تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: تدبر در آیات قرآن(جالبترین آیاتی که در هر روز با آن مواجه شدیم)
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
«الإنسان بُنيانُ اللّه‏» ؛ انسان بنيان خدا است.
«مَلْعُونٌ مَنْ هَدَمَ بُنْيانَهُ» ؛ كسى كه ساختمان وجود انسان را نابود كند، از رحمت خدا محروم است.

بنابر آن چه خداوند در قرآن بيان فرموده و سخنانى كه از انبيا و ائمه نقل شده است، تنها تيشه‏اى كه مى‏تواند بنيان انسان را خراب كند، گناه است.

«وَلاَ تَعَاوَنُوا عَلَى الاْءِثْمِ وَالْعُدْوَ نِ»-مائده2-.و يكديگر را بر گناه و تجاوز، يارى ندهيد .

«وَلاَ تَقْرَبُوا الْفَوَ حِشَ مَاظَهَرَ مِنْهَا وَمَا بَطَنَ»انعام151.و به كارهاى زشت چه آشكار و چه پنهانش نزديك نشويد .

«وَلاَ تَقْرَبُوا مَالَ الْيَتِيمِ»انعام152.و به مال يتيم، نزديك نشويد.

«وَ لاَ تَقْرَبُوا الزِّنَىآ إِنَّهُ كَانَ فَاحِشَةً وَسَاءَ سَبِيلاً »اسرا132.و نزديك زنا نشويد كه كارى بسيار زشت و راهى بد است .

«وَ لاَ يَغْتَب بَّعْضُكُم بَعْضاً أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَن يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتاً»حجرات12.و از يكديگر غيبت نكنيد ، آيا يكى از شما دوست دارد كه گوشت برادر مرده‏اش را بخورد ؟

«إِنَّهُ لاَ يُحِبُّ الظَّالِمِينَ »شوری40.يقيناً خدا ستم‏كاران را دوست ندارد .

«إِنَّ اللّه‏َ لاَ يُحِبُّ كُلَّ مُخْتَالٍ فَخُورٍ »لقمان18.همانا خدا هيچ خودپسند فخرفروش را دوست ندارد .

«وَاللّه‏ُ لاَ يُحِبُّ الْفَسَادَ »بقره205.و خدا فساد و تباهى را دوست ندارد .

«وَ رَبُّكَ أَعْلَمُ بِالْمُفْسِدِينَ »یونس40.و پروردگارت به مفسدان ، داناتر است .

«يَاأَيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُوا لاَ تَأْكُلُوآا أَمْوَ لَكُم بَيْنَكُم بِالْبَاطِلِ إِلاَّآ أَن تَكُونَ تِجَارَةً عَن تَرَاضٍ »نساء29.اى اهل ايمان ! اموال يكديگر را در ميان خود، به باطل [ و از راه حرام و نامشروع ] مخوريد ، مگر آنكه تجارتى از روى رضايت ميان خودتان انجام گرفته باشد .

تنها تيشه خراب كننده اين ساختمان گناه است و اگر اين ساختمان خراب گردد، تنها ابزار بازسازى آن، توبه است.

از سخنان آقای انصاریان پیرامون اصلاح مفاسد نفس
این آیه برای من نذیرترین آیه برای دوری از گناه:s

«وَ لاَ يَغْتَب بَّعْضُكُم بَعْضاً أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَن يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتاً»حجرات12.و از يكديگر غيبت نكنيد ، آيا يكى از شما دوست دارد كه گوشت برادر مرده‏اش را بخورد ؟

البته تمام آیات بشارت دهنده و نذیر هستند
وَمَا مِن دَآبَّةٍ فِي الأَرْضِ إِلاَّ عَلَى اللّهِ رِزْقُهَا وَيَعْلَمُ مُسْتَقَرَّهَا وَمُسْتَوْدَعَهَا كُلٌّ فِي كِتَابٍ مُّبِينٍ ﴿هود۶﴾
هيچ جنبنده‏اي در زمين نيست مگر اينكه روزي او بر خدا است، او قرارگاه و محل نقل و انتقالش را مي‏داند، همه اينها در كتاب آشكاري (لوح محفوظ علم خداوند) ثبت است
نکته ها
كلمه‏ى «دابّة» از «دَبيب» به معناى آهسته راه رفتن و قدم‏هاى كوچك برداشتن است، ولى به هر جنبنده‏اى اطلاق مى‏شود.
«رزق» به معناى بخشش مستمرّ است، چه مادّى و چه معنوى، و لذا در دعا مى‏خوانيم:
«الّلهم ارزقنى... قلباً خاشعاً... و لساناً ذاكراً... وعلماً نافعا» 1
رزقى كه خداوند مى‏دهد از هر جهت مناسب با موجودات است. مثلاً غذاى كودك در شكم مادر به تناسب نياز او تغيير مى‏كند تا آنكه پس از تولّد تبديل به شيرى گوارا مى‏شود و الاّ انسان با چه قدرتى مى‏توانست به نوزاد در رحمِ مادر غذا برساند و يا نوزاد چگونه مى‏توانست غذاى خود را بدست آورد.
«و كايّن من دابةٍ لاتحمل رزقها الله يرزقها» 2
«مستقرّ»، به معناى جايگاه ثابت و «مستودع» به معناى وديعه گذاشتن و گرفتن آن است كه كنايه از جايگاه موقّت است.
حضرت على‏عليه السلام در وصيّت به فرزندش امام حسن مى‏فرمايد:
رزق دوگونه است: نوعى از آن را بايد با تلاش و كوشش بدست آورى و نوعى ديگر خود به سراغ تو مى‏آيد.3 (مثل نور، باران وهوا در طبيعت و هوش، حافظه واستعداد در انسان)
پس مراد آيه آن نيست كه در گوشه‏اى بنشينيم و منتظر نزول غذاى آسمانى باشيم، بلكه منظور آن است كه هم كار و تلاش داشته باشيم و هم آنچه را بدست مى‏آوريم رزقى از جانب خدا بدانيم، لذا همه‏ى پيشوايان دينى ما كار مى‏كرده‏اند.
لازمه‏ى رزق‏رسانى به همه‏ى موجودات، علم به مكان و نياز آنهاست، بايد يك سيستم بسيار دقيق وجود داشته باشد كه آخرين آمار، آخرين نيازها و آخرين قرارگاه را بداند. تعداد انسان‏ها و حيوانات از دريايى، هوايى و صحرايى و همه‏ى موجودات ريز و درشت با ويژگى‏هاى گوناگون و نيازهاى بسيار متنوّع آنان را بداند. «يعلم مستقرها و مستودعها»
اگر همه‏ى امور در كتاب مبين است «كلٌ فى كتاب مبين»، پس كسى كه علم كتاب را داشته باشد، همه چيز را مى‏داند.
در آيه آخر سوره‏ى رعد مى‏خوانيم:
به كفّار بگو: شاهد من خداوند است و كسى كه علم كتاب را دارا است. روايات شيعه و سنّى مى‏گويند كه مراد از اين شخص حضرت على عليه السلام است.
خداوند دو سنّت دارد: يكى سنّت رزق رسانى و يكى سنّت اجراى امور از طريق اسباب و وسايل، بنابراين رسيدن به رزق منافاتى با قانون تلاش انسان‏ها ندارد.

پيام ها
1- موجود زنده، حقّ تغذيه دارد و خداوند اين حقّ را بر خود واجب كرده است. «ما من دابّة فى الارض الاّ على اللّه رزقها»
2- رزق ما بدست خداست، در برابر ديگران گردن خم نكنيم. «ما من دابّة... الاّ على اللّه رزقها»
3- درباره‏ى روزى، نه حرص بورزيم و نه بترسيم. «و ما من دابّة ... الاّ على اللّه رزقها»
4- خداوند، هم منابع رزق را در اختيار ما قرار داده و هم عقل و وسيله‏ى استخراج، اكتشاف و تحصيل آن را به ما عطا كرده است.«الاّ على اللّه رزقها»
5 - هركجا برويم، زير نظر خدا هستيم. چه در سفر و چه در حضر. «يعلم مستقرّها و مستودعها»
6- همه‏ى اطلاعات و آمار اين جهان به طور دقيق در مركزى ثبت و ضبط مى‏شود. «كلٌ فى كتاب مبين»
1) بحار، ج 95، ص 258.
2) عنكبوت، 60
3) بحار، ج 5، ص 147
قُلْ أَفَغَیْرَ اللَّهِ تَأْمُرُونِّی أَعْبُدُ أَیُّهَا الْجَاهِلُونَ ﴿۶۴-زمر﴾
.
بگو: آیا به من امر می کنید که غیر خدا را بپرستم نادانها!!!!!!!!!
.
.
بدون شرح...
إِنَّ الَّذِينَ قَالُواْ رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَمُوا...
فصلت -30

کسانی که گفتند پردگار ما الله است و سپس استقامت ورزیدند...

اینجا توی این آیه **ثم استقاموا** خیلی آیه رو دلنشین کرده...

دیدین این آدم های سست عنصر رو ؟ هردم از یک جایی نوک میزنن و تا کار به سختی میکشه جا میزنن؟

جالبه میگه وقتی گفتی ربنا الله تازه باید استقامت کنی... تازه باید سختی بکشی ... مسخره شدن داره... گریه ها و سختی ها داره... همینجوری مفتی مفتی نمیشه رفت از دست ساقی کوثر جام گرفت... باید استقامت کنی...

هرجا عرصه برمن تنگ میشه یا حال معنوی ام کم میشه و دیگه به زور قد قامت الصلوه میگم، این آیه یادم میاد که باید استقامت کرد...

زغال در اعماق زمین توی حرارت و فشار خیلی خیلی بالا الماس میشه...

یا الله
بسم الله الرحمن الرحیم

لِنَفْتِنَهُمْ فيهِ وَ مَنْ يُعْرِضْ عَنْ ذِكْرِ رَبِّهِ يَسْلُكْهُ عَذاباً صَعَداً (17) الجن
تا آنها را بيازماييم. و هر كه از ذكر پروردگارش اعراض كند او را به عذابى دشوار دراندازد. (17)

وَ مَنْ يَعْشُ عَنْ ذِكْرِ الرَّحْمنِ نُقَيِّضْ لَهُ شَيْطاناً فَهُوَ لَهُ قَرينٌ (36) الزخرف
هر كس كه از ياد خداى رحمان روى گرداند، شيطانى بر او مى‏گماريم كه همواره همراهش باشد. (36)

...فَوَيْلٌ لِلْقاسِيَةِ قُلُوبُهُمْ مِنْ ذِكْرِ اللَّهِ أُولئِكَ في‏ ضَلالٍ مُبينٍ (22) الزمر
پس واى بر سخت‏دلانى كه ياد خدا در دلهاشان راه ندارد، كه در گمراهى آشكار هستند. (22)

اسْتَحْوَذَ عَلَيْهِمُ الشَّيْطانُ فَأَنْساهُمْ ذِكْرَ اللَّهِ أُولئِكَ حِزْبُ الشَّيْطانِ أَلا إِنَّ حِزْبَ الشَّيْطانِ هُمُ الْخاسِرُونَ (19) المجادله
شيطان بر آنها چيره شده است و نام خدا را از يادشان برده است. ايشان حزب شيطانند. آگاه باش كه حزب شيطان زيان كنندگانند. (19)

این آیه بعد از این چندتا آیه خیلی میچسبه مخصوصا وقتی میگه اننی انا الله

إِنَّني‏ أَنَا اللَّهُ لا إِلهَ إِلاَّ أَنَا فَاعْبُدْني‏ وَ أَقِمِ الصَّلاةَ لِذِكْري (14) طه
خداى يكتا من هستم. هيچ خدايى جز من نيست. پس مرا بپرست و نماز را براى ياد من برپا دار. (14)

یا الله

راست می گی برادر، هرجای قرآن که خدا لفظ انا رو برای خودش استفاده می کنه تکبری از جانب خدا حس میشه که دلچسبه. اوج این لذت هم مربوط میشه به جایی که می گه " اننی انا الله".
قُلْ يَا عِبَادِيَ الَّذِينَ أَسْرَفُوا عَلَى أَنفُسِهِمْ لَا تَقْنَطُوا مِن رَّحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعاً إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ (زمر-53)
بگو: ای بندگان من که اسراف کردید در (کثرت گناه) بر نفس خودتان، از رحمت خدا ناامید نشوید که همانا خداوند تمام گناهان یکسره را می بخشد (و) بی شک که خداوند غفور (و بسیار بخشنده) و رحیم است.

دیگه چه جوری بگه بابا برگردید
هر غلطی هم که کردید برگردید
شتر دیدی ندیدی!!!!
خدایا دمت گرم Heart
من برگشتمSmile
(۱۳/آبان/۹۰ ۲۲:۰۶)علی 110 نوشته است: [ -> ]
قُلْ يَا عِبَادِيَ الَّذِينَ أَسْرَفُوا عَلَى أَنفُسِهِمْ لَا تَقْنَطُوا مِن رَّحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعاً إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ (زمر-53)
بگو: ای بندگان من که اسراف کردید در (کثرت گناه) بر نفس خودتان، از رحمت خدا ناامید نشوید که همانا خداوند تمام گناهان یکسره را می بخشد (و) بی شک که خداوند غفور (و بسیار بخشنده) و رحیم است.

دیگه چه جوری بگه بابا برگردید
هر غلطی هم که کردید برگردید
شتر دیدی ندیدی!!!!
خدایا دمت گرم Heart

من برگشتمSmile
از آن روزی که ما را آفریدی به غیر از معصیت از ما چه دیدی...
خدایا به خون روی مسمار قسم می خورم من هم برگشتم...خودت کمکم کن...و من رو به راه امیرالمؤمنین که همانا صراط مستقیم است هدایت فرما...
آمین یا رب العالمین
قُتِلَ الإنسانُ ما أکفره

مرگ بر انسان به آنچه که کفر ورزید (و ناسپاسی کرد).

عبس / 17
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
آدرس های مرجع