تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: سوال ِ بزرگ !!
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
جناب
گرامی :
ما که پاسخ ضمنی را هم دادیم و شما هم موافقت کردید، پس چرا می فرماییدکه بی پاسخ مانده است؟؟؟؟
سخن حقیر در این است که تا زمانی ما یک مبداء مشترک نداشته باشیم نمی توانیم به نتیجه منطقی برسیم. شما ابتدا باید وجود واجبی را با صفات کامل پذیرا باشید تا من بتوانم بر مبنای آن اصول ادامه بحث را بدهم.

این عرائض را قبول دارد یا خیر، فقط یه کلام بله یا خیر؟

هر چند در بالا اشاره فرموده اید که موافق این کلام هستید.
(۴/بهمن/۹۱ ۱۳:۳۷)blue.blood نوشته است: [ -> ]
ولی من از دیده دیگه ای به این قضیه نگاه میکنم ...

اینهایی که شما و بقیه میگید دلیل ِ علمی نیست ! شما میگید اسلام علمی هست که از خدا اومده و برای همه ی دوران هست ، پس این علم رو به من هم نشون بدید ...

سلام دوست عزیز .

ببینید همه مارو از کودکی با منطق علم بزرگ کردن . منابع ما علمی بوده . کتابهای درسی ما بر مبنای پیشرفت علم نوشته شده و ... اما متاسفانه به ما چیزی از علم متافیزیک و رابطه ارواح با خدا و فرشته ها و ... گفته نشده و تا اسم عالم متافیزیک میاد یاد جن میافتیم !!!!!

الانم ما باید برمبنای علم قرآن رو ثابت کنیم که شدنیست .

اما نه تو این تالار !!! دوست عزیز اگر واقعا قصد دارید تا به صورت کاملا آکادمیک با قرآن آشنا بشید لازمه که چندین کتاب بخونید و در نهایت به نتیجه برسید .

این منطقی نیست ما حتی چند کتاب هم نخونیم و بیاییم بگیم چرا دیگران نمیتونن قرآن رو برای من ثابت کنن !!!

قطعا این شدنی نیست که تو این تالار بخواییم بزرگی و حقانیت قرآن رو به شما اثبات کنیم .

راه حل اینه که ما به شما رفرنس و منبع بدیم شما پیگیری کنید و اگر مطالعه کردید و به نتیجه نرسیدید تو تالار مطرح کنیم تا به نقطه نظر مشترک برسیم .

برای شروع :

شما کتاب تعامل قرآن و علوم ـ اثر جدید دکتر محمد علی رضایی اصفهانی

رو مطالعه کنید ، اگر شبهه ای موند حقیر در خدمتت هستم تا برطرف کنم و اگر لازم بود کتاب دیگه ای رو معرفی میکنم تا به نقطه نظرات مشترک بیشتری برسیم و به امید خدا به نتیجه .
1ـ اعراب زمان پیامبر اکرم صلوات ا... علیه و آله و سلم طبع شعر خوبی داشتند و از این نظر سرآمد بودند، وقتی که پیامبر صلوات ا... علیه و آله و سلم برایشان قرآن می خواند انکار می کردند و می گفتند که او شاعر ماهری است و شعر می خواند. قرآن راه اینگونه تفکر را بر آنها بست و فرمود: اگر اینها شعر است یک آیه مانند آیات قرآن بیاورید، شاعران برجسته ی عرب جلسه ها گذاشتند اما نتوانستند حتی یک کلمه مانند آن را بسازند. /// دلیل دیگری که قرآن برای رد این مدعا آورد امی و بی سواد بودن پیامبر بود.
2- طبق احادیث و روایات همه ی علوم در قرآن وجود دارد و طبق آیات قرآن اگر کلامی قادر باشد کوهها را بشکافد و ... همین قرآن است. اما حق با شماست ما به این علوم دسترسی نداریم به همین علت نمی توانیم با دلایل علمی این مسئله را اثبات کنیم. اثبات علمی قرآن کار کسی است که از حقایق آن آگاهی کامل دارد چرا که همه ی آیات و حتی کلمات قرآن کریم رمز آمیز است و در این زمانه تنها آقا امام زمان علیه السلام هستند که از این رموز آگاهند... حق با شماست ما نمی توانیم اعجاز کلام وحی را اثبات کنیم چرا که از 27 شاخه علمی که در قرآن وجود دارد تنها تا زمان ظهور حضرت مهدی علیه السلام به 2 مورد دسترسی می یابیم.
3- اعجاز قرآن و این که کلام بشر نیست را زبان شناسان عرب می دانند نه من و شمایی که چیزی از زبان عربی نمی دانیم...

التماس دعا
سلام دوستان
در مورد تحدی قرآن (این که هیچ کس نمی تونه آیه ای مثل آیات قرآن بیاره) ، مطالبی رو در لینک زیر قرار دادم:
http://forum.bidari-andishe.ir/thread-23536.html

یه تجربه هم هم از خودم بگم که شما هر کتابی رو که به قصد فهمیدنش بخونید بهش ایمان میارید. (نه با قصد اشکال گیری). من کتابهای ادیان مختلفی رو خوندم و اکثرشون چنین تاثیری رو دارند.
تجربه شخصی که ملاک نیست برادر عزیز.
حقیر خیلی از کتاب ها را به قصد فهمیدن صرف خواندم و نه تنها اعتقاد نیاوردم بلکه بالکل رد هم کردم. و بالعکس بسیاری از کتاب ها را به قصد نقد خواندم ولی در نهایت تسلیم شدم..... اینگونه دلیل نیاورید.

ایچنین دلیل آوردن ها در بخش علم و عقل جایگاهی ندارد. Smile
یا علی مدد.
سلام
آقا ابراهیم، میگن وقتی قرآن رو می خونید، اگر جاییش رو دیدید که پذیرشش براتون سخته، بگذارید به حساب ندانستن خودتون. منظورم چنین خوندنی بود. شما هر کتابی رو که به این شکل بخونید بهش معتقد میشید. در کل اگر پیشفرض شما درستی اون کتاب باشه، کم کم می پذیریدش. هر چی بیشتر بخونید شکتون کمتر میشه و به جایی می رسید که دیگه شکی نمی مونه.
اما شاید خوب باشه که قبل از اینکه اینقدر به یک کتاب اعتماد کنیم، یه جور دیگه راه رو انتخاب کرده باشیم.
پس یه راهی به جز خوندن کتاب رو لازم داریم.
(۴/بهمن/۹۱ ۱۹:۱۳)فرهاد55 نوشته است: [ -> ]سلام
آقا ابراهیم، میگن وقتی قرآن رو می خونید، اگر جاییش رو دیدید که پذیرشش براتون سخته، بگذارید به حساب ندانستن خودتون. منظورم چنین خوندنی بود. شما هر کتابی رو که به این شکل بخونید بهش معتقد میشید. در کل اگر پیشفرض شما درستی اون کتاب باشه، کم کم می پذیریدش. هر چی بیشتر بخونید شکتون کمتر میشه و به جایی می رسید که دیگه شکی نمی مونه.
اما شاید خوب باشه که قبل از اینکه اینقدر به یک کتاب اعتماد کنیم، یه جور دیگه راه رو انتخاب کرده باشیم.
پس یه راهی به جز خوندن کتاب رو لازم داریم.

نه بحث بر این است که اون طرف که دارد کتاب قرآن مجید را میخواند را هیچ اطلاعی ندارد، حالا که بحث اینطوری شد بگذارید این مطالب را عنوان کنم: همه این ها هم دارم خودم تایپ می کنم پس خواهشا با دقت بخونید.

مفاهیم کلی قرآن با دوراه کلی قابل استنتاج است.
الف آشنایی با زبان قرآن و سنت.

ب شناخت قواعد و روش های فهم متن.

خود این شناخت قواعد و روش های متن اقسام و انواعی دارد، که تا این ها را ندانیم نمی توانیم به حقانیت قران ادارک کامل داشته باشیم و از آن کسب معرفت نماییم.

1- معناشناسی واژه ها و تحقیق لغوی. : ما در قرآن واژه هایی همچون علم و قدرت و ... داریم که ابتدا باید این ها دقیقا معنا گردد و سپس متناسب با عالم ماورای مادی آنها را معنا کنیم.

2- شناخت جایگاه ترکیبی کلمات در ساختار جمله و جمله در متن: برای این منظور لازم است که قواعد دستوری زبان را خوب بشناسیم تا جایگاه نحوی یک کلمه را در جمله و جایگاه جمله در متن پیدا کنیم. ولذا آگاهی از علوم بلاغت و معانی و بیان و شناخت کنایه و تشبیه و استعاره در این جا نقش مهمی دارد.

3- کشف جهان بینی کلی قرآن: قرآن یک نگاه کلی به عالم هستی دارد و آن را به عالم غیب و شهادت تقسیم می کند، گاه از مفاهیم عالم شهادت یا محسوسات سخن میگوید یعنی از نمل و شجر و بقر و زیتون و.... و گاه از مفاهیم عالم غیب (غیر محسوسات) سخن می گوید همچون لوح و قلم و ملک و قضا و قدر.... پس مسلما باید واقف باشیم به این جهان بینی کلی تا نه در ظاهر گرایی اهل حدیث بیافتیم و نه در باطن گرایی صوفیه و اسماعیلیه و...

4- شناخت قرینه های معنایی: هر واژه در لغت شناسی یک معنای وضعی دارد اما همان واژه وقتی در جمله خاصی قرار می گیرد، آن متن پوششی بر آن معنای وضعی می گذارد. و معنای تازه ای به لغت می دهد. حیات در گیاه به یک معناست، در حیوان به یک معنا و در انسان به معنی دیگر، حال حیاتی که در قرآن آمده است یک معنای متعالی تر از این ها را ارائه می دهد با نام حیات طیبه. پس باید همچین شناختی را هم داشته باشیم.

5- کشف شان نزول و سیر نزول آیات: خب این هم مسلم که در شناخت آیات قرآن اثر دارد.

این موارد مهم ذکر شد، حال در کجای این مطالب اشاره شده است، که بنده باید بخواند و اگر نفهمد باز هم باید بخواند و تبعیت محض کند؟؟؟؟؟؟؟Smile

مطالب فکر کنم مبین بحث است.... این دستور موکد اسلام و قرآن است که باید و باید در دین تدبر کند.

یا علی مدد
سلام
اولاً بگم اون مطلبی که در مورد نحوه خواندن قرآن گفتم، برداشت نادرستی بود از یک مطلبی که خیلی قدیم خونده بودم. الآن که دوباره نگاه کردم دیدم مربوط به یه موضوع دیگه است.

راستش توی نهج البلاغه و انجیل یه سری راهنمایی ها در این مورد دیدم که جا داره نقل کنم:

در انجیل، یک سری راهنمایی ها هست برای تشخیص پیامبر دروغین از پیامبر راستین: انجیل برنابا، فصل 132 و 133 و 134

در نامه 31 نهج البلاغه، (نامه حضرت علی به امام حسن در هنگام بازگشت از صفین) هم یک سری راهنمایی ها وجود داره. در این وبلاگ ترجمه اش هست که قسمتهای 5 و 6 بیشتر مربوط به این موضوع هست. (پیشنهاد می کنم کل این نامه رو بخونید)

ممنون
با سلام
به نظرم که این بحث را میشه از دو جهت بررسی کرد
1- جهت برون دینی
2- جهت درون دینی
از جهت برون دینی باید ما تمام دلیل هایمان را از عقل بیاوریم و یا متکی به عقل کنیم که در این مورد بحث ما که ذیل بحث کلام خداوند قرار می گیره دلایل عقلی فراوانی وجود داره
از جهت درون دین نیز باید به خود قران و روایات امامان معصوم علیهم السلام توجه نمود که باز هم در این مورد ما روایایت زیادی داریم حتی از بحث های برون دینی نیز بیشتر هستند و می توانیم به آنها استناد کنیم برای جواب این سوال
در ادامه سعی می شه که از این دو دلیل استفاده بشه
سلام
یه سوال برام پیش اومده:
آیا بدون فلسفه و ... میشه راه درست رو پیدا کرد؟ خب در زمانهای قدیم (مثلاً زمان صدر اسلام یا در زمان حضرت موسی) که مردم با فلسفه آشنا نبودند، پس چطوری راهشون رو انتخاب کردند؟
ضمن اینکه استدلالهای فلسفی هم ایراداتی بهشون وارده. (در این مورد قراره یه بحث قدم به قدم داشته باشیم)
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
آدرس های مرجع