تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: احادیث اخلاقی و عبادی
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
با تشکر از Hadith ، فقط برای احتیاط متن عربی این احادیث رو قرار دادم . دوستان میدونن به منابع حساس هستم.
حدیث اول : ما من عبد استحيا من الحلالِ اِلاّ اِبتلاهُ الله بالحرام . نهح الفصاحه ص 208
حدیث دوم : ان أکثر الناس ذنوبا یوم القیامة أکثرهم کلاما فیما لا یعینه
. در منبع دیگر " کنز العمال ، ج 3 ، ص 510 ، ح 7660 "
سلام

حکمت 103
روش برخورد با دنيا
وَ رُئِيَ عَلَيْهِ إِزَارٌ خَلَقٌ مَرْقُوعٌ فَقِيلَ لَهُ فِي ذَلِكَ- فَقَالَ يَخْشَعُ لَهُ الْقَلْبُ وَ تَذِلُّ بِهِ النَّفْسُ- وَ يَقْتَدِي بِهِ الْمُؤْمِنُونَ إِنَّ الدُّنْيَا وَ الْآخِرَةَ عَدُوَّانِ مُتَفَاوِتَانِ- وَ سَبِيلَانِ مُخْتَلِفَانِ- فَمَنْ أَحَبَّ الدُّنْيَا وَ تَوَلَّاهَا أَبْغَضَ الْآخِرَةَ وَ عَادَاهَا- وَ هُمَا بِمَنْزِلَةِ الْمَشْرِقِ وَ الْمَغْرِبِ وَ مَاشٍ بَيْنَهُمَا- كُلَّمَا قَرُبَ مِنْ وَاحِدٍ بَعُدَ مِنَ الْآخَرِ- وَ هُمَا بَعْدُ ضَرَّتَانِ
(اخلاقى) و درود خدا بر او، فرمود: (پيراهن و صله دارى بر اندام امام بود شخصى پرسيد چرا پيراهن وصله دار مى‏پوشى) دل با آن فروتن، و نفس رام مى‏شود، و مؤمنان از آن سر مشق مى‏گيرند. دنياى (حرام) و آخرت، دو دشمن متفاوت، و دو راه جداى از يکديگرند، پس کسى که دنيا پرست باشد و به آن عشق ورزد، به آخرت کينه ورزد و با آن دشمنى خواهد کرد. و آن دو همانند شرق و غرب از هم دورند، و رونده به سوى آن دو، هر گاه به يکى نزديک شود از ديگرى دور مى‏گردد، و آن دو همواره به يکديگر زيان رسانند

[b]شریف ترین مردم کسی است که پیش از اندرز دیگران، خود پند گیرد و پیش از بیدار باش دیگران، خود بیدار شود.

امام حسین ( ع )
(۳۰/تیر/۹۱ ۱۸:۰۷)Kourosh.Kiani نوشته است: [ -> ]
[b]شریف ترین مردم کسی است که پیش از اندرز دیگران، خود پند گیرد و پیش از بیدار باش دیگران، خود بیدار شود.

امام حسین ( ع )
لطفا سند ومنبع حدیث رو بیان کنید
سلام
با تشکر از " جبریل " و " Kourosh.Kiani "
ممنون میشم ذکر منبع کنین .ولی حدیثی برخوردم که منبعش " تحف العقول، ص 175. " بود ولی منظور شما هم همین هست یا نه رو نمیدونم.
اما حدیث امروز برای ماه رمضون
امام رضا (علیه السلام) فرمود : مردم به انجام روزه امر شده اند تا دردگرسنگی و تشنگی را بفهمند و به واسطه آن فقر و بیچارگی آخرت را بیابند .
( وسایل الشیعه ، ج 4 ، ص 4 ، ح 5 )

حدیث خودمون
پیامبر اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) : [/b]

احب الاعمال الي اللّه الصّلاة لوقتها
محبوب‏ترین كارها نزد خداوند، نماز در وقت آن (اول وقت) است

كنزالعمال، ج 7، حدیث18897
ماه رمضونی :
محمد مسلم ثقفی می گوید :
امام محمد باقر (ع ) فرشتگان خدا در شب آخر ماه مبارك رمضان به روزه داران بشارت می دهند كه پروردگار گناهان شما را آمرزیده و توبه شما را پذیرفت ، به آینده بنگرید كه چگونه خواهید بود .
( امالی مرحوم شیخ صدوق ص33)
همیشگی خودمون :
[b]پیامبر اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) : نماز به صورت انسانی سفید چهره وارد قبر میت شده و با او انس می گیرد و وحشتهای برزخ را از اوبرطرف می كند

ان الصلاة تأتي الي الميت في قبره بصورة شخص انور اللون يونسه في قبره و يدفع عنه اهوال البرزخ

الحكم الزاهره ، ص 283
[/b]

امام علی (علیه السلام) :
ثلاث يبلغن بالعبد رضوان الله تعالي كثرة الاستغفار و لين الجانب و كثرة الصدقة.
سه چیز بنده را به رضوان و خشنودی خدا می رساند: 1- استغفار فراوان 2- نرمخویی 3- صدقه بسیار..
بحارالانوار، ج 78، ص 81
امام هادی (علیه السلام) :
شخص شکرگزار به سبب شکر، سعادتمند تر است تا به سبب نعمتی که باعث شکر شده است؛ زیرا نعمت کالای دنیاست و شکرگزاری، نعمت دنیا و آخرت است.
[b]اَلشَّاكِرُ اَسْعَدُ بِالشُّكْرِ مِنْهُ بِالنِّعْمَةِ الَّتِي اَوْجَبَتِ الشُّكْرَ لِاَنَّ النِّعَمَ مَتاعٌ وَ الشُّكْرَ نِعَِمٌ وَ عُقْبي
بحارالانوار، ج71، ص417
[/b]
احادیث ماه رمضان
امام صادق (علیه السلام) فرمود:
من افطر یوما من شهر رمضان خرج روح الایمان منه؛
هر كس یك روز ماه رمضان را (بدون عذر)، بخورد - روح ایمان از او جدا مى‏شود
(وسائل الشیعه، ج 7 ص 181، ح 4 و 5 _ من لا یحضره الفقیه ج 2 ص 73، ح 9)

امام على (علیه السلام) فرمود:
شهر رمضان شهر الله و شعبان شهر رسول الله و رجب شهرى؛
رمضان ماه خدا و شعبان ماه رسول خدا و رجب ماه من است.
(وسائل الشیعه، ج 7 ص 266، ح 23)

رسول خدا (صلى الله علیه و آله) فرمود:
هو شهر اوله رحمة و اوسطه مغفرة و اخره عتق من النار؛
رمضان ماهى است كه ابتدایش رحمت است و میانه‏اش مغفرت و پایانش آزادى از آتش جهنم.
(بحار الانوار، ج 93، ص 342)

ان ابواب السماء تفتح فى اول لیلة من شهر رمضان و لا تغلق الى اخر لیلة منه؛
درهاى آسمان در اولین شب ماه رمضان گشوده مى‏شود و تا آخرین شب آن بسته نخواهد شد.
(بحار الانوار، ج 93، ص 344)

لو یعلم العبد ما فى رمضان لود ان یكون رمضان السنة؛
اگر بنده «خدا» مى‏دانست كه در ماه رمضان چیست [چه بركتى وجود دارد] دوست مى‏داشت كه تمام سال، رمضان باشد.
(بحار الانوار، ج 93، ص 346)
امام حسن (عليه‏السلام) فرمودند:
إنَّ اللّه‏َ جَعَلَ شَهرَ رَمضانَ مِضمارا لِخَلقِهِ فَيستَبِقونَ فيهِ بِطاعَتِهِ إلى مَرضاتِهِ ؛

خداوند ماه رمضان را ميدان مسابقه‏اى براى آفريدگان خود قرار داده تا با طاعتش براى خشنودى او از يكديگر پيشى گيرند .
تحف العقول ، ص 236
آدرس های مرجع