تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: قدم اول: وجود خدا اینگونه ثابت میشود!!!
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34
(۲۷/دی/۹۰ ۱۵:۲۶)سید ابراهیم نوشته است: [ -> ]من اول موجودات را به ممکن الوجود و واجب الوجود تقسیم کردم بعد گفتم در مورد یک موجود فرضی بحث میکنیم الف. این الف یا واجب است یا ممکن. اگر واجب باشد ادعای ما یعنی وجود حقیقتی واجب در جهان ثابت میگردد.

من تا به اینجا میگم که موجودها تماما ممکن هستن و این تو دنیا کاملا مشهوده.... همونطوری که میتونستن باشن میتونن نباشن
پس واجب الوجودی وجود نداره... اصلا معنی نداره واجب الوجود.....
این رو فقط برای روشن شدن منظور اون پستم گفتم و بذارید ادامه بحث رو بخونم اگر سوالی بود مزاحمتون میشم....
(۲۲/مهر/۹۱ ۱۶:۱۸)Castiel نوشته است: [ -> ]
(۲۷/دی/۹۰ ۱۵:۲۶)سید ابراهیم نوشته است: [ -> ]من اول موجودات را به ممکن الوجود و واجب الوجود تقسیم کردم بعد گفتم در مورد یک موجود فرضی بحث میکنیم الف. این الف یا واجب است یا ممکن. اگر واجب باشد ادعای ما یعنی وجود حقیقتی واجب در جهان ثابت میگردد.

من تا به اینجا میگم که موجودها تماما ممکن هستن و این تو دنیا کاملا مشهوده.... همونطوری که میتونستن باشن میتونن نباشن
پس واجب الوجودی وجود نداره... اصلا معنی نداره واجب الوجود.....
این رو فقط برای روشن شدن منظور اون پستم گفتم و بذارید ادامه بحث رو بخونم اگر سوالی بود مزاحمتون میشم....

سلام داداش گلم قبل از اینکه پستی بذارید لطفاً مطلب رو کامل مطالعه کنید. این مباحث مطرح شده.
(۲۵/دی/۹۰ ۱۳:۲۱)سید ابراهیم نوشته است: [ -> ]
ما در جملا روزانه مان مثلا میگوییم اسب وجود دارد... خانه وجود دارد.... سنگ وجود دارد.... ماهی وجود دارد... کوهی از طلا وجود داد... خاموشی روشن وجود دارد....
وجودی که شما در قسمت فوق بدان اشاره میکنید وجود حسی است . اگر وجود را با این تعریف بپذیریم .همه اشیاء را در بر نمیگیرد .
قبل از تقریر برهان بایستی وجود را عقلی تبیین کنید . به دیگر سخن بایستی تعریفی عقلی از وجود ارائه دهید تا ملاکی در دست باشد

گرامی!
این برای ابتدای بحث بود و برای این بود تا دوستان همراه در این تاپیک بتوانند پیش زمینه ذهنی را در این مورد داشته باشند... خاموشی روشن امری است حسی؟؟؟؟؟؟؟؟
ما در جلوتر به آن امر وجودی هم رسیدیم و اثبات کردیم.... البته این بخش آنقدر بداهت دارد که آنچنان نیازی به اثبات هم ندارد.
یا علی موفق باشید.
بسم الله الرحمن الرحیم

وما اوتیتم من العلم الّا قلیلا
سوره مبارکه شوری

تواضع در برابر خداوند هنر است نه ادعاها
شما راه عقل و فلسفه را برا اثبات خدا پیش گرفتین
ولی از نظر من اشراق و عرفان برا اثبات خدا قابل لمستر Smile
(۲۵/مرداد/۹۲ ۲۳:۱۸)رهگذر95 نوشته است: [ -> ]شما راه عقل و فلسفه را برا اثبات خدا پیش گرفتین
ولی از نظر من اشراق و عرفان برا اثبات خدا قابل لمستر Smile

با درود بر رهگذر گرامی....

سخن شما از جهتی درست است بله شناختی که با پرتو نورانی عرفان به دست بیاید اصلا قابل قیاس نیست با یک سری مفاهیم ذهنی....

ولی شما در ابتدای کارتان که نمی توانید با اشراق بیایید جلو، یا مثلا در دفاع از دینتان در مقابل کسی که اصلا هیچی را قبول ندارد نمی توانید با عرفان پاسخگو باشید، ابتدای این راه با عقل است....

و در آخر: عشق میوه ای است که تنها باید آن را از درخت عقل چید.

یا علی مدد.
با عرض سلام
ممکن الوجود در مرتبه وجود با واجبالوجود اشتراک دارد وحال اینکه شما میگویید این دو دو امر متبایند واین پارادوکس کلام شماست!
نکته بعدی مگر عالم ذهن واقعی نیست که شما آن را از عالم واقعیت جدا کردید؟
با تشکر

با نظر رهگذر موافقم
البته هر راهی که انسان را به حق برساند درست است چه عرفان چه فلسفه چه کلام
تراستی من تفکرات پلورالیزمی ندارما....!Big Grin
(۱۹/مهر/۹۲ ۱۶:۱۴)OSZ نوشته است: [ -> ]با عرض سلام
ممکن الوجود در مرتبه وجود با واجبالوجود اشتراک دارد وحال اینکه شما میگویید این دو دو امر متبایند واین پارادوکس کلام شماست!
نکته بعدی مگر عالم ذهن واقعی نیست که شما آن را از عالم واقعیت جدا کردید؟
با تشکر

علیکم السلام و عرض احترام و خوش آمد گویی به شما برای ورود به تالار

تا سید بیاد من یک پاسخ کوچک بدهم با اجازه شما و سید ابراهیم عزیز. ما چیزی به اسم مرتبه ی وجود نداریم! به نظرم منظورتان این است که ممکن الوجود و واجب الوجود هر دو در وجود مشترک هستند. بله هر دو مشترک هستند اما یکی وجودش عین ربط به دیگری است. مثل اینکه خیالات شما عین ربط به شماست و شما هر دو وجود دارید. اشکالی هم نیست. البته درجه ی وجودی ممکن با خالق بسیار تفاوت دارد و همچنین سخن آخر ملاصدرا وحدت وجود است که در این مجال نمی گنجد.

اما سوال بعدی:OSZ جان کجا همچنین بیانی آمده است؟ اصلا وجود ذهنی از ابواب مهم فلسفه اسلامی است و مگر می شود واقعیت نداشته باشد. منظور این است که بر وجود ذهنی آثار وجود خارجی مترتب نیست. مثلا آتش در ذهن مانند آتش خارجی نمی سوزاند.

(۱۹/مهر/۹۲ ۱۶:۱۴)OSZ نوشته است: [ -> ]
با نظر رهگذر موافقم
البته هر راهی که انسان را به حق برساند درست است چه عرفان چه فلسفه چه کلام
تراستی من تفکرات پلورالیزمی ندارما....!Big Grin

نه پلورالیسم در روش اشکالی ندارد مهم این است که در مقصد همه به یک جا برسیم حالا اگر شما با قدم شهود می روید گوارای وجودتان؛ اما عارف کم عقل زیاد هم جلو نمی رود. بهتر بگویم این عقل است که شهود می کند و مگر می شود بدون عقل شهود کرد؟ سالک طریقت عقل است و اول ما خلق الله العقل که حقیقت محمدی(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) هم همان است. اصلا عقل و عشق و این ها در حقیقت یک چیزند از منظرهای مختلف. OSZ جان کمی تفکر نمایی متوجه می شوی که شهود اگر عقل را ارتقاء ندهیم در سطوح پایینی می ماند و حدیث می فرماید به حد عقلتان به شما پاداش می دهیم. زیرا اگر عقل مرتبه ی را نفهمد شهودش در حد همین حسیات می ماند؛ یا بهتر بگویم به جای اینکه مثلا با حقیقت امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) روبرو شود با یک صورت ظاهری ارتباط می یابد. نه اینکه بهره ای ندارد ولی تا درک بدون صورت و حقیقت عالم بسیار تفاوت دارد.
حسن گرامی پاسخ خوبی ارائه نمودند، مطالعه بفرمایید اگر باز برایتان سوال بود هنوز، در خدمتیم. Smile
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34
آدرس های مرجع