شَبِيب‏» كه خدمت امام رضا (سلام الله علیها) مشرّف شد، به حضرت عرض كرد که چرا غمگين هستيد؟ حضرت فرمود امروز اوّل مُحرّم است و گريه بر سالار شهيدان فضايل فراواني دارد، آن‌گاه دستور های متعدّدي امام رضا به «ريَّانِ بْنِ شَبِيب‏» داد.

وجود مبارك امام (سلام الله علیها) فرمود اگر خواستی گريه كنی برای سالار شهيدان گريه كن که چند جمله است، بخش ديگر سفارش ‌های امام رضا (سلام الله علیها) اين است كه «يَا بْنَ شَبِيب» هر وقت به ياد «حُسَيْن بْنِ عَلِي» و شهداي كربلا افتادی، به ذات مقدس «حُسَيْن بْنِ عَلِي» خطاب بكن و بگو: «فَقُلْ مَتَی مَا ذَكَرْتَهُ «يا لَيْتَنِي كُنْتُ مَعَهُمْ فَأَفُوزَ فَوْزاً عَظِيماً»؛

این هم یکی دیگر از دلایلی که گریه بر سالار شهیدان از روز اول محرم سیره ی معصومین علیهم السلام بوده است و سیره ی معصومین هم که برای ما حجت است.در ضمن کسی کسی دیگر را مجبور به گریه نکرده است. یکی می خواهد هر روز برای اباعبدلله گریه کند خودش می داند و خوشا به سعادتش. یکی هم می خواهد فقط شب عاشورا گریه کند باز هم خودش می داند. اما تقویم مذهبی شیعه بر اساس سیره ی معصومین چیده شده است و ما هم کلی روایت من جمله همین روایت بالا و حتی ایه ی قران ( والفجر و لیال عشر) اوردیم که این دهه را تایید می کنند.
۲۱:۳۵, ۲۲/مهر/۹۵ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/مهر/۹۵ ۲۱:۳۵ توسط aliabad.)
شماره ارسال: #58

بنام خدا
سلام وشب بخیر
امشب در خدمت همگی هستم
1- اگر 99 درصد درست است که باکی نیست وسخن نماینده مجلس را میتوان پاسخ داد
2- گریستن امری مستحب است وهر فرد میتواند همه روزه بگرید اما کارکردن درجامعه ای که عقب مانده است واجب است وتعطیلات اضافی موجی رکود میشود ولذا باید متعادل باشد موفق باشید
۲۲:۰۰, ۲۲/مهر/۹۵ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/مهر/۹۵ ۳:۱۴ توسط فرشته ی عذاب.)
شماره ارسال: #59

(۲۲/مهر/۹۵ ۱۹:۲۱)aliabad نوشته است:  آقای فرشته عذاب
سلام وشب بخیر
امروز جمعه است وروز مبارک دوست ندارم احساس کنی درقلبم کینه ای هست خیر من با عبارتی که درباره من نوشتی(چقدر بی حیائی...) دیگر صلاح ندیدم با شما مراوده کنم چون ممکن بود بیشتر درگناه غرق شوی .بهرحال اگر رعایت حرمت را بکنید مشکلی در ارتباط نیست موفق باشید
اولا
اگر هرگز خواستید ادعا کنید که اهل حق و منطقید ، اول به موارد تابلوی قبلی که تو روز روشن منکر شدید اعتراف کنید ! :
نقل قول:آشنایی با کاربر aliabad :
این کاربر هیچ تعهدی به پذیرش منطق نداره .
مدارک :
اینجا pid371353 ادعا کرده که نمی فهمه که حرف اسراءیل در مورد خود اسراءیل قبول نیست !!!!!!!
اینجا pid370877 ادعا کرده که نمی فهمه که حرف آمریکا در مورد خود آمریکا قبول نیست !!!!!!! و ادعا کرده که متوجه نمیشه که ظریف مخالف برجام نیست !!!!!!!
در پاسخ به این نوشته pid370078 ادعا کرده که نمی فهمه که اگر طبق درخواست ما همه رو با ذکر شماره پاسخ بده ، توان انکار هیچکدوم رو نداره .
در پاسخ به این نوشته pid371444 ادعا کرده که جمله ی "اگر خدا میخواسته ما فکر کنیم که جهنم ابدیه ، چطور خدا موفق نشد ما رو در همون فکر نگه داره ؟" رو نمی فهمه .

نتیجه گیری :
بنابراین وقت خودمون رو برای "قبولاندن" بهش هدر ندیم و صرفا سعی کنیم توان انکار و شبهه افکنی مجددش رو محدود کنیم (البته طبق تجربه موارد فوق ، در نهایت باز به هر حال منکر خواهد شد ، که در این صورت قطعا این مدیران خواهند بود که نباید اجازه ی جولان دغل و اظهارات فاقد صداقت رو بدن)
در غیر این صورت ، هرگز بیخودی ادعا نکنید که اهل حق و منطقید !

ثانیا
من این رو ننوشته بودم . من نوشته بودم :
نقل قول:حیا نمی کنید که میگید امام علی(علیه السلام) خلافتی که ازشون به زور غصب شد رو نگرفتند ؟
و حرفمم دلیل داشت .
دلیلش این بود که هرکسی که اندکی سواد داشته باشه معنی کلمه "غصب" رو میدونه . پس وقتی که شما عامدانه برای چندین بار میگید که چیزی که از امام علی(علیه السلام) غصب شد رو خود امام واگذار کرد و نگرفت ، این یعنی شما غرض دارید و مغرضانه در حال تحریف سیره امام علی(علیه السلام) هستید . غیر از این معنی میده ؟

(۲۲/مهر/۹۵ ۱۹:۲۱)aliabad نوشته است:  تنها موردی که باید توضیح دهم عدم استفاده از (علیه السلام) یا مواردی مانند (حضرت )یا( آیت الله )وامثال آنهاست .عرض شود که اولا تکریم این عزیزان با الفاظ نیست قبلا هم دردوره شاه همه اعلیحضرت می گفتند . مهم عمل به دستورات آنان است .ثانیا بنده برای تایپ یک انگشت دارم وبا زحمت انجام میدهم ولذا مجبورم تمام القاب وموارد احترامی را حذف کنم ودر قلبم احترام بگذارم موفق باشید
اولا
کسی "آیت الله" رو نگفت !
ثانیا
منظورم این نبود که از همون یه مسءله بخوایم نتیجه گیری کنیم . شما بارها در بحث ها زیر بار هیچ مدرک و منطقی نرفته اید و حتی در بحث اخیر به آقای mahdy30na علنا اعلام کردید که از کتب مطلب نیارن ! اگر دین شما از منابع دینی نیست ، پس من درآوردیه . هیچکسی که برای حق و حقیقت اهمیت قائل باشه ، از دلیل و مدرکی که می شنوه رویگردان نمیشه . و شما رویگردان میشید . پس برای حق و حقیقت اهمیتی قائل نیستید . اگر شما برای حق و حقیقت اهمیت قائل بودید ، می رفتید پنج دقیقه رو صرف خوندن می کردید و سپس به قدری که اونها رو بفهمید در اونا فکر می کردید ، و بعد پس از اینکه متوجه شده بودید که حقیقت چیه میومدید می گفتید که نظرتون چیه و آیا متوجه شده اید یا اشکالی می بینید .
پس ثابت میشه که شما هیچ اهمیتی برای حق و حقیقت و دین و پیغمبر و ائمه (علیهم السلام) قائل نیستید .
اینجاست که اون موضوع هم جلب توجه میکنه .

البته از "ع" چند بار استفاده کرده بودید (اگر یه دونه پرانتز دورش بذارید ، خود سیستم تالار به (علیه السلام) تبدیلش میکنه . نمیدونم آیا انگشت دیگری برای فشار دادن دکمه شیفت دارید یا همین یه دونه انگشت رو دارید . اگر در تبلت هستید هم که تعداد انگشت ها فرقی نمیکنه)

این همه بعد از حرف همه تند میاید پاسخ میدید و یک پاراگراف سه الی هفت خطی یا بیشتر می نویسید که بیشترشون تکرار همون حرفای قبلیه ! پس باید به اون انگشت ایراد گرفت که چرا فقط همین یه جا به زحمت میفته .

تا زمانی که دین من درآوردی و خودساخته تون رو تکرار و ترویج می کنید ، قطعا هیچ اهمیتی برای خدا و دینش و کتابش و پیغمبرش و ائمه ی هدایتش قائل نیستید .

(۲۲/مهر/۹۵ ۱۷:۱۱)aliabad نوشته است:  اگر چنین است که دیگر مشکلی نیست اما دخالت دولت سابق ویا عوامل دولتی در این نظام کار دیگری میکند مثلا ازجیب بیت المال برای این امر مستحب هزینه میشود ویا مسیرهای مردم در این ماه عموما مسدود میگردد وسایر آزار واذیتی که برای برخی ازمردم فراهم میشودویا اسراف دربرخی موارد .اصل عزاداری وتکریم امام حسین ویارانشان برکسی پوشیده نیست اما تبدیل آن بابزاری برای دولت ونظام مناسب آن امام همام آن هم بمدت دوماه نیست موفق باشید
پای دولت سابق هم باز شد

واقعا که عوامل دولتی خیلی از بیت المال برای تعظیم محرم و صفر هزینه میکنن ... اون هم بیت المالی که ذره به ذره و مو به مو داره باحساب و با حلالخوری خرج میشه .

عموما مسیرهای مردم در این دو ماه بسته میشه ! اگر نمیدونستید بدونید !

"سایر آزار و اذیتی که برای برخی مردم فراهم می شود" ! اینایی که از همه قشری صف می بندند برای نذری رو فردا در صفحه حوادث داستانشون رو میخونید که بر اثر شدت جراحات وارده جان سپرده اند .

"آن هم بمدت دو ماه" !
ببینید چه زمانی صداشون دراومده :
نه قدیم ها ، قدیم هایی که عزاداری ها و روضه ها بعد از عاشورا در محرم و صفر بیشتر از الان بود و اینطور یک دفعه قطع نمی شد و خیلی بیشتر حرمت گذاشته می شد و حتی عرق خورهایی که علنا شراب خوری می کردند هم با وجود تمام جهالتشون حرمت این دو ماه رو نگه می داشتند .
نه در این دهه ها ، سالهایی که اگر جلسات عزاداری بعد از عاشورا کمتر از قبل شد ، لااقل در محرم و صفر حرمت نگه می داشتند .
نه چند سال پیش ، زمانی که اگر در محرم و صفر هم کمتر حرمت نگه می داشتند ، لااقل در دهه اول محرم شاهد بی حجابی افتضاح حرمت شکنان حریم حیا و عفت نبودیم .
نه اون موقع ها .
الان صداشون دراومده !
الانی که چند سالیه که صفر داره به فراموشی سپرده میشه و محرم هم جز در دهه اول خبری نیست ، و حتی دهه اول هم مثل قبل نیست ، زمانی که چند سالیه که حتی شام غریبان هم برای اهل حرام مایه ی لمس حرام دست جنس مخالف در فضای رمانتیک شمع ها شده ، زمانی که حتی ظهر عاشورا هم مانع از بی عفتی و بدن نمایی فاجرین نشده ، زمانی که پیروان تقوا و حیای اهل بیت(علیهم السلام) باید بعضا تا چندین بار مجددا سر بچرخونند و سپس تنها نگاه به زیر بیندازند چون حتی یک زاویه ی بدون بی حجاب پیدا نمی کنند ، زمانی که روضه ی کشیدن روسری از سر نوامیس مسلمانان در ظهر عاشورا به گوش مردانی خونده میشه که نوامیسشون رو با افتخار به دیگر مردان عرضه می کنند و به گوش زنانی خونده میشه که روسری رو شل می بندند و زمانی که از سرشون افتاد ، با تاخیر در درست کردنش و بی توجهی به روسری ، به اطراف توجه می کنند تا از دیدن مردانی که احتمالا اونا رو ببینند لذت یزیدی ببرند . در این زمان صداشون دراومده و میگن که کلا هشت روز اول دهه ی محرم رو هم جمع کنید و عروسی های پر از رقص و طربشون هم آزاد باشه ! ببینید این چه نوع اعترافیه که یک انسان میتونه بکنه . اسلام ستیز هم عرق خورهای قدیم .
۲۲:۱۲, ۲۲/مهر/۹۵
شماره ارسال: #60

بنام خدا
سلام وشب بخیر
بهر حال آن عبارت مرا متغیر کرد هرکسی ظرفیتی دارد معذلک گذشته ها گذشته ومیتواند دوباره آغاز نمود موفق باشید
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]