نقل قول:بخشید...اون سخنرانی ای که لینک دادید ، لینک کم حجم ترش موجود نیست؟
در ادامه ی بحث:واقعا بحث سر اینه که صفاتی که هر آدمی از خدا شناخته با دیگری فرق میکنه؟
یعنی اینکه....ببینید خدایی که هرکدوم ما میپرستیم بهرحال یک شخصیت خاصی داره از نظرمون دیگه؟ مثلا خدای دوست من هر گناهی کنی با مهربونی منتظرته اما خدای من اگر گناه کنم با من قهر میکنه و حس میکنم درهاش بستست به روم....الان بحث اینه که چقدر این خدا نزدیکه به خدای محمد(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) ؟
بعد مدتها ، یه بحث درخور تالار
متاسفانه خیر موجود نیست , ولی مطمئن باشین ارزش دانلود رو داره .
-------------------
بحث سر اینه که خدایی که ما بهش باور داریم یک خدای انتزاعی و شخصیه ؟ یا یک خدای حقیقی ؟ اگر واقعا اون حقیقت مطلق رو داریم میپرستیم این چه وضع زندگیمونه ؟ یه نگاه به زندگی ائمه بندازین , یه نگاه به زندگی علمای بزرگی مثه امام خمینی بندازین ...این چیزی که توی ذهن ماست خدا نیست , بت ذهنه !
شما یه خدا رو توی ذهنتون پرورش میدین و میسازین , حالا این خدا ممکنه بر اساس استدلال های فلسفی ساخت شده باشه , بر اساس حرفهای عرفانی , یا بر اساس حرفهایی کلامی ...در هر وصرت شما یه خدا توی ذهنتون دارین و در مقابلش یه انتظاراتی رو تعریف میکنید , مثلا اگر بر مبنای فلان استدلال فلسفی من فلان کار و بکنم خدا حتما جواب منو میده , یا بر اساس فلان حرف عرفانی من کاری کنم خدا به من حتما یه چیزی میده و زمانی که این خدای ذهنی انتظارات شما رو بر اورده نکنه مسلمه که ایمانی براتون باقی نخواهد موند ...غول چراغ جادو نیست که رفتارش رو داریم پیش بینی میکنیم ! اینها حرف من نیست حرف استاد های فلسفه است : سوبژکتویسم آغاز کافر شدنه ! هر کسی همچین خدایی توی ذهنش داره منتظر روزی که نسبت بهش کافر شده باشه ...یه حرف بدون برگشته .
میمونه این وسط خدایی که توی قران خودشو معرفی کرده , خدا که حرف نیست , خدا که مفهوم نیست , خدا که ایدئولوژی نیست توی ذهنمون قرارش بدیم ... خودش میگه قلب مومن جای خداست ! هرکسی خداشو توی ذهنش تعریف کرده ول معطله , نمیخوام بگم فلسفه بده , عرفان بده , کلام بده ! اما خواهشا به یه نکته دقت کنید : ( از همین اول بگم خواهشا برچسب دیدگاه اهل تفکیک رو به من نزنید )
فلسفه برای اولین بار کی وارد جهان اسلام شد ؟ طبق کتاب آموزش فلسفه ایت الله مصباح یزدی ص 29 و به گواهی تاریخ این بحث ها از زمان امام رضا (علیه السلام) وارد جهان اسلام شد از طریق کشور یونان .
عرفان برای اولین بار کی به صورت نظری نوشته شد ؟ توسط ابن عربی ! بعد از دوران ائمه !
کلام کی وارد اسلام شد ؟ از طریق مسیحیان و یهودیان
قبلش مسلمون ها به چه روشی به دین ایمان میاوردن ؟ فلسفه که نبوده , عرفان که نبوده , کلام هم نبوده ...چه چیزی باعث ایمان اینها میشد ؟ همون طور که عرض کردیم ایمان امری قلبیه ! جایگاه خداوند هم در قلب انسانه نه در مغزش ! حالا این قلب چیه؟
قلب تشکیل شده از چهار قسمت : صدر , شغاف , قلب , فواد .
هر کدام از اینها وظایفی رو دارند در روح انسان :
صدر : وظیفه ی حزن و شادی رو به عهده داره
شغاف : وظیفه ی حب و بغض رو به عهده داره اینجا همون قسمتیه که دل سپرده میکنه انسان رو , هر وقت به چیزی تعلق خاطر پیدا میکنید و یا ازش بدتون میاد این قسمت از قلبه که داره فعالیت میکنه
قلب : اگر شغاف شما سر سپرده به حق باشه و از باطل بیزار قلب تون سلیم میشه و طبق روایات این قلب , قلبیه که وقتی به دیدار خدا میره هیچ چیزی مانع بین اون و خدا نیست
فواد : عمیق ترین بخش قلب محسوب میشه و زمانی که قلب تون سلیم باشه میتونه حقائق رو ببینه , این همون بخش از قلبه که توی قران خدا میگه حضرت محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) از طریق اون بود که خداوند رو درک میکرد , این بخش از قلب قدرت تشخیص حق از باطل رو داره .
مَا كَذَبَ الْفُؤَادُ مَا رَأَى
﴿۱۱﴾
خدا کجای قلب ماست ؟ این کلیپ رو ببینید :
http://www.aparat.com/v/le5JU
باز هم میگم منو آدم ضد فلسفه ندونید و بحث رو به سمت اینکه من ضد فلسفه هستیم نکشونید , داریم خدا شناسی میکنیم و اصلا با فلسفه و عرفان و کلام و بزرگان این علوم کاری نداریم ...هر کدام از این علوم در جای خود بسیار مفید و به نفع اسلام می باشند .