(۲۷/مهر/۹۶ ۱۰:۱۴)mbanki نوشته است: [ -> ]سلام دوست من
خوشحالم که باز وارد بحث شدید
اول نکته مهمی رو بگم مسایل مربوط به تکامل یا تطور بقول شما از امور فقهی واحکام نیست که بنده وشما مجبور باشیم از فقیه تقلید کنیم .اینگونه امور مربوط به حقایق جهان است که درراس آنها سه اصل توحید نبوت ومعاد قرار دارد اولی آغاز هستی وآخری پایان راه ومیانی زندگی حال است واینها همه از امور تحقیقی است ولذا بنده وشما نگران تحقیقات نباشید ومطمئن باشید که همه حقایق درکتاب خدا هست اما پس از کشف آن توسط بشر برویت میرسد. تنها نباید دردام بی خدایان ومتدینان افراطی بیفتی
دوم اینکه امور مربوط به مبدا ومعاد در فلسفه وحکمت مورد بحث میباشد ومسایل مربوط به نظریه داروین ویارانش در حوزه این علوم نیست وکار دانش تجربی است ولذا همانگونه که قبلا نوشتی آن نظریه کاری به آغاز وپایان کار ندارد اگر چه پس از تکمیل میتوان ازآن بهره برد
سوم اینکه من در درخت حیات خودرا در همان بالا می بینم ونگران نیستم که فرزندحضرت آدم باشم یا نباشم ولی میدانم که فرزند یک انسان در روی کره خاکی هستم وایشان نیز اولین پیامبر خدا برروی کره خاکی است اگر مشکلی درمیان است دوستان بنویسند
واما درمورد مطالب شما
1-دعوای مفسران با نظریات علمی دلائل گوناگون دارد که تنها در یک صورت خطرناک است وآن زمانی که دین دکان نان آوری شود آنگاه مساله گالیله پیش میاید .در موارد دیگر تا حدودی امری طبیعی است وبمرور حل میشود بهرحال درهر عصری حکیمی الهی پیدا خواهدشد
2-نگاه از بالا به پائین ویا برعکس همه در چارچوب علم تجربی داروین ویاران او بوده است وربطی به اعتقادات فلسفی ندارد منتها برخورد نامناسب برخی از دین مداران یکی همان دلیل مذکور است ودیگری تحریک ضدخدایان است که همیشه آش آنها وتندروان دینی دریک کاسه است وما تا حدودی درمورد مسایل سیاسی هم در دنیای امروز مشابه آنرا می بینیم .منتظرنوشته های بعدی هستم
بانکی گل . وقتی صحت از اعتقادات میکنی بدون چی میگی و خیلی سر بسته گفتم /
معاد رو میشه برای من با ازمایش اثبات کنید ؟
فقط خواهش میکنم یحور صحت نکن که ناجار بشم مثل دوستان دیگت از منبر بیارمت پایین اونم با مستندات قرانی و ... .
دادا ، مبدا و معاد توی بحث حکت و فلسفست ؟ شما هم پارکت عوض کن .
درباره اون که گفتی خودت رو اون بالا میبینی ، حق داری . مهم نیست از چی هستی خوبه . ولی چرا یهو توی همون پاراگراف تناقض گویی رو ادامه دادی ؟
دادا ، بحث گالیله و امثال هم رو با مفسیرین اسلامی قاطی کردی ؟ کمی یکی اطلاع از حاکمیت کلیسای منحرف شده میداشت این رو نمیگفت .
امیدوارم مفاهیم رو درک کنی نه چیز دیگه .
(۲۷/مهر/۹۶ ۲:۴۵)آتئیسمو نوشته است: [ -> ]سلام بر تو بانکی جان. بله ربطی به آفریننده نداره. اگه در مورد آغاز و پایان حیات نظر میداد هم ربطی به آفریننده نداشت. اینجاش رو به نظرم کاملا درست متوجه شدی.
منم مدتها فکر میکردم این نظریه ربطی به خدا نداره. اما خوب بالاخره سر هیچی دعوا نمیکنن!
از طرفی تکامل با تفسیر صریح کتب آسمانی در تضاده و لیترالیستها (مفسرانی که معنی قرآن رو استعاری نمیدونن) به مزاقشون خوش نمیاد که از موضعشون عقبنشینی کنن و تا جایی که من میبینم همه مفسرین حدی از لیترالیسم رو داشتن و در مقابل تفکر جدید مقاوت میکردن. چون اصلا خوب نیست یه کتاب برای هدایت داشته باشی و هی به این نتیجه برسی که اشتباه فهمیدیش!
از طرف دیگه داروین همراه آلن تورینگ دو انقلاب بزرگ رو ایجاد کردن که نحوه فهم ما از جهان رو تغییر داد. قبل از این دو ما تصور بالا به پایین داشتیم؛ این که باید چیزی رو بفهمی تا اونو بسازی. داروین نظریه پایین به بالا رو جایگزین نظریه بالا به پایین کرد. داروین گفت، برای این که ماشین زیبا و کاملی بسازی لازم نیست بدونی چه طور باید این کارو انجام بدی. طبق نظر داروین هوش از نفهمی میاد (آلن تورینگ هم همین کار رو انجام داد، البته در مورد هوش، نه حیات). خوب این خیلی شهودی نیست برای افراد و برای خیلیها هم به معنی از دست دادن اعتقاداتشونه.
با این دو مورد به نظرم تازه میشه حس کرد که دعوا چرا صورت گرفته.
(فعلا دستم به کارای دیگه بنده. تو این وسطا هر وقت فرصت اضافه پیدا کردم وارد ادامه بحث میشم)
خوب انیسمو گل اینکه یکی نمیفهمه مشکل از گیرندشه یا اینکه مثل یه شاگردی میمونه که معلمش براش زیادی سطح بالا حرف میزنه ؟ بنظرت کدومشه ؟
بله این افراد و دیگر دوستان خیلی کارها دیگم کردن که دید ما عوض شد و دستشون درد نکنه . جدی میگم .

اونی که اعتقادش بایدونه حرف عوض میشه بدون با یکی دیگه هم عوض میشه . حداقل خود داروین که چیزی رو انکار نکرد پس با تمام این حرفایی که زد و توی کتاب خودش گفت بازم معتقد بود

خودش که قبول داشت و بقیه میخوان بگن اعتقادات کشکه .
موفق باشی