شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
لطف دارید ممنون. البته من یه خواهش دارم و اون اینه که محمد تا این جای بحثو قشنگ بگه کجاهش مشکل داره...
بچه ها ما تا پایه قوی نداشته باشیم جلو نمیتونیم بریم.
من کمی تامل کردم دیدم اگر الان بخواهیم بپردازیم به مسئله وجود ذهنی باید به علم هم بپردازیم و ثابت کنیم که علم با وجود ذهنی دو امر متفاوت است.... بعد اون جا تازه بحث علم و تعریف اون پیش میاد و باید ثابت کنیم که علم چگونه وارد ذهن میشود و کلی داستان پیدا میکنیم.

من نظرم اینه که ابتدا فقط در مورد اثبات واجب الوجود بحث کنیم و سپس میشه در مورد این مباحث هم تو یه تاپیک دیگه کلی حرف زد.
البته اصلا این حرف من نباید نتیجه بده که شما دیگه سوال نکنید .... مطمئنا اگر همفکری و سوالات شما نبود من این بحثو نیتونستم ادامه بدم. از محمد صدرا یا سالومه یا سارا و دیگر بزرگوران خوهش میکنم برای جمع کردن مقدمه مطالبی را بگن یا جمع آوری کنن تا کم کم بریم سراغ باقی مطالب.یا علی
خوب سیدجان بحث پیچیده مطرح کردید به اینجا هم میرسه دیگه برادر.
ولی باشه، ادامه بدید.
آقا محمد شما یه بار یه جمع بندی از مطالب کردی که خیلی خوب بود حالا لطفا یه بار دیگه اینکارو بکن بااین تصور که تعاریفی که از ذات و موجود خارجی و ذهنی شد قبول داریم. طبق گفته ی سید تاپیکو فقط اختصاص بدیم به اثبات واجب الوجود. اگه خودم وقت داشتم خودم اینکارو میکردم، به شما زحمت نمیدادم.
راستی یه پیشنهاد هم دارم. اگه ممکنه واسه اومدن به این تاپیک دو روز در هفته با یه ساعت معین مشخص کنیم که آنلاین باشیم بحث با حالت پرسشو پاسخ بره جلو. من خودم شخصا به این موضوع و تاپیک علاقه مند شدم.چون هرج و مرج نداره و مدیریت شده ست.
موفق باشید
(۲۷/دی/۹۰ ۱۵:۲۴)saloomeh نوشته است: [ -> ]
سید ابراهیم :آن ممکن الوجود که هم میتوانست موجود شود و هم معدوم چه چیزی بر ذاتش اضافه گشت که آن را لایق وجود و موجودیت کرد؟
سوالی که مطرح می شود اینکه مگر ممکن بودن وجود یک ماده جز ذاتیاتش نیست ؟ و اگر هست این اضافه شدن موضوعیت پیدا می کند ؟
هر موجود بنا به تقسیم عقلی یا ممکن الوجود است یا واجب الوجود، اگر واجب الوجود باشد نیاز جهان به یک علت یا فاعل واجب الوجود ثابت میشود و اگر ممکن الوجود باشد لامحاله باید به واجب الوجودی منتهی شود تا بتواند موجود شود زیرا می دانیم که ممکن الوجود از ناحیه ی خود ایجاب نمی کند که موجود یا معدوم باشد.
سید ما هنوز جواب سوالی رو که مطرح کردید پیدا نکردیم که بریم سر مبحث بعدی . سوال را با سوال دیگر پاسخ ندهید .
چی شد بالاخره آیا ممکن الوجود میتواند از ناحیه خود وجود را ایجاب کند یا خیر ؟ آن طور که از سوال شما بر می آید نمیشو د درسته ؟ دلیل این که جواب سوال را از شما میخواهم اینه که شما گویا به مطلب احاطه خاصی دارید و فقط میخواهید با یک سری سوال و جواب مشترک به نتیجه مشترکی برسیم پس شما هم جواب نهایی رو بفرمائید نگذارید درگیر حاشیه بشویم اینطور بحثو ترتیب شکل گیری سوالها در ذهن ما هم روال منطقی تری پیدا میکند. در اینگونه مباحث یک فکر واحد راهنما بحث را به جلو میبرد .
سلام
من هم با پیشنهاد خانم سلطانی موافقم اگه این بحث در روزهای خاص و ساعات خاصی دنبال بشه خیلی خوبه این طوری می دونیم کی مطالب جدید روی سایت قرار می گیره تا سر بزنیم و استفاده کنیم
آقا سید از شما هم به خاطر مطرح کردن این مبحث تشکر می کنم
از دوستانی که در بحث شرکت کردن هم تشکر می کنم چون سوالاتشون خیلی خوب و به جا بود و به من در فهم موضوعات مطرح شده خیلی کمک کرد
سلام بچه ها این چند روز به خاط رحلت پدر بزرگم خیلی سرم شلوغ بود شرمنده.
منم با پیشنهاد دوستان در مورد اینکه همگی یک ساعت خاص باشیم کاملا موافقم من الان هستم حالا نمیدونم چند نفر دیگه از دوستان هم تشریف دارند.
شنبه ساعت 11 هم مطمئناا اگر عمری بود هستم.
بنام مهربانترین...
سلام سید. نمیشه شنبه رو بکنید یکشنبه؟
سلام سارا خانم... خب اگر همه در یک ساعت خاصی میآیند چشم . من مطیع دوستان هستم. فقط با همه بی زحمت هماهنگ کنید. سالومه شنبه هست. ببینید محمد صدرا فرید POP110 مبینا و کلا دیگر عزیزان چی کار میکنند.
آخه من شنبه نیستم. پیشنهاد من یکشنبه ساعت 11 اگه خدا بخواد. دوستان اگه براشون مقدور موافقتشون اعلام کنن.
ممنون
سلام
برای منم فعلا یکشنبه بهتره

امیدوارم بتونم در بحث شرکت کنم و حضور داشته باشم