تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: دو ركعت قصه (درباره نماز)
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
بسم الله

حضرت حجةالاسلام والمسلمین هاشمی نژاد فرمودند:

پیرمردی مسن، ماه مبارك رمضان به مسجد لاله زار می آمد. خیلی آدم موفقی بود، همیشه قبل از اذان داخل مسجد بود. به او گفتم: حاج آقا. شما خیلی موفقید، من هر روز كه به مسجد می آیم می بینم شما زودتر از ما آمده اید جا بگیرید، او گفت: نه آقا، من هرچه دارم از نماز اول وقت دارم و بعد گفت: من در نوجوانی به مشهد رفتم. مرحوم حاج شیخ حسن علی نخودكی را پیدا كردم و گفتم: من سه حاجت مهم دارم، دلم می خواهد هر سه تا را خدا در جوانی به من بدهد، یك چیزی یادم بدهید؟ ایشان فرمودند: چی می خواهی؟ گفتم: یكی دلم می خواهد در جوانی به حج مشرف شوم، چون حج در جوانی لذت دیگری دارد. فرمودند: نماز اول وقت به جماعت بخوان. گفتم: دومین حاجتم این است كه دلم می خواهد یك همسر خوب خدا به من عنایت كند. فرمودند: نماز اول وقت به جماعت بخوان. و حاجت سومم این است كه خدا یك كسب آبرومندی به من عنایت فرماید. فرمودند:نماز اول وقت به جماعت بخوان. این عملی را كه ایشان فرمودند من شروع كردم و در فاصله سه سال هم به حج مشرف شدم، هم زن مؤمنه و صالحه خدا به من داد و هم كسب با آبرو به من عنایت كرد.

داستان هایی از نماز اول وقت، ص 121.

بنام ستار معاصی عاصیان

علاّمه طباطبائى رحمه الله عليه مى فرمايد:
چون به نجف اشرف براى تحصيل مشرّف شدم ، از نقطه نظر قرابت و خويشاوندى و رحميّت گاهگاهى به محضر مرحوم قاضى شرفياب مى شدم ، تا يك روز درِ مدرسه اى ايستاده بودم كه مرحوم قاضى از آنجا عبور مى كردند، چون به من رسيدند دستِ خود را روى شانه من گذاردند و گفتند: ((اى فرزند! دنيا مى خواهى نماز شب بخوان و آخرت مى خواهى نماز شب بخوان )).

یا علی (علیه السلام)مدد است.
امام صادق (عليه السلام) فرمودند :
مَن دَخَلَهُ العُجبُ هَلَكَ : « هركه دچار خودپسندى شود به هلاكت مى رسد » .
و آن حضرت فرمودند :
مرد دانايى نزد عابدى آمد و به او گفت : چگونه نماز مى خوانى ؟
پاسخ داد : از چون منى مى پرسند كه چگونه نماز مى خوانى ؟ من از ابتدا چنين و چنان خدا را عبادت مى كنم .
گفت : گريه ات چگونه است ؟
گفت : به اندازه اى گريه مى كنم كه اشكم روان شود .
آن دانا گفت : به راستى اگر بخندى و از خدا ترسان باشى بهتر است كه گريه كنى و به خود ببالى ، راستى هركه بر خود ببالد هيچ كردارى از او بالا نرود.
ما در هر نماز با گفتن ((اهدنا الصرط المستقيم )) از خداوند راه مستقيم را مى خواهيم .
انسان هر لحظه فكر تازه اى دارد، دوستان و دشمنان ، نزديكان و بيگانگان ، طاغوت ها و وسوسه گران وشياطين نيز با تلقين و تشويق و تهديد و تبليغ ، براى انسان طرح هائى را دارند و برنامه ريزى هائى مى كنند كه انسان جز با امداد الهى هرگز نمى تواند در ميان اين همه راه كه از هوسها مايه مى گيرد، نجات يابد و راه مستقيم را بپيمايد.
((اهدنا الصراط المستقيم )) ، را مستقيم :
راه خدا و اولياى خداست .
راهى است كه از هرگونه خطا و انحراف دور است .
راهى است كه ترسيم كننده آن مرا دوست دارد و نيازم را مى داند.
راهى است كه به بهشت منتهى مى شود.
راهى است كه با فطرت سالم هماهنگ است .
راهى است كه اگر در آن راه بميرم شهيد محسوب مى شوم .
راهى است كه از عالم بالا و بالاتر از علم ماست .
راهى است كه انسان در آن دچار شك وپشيمانى نمى شود.
راهى است از همه راه ها صاف تر، نزديك تر و روشن تر.
وبالاخره راه مستقيم ، راه انبيا، شهدا، صالحان وصديّقين است .
اينها نشانه هاى راه حقّ ومستقيم است كه شناخت آن مشكل و دقيق است وحركت وپايدارى در آن نياز به امداد الهى دارد.
سلام علیکم
یاران، در هر روز 7 بار و در مجموع 21 بار تسبیحات اربعه را میگوییم.
سبحان الله والحمدلالله ولا الله اله الله والله اکبر

چه زیباست هنگام گفتن سبحان الله ، که گویی سر بر آستان حضرتش مینهیم و او را تسبیح گوییم که ذکر سَبَّح با عمل سَجَّد چقدر قرین است ؛
وهنگام گفتن الحمدلالله ، گویی به مانند همیشه ایام دستها را بالا میبریم و او را سپاس گوییم به آنچه نیک داده است که ما فقیریم و او غنی؛
و در لحظه زیبای گفتن لا الله اله الله ، چون اویی نیست و او یکتا پروردگار عالمین است ، گویی سر بر خاک مینهیم و خاکسار چون رب کریم می شویم که ما خاکیم و او نور ؛
و در آنی که شعار الله اکبر سر میدهیم، گویی باز دستهامان سوی آسمان است و افتخار داشتن اینچنین ایزدی را به رخ تمام دون پرستان کشیم.
خوشا به حالمان که اینچنین کردگاری داریم و ما عاشق او و او عاشق ما . و زندگانی ازین به که تواند دیدن.
موفق باشید و خدایی.
بنام ستار معاصی عاصیان

امام صادق علیه السلام :
هر که دو رکعت نماز بخواند وبداند در آنها چه می گوید ،
نمازش که تمام شد ،
گناهی میان او وخداوند باقی نماند .

یا علی(علیه السلام) مدد است.
((فخلف من بعدهم خلف اضاعوا الصلوة واتّبعوا الشهوات ))
پس از انبيا گروهى جانشين آنها شدند كه نماز را ضايع كردند و از شهوات پيروى نمودند.
اين آيه ، ابتدا ضايع شدن نماز را مطرح كرده و سپس در دام شهوات قرار گرفتن را. چون نماز ريسمان ارتباط با خداست ، همين كه پاره شد، افتادن در وادى تباهى حتمى است ، همچون گسستن بند تسبيح ، كه همه دانه ها در اثر آن پخش و گم مى شوند.
بسم الله الرحمان الرحیم
سلام

نماز ستون دین است

کاش روزی برسد که همه به این باور برسند شرط رسیدن در جوار حق همین است نه گناه نکردن ویا پاک بودن قلب چه طور میشود قلب را بدون نماز خواندن پاک نگه داشت چگونه می شود بدون نماز خواندن گناه نکرد در صورتی که با نماز خواندن انسان از گناه باز داشته می شود.

افرادی که نماز را از زندگی خود حذف نموده و ادعای قلب پاک و مبری از گناه را سرلوحه رفتار خویش قرارداده اند آیا نمی دانند که قلبشان تاریک و گناهشان از همه بیشتر است چراکه آن قلب را جایگاه شیطان قرارداده اند.

آیا اصلا می دانیم نماز چیست؟

آیا همین دولا و راست شدن ظاهری است؟ اگر این است که ،شیطان هفتاد هزار سال(سال حقیقی و نه 365روز) نماز خواند.
برصیصای عابد هفتاد سال نماز خواند.
و اینها همه به باد رفت چراکه خدا را نشناختند و فکر کردند خدا محتاج نماز خواندن آنهاست اگر انسان می دانست که به چه اندازه محتاج نماز خواندن خود است و نماز چگونه انسان را از ورطه نابودی نجات می بخشد و چقدر در روز رستاخیز توشه برای سفر پر مخاطره اش می باشد(روزی که کاملا دستهامان خالی و بی پناهیم) این امر را ترک نمی نمود مسخره نمی کرد و سبک نمی شمرد.

خدایا به حق خداوندی خودت قسمت می دهم توفیق خواندن نماز را به همه ما گنهکاران بده چرا که تنها چیزی که ما را از تاریکی و ظلمت رهائی می بخشد همین است.
در پناه حق
بنام ستار معاصی عاصیان

در سختی ها و مشکلات زندگی از صبر و نماز مدد بگیرید
وَ اسْتَعِینُواْ بِالصَّبرْ وَ الصَّلَوةِ (45- بقره)

استعانت یعنى کمک خواستن و این وقتى است كه انسان به تنهایى نتواند مشکلی را كه پیش آمده بر وفق مصلحت خود برطرف سازد. خداوند متعال فرمود: اِسْتَعِینُواْ بِالصَّبرْ وَ الصَّلَوةِ؛ در سختی ها و مشکلات خود از صبر و نماز كمك بگیرید که این دو، بهترین وسیله براى پیروزیند؛ چون صبر در هر بلا و حادثه عظیمى آن را كوچك و ناچیز ساخته و نماز هم كه توجه به خدا و پناه بردن به اوست، روح ایمان را زنده مى‏سازد و به آدمى مى‏فهماند كه به جایى تكیه زده كه ویران شدنی و از هم گسستنى نیست.(المیزان)
در برخی روایات، روزه به عنوان مصداقی برای صبر معرفی شده است که افراد می توانند برای پیروزی بر مشکلات خود از آن کمک بگیرند.(الکافی)
mall">

[تصویر: 1491861821211922132181188251971102127192219.jpg]
یا علی (علیه السلام) مدد است.
بسم الله الرحمن الرحیم

راهکارهای هشت گانه توجه در نماز از سوی آیت الله وحید خراسانی

آیت الله وحید در پاسخ به سوالی در خصوص توجه در نماز، رعایت امور هشتگانه را توصیه کردند. متن سوال و پاسخ معظم له که در پایگاه اطلاع رسانی این مرجع تقلید قرار دارد به این شرح است.

سؤال چه کنیم تا در نماز حواسمان پرت نشده و توجّه مان به خدای تعالی باشد؟

پاسخ: بعضی از اموری که برای حضور قلب در نماز سفارش شده است عبارتند از:

اول: وضو را باتوجه و حضور قلب انجام دهد، از امام رضا (علیه‌السلام) روایت شده که وضو موجب طهارت و تزکیه‌ی دل است (وسائل الشیعه 1/367 ابواب وضو باب1 حدیث 9)

دوم: در عظمت نماز و در روایاتی که درباره‌ی نماز وارد شده تأمّل نماید.

سوم: مانند کسی نماز بخواند که گویا با نماز وداع می‌کند و دیگر فرصت نماز خواندن را نخواهد یافت (مجالس صدوق و ثواب الاعمال عن ابن‌ ابی‌یعفور قال « قال ابوعبدالله الصادق7 اذا صلّیت صلاة فریضة فصلّها لوقتها صلاة مودّع یخاف ان لا یعود الیها ابدا »)

چهارم: وقتی روبه قبله می‌نماید سعی کند که دنیا و مافیها و خلق و آنچه به آن مشغولند را فراموش نماید و قلب خود را از آنها تهی نماید.

پنجم: به معانی نماز توجه نموده و نماز را با تأنّی و آرامش بخواند.

ششم: اینکه بداند از آن هنگام که وارد نماز می‌شود، تا آن لحظه ای که از نماز خارج می شود، خدای تعالی به او رو کرده و نظر می‌نماید، و ملکی بالای سر او ایستاده و می‌گوید: ای نمازگزار اگر می‌دانستی چه کسی به تو نظر می‌نماید و با چه کسی مناجات می‌کنی هرگز از او رو بر نمی‌گرداندی و ابداً از جای خود بر نمی‌خواستی (کافی عن ابی‌جعفر7 قال: « قال رسول‌الله (صلی الله علیه و آله) اذا قام العبد المؤمن فی صلاته نظر الله عزوجل الیه (اقبل الله الیه) حتی ینصرف ... و وکّل الله به ملکاً قائماً علی رأسه یقول له ایها المصلی لو تعلم من ینظر الیک و من تناجی ما التفتّ و لازلت من موضعک ابداً » وسائل الشیعه ابواب اعداد فرائض باب 8 حدیث 5 از کافی)

هفتم: اینکه بداند که در حال نماز از بالای سرش تا کرانه‌ی آسمان، رحمت خدا براو سایه انداخته و ملائکه الهی از اطراف او تا افق سماء او را در بر گرفته‌اند. (عنه (صلی الله علیه و آله) ... و اظّلته الرحمة من فوق رأسه الی افق السماء و الملائکة تحفّه من حوله الی افق السماء... » وسائل الشیعه ابواب اعداد فرائض باب 8 حدیث 5 از کافی)

هشتم: آنچه در نماز مکروه است به جا نیاورید و به آنچه فضیلت نماز را می افزاید اهتمام نمائید مثل انگشتر عقیق به دست نمودن و لباس پاکیزه پوشیدن و خود را خوشبو نمودن و شانه و مسواک زدن.

صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
آدرس های مرجع