تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: احادیث اخلاقی و عبادی
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
لَو عَلِمَ النّاسُ ما في طَلَبِ العِلمِ‏لَطَلَبوهُ ولَو بِسَفكِ المُهَجِ وخَوضِ اللُّجَجِ .
امام صادق عليه‏السلام :
اگر مردم مى‏دانستند كه علم چه فوايدى دارد ، هر آينه در جستجوى آن بر مى‏آمدند ، گرچه در راه آن خون بريزند و در ژرفاى درياها فرو روند .
عوالي اللآلي : 4 / 61 / 9 منتخب ميزان الحكمة : 398
پيامبر صلى الله عليه و آله:
اَنـَا اَديبُ اللّه وَ عَلىٌّ اَديبى ، اَمَرَنى رَبّى بِالسَّخاءِ وَ الْبِرِّ وَ نَهانى عَنِ الْبُخْلِ وَ الْجَفاءِ وَ ما شَىءٌ اَبْغَضُ اِلَى اللّه عَزَّوَجَلَّ مِنَ الْبُخْلِ وَ سوءِ الْخُلُقِ، وَ اِنَّهُ ليُفْسِدُ العَمَلَ كَما يُفْسِدُ الخَلُّ الْعَسَلَ؛
من ادب آموخته خدا هستم و على، ادب آموخته من است. پروردگارم مرا به سخاوت و نيكى كردن فرمان داد و از بخل و سختگيرى بازَم داشت . در نزد خداوند عزّوجلّ چيزى منفورتر از بخل و بد اخلاقى نيست. بد اخلاقى ، عمل را ضايع مى كند ، آن سان كه سركه عسل را.
(مكارم الاخلاق، ص 17)
حضرت علی علیه السلام در حدیثی زیبا درباره تربیت فرزندان می فرماید:
لاتقسراولادکم علی آدابکم فانهم مخلوقون لزمان غیر زمانکم
فرزندانتان را برآداب خود تربیت نکنید؛ چرا که آنها برای – آینده و – زمانی غیر از زمان شما آفریده شده اند.
ابن ابی الحدید، معتزلی، شرح نهج البلاغه، ج۲۰، ص ۲۶۷٫
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
ما مِن شابٍّ تَزَوَّجَ في حَداثَهِ‏سِنِّهِ إلاّ عَجَّ شَيطانُهُ :
يا وَيْلَهُ
، يا وَيْلَهُ ! عَصَمَ مِنّي ثُلُثَي دِينِهِ ، فَلْيَتَّقِ اللّه‏َ العَبدُ في الثُّلُثِ الباقِي .
هيچ جوانى نيست كه در دوره جوانى خود ازدواج كند ، مگر آن كه شيطان او فرياد برآورد كه :
«واى بر او ، واى براو !
دو سوم دينش را از(گزند)من حفظ كرد» .
بنابراين ، انسان بايد براى حفظ يك سوم ديگر ، تقواى خدا در پيش گيرد .
بحار الأنوار : 103 / 221 / 34 منتخب ميزان الحكمة : 252
[/b]
امام على عليه السلام:

وُصولُ المَرءِ اِلى كُلِّ ما يَبتَغيهِ مِن طيبِ عَيشِهِ وَ اَمنِ سِربِهِ وَ سَعَةِ رِزقِهِ بِحُسنِ نيَّتِهِ وَ سَعَةِ خُلقِهِ؛

انسان، با نيّت خوب و اخلاق خوب، به تمام آنچه در جستجوى آن است، از زندگى خوش و امنيت محيط و روزى زياد، دست مى يابد.

(غررالحكم، ح 10141)
عن ابن الرضا عليهماالسلام قال:
من زار قبر عمتى بقم فله الجنة
امام جواد - كسى كه عمه ام را در قم زيارت كند پاداش او بهشت است .
رحلت کریمه اهل بیت رو تسلیت عرض میکنم
امام صادق (علیه السلام):

«الّا انَّ حرمى و حرم ولدى بعدى قم»

امام صادق (علیه السلام) - آگاه باشيد كه حرم و حرم فرزندان بعد از من قم است
بحار ج ٦٠ صفحه ٢١٦
مَلعونٌ مَلعونٌ عالِمٌ يَؤمُّ سُلطانا جائرا ، مُعينا لَهُ عَلى جَورِهِ .
امام صادق عليه‏السلام :
ملعون است، ملعون است، آن عالمى كه پيشواى سلطانى ستمگر باشد و او را در ستمگريش يارى دهد.
بحار الأنوار : 75 /381 /45 منتخب ميزان الحكمة : 404
خَصلَتانِ ليسَ فَوقَهُما مِنَ البِرِّ شَيءٌ : الإيمانُ بِاللّه‏ والنَّفعُ لِعبادِ اللّه
وخَصلَتانِ لَيسَ فَوقَهُما مِنَ الشَّرِّ شَيءٌ : الشِّركُ بِاللّه والضُّرُّ لِعِبادِ اللّه .

پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :

دو كار است كه هيچ خوبى بالاتر از آن دو نيست :
ايمان به خدا و سود رساندن به بندگان خدا .Blush
و دو كار است كه بالاتر از آن دو ، بدى وجود ندارد : شرك ورزيدن به خدا و گزند رساندن به بندگان خدا .[/b]Confused

بحار الأنوار : 77 / 137 / 2 منتخب ميزان الحكمة : 292
أتى قَومٌ أميرَ المؤمنينَ عليه‏السلام فقالوا : السلامُ علَيكَ يا رَبَّنا ! فاستَتابَهُم فلم يَتُوبُوا ، فَحَفَرَ لَهُم حَفيرَةً وأوقَدَ فيها نارا ،وحَفَرَ حَفيرَةً اُخرى إلى جانِبِها وأفضى ما بَينَهُما ، فلَمّا لم يَتُوبُوا ألقاهُم في الحَفيرَةِ ، وأوقَدَ فيالحَفيرَةِ الاُخرى (نارا) حتّى ماتُوا .

امام صادق عليه‏السلام :

عدّه‏اى نزد اميرالمؤمنين عليه‏السلام آمدند و عرض كردند :
درود بر تو اى پروردگار ما ! حضرت از آنها خواست توبه كنند (و از اين عقيده خود دست بردارند) امّا آنهاتوبه نكردند . پس ، امام گودالى كند و در آن آتشى برافروخت و در كنار آن‏گودال ديگرى‏كند وميان آن دو ، سويى زد . وقتى آن عده توبه نكردند ، حضرت آنان را در گودال انداخت و در گودال ديگر آتش افروخت تا اين كه مردند .

الكافي : 7 / 259 / 18 منتخب ميزان الحكمة : 432
دوستان با اجازه همه [align=CENTER]لا يُسألُ في القَبرِ إلاّمَن مَحَضَ الإيمانَ مَحضا ، أو مَحَضَ الكُفرَ مَحضا .

امام صادق عليه‏السلام :

در قبر پرسش نمى‏شود ، مگر از كسى كه مؤمن محض باشد يا كافر محض .

الكافي : 3 / 236 / 4 منتخب ميزان الحكمة : 456
آدرس های مرجع