شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
خب وقتی حکومت مردم سالار باشد
و اکثریت را بعنوان ملاک مردم فرض کردیم
اکثریت مترادف با کلمه مردم میشود
و اقلیت هم باید از مردم پیروی کنند
یعنی اقلیت باید از اکثریت تابعیت کنند
اشپلنگر قانع شد؟
حقيقت دوست مشكل همين جاست ! براي خود من نه اكثريت مهمه نه اقليت ، واقعيت اينه قبول ندارم اكثريت يا حتي اقليت براي كسي تعيين تكليف كنه بلكه معتقدم يك (قانون) بايد وجود داشته باشه و اون قانون براي همه حكم كنه و اين قانون بايد چند ويژگي داشته باشه :
1.مطمئن مطمئن مطمئن باشيم قانون درسته و هيچ گونه غرض ورزي شخصي و سواستفاده اي صورت نگرفته
2.قانون خودش نحوه ي ترميم خودش رو شرح داده باشه تا روزنه هاي سواستفاده هم مسدود بشه
3.قانون جامعيت كامل داشته باشه
(اگه ميرزا بود الان ميگفت داره جهت دهي ميكنه !!! البته چون احتمالا ميرزا داره تاپيك رو پيگيري ميكنه بهش بگم اين جهت دهي نيست ، بلكه عين مدل ايده آل حكومت از نظر منه !)
(۵/مهر/۹۴ ۱۸:۲۱)عمار94 نوشته است: [ -> ]حقيقت دوست مشكل همين جاست ! براي خود من نه اكثريت مهمه نه اقليت ، واقعيت اينه قبول ندارم اكثريت يا حتي اقليت براي كسي تعيين تكليف كنه بلكه معتقدم يك (قانون) بايد وجود داشته باشه و اون قانون براي همه حكم كنه و اين قانون بايد چند ويژگي داشته باشه :
1.مطمئن مطمئن مطمئن باشيم قانون درسته و هيچ گونه غرض ورزي شخصي و سواستفاده اي صورت نگرفته
2.قانون خودش نحوه ي ترميم خودش رو شرح داده باشه تا روزنه هاي سواستفاده هم مسدود بشه
3.قانون جامعيت كامل داشته باشه
(اگه ميرزا بود الان ميگفت داره جهت دهي ميكنه !!! البته چون احتمالا ميرزا داره تاپيك رو پيگيري ميكنه بهش بگم اين جهت دهي نيست ، بلكه عين مدل ايده آل حكومت از نظر منه !)
احسنت . شما هم خوب حدس میزنی هاااا
خودتون میگید ایدآل پس وجود نداره . اما مثل دموکراسی میشه براش حد واقعی در نظر گرفت؟ هر سیستمی بر اساس دین براساس جهت گیری های عده ای که زمام امور رو بدست دارند قوانین مد نظر خودشون رو از آن استخراج می کنند . نمونه آن هم که از چپ و راست می شود دید . حتی در مذهبی انشعاباتی وجود دارد که بین آنها نیز اختلافات بالا میگیرد و گروهی که قدرت را در دست دارد آن گروه دیگر را قلع و قمع می کند .
اقا من كجا گفتم مدل ايده آل وجود نداره !
اگه تاپيك دوست حقيقت خراب نشه ميتونيم مدل من رو هم بررسي كنيم !
(۵/مهر/۹۴ ۱۹:۱۰)عمار94 نوشته است: [ -> ]اقا من كجا گفتم مدل ايده آل وجود نداره !
اگه تاپيك دوست حقيقت خراب نشه ميتونيم مدل من رو هم بررسي كنيم !
سلام .
به نظر من تاپیک جدا بزنین،چون مباحث قاطی میشن.
دموکراسی هم که هنوز کامل بررسی نشده.
سلام دوستان
آقای میرزا
سلام خوش آمدید میگفتید گوسفند قربونی کنیم بازم تشریف بیارید
آقای عمار
خب دموکراسی به نوعی قانون گرایی هم هست
قانون در دموکراسی بدست نمایندگان مردم تصویب میشه
مردم دموکراسی ملزم به اجرایی قانون هستند
تتها تفاوت این است که در کشورهای مدعی قانون یک دیکتاتور فراقانونی وجود داره
اما در دموکراسی تنها قدرت فراقانونی مردم هستند
در جزئیات عینی مفهوم درست نسبی و متغیر است
اختلاف نظر در قانون گرایی چگونه حل میشود؟
خانم ثاقب
ار نقد های زیبای شما متشکرم
ببين حقيقت دوست نميشه كه هر چيزي رو توجيه كرد يك حكومت يا ميتونه حكومت قانون باشه يا حكومت اكثريت يا هر نوع ديگه
در اين مورد هم قبلا به اندازه ي كافي بحث شد .
متاسفانه اقليت/اكثريت مفاهيم كاملا نسبي هستند و براي همين دچار اشتباه ميشويد .
مثلا در جايي كه نظر 70 درصد اجرا شود ميتوان گفت فقط 30 درصد ضرر كرده اند ! و چون قرار است اكثريت حكومت كند ان را ميپذيريم !
اما اگر در جايي سه نظر 30/30/40 درصدي موجود باشد اگر نظر 40 درصد را اجرا كنيم ، 60 در صد ضرر كرده اند و دموكراسي تبديل به حكومت اقليت ميشود !
به نظر من دموکراسی محتوی قانون گرایی نیز هست
دموکراسی با بستر باز میتونه پذیرای خیلی چیزا باشه
بر اساس انتخاب یک قله ای ما فقط با دو نظر مواجه هستیم یکی اکثریت و دیگری اقلیت
سه نظر و بیشتر مخصوص انتخاب چند قله ای است که در بستر مخصوص اجرا میشود نه هر جایی
سلام دوستان
خانم ثاقب
اکثریت ملاک مردم است در هر جای دنیا ملاک گروه و نهاد و ملتی اکثریت آن است
دموکراسی با توجه به حد واقعی یعنی اجرای نظر اکثریت با احترام به حقوق اقلیت مردم سالاری است
قبلنا هم مثال نقض زدیم که دموکراسی اکثریت سالاری نیست اکثریت فقط یک ملاک برای رسیدن به نظر ""مردم"" است
هر حرف بزرگی در یک بستر خاصی مطرح میشه شما باید آدرس این جمله آقای راسل رو بدید تا ببینیم در تقابل با چه چیزی این موضع گیری شده است
خود آقای راسل هم طرفدار دموکراسی است گفتیم که اکثریت مطلق فلاسفه و متفکرین و حقوقدان ها و شخصیت های سیاسی طرفداران محکم دموکراسی هستند