شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
(۱/بهمن/۹۰ ۱۵:۲۱)seyed reza نوشته است: [ -> ]این فرض که ممکن الوجود قدرت انتخاب داشته باشد و انتخاب کند که موجود باشد یا نباشد
جالبه تا حالا بهش فکر هم نکرده بودم. آقا سید به نظرم کارتون سخت تر شد.
آقا سید که فعلا پیچونده رفته!!!!!
سلام بچه ها من باز اومدم نه خیر اصلا نپیچوندم جلسه ای برام پیش اومد که مجبور شدم برم وبیام. خب کجابودیم؟ خدمت برادر گلم محمد صدرا هم بگم به حمد خدا نه اصلا هم سخت نیست درباره ممکن الوجود باید بگم که ممکن اصلا به وجود نیامده و اصلا هیچ وجهی از وجود نداره که بخواد امری را انتخاب کنه.
انتخاب موضوعی است که تنها به موجودات ذی شعور اطلاق دارد ولاغیر. ممکن اصلا نیست است در مرحله اول یعنی معدوم است معدوم چگونه میتواند امری را انتخاب کند؟!!!
این بحث در مورد ملاک احتیاج به علت است که اگر دوستان مایلند آن را باز کنم.
د مورد معجزه و علیت هم بسیار بسیار میتوان صحبت کرد و من ان شاءالله قصد دارم بعدا تاپیکی با این موضوع باز کنم. البته اگر دوستان عزیزم تصور میکنند بدون اثبات این مسئله جلوتر نمیتوان رفت چشم اینم بحث میکنیم. من منتظرم.
(۲۷/دی/۹۰ ۱۵:۱۰)سید ابراهیم نوشته است: [ -> ]مساوی مساوی. بدون هیچ ارجحیتی. حال این الف به وجود میرسد و یکی از کفه ها (وجود) سنگین تر میشود.
سوال اساسی بحثمان این است چرا ذاتی که هیچ اولویتی نسبت به این دو نداشت به یکباره وجود پیدا کرد؟
آن ممکن الوجود که هم میتوانست موجود شود و هم معدوم چه چیزی بر ذاتش اضافه گشت که آن را لایق وجود و موجودیت کرد؟
در پست بالا فرمودید که چیزی بر ذات معدوم اضافه گشت و آن را لایق وجود کرد و در جمله پائین
در مرحله اول یعنی معدوم است معدوم چگونه میتواند امری را انتخاب کند؟!!!
یعنی حاصل میشود : هیچ بر هیچ اضافه گشت ؟
نه نه چرا هیچ بر هیچ اضاف شود... علت که خود موجود است این معلول است که هنوز به دایره وجودات نرسیده و علت با افاضه ی که میکند راه موجود شدن را برای ممکن اختیار میکند. سید رضا گفته بود که ممکن میتواند انتخاب کند من گفتم چیزی که نیست چگونه میتواند انتخابی کند...
اون موجودی که انتخاب میکند علت است نه ممکن درست؟
آقا سید شما همیشه توی بحث خودتون فرض رو بر این می گیرید که این ممکن نبوده و ناگهان بودش با عاملی بوجود اومده. چه ایرادی داره که این ممکن از اول بوده باشه با همان مشخصات؟
سوال فوق العاده ای.
ببین اگر ممکنی بخواد از اول وجود داشته باشد یعنی اینکه وجود برایش واجب است... یعنی اینکه ذاتش همان وجود است خب این دیگر ممکن نیست این میشود تعریف واجب الوجود که ما در پی اثباتش هستیم
آقا سید کمی در مورد این جمله آخر به من وقت بدید تا فکر کنم، فهم نتیجه گیری شما خیلی ساده نیست. بعداً راجع به اون بحث می کنیم.
آقا سید حالت دیگه وجود تناوب در موجوداته یعنی یه ممکن باعث بوجود اومدن یه ممکن دیگه بشه. و این تناوب ادامه داشته باشه.
باشه پس من صبر میکنم تا یکشنبه یا دوشنبه که درخدمت دوستان باشم یا علی مدد.
بچه با عذر خواهی از وقفه ای که پیش اومد من از شنبه به بعد هر روز از صبح در خدمت دوستان هستم اگر میتونید بیایید تا مسئله رو کم کم به پایان برسونیم.