تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: ✿اَلسَّلامُ عَلَيْکَ ياحَسَنَ بْنَ عَلِيٍّ(علیه السلام)✿
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
به نام خدا
نذر کریم اهل بیت ؛ مولایم امام حسن مجتبی (علیه السلام)

اگر کریم تویی مابقی گدا هستند

همیشه در طلبت دست بر دعا هستند

طبیب را چه نیازی ست، نسخه کافی نیست

تمام مردم این شهر مبتلا هستند

بگو که حاتم طائی بیاید آقا جان

بگو که مدعیان کرم کجا هستند؟

تویی که زندگی ات را سه بار بخشیدی

بقیه پیش تو در حدّ بچه ها هستند

کریم زاده همین است، دست او باز است

بقیه جیره خور سفرۀ شما هستند

تو ارث برده ای از آفتاب و آئینه

یتیم، اسیر، گدا با تو آشنا هستند

تو کافی است که لب تر کنی و گر نه همه

به وقت وصف تو در اصل با خدا هستند

خدا چقدر مرا دوست دارد آقا جان

و گر نه این همه مردم که بی شما هستند...!!!

خدا کند که کریمان همیشه خوش باشند

که تکیه گاه دل خلق بینوا هستند

مهدی صفی یاری

[تصویر: emem-hasan111.jpg]
فوق العاده بود

در وصف ذات، صحبت ما احتیاج نیست

زیرا که در صفات خدا «احتیاج» نیست

باید به بال رفت و درآورد گیوه را

در بارگاه قرب تو پا احتیاج نیست

تو بی ‌وسیله هم بلدی معجزه کنی

دست تو را به لطف عصا احتیاج نیست

بوی طعام سفره، خودش می‌کشد مرا

تا خانه‌ی تو راهنما احتیاج نیست

خواهش نکرده اهل کرم لطف می‌کنند

این جا به التماس گدا احتیاج نیست

اصلاً پی معالجه ی این جگر مباش

"بیمار عشق را به دوا احتیاج نیست"

محشر برای رو شدن اعتبار توست

کی گفته است روز جزا احتیاج نیست؟

تو با سکوت کردن خود، جنگ می‌کنی

تیغ تو را به کرب و بلا احتیاج نیست

وقتی نداشت مادر تو سنگ قبر هم

دیگر تو را به صحن و سرا احتیاج نیست

یا علی
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
اَلسَّلامُ عَلَيْکَ يَابْنَ رَسُولِ رَبِّ الْعالَمينَ
اَلسَّلامُ عَلَيْکَ یابْنَ اَميرِ الْمُؤْمِنينَ اَلسَّلامُ عَلَيْکَ يَابْنَ فاطِمَةَ الزَّهْراءِ اَلسَّلامُ عَلَيْکَ يا اَبا مُحَمَّدالْحَسَنَ بْنَ عَلِيٍّ وَ رَحْمَةُ اللهِ وَبَرَکاتُهُ.
خدا خیرت بده تا بیست خوندم اشکمو در او بردی خدا اشکتو در نیاره
صلوات
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
یا الله
انس بن مالك درباره امام حسن(علیه السلام)می‌گوید: "لم یكن أحد أشبه برسول اللّه ص من الحسن بن على‏(1)".

هیچ فردی از امام حسن(علیه السلام)شبیه تر به پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)نبوده است.

أحمدبن حنبل به نقل از علی بن‌ابیطالب(علیه السلام)می‌نویسد: "كان الحسن أشبه برسول اللّه مابین الصدر إلی الرأس والحسین أشبه فیما كان أسفل من ذلك‏(2)"

حسن(علیه السلام)از سینه تا سر شبیه‌ترین فرد به نبی گرامی اسلام بود و حسین(علیه السلام) از سینه به پایین بیشترین شباهت را به آن حضرت داشت.
ابن صبّاغ مالكی در زیبایی صورت و اعضای حسن بن علی(علیه السلام) می‌نویسد: رنگ چهره حسن بن علی(علیه السلام) سفید آمیخته با سرخی بود، چشمانش سیاه، درشت و گشاده، گونه‌هایش هموار، موی وسط سینه‌اش نرم، موی ریشش پر و انبوه، پشت گوشش پرمو، گردن آن حضرت كشیده، برّاق همچون شمشیری از نقره، مفاصلش درشت و دوشانه‌اش پهن و دور از یكدیگر بود؛ انسانی چهارشانه، میانه قد و نمكین كه نیكوترین صورت را داشت، ریش خود را با رنگ سیاه خضاب می‌كرد، مویش پرچین و كوتاه و قامتش رسا بود.(3).
واصل بن عطا گفته است:.صورت حسن بن علی(علیه السلام) چون سیمای انبیا و هیأت و شكل او چون هیأت ملوك و امرا بوده است.(4).
محدثان، سیمای ملكوتی امام مجتبی(علیه السلام) را چنین توصیف كرده اند: رخسارش سفید و آمیخته با سرخى؛ سیاهىِ چشمانش در كنار سفیدی آن درخششی خاص داشت؛ دارای مویی درهم و پیچیده و انبوه بود؛ استخوان و عضلاتش درشت؛ فاصله شانه و بازوانش زیاد؛ گردنش همانند ابریقی نقره می درخشید؛ با هوش و ذكاوت سرشاری كه داشت، هر آنچه از جدّ و پدر و مادرش سرمی زد، همانند آینه تمام‌نما در وجودش منعكس می گشت؛ او در امتیازهای عقلی و اخلاقی در بلندترین قلّه قرار داشت؛ در كنار همه آنچه گذشت، از اصالت و ریشه‌ای بس والا برخوردار بود و بر اساس قانون وراثت و نسب همه برجستگی‌ها و سرمایه های معنوی رسول گرامی اسلام در وجود حسن بن علی(علیه السلام)تبلور یافته بود و به قول معروف: (آنچه خوبان همه دارند او تنها داشت).
رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در مواردی از حسن(علیه السلام) و برادرش حسین(علیه السلام) به ریحانه و سید تعبیر می‌كند، آن جا كه می‌فرماید: "و ریحانتاى: الحسن والحسین‏(5)؛ حسن و حسین دو ریحانه منند."

و نیز فرمود:"الحسن والحسین ریحانتای من الدنیا(6)"

حسن(علیه السلام) و حسین(علیه السلام) دو ریحانه من در دنیایند.

و گاهی در مورد حضرت مجتبی(علیه السلام)فرموده است:" إنّ هذا ریحانتى وإنّ ابنى هذا سید سیصلح اللّه به بین فئتین من المسلمین‏(7)"

همانا حسن(علیه السلام) ریحانه من است و این فرزندم آقاست و به زودی خداوند به دست او بین دو گروه مسلمان، صلح برقرار خواهد كرد.
علامه طریحی در توضیح واژه ریحانه می‌نویسد: "كل نبت طیب الرائحة؛ هر گیاه خوشبو و لذّت بخشی را ریحانه گویند" و سپس درباره احادیث فوق اضافه می‌كند: خوشبوترین و جذاب‌ترین گل و گیاه نزد رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) دو فرزندش حسن(علیه السلام) و حسین(علیه السلام) بودند و این زیباترین نوع تشبیه است.(8).

همچنین واژه سید كه صفت مشبّهه است و دلالت بر ثبات و دوام دارد، یعنی كسی كه سیادت و آقایی با تمام وجودش عجین گشته و از او جدا نخواهد شد و مجد و بزرگواری در تمام حالات در سراسر وجودش متبلور است.
آرى، مجموعه اوصاف زیبای ذاتی و مورثى، او را بر دیگران برتری داده بود و برای همین، وی از نظر بیان، شجاعت، سخاوت، هیبت، تقوا، و عبادت و... زبانزد خاص و عام بود./ص

پی نوشت ها
1. شیخ عباس قمى، انوار البهیه فی تواریخ الحجج الإلهیة، ص‏38.
2. بحارالانوار، ج‏43، ص‏301، ح‏64.
3. سیدمحسن امین، أعیان الشیعة، ج‏1، ص‏563؛ كشف الغمه عن معرفة الائمه، ج‏2، ص‏151.
4. اعیان الشیعه، ج‏1، ص‏562.
5. بحارالانوار، ج‏43، ص‏264، ح‏13.
6. الصواعق المحرقه، ص‏114؛ صحیح ترمذى، ص‏306.
7. الإصابة فى تمییز الصحابه، ج‏2، ص‏12.
8. مجمع البحرین، ج‏2، ص‏363.

امشب مه صیـام به گردون قیـام کرد مـاه خـدا به مـاه محمّـد سـلام کرد
[b]مـاه علـی ز مــاه الهــی ربــود دل بـا خنـده مـاه فاطمـه را احتـرام کردقرآن به روی دست محمّد مبارک استعید کریم آل محمّد مبارک است
ماه به نیمه رسیده است و در کامل ‏ترین صورت خویش به جلوه‏ گری، دست ‏افشانی می ‏کند و ستارگان گرداگردش به تکاپو درآمده ‏اند. آری، میلاد شکوهمند امام برگزیده، زینت عرش الهى، فرزند جمیل پیامبر رحمت است. [/font][/b]
امشب که فرشتگان سخن می گویند گویا سخن از زبان من می گویند
[b]ذکر لبشان شنیدنی تر شده است در ارض و سماء حسن حسن می گویند
[/b][font=Tahoma]
امام حسن مجتبی علیه السلام:
[b]خداوند ماه رمضان را براى بندگان خود میدان مسابقه قرار داد،پس در آن ماه با سبقت گرفتن در اطاعت خدا به خوشنودى الهى می رسند،گروهى سبقت خواهند گرفت و رستگار می شوند،و گروهى با سهل انگارى ضرر مى نمایند.(من لایحضره الفقیه: 1/511)
***این ماه عزیز ماه جود و کرم استهر لحظه ماه رمضان مغتنم استامشب که کریم اهل بیت آمده استاز درگه او هر چه بخواهید کم است *** گذرم بر در میخانه ی مهتاب افتاد در سرم عطر خوش سیب و می ناب افتادتا که دیدم همگان ذکر حسن می گویند باز هم مثل همیشه دهنم آب افتاد
پانزده روز ریاضت را در این ماه طاعت، یک نفس دویده ‏ایم تا در بشارت ولادت او، مژده عشق بشنویم و مژدگانی مهر بگیریم. او که از اشراق مهربانی ‏ها طلوع کرده و در بستر بخشندگی، دامن گسترده است.چقدر این دستان زخم‏خورده، به دستگیری کریم اهل‏بیت محتاج است!
[/b]
[b]آن روز که از حُسن حسن زمزمه بود آوازه حُسنش به لبانِ همه بود
[b]از عرش ملائکِ مقرّب دیدند لبخند مسّرت به لب فاطمه بود[/b] *** امام حسن مجتبی علیه السلام:هر كسى كه خداوند را عبادت و اطاعت كند، خداى متعال همه چیزها را مطیع او گرداند.(مجموعة ورّام: 427) [b]خاک قدمش شمیم جنت دارد در هر نفسش عطر اجابت دارداعجاز محمدی ست در چشمانش از بس که به جد خود شباهت دارد

[/b]

[b][تصویر: 13920501152846862875274.jpg]

[تصویر: 13920501152917970875294.jpg]

[تصویر: 13920501152940965875304.jpg]
[/b]
[/b]
به نام خدا
یا حسن ابن علی ایها المجتبی یابن رسول الله (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)

[/b]
در مدح تو بايد كه ببنديم دهان را
وقتي كه بريدند اديبانه زبان را
بازار سر زلف تو از بس كه شلوغ است
انگشت به لب كرده زليخا صفتان را
وصف مژه ها و خم ابروت مرا كشت
زحمت نده صياد دگر تير و كمان را
با تكه كلافي به وصال تو رسيدم
زهرا به حسابم زده اين سود كلان را
تا سفره ي احسان كرم خانه تان هست
سائل نخورد ثانيه اي غصه نان را
ما بهتر از اين روضه بهشتي نشناسيم
بهتر كه بچسبيم همين نقد جهان را
با طشت نگو كوچه ي غم خون جگرت كرد
ترسم كه به زينب برساند جريان را

وحيد قاسمي
بسم الله الرحمن الرحیم

یه جگر سوخته یا سر بریده؟

میگن جگر سوخته یه انسانو بیشتر اذیت میکنه
بسم الله الرحمن الرحیم

شرر زهر جفا سوخته پا تا سر من

آب گردید چو شمعی همه ی پیکر من

این نه اشک است که بسته ره دیدار به من

دل من سوخته ریزد ز دو چشم تر من

شیون ناله بلند است به غم خانه ما

یا حسن گوید و بر سر بزند خواهر من

یک طرف قاسم و عباس به خود می پیچند

یک طرف نیز حسین اشک فشان در بر من

جگرم در دل تشت است و همه می بینند

که چه آورده غم کوچه و سیلی سر من

کی رود یاد من آن روز که آن شوم پلید

بست در کوچه غم راه من و مادر من

مادر از ضربت سیلی چو گل افتاد به خاک

از همان لحظه شکسته همه بال و پر من

[تصویر: shahadate_emam_hasan_yasgroup_ir_10.jpg]

غریب مادر حسن!!!!

فقط یه مادر میتونه عمق ناراحتی امام حسن رو بفهمه

از جور زن بی معرفتشون

یه امام در مورد همسر خود هرچه باشد باید محبت کند در نهایت!

بعد وقتی این نامردی رو ببینن چه اتفاقی برای جگرشون میفته؟

بعید میدونم آن نامردی کمتر از سم اثر کرده باشه

خدا جعده رو لعنت کنه

این به غیر از دیدن قضیه کوچس!
بسم الله الرحمن الرحیم
پنجاه و هشت روز فقط گفته ام حسین،
تا امشب از دلم حسن آید به روی لب!
-----
پنجاه و هشت روز به یا زینبم گذشت،
یک شب به یا حسن شده مثل هزار شب!
----
پنجاه و هشت روز دلم صحن کربلا،
امشب میان خاک بقیعم به تاب و تب!
----
پنجاه و هشت روز بلای حسین و دل،
حبّ حسن بلا و دلم غرق مستحب!
---
صلح حسن قیامت صد کربلا کند!
زهرا برای گریه کنانش دعا کند...
----
کاش می شد تا به همراه صبا
پر کشم تا آستان مجتبی

گوش بسپارم به آه و ناله اش
شکوه های داغ چندین ساله اش

شکوه ها از تلخی زخم زبان
تلخ تر از امت نامهربان

ساقی امشب ساغر زهری بده
لطف پنهان در دل قهری بده

عاقبت زخم زبانم می کشد
امت نا مهربانم می کشد

غربت من عصر عاشورا بود
در اسیری زینبم تنها بود

مرغ دل یک بام دارد دو هوا
گه مدینه می رود گه نینوا

این اسیر بند قاف و شین و عین
گاه می گوید حسن گاهی حسین
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
آدرس های مرجع