نقل قول:انسان با هر نوع سن و جنسی به اندازه توان خود به امور می پردازد .
مگر غير از اينه !
نقل قول:شما اگر به روستاها بروید می بینید یه بچه 5-6 ساله به اندازه توان خود در امور جاری زندگی روستایی کمک می کند و کسی هم نمی گوید او کودک است و نباید کار کند .
اگر فقط و به اندازه توانش باشد مشكلي نيست ولي اگر قرار باشد دوشاشوش بزرگسالان كار كند ظلم است حتي اگر دموكراسي اين ظلم را تاييد كند
نقل قول: شما فکر میکنی همه چی در حد ایدآل است پس کودک تا نوجوانی یا جوانی نباید کار کند .
خيلي واضحه كه كودك نبايد كار كند مگر براي اموزشش باشد وجود شرايط اضطراري هم باعث نميشود زشتي اين كار پنهان شود
نقل قول:خانم ها چون ظریف هستن نباید وارد کار شوند و باید در خانه تختی زد و ایشان را بر روی تخت نشاند چون بنز است و باید مراقبش بود ولی مرد لنکروز است اگر اینطرف و آنطرف افتاد عیبی ندارد .
بحث فقط ظريف و ضخيم بودن نيست ، حتي در مثال بنز نماينده زن و لندكروز نماينده مرد نبود بلكه بررسي دو پديده جدا كه هر يك از اعضاي دو گروه در ويژگي هاي مشترك و در ويژگي هايي متمايزند !
ممكنه صاحب يك كارخانه موادغذايي براي ترددش يك بنز بخرد كه مشكلي نيست .
ولي اگر صاحب يك معدن براي تردد بنز بخرد به او ميخندند!!!
نقل قول:بنده هم گفتم عیبی ندارد ولی این برای زمان شکار بوده که نیاز به لنکروز بوده الان لنکروز و بنز در کنار هم در خیابان ها در حال تردد هستند . منظور من هم این بود در جایی که هر دو قادر به تردد هستند نه اینکه یکی در سر کوه و دیگری در خیابان شانزلیزه
عزيز بر سر اشتراكات كه دعوا نيست مثلا زن و مرد هر دو غذا ميخورند هر دو اكسيژن لازم دارند ..... بحث سر اختلاف هاست !
اصلا بحث به كنار
الان فرضا ميخواهيم دموكراسي درست كنيم و به اينجا رسيديم كه شما ميگيد : زن و مرد داراي تكاليف و حقوق يكسان است
من هم ميگم : زن و مرد داراي تكاليف و حقوق جدا گانه است
الان دقيقا چه كار كنيم راجع اين بند !
(۳۱/شهریور/۹۴ ۱۲:۵۹)عمار94 نوشته است: [ -> ]خيلي واضحه كه كودك نبايد كار كند مگر براي اموزشش باشد وجود شرايط اضطراري هم باعث نميشود زشتي اين كار پنهان شود
این کاریست که از قبل از اسلام و در زمان صدر اسلام و تا امروز در حال انجام است(کارکودکان) البته نه بیش از توانشان . در حد توان خودشان
(۳۱/شهریور/۹۴ ۱۲:۵۹)عمار94 نوشته است: [ -> ]من هم ميگم : زن و مرد داراي تكاليف و حقوق جدا گانه است
الان دقيقا چه كار كنيم راجع اين بند !
اینکه تکالیف و حقوق جداگانه دارند درست است اما مقدار و حد و حدود آن محل اختلاف است . مثلا وظیفه بارداری و وضع حمل بر عهده ی زنان است اینکه بدیهی است . اما شما از این مسئله میخواهی برای رد دموکراسی استفاده کنی در کجای دموکراسی گفته شده بارداری و وضع حمل وظیفه ای یکسان بین مرد و زن است؟ اینطور طرح مسئله کردن کلا اشتباه است به نظر من
تکلیف یه چیز نسبی و فردی
مثلا بعضی از آموزه های سنتی بر مردسالاری و مدیریت مردان و تسلط بر زنان صحبت میکنند
بعضی از مکاتب مثل فمنیسم از زن سالاری صحبت میکنند
بعضی ها هم از تساوی زن و مرد در همه عرصه ها
این مباحث بیشتر جنبه فردی و معرفت شناسی داره در حالیکه دموکراسی یک نظام سیاسی و اجتماعی
در دموکراسی تساوی حقوقی وجود داره مثلا دستمزد مهندس زن و مهندس مرد یکسان مرد و زن از خدمات برابری برخوردار هستند
در دموکراسی آموزه و فرهنگ تلقین شده ای وجود نداره بلکه با آزادی بیان و آزادی عقیده بستری فراهم میکنه تا مکاتب مختلف بتونن فعالیت کنند و تبلیغ کنند
(۳۱/شهریور/۹۴ ۱۳:۳۷)saman zaman نوشته است: [ -> ]این کاریست که از قبل از اسلام و در زمان صدر اسلام و تا امروز در حال انجام است(کارکودکان) البته نه بیش از توانشان . در حد توان خودشان
ايراد من اين بود كه نبايد وظيفه ي كودك و بزرگسال يكسان فرض شود .(همانطور كه وظيفه ي مرد و زن يكسان نيست ، وظيفه ي كودك و بزرگسال هم يكسان نيست .
چون در اين بحث اشاره به نام اسلام شد چند حديث ذكر ميكنم كه با نظر اسلام هم اشنا شويم.
پيامبر اسلام (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)فرموده اند :
مَن كانَ عِندَهُ صَبِىٌّ فَليَتَصابَ لَهُ ؛
هر كس با كودك سروكار دارد ، با او كودكانه رفتار كند.
من لا يحضره الفقيه، ج 3، ص 483
امام موسي كاظم (علیه السلام) فرموده اند:
تُستَحَبُّ عَرامَةُ الصَّبىِّ فى صِغَرِهِ لِيَكونَ حَليما فى كِـبَرِهِ، ما يَنبَغى اَن يَكونَ اِلاّ هكَذا.
خوب است بچّه در كودكى بازيگوش باشد تا در بزرگسالى بردبار گردد و شايسته نيست كه جز اين باشد .
كافى(ط-الاسلامیه) ج 6، ص 51
عَرامَةُ الصَّبِىِّ فى صِغَرِهِ زيادَةٌ فى عَقلِهِ فى كِبَرِهِ؛
بازى گوشى كودك در خردسالى اش مايه فزونى عقل در بزرگسالى اوست.
نهج الفصاحه ص564
اَلوَلَدُ سَيِّدٌ سَبعَ سِنينَ، وَ عَبدٌ سَبعَ سِنينَ، وَ وَزيرٌ سَبعَ سِنينَ؛
فرزند هفت سال سروَر، هفت سال فرمانبردار، و هفت سال وزير است .
مكارم الاخلاق ص 222
(۳۱/شهریور/۹۴ ۱۳:۳۷)saman zaman نوشته است: [ -> ]اینکه تکالیف و حقوق جداگانه دارند درست است اما مقدار و حد و حدود آن محل اختلاف است . مثلا وظیفه بارداری و وضع حمل بر عهده ی زنان است اینکه بدیهی است . اما شما از این مسئله میخواهی برای رد دموکراسی استفاده کنی اینطور طرح مسئله کردن کلا اشتباه است به نظر من
اختلاف در مقدار و حد اين حقوق جداگانه محل بحث نيست بلكه بحث اصل وجود حقوق جداگانه است و اگر قانوني بر اصل يكسان دانستن اين حقوق مجزا بنا شده باشد ميتوان به ان ايراد وارد كرد
آقای عمار
برای این احادیث زیبا از شما متشکریم
اما در دموکراسی حقوق برابر است
ارث زن و مرد برابر است
دستمزد کارمند زن و مرد برابر است
دیه زن و مرد برابر است
در کل تساوی حقوقی وجود دارد
گفتیم که تکلیف نسبی و فردی
اما حقوق برابر است
چه ایرادی بر حقوق مساوی وارد است؟
(۳۱/شهریور/۹۴ ۱۵:۳۰)دوست حقیقت نوشته است: [ -> ]گفتیم که تکلیف نسبی و فردی
اما حقوق برابر است
بله بخوبی بیان کردین ممنون از شما . کودک بزرگسال مرد زن پیر جوان هر کدام به نسبت توانشان تکلیفشان متفاوت است اما حقوق انسانی برابری دارند . تا حدود دو دهه قبل دیه کسانی که به ادیان دیگر غیر از اسلام اعتقاد داشتن بسیار کمتر از دیه مسلمان بود اما به جهت آموزه های دموکراسی مسئولین این نقیصه را جبران و با تصویب قانونی حق دیه مسلمان و غیر مسلمان مساوی شد .
البته در اسلام تاریخی این تبعیضات وجود دارد مانند تبعیض بین زن و مرد انسان آزاد و برده مسلمان و غیر مسلمان
در اسلام نواندیش این چیزا وجود ندارد
البته اندیشه اسلام نواندیش بر عقل و سنت و قرآن استوار است که ایشالا بعدا صحبت میکنیم
(۳۱/شهریور/۹۴ ۱۵:۳۰)دوست حقیقت نوشته است: [ -> ]
گفتیم که تکلیف نسبی و فردی
اما حقوق برابر است
جناب دوست حقيقت متاسفانه شما وارد جدل شده ايد چون ميخواهيد حرف خود را به هر طريقي اثبات كنيد
گفتيد دموكراسي حكومت همه با هم است نشان داديم كه نميشود
گفتيد دموكراسي حكومت همه نيست بلكه حكومت اكثريت است با رعايت حقوق همه نشان داديم كه همواره حقوق عده اي ناديده ميشود
گفتيد ايرادي وارد نيست چون اين حقوق دان است كه حقوق را مشخص ميكند گفتيم حقوقدان كيست و با چه صلاحيت و اختياري تعيين حق ميكند !
گفتيد نه حقوقدان وكيل است و حق را قاضي تعيين ميكند گفتيم قاضي كيست و با چه صلاحيت و اختياري تعيين حق ميكند !
گفتيد استاندارد انتخاب به قاضي صلاحيت ميبخشد .... حالا بپرسيم استاندارد انتخاب چيست دوباره قصه اي را سرهم ميكنيد...
اول ميگوييد زن و مرد حق و تكليفشان يكيست نشان ميدهيم كه يكسان نيست و جداست
حالا ميگوييد تكاليف نسبي و جداست ولي حقوق يكسان است و اصلا هم مهم نيست حق در برابر وظيفه و نياز تعيين ميشود بله در جايي كه تكليف يكسان است حقوق نيز يكسان است ولي بحث بر سر اختلافات است نه اشتراكات !
حكايت شما حكايت دانش اموزي است كه فكر ميكند اگر ورقه ي امتحاني را پر كند نمره ي قبولي ميگيرد ! ولي نمره را به پر كردن ورقه نميدهند به پاسخ صحيح ميدهند !
..........................................
اين شيوه بحث كه فردي در هر مرحله حرف قبلش را هم تكذيب كند و هم از ان استفاده كند درست نيست و نتيجه حاصل نميشود .
ولي اخرين سوال
طبق گفته ي شما دموكراسي حكومتي است كه همه از آن راضي هستند . ايا ميتوانم نتيجه بگيرم در اينجا اگر فرضا فقط و فقط( من يك نفر) از اين نوع دموكراسي راضي نباشم پس در اينجا دموكراسي قانوني و درست نيست .( چون حداقل يك نفر هست كه مخالف و ناراضيست و حقش از بين ميرود)
من چند صفحه ای رو خوندم . جناح حامی دموکراسی نگفته در دموکراسی همه راضی هستن این حرفی هست که مخالفان دموکراسی می خان تو دهن اونا بزارن و بعد بگن دیدی دیدی دموکراسی ناقصه چون من یک نفر راضی نیستم .