تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: (A+)احادیث و نکته های نابی که در زندگی من بسیار اثر گذار بودند&
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43
بدبخت ترین حکمرانان کسى است که ملتش بهواسطه او به بدبختى و سختى افتاده باشد.
(امیرالمومنین حضرت علی علیه اسلام)
یک نکته ی دیگر:
امام صادق علیه السلام:
هر گاهی یکی از شما خواهد هرچه از پروردگارش در خواست کند خدای به او عطا کند، باید از مردم مأیوس شود و امیدی جز به خدا نداشته باشد.
چون خدای عزّ و جلّ این را از دلش بداند هر چه از خدا بخواهد به او عطا کند
اصول کافی-ج3-کتاب ایمان و کفر باب بی نیاز از مردم ح 2
أَشَدُّ الذُّنُوبِ مَا اسْتَخَفَّ بِهَا صَاحِبُهُ
بزرگ‏ترين گناه حکمت 477 (اعتقادى)
سخت‏ترين گناهان، گناهى است که گناهکار آن را سبک شمارد.
امام باقر علیه السلام میفرمایند:

«و اعلم بانّک لاتکون لنا ولیّاً حتی لو اجتمع علیک اهل عصیرک و قالوا: انّک رجلٌ سوءٍ لم تحزنک ذلک، ولو قالوا انّک رجل صالح لم یسرّک...؛

و بدان که تو دوست ما نخواهی بود، مگر آن گاه که اگر همه همشهریانت بر ضد تو هم صدا شوند و بگویند: تو مرد بدی هستی، مایه اندوه تو نشود و اگر همه گویند تو مرد خوبی هستی این سخن تو را شاد نسازد، بلکه خودت را با آن چه در کتاب خداست بسنج، اگر دیدی پوینده راه آن هستی، از آن چه پرهیز داده است می پرهیزی، به آن چه ترغیب کرده است راغبی و از آنچه ترسانده است می ترسی، پس استوار و خوشحال باش، زیرا آنچه درباره تو گفته شده است، به تو زیانی نمی رساند، و
ان کنت مبائنا للقرآن فماذا الّذی یفرّک من نفسک...؟
و اگر دیدی از قرآن جدایی، دیگر چرا باید خودت را بفریبی، براستی که مؤمن همواره در کار مبارزه با نفس خویش است، تا بر هوا و هوس آن چیره آید، یک بار او نفس خود را از کجی و انحراف به راستی می آورد و یک بار هم نفسش او را به زمین می زند، و در نتیجه پیرو خواسته های او می گردد اما خداوند دستش را می گیرد و بلند می شود و خداوند لغزش او را می بخشد و مؤمن به خود می آید و به توبه و ترس (از خدا) پناه می برد و بر اثر افزایش ترسش (از خداوند) بر بینش و معرفت او افزوده گردد، دلیلش هم این است که خداوند می فرماید:

«انّ الّذین اتّقوا اذا مسّهم طائف من الشیطان تذکّروا فاذاهم مبصرون»
در حقیقت:
کسانی که تقوا دارند، چون وسوسه ای از جانب شیطان بدیشان رسد خدا را به یاد آورند و به ناگاه بینا شوند
سلام
فَإِنْ عَادُوا إِلَي ظِلِّ الطَّاعَةِ فَذَاکَ الَّذِي نُحِبُّ، وَإِنْ تَوَافَتِ الْأُمُورُ بِالْقَوْمِ إِلَي الشِّقَاقِ وَالْعِصْيَانِ فَانْهَدْ بِمَنْ أَطاعَکَ إِلَي مَنْ عَصَاکَ، وَاسْتَغْنِ بِمَنِ انْقَادَ مَعَکَ عَمَّنْ تَقَاعَسَ عَنْکَ، فَإِنَّ الْمُتَکَارِهَ مَغِيبُهُ خَيْرٌ مِنْ مَشْهَدِهِ، وَقُعُودُهُ أَغْنَي مِنْ نُهُوضِهِ.
روش گزينش نيروهاي عمل‏کننده اگر دشمنان اسلام به سايه اطاعت باز گردند پس همان است که دوست داريم، و اگر کارشان به جدايي و نافرماني کشيد با کمک فرمانبرداران با مخالفان نبرد کن، و از آنان که فرمان مي‏برند براي سرکوب آنها که از ياري تو سر باز مي‏زنند مدد گير، زيرا آن کس که از جنگ کراهت دارد بهتر است که شرکت نداشته باشد، و شرکت نکردنش از ياري دادن اجباري بهتر است.
نامه امام علی علیه السلام به یکی از فرماندهانشان
[/b]
نامه چهارم نهج البلاغه
مولا علی (علیه السلام) می فرمایند:
اگر تمام زندگیت را روزه بگیری، شب ها تا صبح شب زنده داری کنی، بین رکن و مقام کشته شوی،
خداوند روز قیامت تو را با خواهش دلت محشور می کند.

منتخب الاحادیث، جلد 2، صفحه 238
[تصویر: 524208_orig.jpg]

عجب دارم از کسی که از خانه مرگ می ترسد و از گناه باز نمی ایستد.

"مولا علی علیه السلام "
کلمه لا اله الا الله حصنی فمن دخل حصنی امن من عذابی. بشروطها و انا من شروطها.
کلمه توحید (لا اله الا الله) دژ و حصار محکم من است. هر کس آن را بگوید، داخل حصار من شده و هر کس داخل قلعه و حصار من شود، از عذاب الهی در امان است. اما در صورتی که به شرط‌های آن عمل شود، و من یکی از آن شرط‌ها هستم.
[b]حدیث سلسلة الذهب از امام راضا علیه السلام
[/b]
آن کس که دندان خشم در راه خدا بر هم فشارد، بر کشتن باطل گرايان، توانمند گردد
َنْ أَحَدَّ سِنَانَ الْغَضَبِ لِلَّهِ قَوِيَ عَلَى قَتْلِ أَشِدَّاءِ الْبَاطِلِ
[/b]
حکمت 174
امام صادق (علیه السلام):

خداوند عزوجل فرمود:

[b]"هرگاه کسی که مرا می شناسد نافرمانی ام کند، کسی را که مرا نمی شناسد بر او مسلّط می گردانم".

یَقولُ اللهُ عزَّوجل إذا عَصَانِی مَن یَعرفُنی سَلَّطتُ عَلَیهِ مَن لا یَعرفُنی

(جهاد با نفس، ح 382)
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43
آدرس های مرجع