شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
بلدی با نرم افزار MATLAB کار کنی؟
اگر بلدی و روی کامپیوترت نصب هست توی کامند لاین تایپ کن mupad
بعد از باز شدن میوپد این دستور رو تایپ کن
sum(1/(2*n+1) - 1/(2*n+2), n=2..infinity)00
این همون سری آخره بدون یک دوم
نتیجه خواهد شد
ln(2) - 7/12
سری آخر جوابش ln(2) - 7/12 + 1/2 هستش دو بی نهایت رو از هم کم کردیم شد یک عدد.
تفریق دو بی نهایت مبهمه ممکنه بی نهایت باشه ممکنه عدد باشه. بسته به اوردر توابع.
معمای 29 :
واو این اولین باری که توی این تایپیک به معمایی جواب داده نشد
کاربر امیر و آرامش هم که ریاضی خوندن نیستن گویا
در هر حال
مصباح و دل خسته به خاطر شرکت و البته پیگیری امتیاز می گیرن = 5
محمد صدرا هم = 5
(۱۳/اردیبهشت/۹۳ ۲۳:۲۶)MohammadSadra نوشته است: [ -> ]تفریق دو بی نهایت مبهمه ممکنه بی نهایت باشه ممکنه عدد باشه. بسته به اوردر توابع.
خوب من هم که همین رو گفتم ، ممکن هم هست صفر بشه
matlab رو چند ساله ندارم ، چون فایل exe نمی ده به کار من نمی آد

معمای شماره 30 :
دل خسته :
![[تصویر: 10036903158476298243.jpg]](http://www.8pic.ir/images/10036903158476298243.jpg)
فرض کنید دو سیم مسی بلند داریم ، که در هر دو بار Q وجود دارد ، منتها در یکی از این دو سیم بار Q در حال حرکت است.از دید ناظر ثابت ، چون فقط یک سیم دارای جریان است ، پس هیچ یک نسبت به هم جاذبه و دافعه ندارند.
حال فرض کنیم ناظر با سرعت نصف سرعت v/2 در خلاف جهت آن حرکت کند ، در این صورت هر دو سیم دارای جریان هستند و به هم نیروی متقابل وارد می کنند که در خلاف جهت یکدگیر است و باعث دور شدن سیم ها از هم می گردد
حال فرض کنیم ناظر در جهت حرکت بار سیم پایینی با سرعت v/2 حرکت می کند ،در این حالت جریان سیم ها در جهت مخالف یک دیگر دیده میشوند و طبیعتا به هم نیرویی در جهت یکدیگر وارد می کنند که باعث نزدیکی سیم ها به هم می شود
دلیل این تناقض چیست؟
[/quote]
امتیاز = 5
دل خسته = 5
ببخشيد من اصلاً متوجه صورت مسئله نشدم. رفتار ناظر چه ربطي به نيروي سيم ها و بار ها داره؟
اين سرعت هايي كه براي بارها آورديد نسبت به دستگاه اينرسيه (مطلقه) يا نسبت به ناظره (دستگاه متحرك)؟
پ.ن.
براي تعيين نيروها لطفاً سرعت دقيق بارها رو نسبت به دستگاه اينرسي (مطلق) بديد. به ناظر كاري نداشته باشيد.
ضمناً فاصله دو سيم هم فراموش نشه.
به نام خدا
نیرویی که سیما به هم وارد می کنن ربطی به حرکت ناظر نداره
تازه توی مورد اول هم که گفتید، به هم نیرو وارد نمی کنن غلطه. در هر صورت بار توی سیم اولی حرکت می کنه، حرکت بار هم باعث ایجاد جریان و در نتیجه میدان مغناطیسی می شه. میدان هم باعث می شه که به سیم بعدی نیرو وارد شه!!!
سوالتون خیلی نامفهومه. حتی نگفتید که چی تناقضه!!!
همسنگر گلم من هنوز متوجه صورت مسئله نشدم. (چيزي رو جواب ندادم. در مورد وجود يا عدم وجود نيرو هم چيزي نگفتم)
دوتا سيم داريم كه باري درونشون حركت مي كنه. خوب مي تونن به هم نيرو وارد كنند. حالا اين وسط قضيه ناظر چيه؟ ضمناً سرعت حركت بارها رو نسبت به دستگاه اينرسي مشخص كنيد نه نسبت به ناظر (ناظر كه اين وسط نقشي نداره).
جریان الکتریکی در سیم در واقع باریه که در یک لحظه از سطح مقطع سیم عبور می کنه که لازمش وجود اختلاف پتانسیل در دوسر سیمه. اینجا اختلاف پتانسیل نداریم. در واقع این دوسیم رو میشه دو استوانه فلزی بی نهایت در نظر گرفت که بار q بهشون داده شده. بار روی سطح سیمها بطور یکنواخت توزیع میشه. در نتیجه جریانی وجود نداره. بسته به علامت این بار ها دو سیم نیرو بهم وارد می کنن و حرکت نسبی سیمها یا ناظر تاثیری در میزان وجهت نیرو نداره(با فرض سیم بینهایت، حرکت با سرعت ثابت با سکون فرقی نداره)
حق با ایشونه اگر جریانی باشه آمپرژش مهمه.
بار ساکن نیرو وارد می کنه.
سلام
این مسئله رو آقای دکتر حسینی خیاط حوالی سال 82-83 مطرح کردند ، به عنوان نسبیت در الکترو مغناطیس
برای این که بهتر متوجه بشید ، فرض کنید ما یک سری توپ داریم با بار q که دورشون عایقه و تخلیه نمی شن ، ما این ها رو با سرعت حرکت می دیم یا ثابت نگه می دارین و داخل دو تا لوله نگشه می داریم
البته من قبلش هم گفتم به رئیس که جوابش رو خودم نمی دونم ، گفتم برای فعال سازی سلول های خاکستری.
آمپر مهم نیست فعلا ، ما مقدار نیرو رو نمی خوایم ، جهت نیرو رو می خوایم.
سرعت بار ها ثابته ، دید ناظر سرعت ها رو متفاوت می بینه.
راستی آقا صدرا ، من به سری همگرا و واگرا فکر کردم ، بله میشه اون طوری جمع زد ، اما فقط برای سری همگرا ، چون خطایی که من براتون نام بردم در بی نهایت میل می کنه به صفر (چون سری ها هم گرا هستند ) ، اما اگر شما سری رو یک تابع گسسته ببینید ، و بخواید تابعی از سری واگر رو به دست بیارید ، اون روش شمذ اشتباهه ، چون خطاش میل می کنه به سمت بی نهایت ، چون سری واگرا است ، لذا شا فقط مجازید جملات یک سری رو برای رسیدن به یک عدد جابجا کنید، اون هم در سری های همگرا ، چون خطا صفره ، اما اگر بخواید جمع یا تفریق سری های واگرا رو به صورت فرمول بیان کنید ، ناچارید به صورت جمله به جمله برید جلو ، تا تابع نهایی رو به دست بیارید (هر سری رو میشه یک تابع گسسته دونست)