تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: 120- ( معما)
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
از اونجایی که تاپیک خوابیده بود من رفتم سرچ کردم جواب معما رو در آوردم ... خیالتون رو راحت کنم ، معما کاملا پوچ و سرکاری و غلط است . وقتی جواب رو بخونید میفهمید که معما یک چیزی کم داره توی صورت مسئله اش .WinkWinkAngry
دوستان معما سرکاری نیست
دوست من سرباز منتظر بیشتر فکر کن

قسمت اول معما عکس قسمت دوم معما است

اینم یه راهنمایی خیلی بزرگ

راستی کی گفته این جا بسته است ؟
(۱/مهر/۹۳ ۲:۲۱)فانوس *7* نوشته است: [ -> ]قسمت اول معما عکس قسمت دوم معما است

بله قسمت اول عکس قسمت دوم است ، یکبار دیگه معما رو بخونیم :

نقل قول:پس از آن كه شمعي روشن بود, سر ديگر آن را نيز روشن كرديم ويك سوم ساعت ديگر طول كشيد تا شمع سوخت ...

اگر شمع در آغاز از دو طرف روشن شده بود ويك سر آن تنها زماني كه يك سوم مياني آن باقي مانده بود , خاموش مي شد, سوختن شمع چه مدت طول مي كشيد؟

در قسمت اول : یک سر شمع روشن است و سپس دو سر شمع روشن میشند
در قسمت دوم : دو سر شمع روشن اند و سپس یکی شون روشن میمونند و اون یکی خاموش میشه !!!
لابد میگید چون دو قسمت شبیه هم اند فقط برعکس اند پس زمان سوختن شمع در قسمت دوم به اندازه زمان سوختن در قسمت اول است !!!

خب اینکه واضح است غلط است و صورت مسئله ناقص است !!!ConfusedConfused جوابی که داده میشه صرفا یک حدس بی پایه و اساس است .Blush

برای اینکه قضیه روشن بشه یکبار دیگه موشکافانه قضیه رو بررسی میکنیم .Eyeglasses

1. یک سر شمع به مدت نامعلومی روشن بوده است . سپس سر دیگر شمع هم روشن می شود و در عرض یک سوم ساعت (20 دقیقه) یعنی در یک زمان معلوم شمع تمام می شود .

2. دو سر شمع با همدیگه روشن اند تا زمانی که یک سوم شمع باقی بماند (مقدار معلوم ولی زمان نامعلوم ) سپس یک سر را خاموش می کنیم تا تنها سر دیگر شمع را کامل بسوزاند در یک زمان نا معلوم

جوابی که ارائه شده تنها در صورتی درست است که :
زمان نامعلوم 1 + زمان معلوم 1 = زمان نا معلوم 2 + مقدار معلوم 2 (زمان نامعلوم 2)
یعنی به عبارتی :
X1 + 20 min = X2 + y2

یک معادله سه مجهولی است ... والا ما بلد نیستیم سه مجهولی حل کنیم ... هیچ کس نمیتونه حل کند ... فقط در صورتی جواب درسته که در عرض 20 دقیقه دو سوم شمع بسوزد ولی این صرفا یک حدس است که از صورت سوال نمیشه اثباتش کرد ... پس مسئله ناقص و سر کاری است .SmileAngry
تقریبا 27 دقیقه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
بسم الله الرحمن الرحیم

ابهام مسئله فقط رو این جملس :

نقل قول:يك سوم ساعت ديگر طول كشيد

دو حالت داره :
  • یه حالتش اینه : که منظورش این بوده که با توجه به اون کلمه ی دیگر، قبلش هم سوختن یک سوم ساعت طول کشیده. که اگه اینطور باشه سرعت سوختن از هر طرف به دست میاد 1unit (یعنی واحد سرعت برحسب طول شمع و زمان که اگه با توجه به سوال می تونیم همون دقیقه بگیریم).
براساس این سرعت و زمان، توی حالت اول، شمع وقتی 2/3 طولش باقی مونده اون یکی سرش هم روشن می شه.
خب شمع دوم با این دیتاها، کل زمان خاموش شدنش می شه 2/3 ساعت یا 40 دقیقه. (که اون یک سوم باقی ماندش 20 دقیقه طول می کشه)

• یه حالت دیگش : منظورش این بوده باشه که شمع 2/3 ساعت یه طرفش روشن بوده، توی 1/3 ساعت دیگه هر دو سرش. با این دیتاها سرعت سوختن هر سر شمع می شه 3/4unit .
با این سرعت شمع دوم کل زمان خاموش شدنش می شه 8/9 ساعت یعنی تقریبا 53 دقیقه (که اون یک سوم باقی ماندش 4/9 ساعت یعنی تقریبا 27 دقیقه طول می کشه) .

.
پاسخ معمای ۸۸ :
دو سوم ساعت

باز هم بحث رسبد به همین جا که هرچیزی رو ما بلد نیستیم لابد معما مشکل داره ؟؟؟؟؟؟؟
واقعا عجیبه ها چند بار دیگه هم توی این تایپیک پیش اومده بود اما ......
بگذریم فرض اول مصباح درست بود
معما هم اسون بود

معمای ۸۹ :
يک ساختمان اداري چند طبقه در نظر بگيريد ...

شخصي در طبقه وسط کار ميکند ، او 3 سه طبقه بالا رفته سپس 5 پنج طبقه پايين مي آيد. مجددا 6 شش طبقه بالا رفته و در آخر 10 ده طبقه پايين آمده و از در خروج که در طبقه اول است خارج مي شود ...

اين ساختمان اداري چند طبقه دارد؟
امتیاز = ۵
Mid + 3 - 5 + 6 - 10 = 0
(طبقه همکف) ----------(طبقه وسط)
Mid = 6

بنا به استدلال بالا، طبقه ی وسط طبقه‌ی ششم هست، پس باید ساختمان 13 طبقه باشه (همکف + 12 طبقه).
Huh

پ.ن :
اصلاح شد ([تصویر: Flower_Yahoo_smiley.gif]).
تگه میشه بی رنگ لنوسید
یعنی در نقل قول
یا در رنگ های کم رنگ
سلام
یک نکته
من اگر 10 دقیقه منتظر یکی باشم ،بعد بخوام برم ، بگم ولش کن یکم دقیقه دیگه هم منتظرش بمونم ، بعد طرف بیاد
خوب ، من برای طرف نقل قول می کنم ، می گم من چندین دقیقه منتظرت بودم ، گفتم برم ، اما گفتم ولش کن ، یک دقیقه دیگه هم منتظرش بمونم ، که تو اومدی
این جمله از نظر ادبی درسته
در فرض سوال شمع هم یک سوم ساعت دیگر نشون نمیده که قبلش یک سوم ساعت طول کشیده بوده ، بلکه نشون می ده قبلش بیشتر از یک سوم ساعت طول کشیده بوده ، همین.

نقل قول:ساختمان 14 طبقه دارهتوضیح این که طرف طبقه هفت بوده ، در مجموع 6 طبقه می آد پایین میشه طبقه 1
نه دیگه من خودم وقتب معما رو خوندم همین اومد توی ذهنم که یک سوم ساعت دیگه یعنی یک سوم ساعت روشن بوده
باید ریاضی وار بخونید نهادبی وار
آدرس های مرجع