تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: احادیث اخلاقی و عبادی
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
في قَولِه تَعالى : «وَ كُلَّ إنْسانٍ ألْزَمْناهُ طائرَهُ في عُنُقِه»:يَقولُ : خَيرُهُ وشَرُّهُ مَعَهُ حَيثُ كانَ ، لا يَستَطيعُ فِراقَهُ حَتّى يُعطى كِتابَهُ يَومَ القِيامَةِ بِما عَمِلَ .
امام باقر عليه‏السلامHeart
- درباره آيه «و كردار نيك و بد هر كس را به گردن او آويخته‏ايم»- : هر جا كه باشد ، نيك و بد او نيز با اوست و نمى‏تواند از آنها جدا شود ، تا آن كه در روز قيامت نامه اعمالش به او داده مى‏شود .
تفسير القمّي : 2 / 17
حضرت امام حسن عسگری علیه السلام از طرف حکومت عباسی به دست مأموری سپرده شده بود.
او از حکومت عباسی اجازه داشت امام را میان درندگان بیندازد.
همسرش به او گفت:« تقوای خداوند را پیشه کن. تو متوجه نیستی چه کسی در منزل توست؟»
آن گاه عبادت، پاکی و نیکوکاری امام را به شوهرش یادآور شد و گفت:« من برای تو می ترسم. می‌ترسم حق او را رعایت نکنی و گرفتار عذاب بشوی.»
اما مرد زیر بار نرفت و امام حسن عسگری علیه السلام را میان درندگان انداخت. هیچ کس تردیدی نداشت که درندگان، امام را طعمه خود خواهند کرد. اما وقتی پس از مدتی برای تماشا آمدند، دیدند امام حسن عسگری علیه السلام ایستاده و در حال نماز است، و درندگان نیز دور او را گرفته اند.
با دیدن این منظره، امام را از میان درندگان خارج کردند.
بحار الانوار، ج 50 ص 268
بسم الله الرحمن الرحیم
سَأَلتُ أبا جَعفَرٍ عليه‏السلام عَنِ الرَّجُلِ يَضرِبُ المَرأَةَ فَتَطرَحُ النُّطفَةَ؟
فَقالَ : عَلَيهِ عِشرونَ ديناراً .
فَقُلتُ : يَضرِبُها فَتَطرَحُ العَلَقَةَ .
فَقالَ : عَلَيهِ أربَعون ديناراً .
قُلتُ : فَيَضرِبُها فَتَطرَحُ المُضغَةَ .
قالَ : عَلَيهِ سِتّونَ ديناراً .
قُلتُ : فَيَضرِبُها فَتَطرَحُهُ وقد صارَ لَهُ عَظمٌ .
فَقالَ : عَلَيهِ الدِّيَةُ كامِلَةً ، وبِهذا قَضى أميرُ المُؤمِنينَ عليه‏السلام .
قُلتُ : فَما صِفَةُ خِلقَةِ النُّطفَةِ الَّتي تُعرَفُ بِها؟
فَقالَ : النُّطفَةُ تَكونُ بَيضاءَ مِثلَ النُّخامَةِ الغَليظَةِ ، فَتَمكُثُ فِي الرَّحِمِ إذا صارَت فيهِ أربَعينَ يَوماً ، ثُمَّ تَصيرُ إلى عَلَقَةٍ .
قُلتُ : فَما صِفَةُ خِلقَةِ العَلَقَةِ الَّتي تُعرَفُ بِها؟
فَقالَ : هِيَ عَلَقَةٌ كَعَلَقَةِ الدَّمِ المِحجَمَةِ الجامِدَةِ ؛ تَمكُثُ فِي الرَّحِمِ بَعدَ تَحويلِها عَنِ النُّطفَةِ أربَعينَ يَوماً ، ثُمَّ تَصيرُ مُضغَةً .
قُلتُ : فَما صِفَةُ المُضغَةِ وخِلقَتِها الَّتي تُعرَفُ بِها؟
قالَ : هِيَ مُضغَةُ لَحمٍ حَمراءُ فيها عُروقٌ خُضرٌ مشُتَبِكَةٌ ، ثُمَّ تَصيرُ إلى عَظمٍ .
قُلتُ : فَما صِفَةُ خِلقَتِهِ إذا كانَ عَظماً؟
فَقالَ : إذا كانَ عَظماً شُقَّ لَهُ السَّمعُ وَالبَصَرُ ورُتِّبَت جَوارِحُهُ ، فَإِذا كانَ كَذلِكَ فَإِنَّ فيهِ الدِّيَةَ كامِلَةً
.
به نقل از محمّد بن مسلم: از امام باقر عليه‏السلام ، در اين باره پرسيدم كه اگر مرد ، زن را كتك بزند و در نتيجه ، زن ، نطفه را بيندازد ؟
فرمود : «بر او بيست دينار [ديه] است» .
گفتم : [اگر] او را كتك بزند و در نتيجه ، وى عَلَقه را بيندازد ؟
فرمود : «بر او چهل دينار است» .
گفتم : [اگر] او را كتك بزند و وى نيز در نتيجه ، مُضْغه را بيندازد ؟
فرمود : «بر او شصت دينار است» .
گفتم : [اگر] او را كتك بزند و وى در نتيجه ، جنين را كه داراى استخوان شده است ، بيندازد ؟
فرمود : «بر او ديه كامل لازم است و اميرمؤمنان نيز به همين ، حكم فرمود» .
گفتم : ويژگى ساختار نطفه كه بدان از ديگر چيزها باز شناخته می‏شود ، چيست؟
فرمود : «نطفه سفيد است ، به سان خلطِ غليظِ سينه . پس زمانى در رَحِم می‏مانَد تا اين زمان به چهل روز برسد . سپس به عَلَقه تبديل میشود» .
گفتم : ويژگى ساختار عَلَقه كه بدان بازشناخته می‏شود ، چيست؟
فرمود : «لَخته ، خونى است همانند آن خون كه در بادكش ابزار حجامت ، لَخته شود . پس از بدل شدن از حالت نطفه ، چهل روز در همين حالت می‏مانَد و سپس به مُضْغه تبديل میگردد» .
گفتم : ويژگى مُضْغه كه بدان بازشناخته می‏شود ، چيست؟
فرمود : «پارهْ گوشتى است سرخ‏رنگ ، داراى رگ‏هايى سبز و درهم تنيده شده ، و سپس به استخوان بدل میگردد» .
گفتم : ويژگى ساختار او ، هنگامى كه به استخوان بدل شود ، چيست؟
فرمود : «چون استخوان گردد ، گوش و چشم برايش شكافته می‏شود و اندام‏هايش ترتيب میيابند اگر به چنين حالتى رسيده باشد ، در آن يك ديه كامل است» .

[b]في عوالي اللآلي : «في المحجمة».
الكافي ، جلد 7 ، صفحه 345 ، حديث 10 ،
تهذيب الأحكام ، جلد 10 ، صفحه 283 ، حديث 1103 ،
النوادر للأشعري ، صفحه 157 ، حديث 404 وفيه إلى «عليه الدية» ،
عوالي اللآلي ، جلد 3 ، صفحه 651 ، حديث 122 وليس فيه من «قلت : فما صفة خلقة العُلقة...» ،
بحار الأنوار ، جلد 60 ، صفحه 354 ، حديث 38
دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 672
عُودوا المَريضَ واتبَعوا الجَنازَةَ يُذَكِّرْكُم الآخِرَةَ .
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّمHeart
به عيادت بـيمار برويد و در تشييع جـنازه شركت كنيد ، كه شما را به ياد آخرت مى‏اندازد .
كنز العمّال : 25143
يابنَ مَسعودٍ ، إيّاكَ أن تُشرِكَ بِاللّه طَرفَةَ عَينٍ وإن نُشِرتَ بِالمِنشارِ ، أو قُطِّعتَ ، أو صُلِبتَ ، أو اُحرِقتَ بِالنارِ .
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّمHeartHeart
اى پـسـر مسعود ! مـبادا لـحظه‏اى بـه خـدا شرك ورزى ، حتّى اگر ارّه شوى يا بند از بندت جدا كنند ، يا به دارت آويزند و يا به آتشت سوزانند .
مكارم الأخلاق : 2 / 357 / 2660
لَمّا سُئلَ عَن عِلَّةِ اعتِزالِه:
فَسَدَ الزَّمانُ وتَغَيَّرَ الإخوانُ ، فرَأيتُ الانفِرادَ أسكَنَ لِلفُؤادِ .
از امام صادق عليه‏السلام درباره علّت گوشه‏ نشينی اش سؤال شد ، فرمود :
زمانه فاسد شده و برادران تغيير كرده‏اند ؛ بنابراين ، آرامش دل را در تنهايى يافتم .
بحار الأنوار : 47 / 60 / 116
[تصویر: images?q=tbn:ANd9GcScEscG83leM1OyuXT6uGq...8syTUbAMXg]
امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف)فرمودند:
دین وآئین مردم آخرالزمان درهم ودینارشان می باشد
آنهابدترین خلایق اند وبرای آنها درنزدخداارج ومقامی نیست
کنزالعمال ج11 ص192
صلوات
أشَدُّ ساعاتِ‏ابنِ آدَمَ ثَلاثُ ساعاتٍ : السّاعَةُ الّتي يُعايِنُ‏فيها مَلَكَ المَوتِ ، والسّاعَةُ الّتي يَقومُ فيها مِن قَبرِهِ ، والسّاعَةُ الّتي يَقِفُ فيها بَينَ يَدَيِاللّه‏ِ تَبارَكَ وتَعالى .
امام سجّاد عليه‏السلامHeart
سخت‏ ترين لحظات فـرزند آدم سـه لحظه است:
لحظه‏اى كه فرشته مرگ را میبيند،
لحظه‏اى كه از گور خود بر می‏خيزد و
لحظه‏اى كه در پيشگاه خداوند تبارك و تعالى می‏ايستد .
الخصال : 119 / 108
النِّفاقُ أخو الشِّركِ .
امام على عليه‏السلامHeart
نفاق ، برادر شرك است .
غرر الحكم : 483
يونس بن ظبيان گويد:
امام صادق عليه السّلام فرمود:
توجّه داشته باش نماز حجزه (حائل ميان دو چيز، منع‏كننده و باز دارنده) خداست در زمين، پس هر كس كه ميل دارد بداند از نماز چه نفعى برده است؟ بايد در خود بنگرد، اگر نمازش او را از انجام اعمال زشت و نواهى الهى و كردار ناپسند، بازداشته باشد، پس بهمان اندازه كه جلوى او را گرفته از نمازش بهره ‏مند شده،
و هر كس كه مى‏خواهد بداند ارزشش نزد خدا چقدر است بايد ببيند كه خدا نزد وى تا چه اندازه ارزشمند است!
و آن كس كه قدرت انجام كارى را پيدا كرد، بايد دقّت كند كه اگر خوب و پسنديده است آن را انجام دهد و اگر عمل زشت و ناپسندى است از آن اجتناب ورزد، چون خدا سزاوارتر است به وفا و زياده دادن و هر كس كه عمل زشتى را در نهانى انجام دهد، بايد يك عمل نيك نيز پنهانى انجام دهد، و آن كس كه آشكارا مرتكب كارزشتى شود بايد حسنه‏اى آشكارا انجام دهد.

معاني الأخبار-ترجمه محمدى ج‏2 87
آدرس های مرجع