تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: کلمة الحق (مقالات مختصر و مفید)
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
---«بسم الله الرّحمن الرّحیم و به ذکر الحجة بن الحسن العسکری»---
امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) به علی ابن مهزیار فرمودند:
«من شبانه روز چشم به راه تو بودم؛ چرا دیر پیش ما آمدی؟» (دلائل الامامه ص541)
راه و رسم سربازی:
از برسی مجموع آیات و روایات و کلمات بزرگان به این نتیجه می رسیم که هرکس که این چهار کار را انجام دهد ، انشاءالله در جمع منتظران و سربازان امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) قرار خواهد گرفت و در قیامت شرمنده ی رسول خدا نخواهد شد:
1-سعی در انجام واجبات(واگر واجبی از او فوت شد بلافاصله در صدد قضای آن براید)
2-تلاش برای ترک گناهان(و اگر خدای نکرده مرتکب حرامی شد بدون معطلی توبه کند)
3-کسب شناخت نسبت به حضرت(عجل الله تعالی فرجه الشریف)(با حداقل 15 دقیقه به هر شکلی در شبانه روز)
4-ترویج و تبلیغ معارف مهدوی (از هر راه معقول و مشروع)
مبادا ما هم آقایمان را چشم به راه بگذاریم...
امام حسین (علیه السلام) برای ایراد خطبه به سوی اصحاب خود بیرون آمد و چنین فرمودند:
«ای مردم،همانا خدا(جل)بندگان خود را نیافرید مگر برای اینکه او را بشناسند؛و هنگامی که او را شناختند،عبادتش کنند؛و چون عبادتش کردند،با این عبادت و پرستش از عبادت و بندگی هرآنچه جز خداست بی نیاز گردند.»
مردی سوال کرد :«ای فرزند رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)،پدر و مادرم فدایت،شناخت خدا چیست؟حضرت فرمودند:
«این است که اهل هر زمانی،امامی را که باید از او فرمان ببرند را بشناسند.»(علل شرائع ص9ح1)
لذا
شناخت خدا = شناخت امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف)(علیه السلام)
آیت الله سید مرتضی مجتهدی سیستانی در مقدمه ی کتاب گران قدر و نفیس خود «صحیفه ی مهدیه»می نویسد:
حضرت امام حسین (علیه السلام)در عالم مکاشفه به یکی از علمای قم فرمودند:
«مهدی ما در عصر خودش مظلوم است،تا میتوانید در باره ی آن حضرت سخن بگوئید و مطلب بنویسید ؛آنچه درباره ی شخصیت این معصوم بگوئید در واقع درباره ی همه ی معصومین گفته اید؛چون حضرات معصومین همه در عصمت و ولایت و امامت یکی هستند،ولی چون این زمان دوران مهدی ماست سزاوار است درباره ی او گفتگو شود....(در خاتمه فرمودند)باز تأکید می کنم درباره ی مهدی ما زیاد سخن بگوئید و بنویسید؛مهدی ما مظلوم است ؛لازم است بیش از آنچه تاکنون در موردش گفته و نوشته شده،گفت و نوشت.»
زمانه ی امام دوازدهم است ولی ایشان غریب اند افسوس.
نیاز است تغیراتی در خود پدید آوریم تا لایق او و حکومت او شویم و این در دنیا و آخرت برای خود ما بهتر است.
«امسال سال فرج است اگر بخواهیم!»
- کاري از فعّالان ظهور مشهد -
آدرس:بلوار جانباز،جانباز 13،مسجد حسيني
زمان:شنبه ها ساعت 9بعد از ظهر
تلفن پاسخگو:09153059557
«الهّم عجّل فرج مولانا الامام الهادي المهدي القائم بالامرک و جعلنا من خيرٍ انصاره ي و اعوانه ي»
- آماده ي ظهورش -
برادران و خواهران عزیز ، گر چه مطالب و مقالاتی که نام های آنها کلمةالحق+شماره ی آن هستند را اینجانب تنظیم می کنم،امّا در خصوص ترویج آنها به وسیله ی شما حتّی با نام اصلی یا نام مستعار خود هیچ اشکال شرعی ای مطرح نخواهد بود...کلیّه این مقالات توسط حجة الاسلامی ،مدّرس حوزه و دانشگاه فردوسی مشهد تهیّه می شود و از لحاظ شرعی،او هم موافق ترویج معارف مهدوی به هر شکل ممکنی می باشد...
التماس دعا
و من الله توفیق...
---((بسم الله الرّحمن الرّحيم و به ذکر الحجة بن الحسن العسکری))---
در آبان 1385 باز هم فردی به نام علی رضا از سوی مأموران اداره ی کل اطلاعات قم بازداشت شد.
برزگر گنجی دادستان قم تشریح کرد:«ادعای نامبرده این است که امام دوازدهم از دنیا رفته و قائم آل محمد من هستم!» و نیز از دیگر اعتقادات نامبرده این است که قبله به سمت مسجد جمکران - که به گفته ی وی محل دفن امام دوازدهم است - تغییر کرده است!
تا کنون بیش از 55 نفر که به تبعیت این فرد در آمده اند دستگیر شده اند.
وی افزود:
«5 نفر دیگر هم در قم به عنوان مدعیان امام زمان در بازداشت به سر می برند.
و این مشکل فقط مخصوص قم نیست...
پیامبر اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمودند:
«اگر مدت غیبت (مهدی)به اندازه ی عمر نوح شود،از دنیا نمی رود تا اینکه ظهور کرده و جهان را پر از عدل و داد نماید همان طور که پر از ظلم و ستم شده است.»(روز رهایی ص 40)
آیا اگر این روایات و امثال آن که درباره ی امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) است با روش های تبلیغی مناسب و متنوع و از زبان بزرگان و نیز مسؤلان به گوش مردم می رسید و آنان از این روش نسبت به حضرت ، اطلاعات و شناخت صحیح کسب می کردند ، درصد بالایی از اینگونه انحرافات بر طرف نمی شد؟!!!
امام صادق (علیه السلام) می فرمایند:
«امام خود را بشناس ؛چون او را شناختی ،این أمر (فرج) چه زود اتفاق افتد و چه دیر،به تو زیانی نخواهد رسید»(الغیبه نعمانی باب 25 ح1)
بنابراین شناخت امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) رمز نجات از گمراهی و فتنه های آخرالزمان است.
به همین دلیل و نیز دلایل دیگر از تکالیف و واجبات زمان غیبت حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) ؛ بدست آوردن شناخت امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) از لا به لای روایات و کلمات خاندان وحی (علیهم السلام) است.(مکیال المکارم ج 2 ص 166)
وظیفه ی همه ی ما نشر و ترویج مهدویت است به هر طریغ ممکن.
امید که در وظیفه ی خود کوتاهی نکنیم.
- کاری از فعالان ظهور مشهد -
آدرس:بلوار جانباز،جانباز 13،مسجد حسینی.
زمان:شنبه ها ساعت 9 بعد از ظهر
((الهّم عجّل فرج مولانا الامام الهادي المهدي القائم بالامرک و جعلنا من خيرٍ انصاره ي و اعوانه ي))
- آماده ی ظهورش -

يک تقاضا از سربازان امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف)

متني توسط حجة الاسلام و المسلمین،آیت الله اسماعیل رفیعی، مدرس حوزه و دانشگاه فردوسي مشهد مقدس و چند دانشگاه دیگر تهيه گرديده و ما به جهت ياري رساندن فراگيرتري به امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) انتشار داده بوديم و اکنون در اختيار خادمين امام عصر(علیه السلام)(عجل الله تعالی فرجه الشریف) قرار مي دهيم تا در صورت تمايل آن را انتشار دهند.اين متن براي امام جماعت هاي محترم (حفظهم الله) تهيه گرديده است.با چاپ آن و تکثير آن به مولايمان کمک کنيد.لازم به ذکر است هيچ اشکال شرعي اي براي تکثير مقالات اين حقير با هر عنواني که هستند وجود ندارد.

و من الله توفيق...

---((بسم الله الرّحمن الرّحيم))---

امام جماعت عزيز سلامٌ عليکم

نوشته اي کوتاه تنظيم کرده ايم در ارتباط با تکليفي بس سنگين؛لطفأ تا پايان با ما همراه باشيد.

امام رضا (علیه السلام) فرمودند:«الامام ... الوالد الشفيق ... وکلأم البرّه بالولد الصغير»(تحف العقول)

«امام پدري است مهربان و مثل مادري است که نسبت به فرزند کوچکش دلسوز»

امام سجاد(علیه السلام)يکي از حقوق چدر و مادر را در قالب دعا چنين بيان مي کنند:«الهّم لا تنسني ذکرهما في أدبار صلواتي و في انأ من آناء ليلي و في کلّ ساعه من کلّ ساعات نهاري»(صحيفه ي سجاديه ،دعاي 24)

«خدايا پدر و مادرم را پس از نماز ها و در هيچ يک از اوقات شب و ساعات روز از خاطر من مبر»

امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) بر اساس روايت امام رضا (علیه السلام) پدر معنوي و آسماني ما محسوب مي شوند و تمام حقوقي را که پدر صُلبي ما بر ذمّه ما دارد ، ايشان هم دارا مي باشند (و البته بسياري حقوق ديگر غير از اين موارد) لذا با توجه به رهنمود امام سجاد(علیه السلام)تکليف ماست که پس از هر نماز براي وجود نازنين حضرتش و تعجيل در فرجش دعا کنيم.

استدلالي ديگر :

مرحوم آيت الله موسوي اصفهاني(رحمة الله علیه) مي نويسد:«حقيقت عبادت و اصل آن و شرط قبولي آن،معرفت امام و محبت اوست؛پس لازم است که مؤمن بعد از هر نماز،حقيقت ايمان خود و راستي ولايتش را نسبت به مولايش ابراز دارد و با دعا کردن براي او و تقاضاي تعجيل در فرجش از درگاه خداي -عزّوجل- ،ارادتش را اظهار نمايد تا نمازش با سبب قبولي همراه شود.

سرّ ديگري نيز براي اين مطلب (يعني لزوم دعا براي فرج امام زمان-عج- پس از هر نماز)وجود دارد و آن اين است که در روايات متعددي آمده است :«هر مؤمني پس از هر نماز واجب،دعاي مستجاب شده اي دارد».اين روايات در کتاب وسائل الشيعه و کتب ديگري آمده است.پس شايسته است مؤمن کامل که مولايش را از جان و فرزندش عزيز تر مي داند، آن دعاي مستجاب را براي او(تعجيل در فرج مهدي(عجل الله تعالی فرجه الشریف) قرار دهد و آن حضرت را بر خود مقدم دارد.»(مکيال المکارم ج2 ص20و21)

عالم عامل سيد ابن طاووس (رحمة الله علیه) مي نويسد:«مبادا و مبادا،تا حدي که امکان دارد خودت و يا احدي از مخلوقات را در دوست داشتن و دعا کردن بر امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) مقدم بداري»(فلاح السائل،فصل8)

حکايتي تأمل برانگيز در اين راستا:

مرحوم آيت الله مجتهدي از علماي تهران نقل کرده اند:

شبي در نجف،بعد از اتمام نماز پشت سر آيت الله مدني و خلوت شدن مسجد،ناگهان ديدم آقاي مدني شروع کرد به گريستن.چون به من اظهار لطف داشتند به خودم جرأت دادم و از ايشان علت گريه را آن هم اين طور ناگهاني پرسيدم.ايشان فرمودند:بعد از نماز يکي به من گفت:امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف)را ديده است که به او فرموده اند:

«ببين اين شيعيان بعد از نماز بلافاصله به سراغ کارهاي خود رفتند و هيچ کدام براي فرج من دعا نکردند.»

من هم تا اين را شنيدم متأثر شدم و گريستم.(آيت الله مجتهدي:)بعدأ متوجه شدم امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) اين گلايه را به خود ايشان(آيت الله مدني) کرده بودند.(مير مهر،ص53)

پيشنماز محترم،با تبين اين مسائل براي نماز گذاران،خود نيز پيشقدم شده و پس از هر نماز ،دعاي دسته جمعي براي فرج را اجرا نمائيد.به عنوان پيشنهاد عرض مي شود؛اگر 14 مرتبه ذکر شريف «الهّم عجّل لوليک الفرج» را به صورت همگاني و آهنگين در فضاي مسجد و نماز خانه طنين انداز کنيد، بسيار بجا و زيبا خواهد بود.

مطلب ديگر اينکه:

اگر شما به عنوان الگو و پيشوا ي مذهبي جمع،در نمازها(رکوع ها،سجودها و قنوت ها) براي وجود نازنين حضرت حجة(عجل الله تعالی فرجه الشریف) و فرجشان دعا کنيد،در نهادينه کردن اين أمر مهم و تأثير گذار،نقش بسزايي ايفا خواهيد کرد.

مرحوم سيد ابن طاووس مینویسد:«ازبسیار دعا کردن برای امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) و برای کسانی که دعا کردن برای آنان در نماز های واجب،جایز است،خودداری مکن.»
یکی از شاگردان مرحوم آیت الله بهاءالدینی میگوید:
سالهای بسیاری در قنوت نماز آیت الله بهاءالدینی آیات نورانی قرآن کریم و دعاهای مرسوم را می شنیدیم تا اینکه ناگهان متوجه شدیم که نوع کلمات و عبارات ایشان تغییر یافته است.وقتی دستان خود را مقابل صورت می گرفتند،برای حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) دعا می کردند:«الهّم کن لولیک الحجة ابن الحسن ...»
روزی که در محضر آقا بودیم و فرصت مناسبی فراهم شد ،از تغییر رویه ی ایشان پرسیدیم،یک جمله بسنده کردند:
«حضرت پیغام دادند که در قنوت به من دعا کنید.»(آیت بصیرت،ص 107)
استفتاء:
سوال:ذکر «و عجّل فرجهم» بعد از صلوات مستحب است،آیا در تشهد نماز نیز بعد از صلوات می توان «و عجّل فرجهم» را ذکر نمود؟
آیت الله فاضل لنکرانی:«بلی،به عنوان دعا مانعی ندارد.»
آیت الله تبریزی:«جمله ی «و عجّل فرجهم» به عنوان مطلق الدّعاء مستحب است...»
آیت الله سیستانی:«گفتن آن بعد از صلوات جایز و مستحب است.»
آیت الله مکارم شیرازی:«اشکالی ندارد ولی گاه ترک کنید تا تصوّر نشود جزو نماز است.»
آیت الله بهجت:«به قصد مطلق دعا اشکالی ندارد»(مسائل جدید،جلد 5،ص 129)
روحانی بزرگوار.مردم خصوصأ جوانان ما به این دعای قلبی و خواسته ی باطنی نیاز مبرم دارند:
مرحوم آیت الله بهجت فرمودند:
«اگربرای فرج دعا می کنید،علامت آن است که هنوز ایمانتان پا برجاست.»(در محضر آیت الله بهجت،ج 1،ص363)
- خداوندا ما را جزء سربازان حضرت حجة (عجل الله تعالی فرجه الشریف) قرار دهد -
و در پایان به این جمله ی امام خامنه ای توجه کنید:
شیعه ی خوب کسی است که حضور امام زمان را حس کند و خود را در حضور او احساس نماید. این،به انسان امید و نشاط می بخشد.این ملت بزرگ،بیش از همه چیز به همین امید نیاز دارد.(مقام معظم رهبری،نیمه ی شعبان 1374ه.ش)
موفق باشید.
(پایان متن مذکور)
آدرس:بلوار جانباز،جانباز 13،مسجد حسيني.
- آماده ی ظهورش -
«الهّم عجّل فرج مولانا الامام الهادي المهدي القائم بالامرک و جعلنا من خيرٍ انصاره ي و اعوانه ي»
سوره ی مبارکه ی ابراهیم،آیه ی 5:

«و ذکّرهم بأیّام الله...»

امام باقر و امام صادق(علیه السلام) فرمودند:

«ایام الهی و روزهای خدا سه روز اند:

1)روز قیام قائم(عجل الله تعالی فرجه الشریف)

2)روز رجعت

3)روز قیامت.»(تفسیر برهان ج4ص307؛معانی الأخبار،مختصر بصائر الدرجات،ینابیع الموده)

وظیفه ی فراموش شده:

اگر آیه ی شریفه را کنار روایات ذکر شده بگذاریم،معنای آیه اینگونه می شود:

«و تو موظفی که روز قیام قائم و روز رجعت و روز قیامت را به یاد قوم خود بیآوری»

آری قیام و ظهور حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف)(علیه السلام) و رجعت عدّه ای از شهدا و اموات در زمان ظهور و پس از آن و واقعه ی عظیم قیامت چنان مهّم و اساسی اند که خداوند متّعال یادآوری همیشگی آنها را به مردم،به عنوان وظیفه ای برای تمامی اشخاصی که توان تبلیغ و سخنرانی دارند،مشخص کرده است.(توجه به این نکته ضروری است که قرآن کتابی است جاودانه که دستوراتش برای یک مقطع زمانی خاص تنظیم نشده؛از همین رو نمی توان وظیفه ای را که در این آیه مشخص شده فقط متوجه انبیاء(علیه السلام) دانست و بس.)

لذا هر کسی که به هر نحوی توانایی تبلیغ و ترویج معارف مهدویت(2 مورد از 3 مورد مذکور) را داراست واجب است به مردم درباره ی ایام الله اطلاعات و حداقل هشدار دهند.

اما در دانشگاه های ما و در آموزش و پرورش ما و در صدا و سیما ی ما مهدویت بسیار بسیار مظلوم است و غریب مثل خود اماممان در تنها مملکت رسمأ شیعه ی دنیا.

چرا؟!...

برای یاریش برخیز از جای

آماده ی ظهورش

آدرس:بلوار جانباز،جانباز 13،مسجد حسيني.

---«(بسم الله الرّحمن الرّحيم)»---

امام باقر (علیه السلام) فرمودند:

لا يقبل عمل الّا بمعرفتة.و لا معرفة الّا بعمل.و من دلّته معرفته علي العمل و من لم يعرف فلا عمل له(تحف العقول ص294)

«هيچ عملي بدون معرفت پذيرفته نمي شود.وهيچ معرفتي هم بدون بدون عمل نخواهد بود.و هر کس معرفت داشته باشد،معرفت او راهنماي عملش مي شود و آن که معرفت ندارد،در واقع عملي هم ندارد.»
از کلام امام باقر(علیه السلام) اين نتيجه بدست مي آيد که معرفت شرط پذيرفتن عمل است و از طرفي معرفت،انسان را به عمل وا مي دارد.بنابراين،هيچ معرفتي بدون عمل نمي شود.معرفت آثاري دارد که در عمل ظاهر مي شود و همواره معرفت انسان،راهنماي عمل اوست،به طوري که بدون معرفت،عمل کاملأ بي ارزش است.

درست مثل کالبد(جسم) بدون روح که ارزشي ندارد.

در دوران غيبت امام عصر (ارواهنا له فدا) يکي از وظايف مهم شيعيان،کسب معرفت و شناخت امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) است تا به وسيله ي اين معرفت به امام زمان(علیه السلام) نزديک تر شويم و بتوانيم با اين وسيله رضايت حضرت مهدي (عجل الله تعالی فرجه الشریف) را بدست آوريم.

- کاري از فعالان ظهور مشهد -

- آماده ي ظهورش -

«الهّم عجّل فرج مولانا الامام الهادي المهدي القائم بالامرک و جعلنا من خيرٍ انصاره ي و عوانه ي»
---«بسم الله الرّحمن الرّحیم و به ذکر الحجة بن الحسن العسکری»---
عقیده ی اهل تسنن با عقیده ی اهل تشیع در حد کمی تفاوت دارد ولی چه شیعه ی 4 امامی و چه شیعه ی 12 امامی و چه سنی و چه وهابی به مهدی موعود ایمان دارند.
چرا که روایات متعددی درباره ی ایشان ذکر شده است از رسول الله (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم).
در اینجا به شرح مختصری بسنده می کنیم:
اهل تسنن:
به طور خلاصه اکثر سنی ها بر این باورند که منجی آخر الزمان هنوز به دنیا نیآمده است (قصد ما تصدیق یا تکذیب آن در این مقاله نمی باشد).
اهل تشیع:
به طور خلاصه اکثر شیعیان خصوصا 12 امامی ها بر ای باورند که او متولد شده است و 1177 سال از عمر ایشان می گذرد. ایشان مهدی(م ح م د) ابن حسن ابن علی ابن محمد ابن علی ابن موسی ابن جعفر ابن محمد ابن علی ابن حسین ابن علی ابن ابی طالب می باشند.
در هر حال چون هم شیعه و هم سنی به اصلی واحد اعتقاد دارند پس نباید راه تفرقه را پیش گیرند و باید برای رضای خدا و رضای رسول خدا راه ((اتحاد))را پیش گیرند.
ولی حال چرا مسلمان باید به طور عام و خاص بگوید:((الهّم عجّل لولیک الفرج))؟
شیعه که اعتقاد بر حیات ایشان داشت که با این دعای شریف از پروردگار ظهور او را می طلبد ولی سنی چه؟ سنی که بر عدم تولد بود.
سنی هم باید بگوید:((الهّم عجّل لولیک الفرج))
چرا؟
چون دعای مذکور دعاییست از لحاظ فلسفی ((کلّی)) و از لحاظ لغوی چنین:((پروردگارا تعجیل کن برای فرج و ظهور منجی ات)).
این تعجیل می تواند برای بسیاری از امور به اشکال مختلف باشد چرا که خداوند به ذات محدود نیست و این تعجیل می تواند به شکل تعجیل در امر تولد هم باشد. آیا چنین نیست؟
آری مسلمانان اعم از سنی و شیعه .خدایی واحد قرآنی واحد پیامبری واحد قبله ای واحد و ...
مسیحیان و یهودیان با نقطه ی مشترک کمتری با هم متحد شده اند پس برادران مسلمان من سنی ها و شیعه ها یک صدا با اتحاد جمع شوید و بگویید :
((الهّم عجّل لولیک الفرج)) .
آدرس:بلوار جانباز،جانباز 13،مسجد حسینی.
((الهّم عجّل فرج مولانا الامام الهادی المهدی القائم به الامرک و جعلنا من خیر انصاره ی و اعوانه ی ))
قسمتی از دعایی که عثمان ابن سعید،نائب اول امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) به محّمد ابن همّام دستور خواندنش را برای دوران غیبت داده است:
1-خداوندا!به واسطه ی طولانی شدن زمان غیبتش و قطع شدن خبرش از ما ،یقین ما را زایل مگردان؛

2-یادش را ، انتظارش را ، ایمان به او را ،یقین استوار و محکم به ظهورش را،دعا کردن (برای وجود نازنینش) را ،و درود و صلوات فرستادن بر حضرتش را از یاد ما مبر؛

3-تا در نتیجه ی (این یاد و انتظار و ایمان و یقین و دعا و صلوات)طولانی شدن زمان غیبتش،ما را از ظهور و قیامش نا امید نسازد؛و یقین و باور ما به قیام او همانند یقین ما به قیام پیامبر خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و وحی و کتاب نازل شده بر او ،محکم و استوار باشد.(ملحقّات مفاتیح الجنان؛دعایی که در زمان غیبت باید خواند)
به درستی که مسائل آخر الزمانی،انحرافاتی در پی خواهد داشت که تمسّک به خداوند و عزیزانش برای ثابت قدم ماندن در راهش لازم است.نباید امید ظهور از ما ساقط گردد که از دعا برای فرجش نا امید گردیم.امام زمان با هیچ کس ملاقاتی نداشته اند مگر اینکه از او خواسته اند که به شیعیان ایشان بگویند که برای فرج زیاد دعا کنند و در قنوت و رکوع و سجود نماز هم برای فرج دعا کنند .
مبادا ما هم غافل شویم و انحرافات در ما هم تأثیر گذارند.
- کاری از فعّالان ظهور مشهد -
تلفن پاسخگو:09153059557

- آماده ی ظمهورش -

چرا «امسال سال فرج است اگر بخواهیم؟»
((بسم رب القائم))

پيام امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) به شيعيانشان :

اگر شيعيان ما - که خداوند به آنها توفيق طاعت و بندگي خويش را به آنها بدهد-در راه وفاي به عهدي که بر دوش دارند همدل مي شدند هرگز برکت ملاقات با ما از آنها به تاخير نمي افتاد و سعادت ديدار ما به سرعت نصيب آنها مي گشت آن هم ديداري بر اساس شناختي راستين و صداقتي از جانب آنان نسبت به ما.(نامه ي امام زمان عجل الله تعالي فرجه الشريف به شيخ مفيد رحمه الله عليه-الاحتجاج ج2 ص 602)

نکته ها:

1)عهد و پيماني که شيعيان بر دوش دارند چيست؟

مراد از عهد در اينجا بنا بر شواهد و قرائن متعدد عهد ولايت و ياري امامان است.

امام صادق (علیه السلام) فرمودند:ما همان پيمان و عهد خداييم.هر کس به عهد ما وفا کند به عهد الهي وفا کرده است و هر کس با ما پيمان بشکند با خداوند پيمان شکسته است.(الکافي ج 1 ص 221)

در زيارت آل يس به حضرت چنين سلام مي کنيم:

سلام بر تو اي پيمان الهي که وفاي به آن را خداوند از مردم گرفته و آن را محکم و موکد گردانده است.

در زيارت حضرت صاحب الامر (عجل الله فرجه)چنين آمده است:

و اين عهد و پيمان من با توست...پس جان و مال و فرزندان و خويشان و هر آنچه پروردگارم به من داده به پيشگاهت و در تو و آرمان ها و فرمانهايت تقديم مي کنم.(مفاتيح الجنان)

2)منظور از ملاقات و ديدار در اين نامه چيست؟

مقصود آشکار شدن عمومي و ظهور است و نه فقط تشرف شخصي.زيرا پرواضح است که چنانچه همه ي شیعیان در وفاي به عهدي که بر دوش دارند (يعني ياري امام)همدل مي شدند مي بايستي امام با همه ي آنها ديدار کند و در اين حالت ديگر غيبت معني ندارد و حضرت ظاهر خواهند شد .(آيت الله پورسيد آقايي کارشناس مباحث مهدويت فصل نامه ي مشرق موعود شماره ي 10 ص 27)

3)رمز ظهور بر اساس نامه ي فرج چيست؟

بنابر تصريح امام (عجل الله تعالی فرجه الشریف) رمز فرج ايشان آن است که شيعيان در راه ياري رساندن به حضرت همه يکدل و يکصدا شده و تمام امکانات و تجهيزات خود را براي تأسيس حکومت جهاني در اختيار ايشان بگذارند بنابراين پيام حضرت اين است :

گمان نکنيد ظهور امري است صد در صد الهي که شما در آن هيچ نقشي نداريد بلکه اين امر در انتخواب شماست.

آيات و روايات هم بر اين مطلب تاکيد دارند که :((ما بايد بخواهيم))

خداوند سرنوشت هيچ قومي را تغيير نمي دهد مگر آنکه آنها خود را تغيير دهند. (رعد 11)
تفسير نمونه ج 10 ص 145:((اين جمله که در دو مورد از قرآن با تفاوت مختصري آمده است يک قانون کلي و عمومي را بيان مي کند.قانوني سرنوشت ساز و حرکت آفرين و هشدار دهنده.اين قانون کلي که يکي از پايه هاي اساسي جهان بيني و جامعه شناسي در اسلام است به ما مي گويد: مقدرات شما قبل از هر چيز و هر کس در دست خود شماست و هر گونه تغيير و دگرگوني در خوشبختي و بد بختي اقوام در درجه ي اول به خود آنها باز مي گشت مي کند...البته ماوراي اسباب و عوامل ظاهري يک سلسله مددهاي غيبي و الطاف الهي است که در انتظار بندگان با ايمان و پر جوش و با اخلاص است.ولي آنها را هم بي حساب به کسي نمي دهند بلکه شايستگي و آمادگي لازم است.))

تفسير نسيم حيات ج 13 ص 122:((در قرآن بارها به قانون ((ان الله لا يغير ما بقوم حتّي يغروا ما بانفسهم))اشاره کرده است.تو به همان صورتي که در مقابل آينه قرار بگيري منعکس مي شوي.اگر آنچه در نيت و عمل خود داريد تغيير دهيد خدا مطابق همان براي شما تحول ايجاد مي کند.پس مقدرات شما قبل از هر چيز و هر کس در دست شماست .شانس و طالع و اقبال و جادو هيچ کدام پايه ندارد...سکوت مردم و بي تفاوتي آنها نسبت به ظلم هايي که به امامان مي شد موجب گرديد که امام صادق ها منزوي (و تنها) شوند.))

پيامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمودند :امام مانند کعبه است که مردم بايد به نزد او روند نه اينکه او به سمت مردم آيد.(بحار الانوار ج 63 ص 353)

خواجه نصير الدين طوسي مي نويسد:غيبت و نبودن او (حضرت مهدي عجل الله تعالي فرجه الشريف) از ناحيه ي ماست.(کشف المرصاد ص 285)

سيد محمئ تقي موسوي اصفهاني (رحمة الله علیه)تصريح مي کند:مانع ظهور و آشکار شدن آن حضرت ناشي از خود مردم است... بر مردم واجب است که موانع ظهور را بر طرف سازند تا از نور مقدسش بهرمند شوند.(مکيال المکارم ج 1 ص 21)

آيت الله بهجت(قدس سره) فرمودند: سبب غيبت امام زمان (عجل الله فرجه) خود ما هستيم.چرا دستش را بسته ايم و خانه نشينش کرده ايم؟و اجازه نمي دهيم خود را نشان دهد؟(بهارانه ص35و38)

4)بين وفاي به عهد شيعيان و ظهور امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) چقدر فاصله است؟

امکان ندارد بين قيام شيعيان و ظهور امام زمان فاصله بيفتد.يعني شيعيان مي توانند با همدل شدنشان در راه ياري رساندن به امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) همين امسال را به سال فرج تبديل کنند.دليل:فرج امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف)مصداق کامل امر به معروف و نهي از منکر است چون منکرات را از تمام سطح زمين پاک نموده و خوبي ها را جايگزين مي کند.زمين را پر از عدل و داد مي کند همچنان که از ظلم و جور پر شده بود(معجم احاديث ج 7 ص 399)

حال اگر شيعيان نفرات و تجهيزات خود را (يعني آنچه بدان مهدي موعود (عجل الله تعالی فرجه الشریف) نياز دارد) در اختيار ايشان بگذارند ولي امام قيام نکنند يا به تاخير اندازند در واقع به ادامه ي ظلم و ستم و فحشاء و ... راضي شده اند (نعوذ بالله)و چه طور ممکن است از يک امام معصوم چنين سر بزند؟!او که فرزند حسين (علیه السلام) است که براي امر به معروف و نهي از منکر قيام کرد!

دوباره به اين بخش از نامه توجه فرمائيد:((هرگز برکت ملاقات با ما براي آنها به تاخير نمي افتاد)) و ((سعادت ديدار ما به سرعت نصيب آنان مي گشت))!

5)اين زمينه سازي بر عهدي ي چه کساني است؟

از قسمت ((اگر شيعيان ما...)) اين بر مي آيد که وظيفه ي مهيا کردن بستر و زمينه هاي ظهور بر دوش شيعيان است و امام زمان از ايشان چشمداشت ياري دارد نه افراد ديگري و از بين شيعيان شيعيان ايران :

آيت الله نجم الدين طبسي مي نويسند:

با اندکي دقت در سخنان معصومين (علیه السلام) به اين نتيجه مي رسيم که آنان(معصومين) نسبت به ايران و مردم آن توجه خاصي داشتند و در موقعيت هاي مختلف از نقش آنان در ياري دين و زمينه سازي براي ظهور مهدي (عجل الله تعالی فرجه الشریف) سخن گفته اند.(چشم اندازي به حکومت مهدي(عجل الله تعالی فرجه الشریف) ص45 به بعد)

ابن عباس مي گويد:خدمت پيامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)از فارسيان سخن به ميان آمد.آن حضرت فرمودند:((اهل فرس از ما اهل بيت هستند)).(ذکر اصبهان ص11)

روزي اشعث به حضرت علي (علیه السلام) با اعتراض گفت:اي امير مومنان!چرا اين عجم ها (ايرانيان) پيرامون تو گرد آمده اند؟بر ما پيشي گرفته اند؟!

حضرت خشمگين شدند و در پاسخ گفتند:آيا به من فرمان مي دهيدتا آنان را از خود دور سازم؟هرگز من آنان را کنار نمي زنم تا از اهل جاهلان گردم!سوگند به خدايي که دانه را شکافت و آفريدگان را آفريد آنان براي باز گرداندن شما به دين اسلام با شما به نبرد بر مي خيزند چنانکه شما براي اسلام آوردن در ميانشان شمشير ميکشيد.(شرح نهج البلاغه ج20 ص284)

ايرانيان در روايات به اين تعابير آمده اند: اهل فارس.عجم ها.اهل خراسان.اهل قم.اهل طالقان.اهل ري و ...

با برسي مجموع روايات به اين نتيجه مي رسيم که در کشور ايران پيش از ظهور منجي اديان نظامي الهي و مدافع امامان معصوم (نظام فعلي) بر پا مي شود (شده است)که مورد توجه حضرت اباصالح المهدي (ارواهنا له الفدا)است و نيز مردم ايران نقش عمده اي در قيام آن حضرت دارند (ان شاءالله هر چه سريع تر)و در اينجا به ذکر دو روايت بسنده مي کنيم...

رسول الله فرمودند:مردمي از مشرق زمين (ايران) قيام نموده و زمينه را براي قيام حضرت مهدي (عجل الله تعالی فرجه الشریف) فراهم مي سازند.(کشف الغمه ج3 ص 267)

همچنين مي فرمايند:پرچم هاي سياهي از سمت مشرق خواهد آمد که دل هاي آنان همانند پاره هاي آهن است .پس هر کس از حرکت آنان آگاهي يافت به سوي آنان برود و با آنها بيعت کند هر چند لازم باشد که بر روي يخ حرکت کند.(بحار الانوار ج51 ص 87)

با توجه به آنچه گفته شد:
(( امسال سال فرج است اگر بخواهيم ))

- کاري از فعالان ظهور مشهد -
آدرس:بلوار جانباز،جانباز 13،مسجد حسینی. زمان:شنبه ها ساعت 9 بعد از ظهر
((الهم عجل فرج مولانا الامام الهادي المهدي القائم بالامرک و جعلنا من خير انصاره ي و اعوانه ي))
کلمة الحق 7
در لا به لای روایات متواتری که از رسول اکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و سایر پیشوایان دین صادر شده است،کلیّه ی اوصاف و تمام جزئیات زندگی،ظهور،نهضت جهانی و قیام همگانی آن مصلح الهی و پایه گذار حکومت واحد جهانی بیان شده است.
احادیث وارده در پیرامون حضرت بقیة الله الاعظم(عجل الله تعالی فرجه الشریف) از طریق منلبع شیعی و سنّی بیشمارند.
از این رهگذر ما فقط فهرستی از آنها را در ذیل از نظر خوانندگان گرامی می داریم:

1-در 293 حدیث تصریح شده که او فرزند امام حسن عسکری (علیه السلام)است.
2-در 90 حدیث گفته شده که او نوه ی امام هادی (علیه السلام) و نبیره ی امام جواد(علیه السلام) است.
3-در 95 حدیث روایت شده که او چهارمین فرزند امام رضا(علیه السلام) می باشد.
4-در 199 روایت وارد شده که او پنجمین فرزند حضرت موسی بن جعفر (علیه السلام) است.
5-در 202حدیث وارد شده که او ششمین فرزند امام صادق(علیه السلام) است.
6-در 103 روایت وارد شده که ایشان هفتمین فرزند امام باقر(علیه السلام) هستند.
7-در 185 حدیث وارد شده که ایشان هشتمین فرزند حضرت سجّاد (علیه السلام) می باشند.
8-در 308 روایت وارد شده که او نهمین فرزند امام حسین(علیه السلام) است.
9-در 214 حدیث آمده است که او از نسل و تبار امیر المؤمنین حضرت علی(علیه السلام) است.
10-در 192 روایت آمده است که ایشان از اولاد حضرت زهرا(سلام الله علیها) هستند.
11-در 48 روایت ذکر شده است که وی همنان رسول اکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) (م ح مّ د) می باشد.
12-در 136 حدیث وارد شده است که او دوازدهمین امام است و آخرین پیشوا.
13-در 91 روایت از غیبت وجود نازنین امام زمان (علیه السّلام-عجّل الله تعالی فرجه الشّریف)گفته شده است.
14-در 7 حدیث از کیفیّت انتفاع مردم از آن حضرت در زمان غیبتشان سخن رفته است.
15-در 51 حدیث ،سیرت و صورت ایشان توصیف شده است.

16-در 47 روایت تصریح شده است که در عصر او اسلام دینی جهانی خواهد شد،و آیه ی شریفه ی «لیظهره علی الدّین کلّه» به دست او تحقّق خواهد یافت.
17-در 123 روایت آمده که او شخصأ عدالت اجتماعی را در پهنه ی گیتی بر قرار خواهد کرد.
18-در 293 حدیث از تولّد آن مهر تابان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) گفتگو شده است.

19-در318 روایت ،عمر طولانی آن حضرت مطرح شده است که در برخی از آنها تصریح شده که عمر شریفش به قدری طولانی می شود که جز مؤمنان راستین،کسی در إعتقاد خود استوار نمی ماند.
20-در 657 حدیث درباره ی ظهور و علائم ظهور بحث شده است.

متن 3692 روایتی که فهرست آنها در بالا گفته شد،به اضافه ی 2515 روایت دیگر در پیرامون آن حضرت در منابع شیعه ،از پیشوایان معصوم به دست ما رسیده است و در کتاب پر ارج«منتخب الأثر» نوشته ی آیت الله گلپایگانی جمع آوری شده است.در این کتاب جمعاً 6207 روایت با ذکر مأخذ از 145 کتاب معتبر و دسته اوّل شیعه استخراج و گردآوری شده است.(یاد مهدی؛ص15/او خواهد آمد؛ص77)
توضیح:

آیت الله گلپایگانی(اعلم الله مقامه) از مراجع مسّن اعظام و در قید حیات هستند .کتاب مذکور را قبل از انقلاب تألیف نمودند و در یک جلد.بعد از انقلاب ایران(با فراهم آمدن بستر عالی برای تفّکر اسلامی و شیعی اثنی اعشری)فعّالیت های بیشتری در جهت ترویج احادیث و روایات مهدوی انجام داده تا حدّی که امروز کتاب مذبور را به3 جلد گسترش داده اند.متأسفانه کتاب ایشان به زبان عربی موجود است و جز طلّاب،قشر محدودی از دین پژوهان غیر طلبه توانایی بهره از آن را دارا هستند.از اعتبار این کتاب همین کافی است که یک مرجع تقلید آن را نوشته اند و ما می توانیم از اینکه علومی مثل علم رجال،علم حدیث و ... در آن رعایت شده اند یا خیر، اطمینان حاصل کنیم.این کتاب در زمینه ی مهّم «مهدویت» تألیف شده است.
با توجّه به آنچه در این کتاب و سایر کتب مهدوی آمده است ،مهدویّت یک أمر قطعی و حتمی است و با نظر به اینکه امامت از اصول دین شیعه می باشد،لازم است برای کسی که اینقدر واضح در وصف او مطلب از بزرگان دین آمده است،فعّالیت نمود.
زمان:شنبه ها ساعت9بعد از ظهر
کلمة الحق 8

أبان ابن تغلب (از شاگردان امام صادق علیه السّلام) از امام صادق (علیه السلام) پرسید:
اگر کسی تمام امامان (علیه السلام) را بشناسد ولی امام زمانش را نشناسد،"مؤمن"است؟
حضرت(علیه السلام) فرمودند:خیر
دوباره پرسید:آیا مسلمان هست؟
حضرت (علیه السلام) فرمودند:بله(بحار الأنوار؛ج33،ص96)

امام صادق(علیه السلام) به صراحت در این کلام نورانی اعلام می کنند که بدون شناخت امام زمان(هر دوره)،نمی توان خود را مؤمن دانست،بلکه نهایتأ عنوان«مسلمان»بر انسان بار می شود.(اسلام آوردن تنها در این دنیا به درد می خورد تا روز قیام،امّا آن ایمان است که در روز قیام،روز رجعت و روز قیامت-ایّام الله- و نیز پس از مرگ به داد انسان خواهند رسید؛در زیارت شریف آل یس چنین عرض می شود:یوم لا ینفع النفس ایمانها:روزی که هیچ چیز فایده ای (برای شخص) نخواهد داشت جز ایمانش-مفاتیح الاجنان-)توجه به این نکته ضروری است که شرط رستگاری و سعادت جاودانه ی اُخروی،«ایمان» است نه فقط «اسلام».
پرسش:
معرفت و شناخت امام زمان (عجّل الله تعالی فرجه الشّریف)به چه معناست؟
جواب:
شناختی که واجب و لازم است و با نداشتنش نمی توان به یک شخص،"مؤمن"گفت،دو بعد دارد:
1-شناخت شخص امام به نام و نام پدران(شناخت شناسنامه ای)؛
2-شناخت صفات و ویژگی های و خصوصیات او.

راه بدست آوردن این دو نوع شناخت،هم مطالعه و تفکّر در احادیث و روایاتی است که از ناحیه ی اهل بیت(علیه السلام) به دست ما رسیده و نیز مطالعه و دقّت در کتُبی که بزرگان علما،در ارتباط با معارف مهدوی به رشته ی تحریر در آورده اند.
در آور اینکه
هنوز افرادی پیدا می شوند که بحث از معارف مهدوی امام زمانی را جدّی نگرفته اند!

کلمة الحق 9
---«(بسم الله الرّحمن الرّحيم و به ذکر الحجة بن الحسن العسکری)»---

آیت الله سید مرتضی مجتهدی سیستانی می نویسد: «مرحوم حاج شیخ حسنعلی اصفهانی(معروف به نخودکی)از دوران کودکی به عبادت و ریاضات اشتغال داشته و زحمات فراوان و طاقت فرسایی را برای رسیدن به اهداف بلند روحی متحمّل شده بودند که فوق العادّه مهّم و پر زحمت بوده است.
آن بزرگوار هر چه ذکر و ورد و ختم و نماز و آیات قرآنی که در مدّت عمر خود از کودکی انجام داده بودند را یادداشت کرده بودند و در کتابی جمع آوری نمودند؛و چون در این کتاب راز ها و نکات مهمّی وجود داشت،صلاح نمی دانستند که در اختیار همگان قرار دهند،به همین جهت آن را مخفی نگه داشته و در دسترس افراد قرار نمی دادند.
مرحوم پدرم(پدر راوی) در ارتباط با آن می فرمودند:
مرحوم حاج شیخ حسنعلی اصفهانی در اواخر حیات خود ،آن کتاب را به مرحوم آیت الله حاج سیّد علی رضوی دادند.»
مقصود از نقل این جریان،نکته ی مهّمی است که مرحوم حاج شیخ در آخر آن کتاب مرقوم فرموده اند.نکته ای که باید درس مهمّی باشد برای همه ی کسانی که در راه معنویّات و سیر و سلوک شرعی سعی می کنند.
آنچه ایشان در آخر کتاب خود نوشته اند ، این است:ای کاش این اذکار و ختومات و این ورد ها و زحمات را در راه نزدیک شدن و تقرّب به امام زمان(عجّل الله تعالی فرجه الشریف-علیه الصّلاة و السّلام-ارواهنا له الفدا) انجام می دادم.(صحیفه ی مهدیّه؛مقدّمه)

دل را به جز تو بر کسی نبستم مولا...

- کاری از فعّالان ظهور مشهد -

- آماده ی ظهورش -
آقا این ها که چیزی نیست

چند وقت پیش تو کرج خدا رو هم گرفتن!

ادعای خدایی هم میکنن

به فکر خوراک مذهبی برای جوونا باشیم
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
آدرس های مرجع