|
در باب اثبات فلسفه و عرفان از روایات
|
|
۳:۵۰, ۶/خرداد/۹۲
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام و عرض ادب
از باني اين تاپيك سوال ميكنم . كداميك از معصومين داراي عرفان بودند و سلوك اختيار ميكردند ؟ لطفا روايت + سند + دلايل خود را بياوريد بهترين كلام را مراجع بزرگوار حضرات آيات وحيد خراساني و صافي گلپايگاني در مورد عرفان و سلوك اين افراد فرموند: آیة الله العظمی وحید خراسانی : فلسفه و عرفان کشک است. آیة الله العظمی صافی گلپایگانی: به کشک توهین شده است ! حجة الاسلام شیخ علی صافی اصفهانی سرپرست مجموعه دارالصادق اصفهان گفتند: بنده با عده ای از علما در مشهد مقدس در محضر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی بودم وقتی عبارت آیة الله العظمی وحید برای ایشان گفته شد با یک تبسم ملیحی فرمودند به کشک توهین شده است. فصلنامه نورالصادق سال سوم شماره ی 13 رضوان خدا بر مرحوم فیض کاشانی كه فرمودند: این قوم گمان کرده اند که بعضی از علوم دینیّه هست که در قرآن و حدیث یافت نمیشود و از کتب فلاسفه یا متصوّفه می توان دانست از پی آن باید رفت. مسکینا نمی دانند که خلل و قصور نه از جهت حدیث یا قرآن است بلکه خلل در فهم و قصور در درجه ایمان ایشان است رسالة الانصاف |
|||
|
| آغاز صفحه 5 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۲:۰۳, ۱۲/خرداد/۹۲
شماره ارسال: #41
|
|||
|
|||
(۱۲/خرداد/۹۲ ۱۲:۰۰)سید ابراهیم نوشته است: چشم....سلام بله همین طوره ، البته چیزهایی هم هست که به کمک عقل می آد ، مثل معجزه ، خواب های صادقه و ... ، من به شخصه هر دو رو دیدم. |
|||
|
|
۱۲:۱۳, ۱۲/خرداد/۹۲
شماره ارسال: #42
|
|||
|
|||
|
بله ولی ابتدا این عقل است که میخواهد راه را رشون نمیاد و اتفاقا روشن هم میکند.... بعد از این که عقل وجود خدا را اثبات نمود، باز هم عقل است که می رود در پی اثبات وحدانیت خداوند، در این جا هم باز روایات و احادیث هیچ کاره اند.... به معنای دقیق کلمه.
خواهشا دقت کنید، شما در مقابل یک کمونیست که بحث می کنید نمی تونید بگید امام علیم در نهج البلاغه فرمودند پس خدا واحد است..... اصلا این خنده دار است.... پس اثبات وحدانیت خدا و بحث و بررسی دیگر صفات خداوند متعال هم کار عقل است.... بعد از آن عقل می اید اثبات میکند که خوب حالا این خدایی که این صفات خاص را دارد باید حتما راهنمایی را برای مردم انتخاب کند ..... اثبات این قضیه هم باز با عقل است و در این جا هم سنت و حدیث و فقه و... هیچ کاره اند.... قبول دارید یانه؟ |
|||
|
|
۱۲:۲۷, ۱۲/خرداد/۹۲
شماره ارسال: #43
|
|||
|
|||
(۱۲/خرداد/۹۲ ۱۲:۱۳)سید ابراهیم نوشته است: بله ولی ابتدا این عقل است که میخواهد راه را رشون نمیاد و اتفاقا روشن هم میکند.... بعد از این که عقل وجود خدا را اثبات نمود، باز هم عقل است که می رود در پی اثبات وحدانیت خداوند، در این جا هم باز روایات و احادیث هیچ کاره اند.... به معنای دقیق کلمه.سلام بله با عقل هست ، اما ما این جا دنبال اثبات خداوند متعال با عقل نیستیم ، بلکه دنبال این هستیم که ببینیم آیا وقتی ما با عقل به خدای واحد یکتا رسیدیم ،و به ولایت ائمه اطهار علیهم السلام ، و بعد بین کلام ایشان و چیزی که ما بعدا به وسیله عقل به اون رسیدیم اختلافی پیش می آد ، کدوم رو باید بپذیریم؟ یعنی این طوری میشه عقل در برابر عقل ، و دلیلش هم برد محدود عقل هست. درثانی ، مگر ائمه علیهم السلام با عقل خداوند متعال رو اثبات نمی کردند ، آیا آنهاهم پیرو فلسفه بودند؟یا روش عقلی غیر فلسفه و بهتر از فلسفه وجود داره ، و اگر این دو روش در تناقض بودند ، باید کدوم یکی رو اولی دونست؟ |
|||
|
۱۲:۴۱, ۱۲/خرداد/۹۲
شماره ارسال: #44
|
|||
|
|||
|
نه دیگه نشد... قرار شد با اصول بحث جلو برویم.... پله به پله...
تا این جای سخن حقیر را قبول دارید یا نه... اینکه این فقط و فقط عقل است که اثبات میکند خدایی وجود دارد، آن خدا یگانه است، ان خدا صفات خاصی دارد و آن خدا راهنمایی را برای هدایت مردم بر میگزیند... این ها را قبول دارید یا خیر؟؟؟ |
|||
|
۱۲:۵۶, ۱۲/خرداد/۹۲
شماره ارسال: #45
|
|||
|
|||
(۱۲/خرداد/۹۲ ۱۲:۴۱)سید ابراهیم نوشته است: نه دیگه نشد... قرار شد با اصول بحث جلو برویم.... پله به پله...سلام این ها رو قبول دارم : اثبات خدا اثبات یگانگی خدا اثبات برخی از صفات مهم خدا (و نه لروما همه انها). جهت جلوگیری از اتلاف وقت گفتم که از یک نقطه مورد قبول طرفیت آغاز کنیم ، نه از پایه. |
|||
|
۱۳:۰۰, ۱۲/خرداد/۹۲
شماره ارسال: #46
|
|||
|
|||
|
خب در مرحله بعدی اینکه خداوند متعال برای هدایت بندگان باید فردی را برای راهنمایی و هدایت برگزنید چی؟ این را قبول ندارید؟
|
|||
|
|
۱۳:۱۴, ۱۲/خرداد/۹۲
شماره ارسال: #47
|
|||
|
|||
(۱۲/خرداد/۹۲ ۱۳:۰۰)سید ابراهیم نوشته است: خب در مرحله بعدی اینکه خداوند متعال برای هدایت بندگان باید فردی را برای راهنمایی و هدایت برگزنید چی؟ این را قبول ندارید؟گفتم که ، تا این جا روبا عقل می رسیم ، چیزهایی که گفتم صرفا در مورد خدا بود. البته برای شناخت لزوم وجود پیامبر عقل کافی هست ، اما برای شناخت مصداق پیامبر باید خود خداوند متعال مستقیما راهنمایی کنه.نه با ابهام و ... ، یعنی عقل نیازمند به ابزار معجزه هم باید باشه ، و الا این جا لنگ می زنه و میشه پیرو سامری. |
|||
|
|
۱۳:۲۲, ۱۲/خرداد/۹۲
شماره ارسال: #48
|
|||
|
|||
|
احسنت... پس اصول اینکه پیامبری هم باید از سوی خدا نازل بشه با عقل است... فعلا کاری به مصداقش نداریم. البته فعلا...
حال اثبات اینکه آن شخص مبعوث شده از سوی خداوند متعال باید و باید معصوم از هر خطا و اشتباه باشه در وهله اول با چیست؟؟؟ |
|||
|
|
۱۳:۳۱, ۱۲/خرداد/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/خرداد/۹۲ ۱۳:۳۲ توسط دل خسته.)
شماره ارسال: #49
|
|||
|
|||
(۱۲/خرداد/۹۲ ۱۳:۲۲)سید ابراهیم نوشته است: حال اثبات اینکه آن شخص مبعوث شده از سوی خداوند متعال باید و باید معصوم از هر خطا و اشتباه باشه در وهله اول با چیست؟؟؟خوب این هم با عقل هست ، جرا که عقل پیامبر درونی هست ، و نشان دهنده پیامبر بیرونی.دلیلش هم اینه که تا این مرجله ، هنوز نمیشه پیامبر رو رابط وحی دونست ، و بعد از این مرحله میشه به صحت قول ایشان اعتماد کرد. لطفا زودتر برید سر اصل مطلب ، پست اولم همه این ها رو گفتم و قبول کردم.
|
|||
|
|
۱۳:۳۶, ۱۲/خرداد/۹۲
شماره ارسال: #50
|
|||
|
|||
|
خب این هم از این.... بعنی تا مراحب بسیاری از اصول دین را ما با عقل صرف امدیم جلو... و تازه در قسمت های بعدی نیز باز این عقل است که به عنوان کمک و مباشر می اید جلو...
تمام عقل یعنی فلسفه است... فلسفه و منطق علمی است که با عقل در مورد حقیقت اشیا صحبت می کند و به بحث و بررسی می پردازد... واتفاقا این برتری مذهب شیعه است که تمام اصول و ارکان دینش را بر مبنای عقل گذاشته و جلو می برد. حال اگر نقدی دارید بفرمایید. |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| شبهات پیرامون فلسفه و عرفان | حسن.س. | 39 | 20,801 |
۱۸/اسفند/۹۲ ۲۳:۵۳ آخرین ارسال: حسن.س. |
|
| انتقاد آیت الله سیستانی از تدریس فلسفه و عرفان | داداش کایکو | 1 | 1,514 |
۱۷/آذر/۹۲ ۲۱:۱۶ آخرین ارسال: حسن.س. |
|
| آیا عرفان نظری و فلسفه پیش نیاز عرفان عملی و سیروسلوک است؟ | sajad0511 | 0 | 1,482 |
۱۰/اردیبهشت/۹۲ ۱۶:۱۷ آخرین ارسال: sajad0511 |
|
| پشت پرده ی موج جدید ضد فلسفه و عرفان | Admirer | 38 | 18,083 |
۱۹/دی/۹۱ ۱۸:۴۷ آخرین ارسال: ELENOR |
|
| آیا فلسفه می تواند درستی یک دین را اثبات کند؟ | فرهاد55 | 68 | 28,559 |
۱۳/آذر/۹۱ ۱۶:۰۱ آخرین ارسال: mahdy_mir |
|

، پست اولم همه این ها رو گفتم و قبول کردم.