سلام
ایشون استاد بزرگی بودن ولی یه چیزی که مشکل داره اینه که
یه بنده خدایی که درس حوزه هم خونده میگه بعضی صحبت هاشون مشکل داره و بعضی ها نه.
به قول دوستمون ایشون اسلام شناس خیلی خیلی خوبی نیستن یعنی بیشتر جامعه شناسن تا اسلام شناس.
و البته زبان گیرایی دارن به خاطر همین خیلی ها به طرفشون کشیده میشن.
یا علی
سلام
نمی دونم تا به حال شنیدید یا نه ، اما بسیاری از مراجع کتب ایشان را جزو کتب ضاله محسوب کرده اند.
در کتب آقای شریعتی اهانت هایی به شخص رسول الله صلی الله علیه و آله و عالم بزرگی همچون علامه محمد باقر مجلسی که همه ما وامدار ایشان هستیم دیده می شود.
این کسی زیبا حرف بزند دلیل بر صحت کلام او نیست ، خیلی از جنایت کاران تاریخ هم زیبا حرف می زدند.
جالب است بدانید استاد مطرهی هم در ابتدا دوست نزدیک آقای شریعتی بوده اند ، اما بعد از مدتی از ایشان جدا شده و به بزرگترین منتقد آقای شریعتی تبدیل شده اند.
آقای مطهری شاید تنها کسی هستند که امام رحمت الله علیه تمام آثارش را بلا استثناء مفید معرفی کرده اند.نباید به این راحتی از کنار این اختلاف نظر با دکتر شریعتی گذشت.تقدیس بی مورد شخصی که بسیاری از مراجع کتبش را ضاله می دانند ، مطمئناً خلاف احتیاط است.
نمیخوام به کسی توهین کنم......اما مگر مراجع همه چیزهایی که میگن واقعیته و درسته؟
آدم معصوم نیستن که هرحرفشونو باور کنیم و بهش اعتقاد پیدا کنیم

(۲/شهریور/۹۰ ۱۹:۲۹)Irani نوشته است: [ -> ]نمیخوام به کسی توهین کنم......اما مگر مراجع همه چیزهایی که میگن واقعیته و درسته؟
آدم معصوم نیستن که هرحرفشونو باور کنیم و بهش اعتقاد پیدا کنیم
به قول امام خمینی رحمت الله علیه ، "ما مامور به وظیفه هستیم نه مامور به نتیجه"
امام زمان ما که بری از هر گونه عیب و خطایی هست ، به ما فرموده اند به این افراد رجوع کنیم ، اگر این افراد از لحاظ شخصیتی مورد تایید هستند ، برای مقلدانشون حرفشون مثل حرف خدا است و واجب الاطاعة ، حتی اگر اشتباه باشه.
اما برای غیر مقلدینشون.خوب مسلمه کسی که عالم به علم دین هست ، بهتر از من و شما که در حد نیازمون با دین آشنا هستیم مشکلات دینی رو تشخیص می ده ، اگر بگه این حرف با دین مغایرت داره ، پس احتمال خطاش بسیار بسیار کمتر از ما است و حرفش بسیار معتبر تر از حرف ما است.
باشه شما اینجوری فکر کن.....اما من باهرکی که فکر میکنه شریعتی حرفاش با دین مغایرت داره مخالفت میکنم
حالا هرکی میخواد باشه

به نظر من هرکی با ایشون مخالفت میکنه داره جاهلیت خودشو نشون میده

درزمان خود شریعتی هم چنین افرادی بودن که میتونم بگم از روی تعصب بیجا و آموزش نادرستی که دیده بودن فکر میکنن که باید اسلام اینجوری باشه و شریعتی داره کفر میگه
درود بر شریعتی
تاسف بخاطر این جهل و نادانی

ببخشید اما بنده فقط یه نظر می دهم و می روم:
تبعیّت از چیزی که می دانید اشتباه است حرام است
و مستندش هم قرآن کریم است که یکی از آن بسیار آیات:
الذین یستمعون القول و یتّبعون احسنه
و تبعیّت را در گرو فهمیدن قول احسن قرار داده است
راستی کتب ایشان ضالّه نیست ، بعضی اشتباهات را دارد (مثل کتب خیلی های دیگر که حتی از علماء هستند) و برای ما بگویید چه کسانی کجا و کی کتب ایشان را ضالّه دانسته اند
ممنون
خیر................................................................................................
(۲/شهریور/۹۰ ۱۹:۵۳)Irani نوشته است: [ -> ]خیر................................................................................................
البته دوست ندارم این بحث دو نفره باشه ، اگر بیشتر خواست ادامه پیدا کنه بهتره خصوصیش کنیم و بعد نتیجش رو اینجا اعلام کنیم.
اما این خیر که گفتید عادلانه نیست ، خوب اگر حرفهای شخصی با دین خدا مخالفت داشته باشه ، باید نقد بشه ، حلال هر کسی می خواد باشه (حتی همون مراجع که شما فرمودید) ، همون مرجع هم اگر از عدالت خارج بشه تقلید ازش حرامه.
دکتر شریعتی یا غیر شریعتی ، هر کسی غیر از معصوم جای نقد داره ، (هر چند بعضی ها معصوم نیستند اما به درجه نزدیک عصمت می رسند) ، مثالی می زنم ، مگر زبیر صیف الاسلام نبود؟ مگر کسی نبود که پیامبر بسیار بهش علاقه داشت مگر در ماجرای آتش زدن خانه و ثقیفه پیرو امامش نبود؟اما همین زبیر شد بزرگترین دشمن اسلام. چرا؟ چون نفسش رو بر دین برتری داد.پس هر کسی که سخنی غیر از دین رو بر دین برتری می ده ، باید نقد بشه ، و اگر گمراه بود باید از اون بیزاری جسته بشه ، حتی اگر کلام زیبایی داره.
(۲/شهریور/۹۰ ۱۹:۴۵)علی درستکار نوشته است: [ -> ]ببخشید اما بنده فقط یه نظر می دهم و می روم:
تبعیّت از چیزی که می دانید اشتباه است حرام است ، می خواهد حرف مرجع باشد یا...
و مستندش هم قرآن کریم است که یکی از آن بسیار آیات:
الذین یستمعون القول و یتّبعون احسنه
و تبعیّت را در گرو فهمیدن قول احسن قرار داده است
راستی کتب ایشان ضالّه نیست ، بعضی اشتباهات را دارد (مثل کتب خیلی های دیگر که حتی از علماء هستند) و برای ما بگویید چه کسانی کجا و کی کتب ایشان را ضالّه دانسته اند
ممنون
سلام
این آیه که فرمودید کاملاً صحیح است ، حرف من هم همین است.
اما معنای آیه که دو بخش دارید ،" یستمعون القول " "یتبعون احسنه" ، خوب این دو بخش باید با هم باشد ، یعنی اگر کسی فقط قول را بشنود و عمل کند صحیح نیست و گمراه می شود ، یا کسی اگر قولی را که می تواند خوب و بدش را درک کند از روی غرض نشنود باز هم خلاف است و گمراه کننده.
پس اگر شخصی حرفی را بشنود که می داند نمی تواند خوب و بدش را متوجه شود و حسن آن قول بر او مشخص نیست ، قسمت اول آیه که یستمعون القول است به تنهایی وجوب نمی آورد ، بلکه ممکن است شنیدن این حرف خود گمراه کننده باشد.
مثالی برای واضح شدن این حرف می زنم ، مثلاً اگر یک نوجوان یا حتی یک انسان بالغ در درجه ای از اعتقادات نباشد که بتواند مذهب شیعه را به درستی اثبات کند (وضع کنونی جامعه ما) و در معرض فرقه های انحرافی با ظاهر زیبا قرار بگرید،کتاب یا استاد و راهنمایی هم در کنار خودش نداشته باشد ، این کار چه صورتی دارد؟
در مورد نکات انحرافی در حرف های دکتر شریعتی هم بیشتر سعی می کنم لینک هایی برای شما در اینجا قرار بدم که از شلوغی مبحث جلوگیری بشه ، اگر در این لینک ها خلافی دیدید اینجا در موردش بحث می کنیم :
http://www.naghdeshariati.blogfa.com/
دوست عزیز من چون میدونم نتیجه نداره بحث نمیکنم
اما میدونم چیزی که میخواید بیارید عین همون شواهدی هست که زمانی برای کتاب فاطمه فاطمه است میاوردند