بسم الله الرحمن الرحیم
مثل الذين اتخذوا من دون الله اولياء كمثل العنكبوت اتخذت بيتا و ان اوهن البيوت لبيت العنكبوت لو كانوا يعلمون (41) ان الله يعلم ما يدعون من دونه من شى ء و هو العزيز الحكيم (42) و تلك الامثل نضربها للناس و ما يعقلها الا العالمون (43) خلق الله السموات و الارض بالحق ان فى ذلك لايه للمؤ منين (44) اتل ما اوحى اليك من الكتاب و اقم الصلوه ان الصلوه تنهى عن الفحشاء و المنكر و لذكر الله اكبر و الله يعلم ما تصنعون (45) و لا تجادلوا اهل الكتاب الا بالتى هى احسن الا الذين ظلموا منهم و قولوا آمنا بالذى انزل الينا و انزل اليكم و الهنا و الهكم واحد و نحن له مسلمون (46)
[/color]
ترجمه آیات
مثل كسانى كه به جاى خدا اوليايى ديگر اتخاذ مى كنند مثل عنكبوت است و خانه ساختنش و به درستى سست ترين خانه ها خانه عنكبوت است اگر بدانند (41).
خدا مى داند كه به جاى او چه چيزها مى خوانند و او عزيز و حكيم است (42).
اين مثلها را براى همه مردم مى زنيم اما در آنها تعقل نمى كنند ....
خدا آسمان و زمين را به حق خلقت كرد كه در اين خود آيتى است براى مردم با ايمان (44).
آنچه از كتاب به تو وحى شده بخوان و نماز به پادار كه نماز از فحشاء و منكرات جلوگيرى مى كند و ذكر خدا بزرگتر است و خدا مى داند كه چه مى سازيد (45).
و با اهل كتاب جز به وجه احسن مجادله مكنيد مگر افرادى از ايشان كه ظلم كرده باشند، به ايشان بگوييد ما به آنچه براى خودمان نازل شده و آنچه براى شما نازل شده ايمان داريم ، معبود ما و شما يكى است و ما تسليم آن معبوديم (46).
، بيان آيات
اين آيات متضمن دنباله اى است براى داستانهايى كه از امت هاى سابق نقل فرمود، و آن مثلى است كه خداى سبحان براى معبودهاى موهوم آنان آورده ، مى فرمايد: اينگونه اعتقادات خرافى آنان آن قدر بى اساس و سست بنياد است كه خلقت آسمانها و زمين به بانگ بلند به فساد آن فرياد مى زنند، و اعلام مى كنند كه بغير از خدا ولى و سرپرستى ندارند، و اين اعلام عالم خلقت همان است كه اين كتاب كريم اعلام مى دارد.
و چون سخن بدين جا مى رسد ناگهان روى سخن را به رسول گرامى خود نموده دستورش مى دهد تا اين كتاب را تلاوت كند، و نماز به پا بدارد، و اهل كتاب را با زبان نرم و مجادله به بهترين وجه به سوى دين اسلام دعوت كند، و مشركين را كه از او خواستند به غير از قرآن معجزه اى بياورد، و عذابى را كه وعده مى دهد زودتر بياورد پاسخ دهد.
توصیف خانه عنکبوت:
تار عنکبوت همیشه برای آدمی جالب توجه بوده است. مقاوت هر یک از این تار ها، نسبت به قطری که دارند، بسیار زیاد و بی همتاست......رشته های موجود در تار عنکبوت که درون اجسام مهره مانند روی یکدیگر پیچ و تاب خورده اند، چسبناک و کشسان است.در اثر نیرویی که به این قسمت از رشته ها وارد می شوند، پیچ و تاب آنها باز می شود،در این حالت طول رشته ها به چهار برابر افزایش می یابد... این توانایی برای نگه داشتن حشرات به دام افتاده و نیز منعطف بودن در برابر باد و سایر نیرو ها، مثل وزن قطره باران یا شبنم، لازم است1. پروتئین های سازنده ی تار عنکبوت دو نوعند: رشته ای و مهره ای. که رشته ای ها چسبناکند و مهره ها قابلیت انعطاف را دارند2.میزان چسبندگی تارهای مختلف متفاوت است. یعنی در ساختمان یک تار عنکبوت مجموعهای از تارها ، با چسبندگیهای متفاوت وجود دارد و تارهایی که چسبندگی کمتری دارند در مرکز شبکه قرار دارند. همچنین تارهای شعاعی و رشتههایی که شبکه تار عنکبوت را به درخت یا سایر تکیه گاهها متصل میکنند، غیر چسبنده هستند3.
تار عنکبوت از فولاد محکم تر است . با وجود این ، در مقایسه با فولاد بسیار سبک و انعطاف پذیر است . از این رو برخی آن را فولاد زنده نامیده اند . این فولاد آن قدر محکم است که می توان از آن توری ساخت .و با آن یک بوئینگ 747 را متوقف کرد و در عین حال ، آن قدر سبک و انعطاف پذیر است که می توان از آن لباس تهیه کرد . بنابر این، کاربرد های آن در پزشکی و صنعت زیاد است . کاربرد در پزشکی : به دلیل محکمی و در عین حال انعطاف پذیری ، می توان از آن برای تهیه ی نخ جراحی ، زردپی و رباط مصنوعی و دستکش های جراحی بهره برد . تار عنکبوت نقش ضد عفونی کننده و پانسمانی نیز دارد . زیرا عنکبوت برای حفاظت تار پروتئینی خود در برابر باکتری و قارچ ها ، تارش را به مواد ضد باکتری و ضد قارچ آغشته می کند . از این رو می توان از آن برای پانسمان زخم استفاده کرد .
کار برد تار عنکبوت در صنعت:
1. تولید طناب های بسیار محکم برای کوهنوردی ، چتر نجات و .... 2. تولید تور های ماهیگیری محکم 3. تولید لباس غواصی مقاوم در برابر کوسه ها 4. تولید لباس ضد گلوله
هر دفعه که به این آیه می رسیدم کلی تعجب میکردم: از این همه جزئیات تار عنکبوت و استحکامش، اما همین تار عنکبوت با یه دست زدن بهش کلا از هم می پاشه
دقت کنید در آخر آیه 45 ام خدا میگه: من از آنچه می سازید آگاهم- البته برخی تصنعون رو نجام میدهید معنی کردند اما تصنعون از صُنع و صنعت می آید- حتما هم در باره تمام ابنیه ساخته شده توسط مصریان باستان و حتی بنا های جدید که با تمام جزئیات ساخته میشه مثل آبلیسک ها و معابد و غیره که همه بیشتر از من به اونها آگاهید. باز هم دقت کنید! این بناها همه در راه دشمنی با خدا و به قولی نیش و دندان نشان دادن به قدرت لا بزال الهی است! و خودشون هم به این نکته معترفند!!
و همه علاقه دشمنان اسلام رو به تار های عنکبوت می دونید حالا میتونید برگردید و دوباره در آیات اندیشه کنید(41-42-43و44 و45)
راه مقابله با این گروه: یرپایی نماز است و یاد خدا. چرا؟
چون نماز اولا تنهی عن الفحشا ومنکر است و علاوه بر اون نشانه وحدت و یگانگی در اعتقادات است. چرا ذکر خدا؟ برای اینکه خدا قدرت مطلق است و اگر صفات خدا و قدرتش رو از یاد ببریم، مثل دشمنان خدا فکر میکنم.
باز خداوند مهربان در آیه46 می فرماید: با اهل کتاب(یهودیت) جدال نداشته باشید چون خدای شما و خدای آنها یکی است ولی یک استثنا وجود دارد آنها که به شما ستم کردند؟
شما بگید چه ستمی؟ واضح است
ببخشید اگه طولانی شد

در پناه خدا
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1- کتاب درسی زیست شناسی، صفحه 1و 2
2- گفته های معلم ما
3-www.iran-eng.com/archive/index.php/t-225521.html