کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

موضوع بسته شده  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 3.5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
در باب اثبات فلسفه و عرفان از روایات
۳:۵۰, ۶/خرداد/۹۲
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام و عرض ادب

از باني اين تاپيك سوال ميكنم . كداميك از معصومين داراي عرفان بودند و سلوك اختيار ميكردند ؟

لطفا روايت + سند + دلايل خود را بياوريد

بهترين كلام را مراجع بزرگوار حضرات آيات وحيد خراساني و صافي گلپايگاني در مورد عرفان و سلوك اين افراد فرموند:

آیة الله العظمی وحید خراسانی : فلسفه و عرفان کشک است.

آیة الله العظمی صافی گلپایگانی: به کشک توهین شده است !

حجة الاسلام شیخ علی صافی اصفهانی سرپرست مجموعه دارالصادق اصفهان گفتند: بنده با عده ای از علما در مشهد مقدس در محضر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی بودم وقتی عبارت آیة الله العظمی وحید برای ایشان گفته شد با یک تبسم ملیحی فرمودند به کشک توهین شده است.

فصلنامه نورالصادق سال سوم شماره ی 13

رضوان خدا بر مرحوم فیض کاشانی كه فرمودند:

این قوم گمان کرده اند که بعضی از علوم دینیّه هست که در قرآن و حدیث یافت نمیشود و از کتب فلاسفه یا متصوّفه می توان دانست از پی آن باید رفت. مسکینا نمی دانند که خلل و قصور نه از جهت حدیث یا قرآن است بلکه خلل در فهم و قصور در درجه ایمان ایشان است

رسالة الانصاف
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: aboutorab ، laanbar1-2-3 ، حق الیقین ، بچه شیعه ، داداش کایکو

آغاز صفحه 7 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۲:۴۱, ۱۲/خرداد/۹۲
شماره ارسال: #61
آواتار
(۱۲/خرداد/۹۲ ۱۵:۴۳)سید ابراهیم نوشته است:  منظور کجای آخرش هست؟؟

ببینید استفاده از روایت هم در وهله اول باز عقل را میخواهد که اثباتش گذشت، نحوه استفاده از آن هم ابتدا در فلسفه و سپس در کلام است....

درسته؟
سلام
نره قول کردم که متنش رو
خوب عقل که برای همه چیز لازمه (مقدارش فرق می کنهBig Grin)
اما همین روایات رو ، گاهی اوقات می خونم ، می بینم مخالف عقل من هست ، اما از یک سمت با عقل قابل رد نیست! اون وقت وظیفه چیه؟ مثل همون چیزی که ابن سینا بهش برخورد.این جا است که باید عقل رو بگذاریم کنار و نقل رو قبول کنیم.
مثال می زنم ، مثلا در جنگ جالوت و تالوت ، فرمانده سپاه دستور می ده نباید آبی بخورید قبل جنگ (در صورتی که با عقل جور در نمی آد و باعث ضعف نیرو ها میشه) ، اما با عقل می دونیم که این فرد صالح خیر ما رو می خواد و عقلش از ما کامل تره ، جالا وظیفه چیه؟
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
۱۰:۰۸, ۱۳/خرداد/۹۲
شماره ارسال: #62
آواتار
همانطور که فرمودید با عقل شما نمی سازه... وقتی هم که نساخت باز همون عقل بهتون دستور می ده که از عقل کل یعنی معصوم پیروی نمایید....

در مثال ابن سینا هم عقل او قد نداد، ولی باز عقل همو دستور داد که از عقل کل یعنی معصوم اطاعت کند، زمان گذشت ملاصدرا آمد همان مسئله را با عقل خویش ثابت کرد....

بسیار ساده است....

وظیفه این است که به عقل عمل نماییم: عقل خودش می گوید زمانی که من کم آوردم تو به سخن و قول معصوم باید گردن نهی، جلوتر که می آییم عقل میگوید چون معصوم عقل کل است و هر عمل و فکر او از خطا معصوم و به دور است تو باید مطیع محض اوامر معصوم باشی....

دل خسته گرامی.... فکر کنم خیلی واضح گفتم سخنان را، فقط یه قبلت از شما باقی است. اگر منصف باشید. WinkSmileHeart

امضای سید ابراهیم
[تصویر: 70398176744835468767.png]
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شیدا ، ELENOR
موضوع بسته شده  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]