تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: زمینه سازی دموکراسی _ سه کلید حقوق بشر در اسلام
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
سلام دوستان.

(۲۶/شهریور/۹۴ ۶:۳۱)دوست حقیقت نوشته است: [ -> ]خانم ثاقب

ازتون متشکرم ممنونم وقت میذارید امیدوارم وقتتان را تلف نکرده باشم
Smile

(۲۶/شهریور/۹۴ ۶:۳۱)دوست حقیقت نوشته است: [ -> ]اگه میشه کپی پیست نکنیم اشکالی نداره بریم مقاله بخونیم اما به قول کاربر ماحی باید نتایج عقلی خودمون را در مد نظر بگیریم

اینجوری به جای فکر کردن افراد فرهنگ کپی پسیت غالب میشه
من به جز کپی پیست (به قول شما) نطرات خودمو هم گفتم! اول نظرات خودمو گفتم بعدش اینا رو , یکم دقت کنید!

همه اینا به کنار! اگه فقط نظرات خودمو بگم که شما میفرمایین :

(۲۵/شهریور/۹۴ ۳:۳۳)دوست حقیقت نوشته است: [ -> ]
واقعا فکر میکنید که میتوانید نظریه ای را به چالش بکشید که بزرگترین فلاسفه و متفکرین بر آن صحّه گذاشته اند و آن را بزرگترین ابداع بشری خوانده اند؟
مگه نباید یه تاییدی برا حرفام بیارم؟(بحث علمی اینه,اگه جور دیگه است بفرمایید تا اون جوری بحث کنیم!)

(۲۶/شهریور/۹۴ ۶:۳۱)دوست حقیقت نوشته است: [ -> ]یادتونه من قبلنا کپی پیست میکردم چقدر ازم انتقاد میکردید؟!!!
من میگفتم کل مقاله رو کپی نکن!

(۳/شهریور/۹۴ ۱۵:۳۵)sagheb نوشته است: [ -> ]
لطف کنید اگه به نظر شما جوابی داشت فقط همون جوابمو بذارین اینجا.

من یه اشکالی به قسمت اول ارسال شما وارد کردم ,شما باید بگی نه این اشکال به این دلیل وارد نیست! یا این که اشکال شما وارد ! کل مقاله رو کپی نکنین اینجا.(چون این بحث کردن نمیشه!میشه؟) SmileSmile
بازم میگم تایید صحبت هام بود!

(۲۶/شهریور/۹۴ ۶:۳۱)دوست حقیقت نوشته است: [ -> ]منظور از مردم سالاری اینه که به طور همزمان به حقوق و نظر اکثریت و حقوق اقلیت توجه میشه

معنای مردم سالاری اینه و گرنه خدا هم نمیتونه همگی نظرات موافق و متضاد رو با هم اجرا کنه
خودم هم میدونستم معنی مردم سالاری یعنی اکثریت سالاری!Wink
شما هم که قبول کردین! پس چرا دیگه بحث میکنید؟!

(۲۶/شهریور/۹۴ ۶:۳۱)دوست حقیقت نوشته است: [ -> ]اگر این معنا را مردم سالاری ندانیم اشکالی ندارد اما هر مفهوم کلی در عمل با تضاد روبه رو است

مثلا در یکی از آیات قرآن هدف بعثت پیامبر را رحمتی برای جهنیان عنوان کرده

درحالی که میدانیم بواسطه جنگ های اسلام تعداد زیادی کشته و کنیز شدند

پس خدا اشتباه کرده گفته رحمتی برای کل جهان بلکه باید میگفت رحمتی برای بعضی از جهانیان
پس استدلال اینجوری هم میشه!Cool

(۲۶/شهریور/۹۴ ۶:۳۱)دوست حقیقت نوشته است: [ -> ]تئوری کلی همیشه با جزئیات عملی همسان نیست خواهش میکنم محدودیت های دنیای ماده را مد نظر بگیرید
حتما.Cool

(۲۶/شهریور/۹۴ ۶:۳۱)دوست حقیقت نوشته است: [ -> ]در مورد انتقاد اول مبنی بر تبعیت

بله درسته اقلیت از اکثریت تبعیت میکنند و جامعه به نظم و تمدن دست پیدا میکنه آیا این بد؟

اینجا هم قبول کردین !پس دیگه درباره اکثریت سالاری بحث نکنید Smile

پس تبعیت خوبه ! برای نظم!Cool

(۲۶/شهریور/۹۴ ۶:۳۱)دوست حقیقت نوشته است: [ -> ]اگه تبعیت در همه حال بد پس تبعیت مسلمانان از پیامبر هم ناپسند و تبعیت مردم یک شهر از استاندارد هم مذموم و زشت

خدا راشکر که تبعیت رو هم قبول دارین.

(۲۶/شهریور/۹۴ ۶:۳۱)دوست حقیقت نوشته است: [ -> ]در مورد انتقاد دوم آقای گی ارمه

دموکراسی چهره نمادین گرفته؟؟؟

فرمانـــــروا؟؟؟!!!

جالب بدانید بالاترین درصد مشارکت اجتماعی مربوط به نظام دموکراسی است چون بشدت وابسته به نظر مردم است

فرمانروا؟؟

نمایندگان مردم فرمانروا هستند؟؟

!!!!!

تعریف فرمانروا چیست؟؟؟

الان مثلا نقدش کردین!!!Big GrinBig Grin

به وقتش به اینا میرسیم.

(۲۶/شهریور/۹۴ ۶:۳۱)دوست حقیقت نوشته است: [ -> ]در مورد انتقاد دو پروفسور

جالب بدانید این دو شخصیت یعنی آقای بیتهام و آقای بویل که این دو تن منتقد دموکراسی نیستن بلکه معتقد به دموکراسی هستن
خودم میدونم! فقط خواستم بگم کسی که معتقد به دموکراسی خودش هم توش مونده!

(۲۶/شهریور/۹۴ ۶:۳۱)دوست حقیقت نوشته است: [ -> ]اما دموکراسی مفهومی نسبی و درجاتی متفاوت داره

خوب با توجه به نسبی بودن دموکراسی و درجات آن همه دموکراسی دارن!(به نکته خوبی اشاره کردی بعدا بهش میرسیم)

(۲۶/شهریور/۹۴ ۶:۳۱)دوست حقیقت نوشته است: [ -> ]این دو تن خواستار دموکراسی مستقیم هستند مانند فیلسوف بزرگ ایمانوئل کانت

اما مثلا فیلسوف بزرگ اقای ژان ژاک سو خواستار دموکراسی پارلمانی است که عرف عمومی هم دموکراسی پارلمانی است

بر عکس گفتینا!
کانت یکی از منتقدین دموکراسی مستقیم, رو سو هم از دموکراسی مستقیم دفاع میکرد.

خوبه یکی از اعترافات آقای روسو رو هم بخونیم:

آزادى آن‏ها(مردم) فقط محدود به زمان انتخاب اعضاى پارلمان مى‏ شود. وقتى آن‏ها انتخاب شوند مردم ديگر بنده ‏اى بيش نيستند.

(۲۶/شهریور/۹۴ ۶:۳۱)دوست حقیقت نوشته است: [ -> ]در مورد انتقاد آخر اکثریت 51% و اقلیت 49%

این وضع در شرایط نادر اتفاق میفته در زمانی که رقابت بشدت به هم نزدیک باشه

اکثریت 51% پیروز میشه که منافاتی با عدالت نداره

مثلا یک رکورد شنا 4 ثانیه است و یک رکورد شنا دیگر4/01 است کدام پیروز میشوند؟

مسلما رکورد 4 ثانیه ای و نفر دیگر بخاطر 0/01 شکست میخورد

در ضمن همیشه اینگونه نیست که یه گروه خاص در اقلیت باشند

مثلا اقای الف و ب را در نظر بگیرید

در مسائل سیاسی آقای الف در اقلیت و آقای ب در اکثریت است

در مسائل اقتصادی اقای ب در اقلیت است و آقای الف در اکثریت است

در مسائل اجتماعی هر دو در اقلیت

و در مسائل سیاست خارجه هر دو در اکثریت هستند

در چنین شرایطی که نظرات بسیار به هم نزدیک هستند در حوزه سیاست دولت وحدت ملی تشکیل میشود

مانند لبنان که رئیس جمهور مسیحی است و نخست وزیر سنی است و رئیس پارلمان شیعه است
یعنی به قول شما چون در شرایط نادر اتفاق میفته پس اشکالی نداره؟

(۲۶/شهریور/۹۴ ۶:۳۱)دوست حقیقت نوشته است: [ -> ]دموکراسی از انتقاد استقبال میکند و تفاوت ها را مانند پل پیروزی میداند

اما جالب بدانید معمولا مارکسیست ها و سوسیالست ها و طرفداران آقای مارکس از دموکراسی انتقاد کردند

که نظام مارکسیسم به موزه ی تاریخ پیوست

من خودم با مارکس مشکل دارم! ولی نظرات مارکسیسم هنوز خیلی طرفدار داره!

(۲۶/شهریور/۹۴ ۶:۳۱)دوست حقیقت نوشته است: [ -> ]نظام دموکراسی اینقدر بزرگ و کارآمد هست که استراتژیست بزرگی مانند آقای فرانسیس فوکویاما فراگیری دموکراسی را آخر الزمان بشیریت در نظر گرفته

از توجه شما متشکرم

آره نظرشو خوندم.
جالبه شما هم بدونید که نقد های زیادی به این نظر آقای فوکویاما وارد کردن!
خودشون هم یه جا کم آوردن و گفتن :

در کوتاه مدت چشم انداز خوبى پیش روى اشاعه جهانى لیبرال دموکراسى نیست، ولى در دراز مدت، دلیلى وجود ندارد که توسعه جهانى شدن لیبرال دموکراسى متوقف شود؟!
(۲۸/شهریور/۹۴ ۲۰:۵۲)sagheb نوشته است: [ -> ]سلام دوستان.

پس تبعیت خوبه ! برای نظم!Cool
[/b]
در قرآن آمده از اولی الامر تبعیت کنید این که تعجبی ندارد و هم نقشه راهه حل اختلاف بین اولی الامر و مردم بیان شده . بعلاوه چندین بار ذکر شده در مسائل مختلف مشورت کنید اینها همان مسائلی هست که در دموکراسی نیز آمده است .

جناب سامان تاپيك رو كامل نخونديد ، اقاي دوست حقيقت ميگن دموكراسي نوعي حكومت است كه همه باهم حكومت ميكنند و نظر همه قابل اجراست و نظر بنده هم اين بود كه اصلا پيدايش چنين حاكميتي محال است چه اينكه بخواهيم كاركرد و ويژگي هايش را بررسي كنيم
حکومتی که نظر همه قابل اجرا باشد در زمان بعضی از پیامبران که حکومت کردن نیز روی نداد .مثل حضرت سلیمان , حضرت داوود و... خاتم پیامبران . حتی در زمان حضرت علی . اما نظریه هایی مثل دموکراسی نیز در طول تاریخ تکامل یافته تا بدین مرحله رسیده و دانشمندان و اندیشمندان تمام مسائل پیش آمده در تاریخ را بررسی کرده اند از جمله ادیان را . البته هیچ گاه انسان نمی تواند بگوید کمال مطلبی را دریافته انسان همیشه در حال کمال است .
دو تا نكته
اولا امكان نظر همه وجود ندارد ، مثلا فرض كنيد اكثريت بخواهد در اتوبوس ها جاي خانم ها و اقايان جدا باشد و اقليت بخواهد مختلط باشد ، روشن است كه نميتوان دو سري اتوبوس محيا كرد و اگر چند دسته اقليت ديگر هم باشد بايد چند سري ديگر اتوبوس هم محيا كرد !

دوم اصلا اگر اجراي نظر همه هم امكان داشته باشد هميشه مفيد نيست مثلا اگر در جامعه اي 5 درصد جامعه قلدر باشد و بخواهند قلدري ازاد باشد ! خب واضحا خوب نيست و نظر اين 5 درصد بايد ممنوع شود .

پس در جامعه هميشه نظر عده اي غير قابل اجراست(محدوديت امكانات ، نادرستي و ضرر ....)

حال براي تعيين قوانين چه بايد كرد ؟ ايا ميتوان همواره اجراي نظر اكثريت را درست دانست ؟
سلام خانم ثاقب خوش امدید صفا اوردید

سلام آقای عمار دوست خوبم متشکرم که نظرتون رو ابراز کردید

سلام آقای زمان کاربر جدید و عزیز

بچه ها من بخاطر حذف شدن آقای میرزا ناراحتم دیگه بحث کردن صفایی نداره

بچه ها اجازه بدید یه نکته رو بگم

منظور از دموکراسی اجرای نظر همگی نیست منظور مردم سالاری به این وجه که حقوق و نظر اکثریت را اجرا میکنیم و حقوق اقلیت را نیز اجرا میکنیم

منظور ار مردم سالاری اینه نه چیز دیگه

این نظام سیاسی هم بهترین نسخه عملی این مفهوم

دو تا مثال

قانونگرایی موجب سعادت جامعست

شاید یک دزد منتظر مجازات این را قبول نداشته باشد و بگوید مگه من جزء جامعه نیستم؟ مگه قانون موجب سعادت جامعه نمیشه؟ با زندان رفتن میخواید منو سعادت مند کنید؟

اسلام دین رحمت است

اما ما میدانیم که اسلام و خلفای بعدش جنگ های زیادی داشتن پس این چه دینی که کشتار مردم را رحمت میدونه؟

ما باید محدودیت های دنیای ماده را در نظر بگیریم
قانون موجب سعادتست اما چون موجب سعادت است برای نظم جامعه باید دزد مجازات شود

اسلام دین رحمت است اما چون دین رحمت است باید با افراد ظالم مقابله کنید( جنگ های خلیفه دوم مورد تایید نیست)

دموکراسی مردم سالاری است اما چون مردم سالاری است باید به نظر اکثریت احترام بگذارد

در ضمن خانم ثاقب اگر دموکراسی اکثریت سالاری بود پس اکثریت حق کشتار و فی*ل*تر اقلیت را داشتند در حالیکه در دموکراسی اینطور نیست

پس نتیجه میگیریم که دموکراسی اکثریت سالاری نیست

پس از این حیث مردم سالاری که همزمان حقوق و نظر اکثریت و حقوق اقلیت را رعایت میکند

با توجه به محدودیت های دنیا این بهترین و نزدیکترین نسخه به مردم سالاریه

خانم ثاقب فکر کنم نظرات دو فیلسوف رو درست گفتم اما اگه جابه جا گفتم معذرت میخوام بذارید پای بیسوادیم

در ضمن رجوع به نظر اکثریت یک روش نه یک اصل

چون اکثریت با قائده خیر عمومی راه بهتر را پیدا میکنند

بچه ها پیشنهاد میکنم دو اصل زیر را مثل هم بگیرید

دموکراسی مردم سالاری است
اسلام دین رحمت است

هر انتقادی که بر یکی از اینها وارد باشه بر دیگری هم وارد است

صبح همگی بخیر دوستان خوب من
نقل قول:منظور از دموکراسی اجرای نظر همگی نیست منظور مردم سالاری به این وجه که حقوق و نظر اکثریت را اجرا میکنیم و حقوق اقلیت را نیز اجرا میکنیم

الان ميشه تو نقل قول پايين هم اجرا كنيد ببينيم ميشه يا نه !!!

نقل قول:فرض كنيد اكثريت بخواهد در اتوبوس ها جاي خانم ها و اقايان جدا باشد و اقليت بخواهد مختلط باشد ، روشن است كه نميتوان دو سري اتوبوس محيا كرد و اگر چند دسته اقليت ديگر هم باشد بايد چند سري ديگر اتوبوس هم محيا كرد !
سلام بچه ها چطوره بعد از هر پاسخ یا انتقاد نظر کلی خود را بیان کنیم

مثلا به نوعی صورت وضعیت کنیم

مثل این

بچه ها به نظر من تونستم تا حالا دموکراسی رو به شیوه زیبایی معرفی کنم و دفاع خوبی هم کنم

البته یه سری اشکالات وارد ولی با توجه به محدودیت های دنیای ماده این بهترین نظام سیاسی

این صورت وضعیت من بود

بچه ها همون طور که انتقاد علمی میکنید خوبه که پیشنهاد و انتقاد عقلی هم بکنید

مثلا بگید این منطقت واقعا مغاطلست یا چرا در مورد این اشکال بزرگ سکوت کردی؟ اول جواب اینو بده بعد اون

بچه ها تا حالا از دموکراسی چیزی رو قبول کردین؟
جواب سوال من چي شد؟؟؟

(۲۹/شهریور/۹۴ ۱۲:۴۲)عمار94 نوشته است: [ -> ]
نقل قول:منظور از دموکراسی اجرای نظر همگی نیست منظور مردم سالاری به این وجه که حقوق و نظر اکثریت را اجرا میکنیم و حقوق اقلیت را نیز اجرا میکنیم

الان ميشه تو نقل قول پايين هم اجرا كنيد ببينيم ميشه يا نه !!!

نقل قول:فرض كنيد اكثريت بخواهد در اتوبوس ها جاي خانم ها و اقايان جدا باشد و اقليت بخواهد مختلط باشد ، روشن است كه نميتوان دو سري اتوبوس محيا كرد و اگر چند دسته اقليت ديگر هم باشد بايد چند سري ديگر اتوبوس هم محيا كرد !
فردا صبح جواب میدم

متشکرم از توجه شما دوست خوبم
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
آدرس های مرجع