تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: تبعض جنسیتی ، بر ضد ِ زن یا مرد ؟!!! (( گفت و گو محور ))
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
نقل قول: عمل میکنم چون میدانم حکم خداست
اما به دنبال تعمیق اطلاعات و چرایی آنها هم می روم
به این میگویند بندگی

اگر قرار باشد ما با این پیش فرض که چیزی درست است دنبال چرایی آن برویم نتیجه مشخص است چه به دست می آید.
مثلا دراینجا نتیجه اش رسیدن به توجیهات غیرمنطقی مذهبیون افراطی است. توجیهاتی که بارها شنیده ام و اصلا قانع کننده نیستند.
آیا خدا می گوید اول خدا بودن مرا قبول کن و بندگی کن بعد از نظر عقلی مرا به عنوان خدا بپذیر؟!
Huh
تعمق یعنی با ذهن خالی به دنبال چرایی مسئله ای رفتن نه با پیش فرض درست بودن آن. زیرا این پیش فرض خودبخود راه را بر هر گونه نقد و تحلیل و پاسخ صحیح می بندد.

""" کلام سنتی اسلام سه وظیفه بر عهده داشته است:

1. اصول اعتقادی و ایمانی اسلام را بیان کند و بگوید به چه اصولی اعتقاد داشته باشید و به چه چیزهایی اعتقاد نداشته باشید و مرزبندی کند.
2. اثبات عقاید، مثل اثبات توحید و نبوت عامه و خاصه و معاد و غیره.
3.پاسخ دادن به شبهات در مورد اصول اعتقادی مسلمانان.

این کلام دو ویِژگی دارد:
1. ناظر به واقع است و به دنبال عقاید حقه ی صددرصد مطابق با واقع می گردد و کاری به نقش این اصول حقه در حال حاضر و در همین زندگی دنیوی ندارد. بلکه فقط برای نجات مومنان در آخرت است.
2. تصور قابل اثبات بودن این قضایای ایمانی از راه عقل. شیوه، شیوه ی اثبات است نه شیوه ی عرضه وفهم. ولی درفضای فکری جدید جازمیت علمی و فلسفی از دست رفته و اینکه به دنبال یقین رفتن بی نتیجه شده برتفکر بشر چیره شد و در سده های اخیر همه ی انواع معرفت بشرمورد نقد قرار گرفته و فطرت و عقل سلیم زیر سوال رفته!؟"""""""""""
سلام
دین یعنی :
-اعتقادات
-اخلاق
-احکام
اعتقادات را با عقل خود به دست بیاورید
اخلاق را با عقل و اعتقادات خود
احکام را هم تعبدی از روی اعتقاد خود بپذیرید.
می بینید که پای عقل همیشه در میان است.منتها گاهی اوقات مستقیم ، گاهی اوقات غیر مستقیم.
در ضمن انتظار نداشته باشید با ابزار نسبی و ضعیفی مثل عقل ، تمام گوشه های جهان را به وضوح ببینید.از علم الهی و تجربه دیگران هم استفاده کنید تا گمراه نشوید.
(۴/بهمن/۹۱ ۱۸:۰۹)ایرانی نوشته است: [ -> ]آیا خدا می گوید اول خدا بودن مرا قبول کن و بندگی کن بعد از نظر عقلی مرا به عنوان خدا بپذیر؟! Huh

نه مطلقاً حتی خود خدا در قرآن برای اثبات خودش و وحدانیتش استدلالات عقلی می آورد
در این ارسال مفصل بیان شده است: http://forum.bidari-andishe.ir/thread-15...#pid124343
کسی هم چنین مدعی نداشته است
به قدر کافی هم مطالب قبلی گویا هست
(۴/بهمن/۹۱ ۱۸:۰۹)ایرانی نوشته است: [ -> ]1. اصول اعتقادی و ایمانی اسلام را بیان کند و بگوید به چه اصولی اعتقاد داشته باشید و به چه چیزهایی اعتقاد نداشته باشید و مرزبندی کند.
2. اثبات عقاید، مثل اثبات توحید و نبوت عامه و خاصه و معاد و غیره.
3.پاسخ دادن به شبهات در مورد اصول اعتقادی مسلمانان.

این کلام دو ویِژگی دارد:
1. ناظر به واقع است و به دنبال عقاید حقه ی صددرصد مطابق با واقع می گردد و کاری به نقش این اصول حقه در حال حاضر و در همین زندگی دنیوی ندارد. بلکه فقط برای نجات مومنان در آخرت است.
2. تصور قابل اثبات بودن این قضایای ایمانی از راه عقل. شیوه، شیوه ی اثبات است نه شیوه ی عرضه وفهم. ولی درفضای فکری جدید جازمیت علمی و فلسفی از دست رفته و اینکه به دنبال یقین رفتن بی نتیجه شده برتفکر بشر چیره شد و در سده های اخیر همه ی انواع معرفت بشرمورد نقد قرار گرفته و فطرت و عقل سلیم زیر سوال رفته!؟"""""""""""

Smile به نظر می رسد اینجا اشخاصی وجود دارند که شدیداً تحت تأثیر افکار امثال پوپر و مترجم ایرانی اش عبدالکریم سروشند
به هر تقدیر این شخص که خودش این قدر می گوید تا عقلم نفهمد
(۴/بهمن/۹۱ ۱۵:۱۱)ایرانی نوشته است: [ -> ]چه دلیلی دارد که من حرف بنده خدا را بدون عقل و با تقلید بپذیرم؟
من تقلید در فروع دین را قبول دارم (چون همه وقت و علم کافی برای یافتن قوانین را ندارند) اما به شرطی که تفسیر صحیح باشد.
یعنی آن را هم به شکل مطلق قبول ندارم و به آن نقد وارد می کنم.

خودش هم حرف خودش را نقض میکند
و می گوید:

(۴/بهمن/۹۱ ۱۸:۰۹)ایرانی نوشته است: [ -> ]درفضای فکری جدید جازمیت علمی و فلسفی از دست رفته و اینکه به دنبال یقین رفتن بی نتیجه شده برتفکر بشر چیره شد و در سده های اخیر همه ی انواع معرفت بشرمورد نقد قرار گرفته و فطرت و عقل سلیم زیر سوال رفته!؟"""""""""""

تمام این سخنان به یک طرف
این کلام هم بسیار جالب توجه است:
ایرانی نوشته است:من قرآن را قبول دارم

حال این کدام قرآن است که ایشان قبول دارند که با بسیاری از آیات محکم قرآن ایشان مشکل دارند این برای حقیر سوالی است
در پایان خوب است کلام خود را با این آیه از قرآن به پایان برسانم
و شما و این تاپیک را به خدای بزرگ می سپارم
أ فَتُؤْمِنُونَ بِبَعْضِ الْكِتابِ وَ تَكْفُرُونَ بِبَعْضٍ فَما جَزاءُ مَنْ يَفْعَلُ ذلِكَ مِنْكُمْ إِلاَّ خِزْيٌ فِي الْحَياةِ الدُّنْيا... (85) البقره

. آيا شما به پاره‏اى از كتاب ايمان مى‏آوريد، و به پاره‏اى كفر مى‏ورزيد؟ پس جزاى هر كس از شما كه چنين كند، جز خوارى در زندگى دنيا چيزى نخواهد بود...(85)
کد PHP:
به نظر می رسد اینجا اشخاصی وجود دارند که شدیداً تحت تأثیر افکار امثال پوپر و مترجم ایرانی اش عبدالکریم سروشند 
عبدالکریم سروش یکی از ده روشنفکر بزرگ جهان است و گرچه او را صددرصد قبول ندارم ولی بزرگی اش را نمی شود انکارکرد.

به نظر می رسد اینجا اشخاصی وجود دارند که اصلا اهل مطالعه نیستند و حتی روشنفکران مذهبی را نمی شناسند.
جملاتی که من در این تاپیک نقل کردم و عمدا اسم گوینده اش را (برای محک زدن مطالعه برخی!) نبردم از دکتر سروش نیست.Big Grin

نقل قول: خودش هم حرف خودش را نقض میکند

من حرفم را نقض نمیکنم. این شمایید که با نوشته های روشنفکران آشنایی ندارید و فقط میتوانید مطالب صد قرن قبل را اینجا کپی کنید.
وقتی من میگویم تفسیری را به طور مطلق و بر اساس عقلم نمی پذیرم و شما میگویی عقلت اشتباه می کند یعنی عقل من زیر سئوال رفته!! این مفهوم آن دو نقلی بود که از من زده بودید!

نقل قول: حال این کدام قرآن است که ایشان قبول دارند که با بسیاری از آیات محکم قرآن ایشان مشکل دارند این برای حقیر سوالی است
همان قرآنی است که مردان آیاتی را که به نفع خودشان است را محکم و آیاتی را که به ضررشان است منسوخ اعلام می کنند!!!

نقل قول: و شما و این تاپیک را به خدای بزرگ می سپارم
حداقل پاسخ پرسشهای مرا میداد بعد تشریف می بردید و تاپیکی برای اتهام زدن به بنده ایجاد می کردید.
نقل قول:و شما و این تاپیک را به خدای بزرگ می سپارم

راستی؟ پس چرا یک تاپیک دیگر ثبت کرده اید تا به بحثی کاملا بی ارتباط با حقوق زنان بپردازید؟

http://forum.bidari-andishe.ir/thread-23...#pid174251

اگر می توانید به پرسشهای من پاسخ بدهید .
اگر نمیتوانید لطفا برچسب مرتد و کافر و ... به بنده نزنید.
ثبت تاپیکهای پی در پی و فرار از بحث اصلی کمکی نمی کند.
همانطور که اهانتهای شما در این تاپیک کمکی به شما نکرد آقای ناظر.
بعضی تفاوتهای حقوق اجتماعی بین زن و مرد و حتی بین مردان و زنان با یکدیگر در قرآن و کلام معصوم عنوان شده که یک دلیل اصلی اون آزمایش بندگان هست:

وَلاَ تَتَمَنَّوْاْ مَا فَضَّلَ اللّهُ بِهِ بَعْضَكُمْ عَلَى بَعْضٍ لِّلرِّجَالِ نَصِيبٌ مِّمَّا اكْتَسَبُواْ وَلِلنِّسَاء نَصِيبٌ مِّمَّا اكْتَسَبْنَ وَاسْأَلُواْ اللّهَ مِن فَضْلِهِ إِنَّ اللّهَ كَانَ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمًا (22)

برتريهايي را كه خداوند نسبت به بعضي از شما بر بعضي ديگر قرار داده آرزو نكنيد (اين تفاوتهاي طبيعي و حقوقي براي حفظ نظام اجتماع شما و طبق اصل عدالت است ولي با اين حال) مردان نصيبي از آنچه به دست مي‏آورند دارند و زنان نصيبي؛ (و نبايد حقوق هيچيك پايمال گردد) و از فضل (و رحمت و بركت) خدا بخواهيد و خداوند به هر چيز دانا است.

الرِّجَالُ قَوَّامُونَ عَلَى النِّسَاء بِمَا فَضَّلَ اللّهُ بَعْضَهُمْ عَلَى بَعْضٍ وَبِمَا أَنفَقُواْ مِنْ أَمْوَالِهِمْ فَالصَّالِحَاتُ قَانِتَاتٌ حَافِظَاتٌ لِّلْغَيْبِ بِمَا حَفِظَ اللّهُ ... (24)

مردان، سرپرست و خدمتگزار زنانند، بخاطر برتريهايي كه (از نظر نظام اجتماع) خداوند براي بعضي نسبت به بعضي ديگر قرار داده است و به خاطر انفاقهايي كه از اموالشان (در مورد زنان) مي كنند، و زنان صالح آنها هستند كه متواضعند، و در غياب (همسر خود) اسرار و حقوق او را، در مقابل حقوقي كه خدا براي آنان قرار داده، مي‏كنند....

وَهُوَ الَّذِي جَعَلَكُمْ خَلاَئِفَ الأَرْضِ وَرَفَعَ بَعْضَكُمْ فَوْقَ بَعْضٍ دَرَجَاتٍ لِّيَبْلُوَكُمْ فِي مَا آتَاكُمْ إِنَّ رَبَّكَ سَرِيعُ الْعِقَابِ وَإِنَّهُ لَغَفُورٌ رَّحِيمٌ (سوره انعام، آیه 165)

و اوست كسى كه شما را در زمين جانشين [يكديگر] قرار داد و بعضى از شما را بر برخى ديگر به درجاتى برترى داد تا شما را در آنچه به شما داده است بيازمايد آرى پروردگار تو زودكيفر است و [هم] او بس آمرزنده مهربان است

بنابراین اولا برتری ها اجتماعی هستند نه انسانی چه اینکه آیات زیادی هستند که مومنین و مومنات رو با هم خطاب کرده و ملاک برتری انسانی رو تقوی دانسته. بعد هم در این برتریها آزمایشاتی برای بندگان هست تا دانسته شود چقدر مسلمانیم و چقدر به خدایی خداوند اعتقاد داریم.

در پایان از دوستان می خوام این مطلب رو با دقت مطالعه کنن تا جواب سوالهای اینچنین رو پیدا کنن:

http://forum.bidari-andishe.ir/thread-23...#pid174177

http://forum.bidari-andishe.ir/thread-23...#pid174270
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
آدرس های مرجع