تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: تدبر در آیات قرآن(جالبترین آیاتی که در هر روز با آن مواجه شدیم)
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

[b]وَإِذَا سَأَلَكَ عِبَادِي عَنِّي فَإِنِّي قَرِيبٌ أُجِيبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ فَلْيَسْتَجِيبُواْ لِي وَلْيُؤْمِنُواْ بِي لَعَلَّهُمْ يَرْشُدُونَ .

(سوره مبارکه بقره - آيه 186)[/b]

[b]و هرگاه بندگان من از تو درباره من بپرسند ، بدانند كه من به آنان نزديكم ; دعاى دعاكننده را ـ آن گاه كه مرا بخواند ـ اجابت مى كنم ; پس بايد دعوت مرا بپذيرند و به درگاه من دعا كنند و به من ايمان بياورند كه دعايشان را اجابت مى كنم ، اميد آن كه در دعايشان به درگاه خدا راهياب شوند .

[b]از پيامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) نقل شده است كه فرمود : در نيازهاى خود روى به خدا آوريد و در دشوارى هايتان به او پناه بريد و به درگاهش تضرّع كنيد و او را بخوانيد كه دعا ، پرستش ناب است .
عُدة الداعى ، ص 34 ، ح 8
أَفَمَنْ حَقَّ عَلَيْهِ كَلِمَةُ الْعَذَابِ أَفَأَنتَ تُنقِذُ مَن فِي النَّارِ
آيا تو مى‏توانى کسى را که فرمان عذاب درباره او قطعى شده رهايى بخشى؟! آيا تو ميتوانى کسى را که در درون آتش است برگيرى و نجات دهى؟!
19 الزمر
اتفاقا همین دیشب داشتم این آیه رو نگاه میکردم(تف به ریا) BlushWinkخیلی این آیه هم امید بخشه و هم آیه است که حجت را اتمام میکند.
اون ور دیگه نمیتونیم بگیم چی کار میکردیم؟
نمی دونم این ایه چه حسی به شما میده ولی من به شخصه شدیدا احساس امنیت و شوق بی اندازه میکنم، خیلی خدا را به خودم نزدیک حس میکنم...شما چی؟؟؟؟؟
وَالَّذِي نَزَّلَ مِنَ السَّمَاء مَاء بِقَدَرٍ فَأَنشَرْنَا بِهِ بَلْدَةً مَّيْتًا كَذَلِكَ تُخْرَجُونَ
همان کسى که از آسمان آبى فرستاد بمقدار معيّن، و بوسيله آن سرزمين مرده را حيات بخشيديم؛ همين گونه (در قيامت از قبرها) شما را خارج مى‏سازند!
زخرف 11
بسم الله الرحمن الرحیم

الله ولی الذین آمنوا یخرجهم من الظلمات الی النور

خدا سرپرست افراد با ایمان بوده، آنها را از تاریکی ها به سمت نور هدایت میکند...

توضیح: خداوندمومنان را از تاریکی گناه به سوی نور توبه و مغفرت هدایت و راهنمایی می کند زیرا آنان پیرو ولایت پیشوایان عادلی هستند که خداوند آنان را منصوب نموده است..

بچه ها اون جمله سبز رنگ خیلی قشنگه.... نه؟؟؟
سرپرست یا ولی اگر تعریف بشه خیلی خیلی قشنگ تر هم میشه.
خدا کاملا آگاه است بر ما، بر کوچکترین زوایای وجود ما حتی نیت منی که دارم الان این مطالب را تایپ میکنم.
حالا اگر ما بچه خوبی بودیم و خودمونو کاملا سپردیم به او(تسلیم شدیم، اسلام آوریدم)
او دیگر وظیفه دارد کهئ مواظب ما باشد.

خدا جون مواظبون باش... مواظب باش تا از پیشت در نریم... همیشه با تو باشیم.
یا علی مدد.
(۲۴/تیر/۹۱ ۲۰:۲۵)neda نوشته است: [ -> ]
بسم الله الرحمن الرحیم

الله ولی الذین آمنوا یخرجهم من الظلمات الی النور

خدا سرپرست افراد با ایمان بوده، آنها را از تاریکی ها به سمت نور هدایت میکند...

توضیح: خداوندمومنان را از تاریکی گناه به سوی نور توبه و مغفرت هدایت و راهنمایی می کند زیرا آنان پیرو ولایت پیشوایان عادلی هستند که خداوند آنان را منصوب نموده است..

بچه ها اون جمله سبز رنگ خیلی قشنگه.... نه؟؟؟

یکی از تاپ ترین آیاتیه که من توی قرآن با اون مواجه شدم
خیلی جالبه میگه همه ی قلاده هارو از گردنت در بیار (اولیائهم)
ویک قلاده بنداز گردنت(ولی)
کسی که همه ی قلاده ها گردنشه واسه 1000 تومن پول دروغ میگه ، سر شریکش کلاه میذاره، شهادت دروغ میده فوق نهایتش 1000 تومن پول گیرش میاد اما به چه قیمت؟
برای اینکه یه پست بهش بدن دست هزار نفرو میبوسه
واسه اینکه فلانی استخدامش کنه رشوه میده
واسه ی اینکه چند تا مرد هوس باز توی کوچه خیابون بهش حریص تر نگاه کنن تبرج میکنه
واسه اینکه جلو دختر عمه هه کلاس بذاره هزار جور خالیبندی میکنه
بدبخت بیچاره
اما کسی که قلاده ی بندگی گردنشه فقط از یکی اطاعت مکنه و هر کاری میکنه فقط برای یکیه . مزدشم از اون میگیره.به بهترین وجه (ویجزیهم اجرهم با حسن ما کانو یعملون)
خـــــــــــــدا
ایه ای که همه با اون اشنا هستیم و بار ها اونرو خوندیم.برای من خیلی جالب وتکان دهنده هست:
خداوند میفرمایند: ((ان الانسان لفی خسر))
قطعا انسان ها حتما زیان کار اند!
((الا الذین ءامنو وعملوا لصالحات))
مگر کسانی که ایمان اوردند وعمل نیکو انجام دادند.
أَ فَلا يتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ أَمْ عَلى قُلُوبٍ أَقْفالُها
آيا به آيات قرآن نمى‏انديشند يا [مگر] بر دل هايشان قفلهايى نهاده شده است؟
محمد(صلی الله علیه و آله و سلم)/ آیه 24
یا حنان

تدبر چیست؟چرا خداوند ما را به تدبر در آیات قرآن فرا می خواند؟!

• خداوندبه پیامبرش در آیه 29 سوره ص فرموده است :کتاب انزلناه الیک مبارک لیدبرو ایاته و لیتذکرو اولوالالباب .
  • کتاب مبارکی است که به سوی تو فرو فرستادیم تا در آیات آن تدبر کنند و خردمندان پند گیرند.

نکته ها: چرا قرآن مبارک است؟
  • مبارک به چیزی گفته می شود که فایده و خیر آن،رشد و فزونی زیاد و ثابت داشته باشد.
  • قرآن از منبع مبارک است"تبارک الذی" در شب مبارک نازل شده است."فی لیله مبارکه"در مکان مبارک نازل شده و خودش نیز مبارک است"کتاب...مبارک" پس تدبر در جمله ی این کتاب آسمانی که منشاء خیر و رشد است نعمتی است لایتناهی!....
  • از سرچشمه وحی و علم بی نهایت الهی است.

هدف از نزول آن تدبر در آیات آن است:
    • همان طور که در سوره محمد آیه 24 آمده است ،افلا یتدبرون القرآن ام علی قلوب اقفالها ،در این آیه خداوند تدبر نکردن در آیات را ناشی از کوری و کری نسبت به حقایق می داند که در اثر لعنت الهی،انسان به آن گرفتار می شود.(علی قلوب اقفالها)
    • قرآن فقط برای تلاوت وتجوید نیست فقط برای تبرک جستن نیست.این کتاب،کتاب اندیشه و تدبر است و تلاوت مقدمه تدبر است.(افلا یتدبرون القرآن)
    • تدبر در قرآن مقدمه ی تذکر است و گرنه چه بسا انسان اسرار و لطائف عملی قرآن را درک کند ولی مایه غرورش شود.(یدبروا...یتذکر...)
    • شرط تدبر و بهره گیری و پندپذیری،عقل و خرد است.(...لیتذکر اولوالباب)
    • معارف قرآن پایان ناپذیر است.این که به همه دستور تدبر می دهد نشان آن است که در هر عصر و نسلی،هر اندیشمندی به نکته ای خواهد رسید یعنی علما و دانشمندان گذشته همه اسرار قرآن را درک نکرده اند ،علی علیه السلام درباره ی بی کرانگی مفاهیم قرآن فرموده است:بحر لایدرک قعره:قران دریایی است که ته آن درک نمی شود.
    • همه مامور به تدبر در قرآن هستیم،تدبر اختصاص ب گروه خاصی ندارد خداوند همه را به تدبر و تعمق در آیات شریفه قرآن فرا خوانده است،چرا که فهم انسان به درک معارف آن می رسد.
    • علم و آگاهی به نکات و معارف آن،مقدمه حرکت معنوی و قرب به خداست و کسانی این توفیق نصیبشان می شود که خردمند باشند.
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
آدرس های مرجع