شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
این آیه را که خواندم یک جورایی حالم گرفته شد. نکند من هم فقط زننده حرف باشم و ایمان وارد دلم نشده باشد:
سَيَقُولُ لَكَ الْمُخَلَّفُونَ مِنَ الْأَعْرَابِ شَغَلَتْنَا أَمْوَالُنَا وَأَهْلُونَا فَاسْتَغْفِرْ لَنَا يَقُولُونَ بِأَلْسِنَتِهِم مَّا لَيْسَ فِي قُلُوبِهِمْ!!!
برجای ماندگان باديه نشين به تو خواهند گفت اموال ما و كسانمان، ما را گرفتار كردند براى ما آمرزش بخواه! چيزى را كه در دلهايشان نيست بر زبان خويش می رانند...! 11 فتح
به راستی چقدر مطابق آنچه ادعا کرده ایم، گام برداشته ایم؟! خواستگاه آنچه مطلوب ماست چیست؟ صرفا یک احساس خوب و گذرا؟ و یا ایمانی توام با شوق و خردورزی؟
به تلازم های آمده در دین مان به دقت نظر کنیم:
بسم الله علی قلبی و نفسی
بسم الله علی دینی و عقلی
بسم الله علی اهلی و مالی...
سلام
فقط يه تشكر ويژه به خاطر اين پست زيبا و مفيد خواهر گراميم ندا خانم، انشالله هر چه بيشتر مورد لطف و رحمت حق تعالى قرار بگيرين وهميشه موفق و پايدار در پناه حق و امام زمان (علیه السلام) باشيد.
(۸/اردیبهشت/۹۱ ۷:۳۲)neda نوشته است: [ -> ]
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام
یه سخنرانی گوش میدادم... به دلم افتاد برایتان بنویسم.......
سخنرانی آقای معمار منتظرین، دهه اول محرم 83، موضوع بحث: عبد صالح، جلسه سوم، از حدود دقیقه 40
فقط یه قسمتش بیشتر مدنظر بود اما به نظرم اومد که مطالب قبلیشو اگه حذف میکردم حق مطلب ادا نمیشد... بابت طولانی بودن پست هم عذرخواهی میکنم...
فقط یه نکته ای که هست اینه که این سخنرانی در مورد حضرت عباس(علیه السلام) هستش و بعضی جاها توضیحاتش در سخنرانی های قبلی بوده.....
دعا و توسل در قرآن قرینه هم قرار گرفته اند... مقدمه دعا توسل است.. ولله اسما الحسنی فادعوه بها. خدا را به وسیله این اسما حسنی بخوانید اگر کسی همینطور بگوید : یاالله و... ولی اسما حسنی را در کنار دعایش نیاورد قبول نمیشود و لذا اهل بیت این گونه دعا می کنند:
اللهم انی اسئلک بحق محمد و آل محمد...
[b][/font]چرا اللهم انی اسئلک بحق محمد و آل محمد؟؟؟؟ چون خداوند فرمود:ولله اسما الحسنی فادعوه بها و اهل بیت (علیه السلام) هم فرمودند نحن اسما الحسنی،ا گر کسی این نکته را رعایت نکند خداوند دعای او را مستجاب نمی کند.
حضرت صادق ع اول و آخر دعایشان صلوات می فرستادند که چون دعا با اسما حسنی شروع شده و بااسما حسنی ختم می شد، مستجاب می گردید.
حضرت عباس(علیه السلام) در این بحث در کجا قرار میگیرند؟ چون حضرت عباس(علیه السلام) نافذ البصیره هستند خداوند ایشان را باب الحسین(علیه السلام) قرار داده است و خود امام حسین (علیه السلام) هم اسم حسنی خداوند هستند: یا قدیم الاحسان بحق الحسین(علیه السلام).
و لذا اگر کسی این نکته را رعایت نکند دچار توحید افراطی خواهد شد که الان وهابیت مروج آن هستند:کنار گذاشتن اسما الحسنی و فقط دعا کردن و گفتن یا الله.
دو نفر نشستند کنار امام صادق(علیه السلام) . یکی رو به امام (علیه السلام) کرد و گفت : یابن الرسول الله ، این آقا (نفر دوم) هر وقت دعا میکد دعایش مستجاب میشود ولی من نه. حضرت صادق(علیه السلام) فرمودند: در زمان حضرت عیسی بن مریم(علیه السلام) مثل شما، دونفر نزد ایشان آمدند و همین سوال شما را پرسیدند. حضرت عیسی(علیه السلام) در جوابشان دو رکعت نماز خواندند و گفتند: پروردگارا چه جوابی بدهم؟ جبرئیل نازل شد و گفت کسی که دعایش مستجاب نشده به نبوت تو شک دارد و کسی که دعایش مستجاب می شود به نبوت تو یقین دارد. ای عیسی(علیه السلام) من اراده کرده ام که در زمان فعلی، تو باب من باشی و هیچ دعایی مستجاب نمیشود مگراز این باب.
اگر کسی ، بخواهد وارد بیت الله بشود باید از درش وارد شود واهل بیت(علیه السلام) باب الله هستند. در زیارت آل یاسین میخوانید: السلام علیک یا باب الله. اگر میخواهید وارد این در شوید، حضرت عباس(علیه السلام) پاشنه ی در میباشند: و علی الارواح التی حلت بفنائک.. (در این مورد قبلا مفصلا بحث شده) حضرت عباس(علیه السلام) در فنا باب حضرت حق که حضرت سیدالشهداست، قرار گرفته اند. و شما از این پاشنه باید عبور کنید و لذا حق حضرت ابالفضل (علیه السلام) را باید بشناسید. به همین دلیل است که از طرف حضرت صادق(علیه السلام) برای ایشان زیارت صادر شده است......
.....پس دعا و توسل باهم قرینه می باشند. وقتی می گوییم خدایا به حق حضرت عباس(علیه السلام) یعنی خدایا به حق کسی که باب اسم حسنای تو حسین بن علی(علیه السلام) است، به حق این باب. به حق این وجود..... آن وقت دعا مورد اجابت قرار می گیرد چرا؟ چون کسی را داریم به محضر خدا می بریم که عارف به باب خدا می باشد و کیست باب خدا؟حضرت اباعبدالله باب خدا هستند.
اگر بنا بود که اسمالاحسنی مربوط به خود خدا باشد لازم نبود که بگوید: ولله اسما الحسنی فادعوه بها. . اتفاقا برای کسانی که این شبهه را میکنند آیه دیگری هست:
درنجف اشرف، وقتی وارد میشوید رو به قبله، طرف پایین پا، درب ضریح امیرالمومنین( ع) است که این آیه روی آن حک شده است:
قُلِ ادْعُوا اللَهَ أَوِادْعُوا الرَّحْمَـنَ أَيًّا مَّا تَدْعُوا فَلَهُ الاسْمَآءُ الْحُسْنَي'
بگو الله یا خواستی بگو رحمن؛ و برای خدا اسما حسنایی هست.
حضرت صادق بدون قسم فرمودند: نحن اسما الحسنی، اما امام رضا( ع) قسم یاد کردند و گفتند: ولله نحن الاسما الحسنی. قسم به خدا ما اسما حسنی هستیم. یعنی ماداریم او را نشان می دهیم. ولذا مهمترین علت مستجاب نشد ن دعا این است که در مجرایش قرار نگرفته است...
خدایی را بخوانید که اسم او این است. چرا ؟؟ چون پروردگار عالم منزه از صورت و تصور و حد وحدود... اگر بخواهیم او را بشناسیم، از چه طریق مسما را باید شناخت؟ از طریق اسم. اسم را گذاشتند تا به مسما راه پیدا کنید. باید از طریق اسما حسنی او را بشناسیم. اگر چشمتان به جمال امام حسین ( ع) باز شود قدرت خدا را در او می بینید. علم او علم الله است. ...پس علم الله را در اسم الله ببینید....قدرت الله را در اسم الله ببینید...
[b][font=B Nazanin]حضرت عباس ع نافذالبصیره است.......و نافذالبصیره بودن یعنی کسی که اسم اعظم را شناخته است و اسم اعظم، امام در زمان است .. و امروز اسم اعظم خدا بقیه الله است... دیروز اسم اعظم خدا حضرت عسکری بودند... کما اینکه الان هم اسم اعظم هستند اما ا مروز باید از باب حضرت بقیه الله حرکت کرد تا به حضرت حق رسید... یعنی خدارا از طریق امام عصر بشناسید... خدایی که حضرت مهدی معرفی میکنند خدای رب العالمین هستند.. اگر خودتان بخواهید خدا را بشناسید خدای تصورتان هست خدای توهمتان است... حتی امام علی ( ع) درنهج البلاغه فرمودند: به توهم قلوب هم نمیتوان خدا را شناسایی کرد..
خود پروردگار عالم این باب را باز کرده اند. ولذا امام صادق (علیه السلام) فرمودند: خداوند میتوانست بدون وجود ما خودش را به شما معرفی کند لکن اراده کرد ما را خلق نماید و به وسیله ما شما را امتحان نماید. اگر سر به آستانهی ما گذاشتید و در مقابل ما خضوع کردید، خضوع در مقابل خدا کرده اید. و لذا کسانی که در مقابل اهل بیت(علیه السلام) خضوع نمیکنند خضوع در مقابل خدا نکرده اند.. مثل سجده بر آدم است... که گفتند سجده بر غیر خدا جایز نیست... پس چرا ملائکه باید بر آدم بکنند؟ حضرت فرمودند چون به امر خداست عین سجده بر خداست. پس چون به امر خدا فرمود: فادعوا بها، عین خواستن از خداست.
و لذا امام هادی (علیه السلام) فرمودند:
من اعتصم بکم فقد اعتصم بالله من احبکم فقد احب الله. انتم صراط الاقوم و شهدا دارالفنا و شهدا دارالبقا.
کلام نخست:
لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّى تُنفِقُواْ مِمَّا تُحِبُّونَ 92 آل عمران - به نیکی (امام زمان عج) نمی رسی مگر آنکه از آنچه دوست می داری، بزنی.
اسماعیلت را در راه رسیدن به دوست به قربانگاه برده ای؟!
کلام بعدی:
به زعم این جانب، تمرین اطاعت از والدین تمرین ولایت مداری است. زیرا این اطاعت نه به خواست خود که به امر خداست.
کاری که به تو می دهند، مثل فنر از جا می پری تا انجامش دهی یا کلی اما و اگر داری؟! هر چه سخت باشد باعث رشد می شود. وزنه سبک به درد بدنسازی نمی خورد!
کلام آخر:
سلسله عشق را سلسه جنبان خداست
سلسله عشق چیست؟ موی حسین است بس!
با پای خودت نیامده ای که با پای خودت برگردی. فاخلع نعلیک! در وادی مقدس انتظار قدم زدن، آگاهی می طلبد و حضور... مباد که درمانده راه شوی و شرمنده راهبر!
(۷/اردیبهشت/۹۱ ۲۲:۴۵)فدک زهرا نوشته است: [ -> ]بسم الله
سلام
فرمایش شما در مورد شعر نخوندن در شب کاملا صحیحه، فک میکنم تو مفاتیح هم بهش اشاره شده باشه، حتا شعر خوندن در روز جمعه هم کراهت داره، من یه مدتی این نکته رو رعایت میکردم؛ آخه خودمم گهگاه یه چند بیتی حرف دل مینویسم ...
اما یه سوال اینجا پیش میاد و اونم اینه که ماها هممون ازونایی هستیم که دوس داریم پایه ی ثابت مراسمات دعا و روضه خوانی و نیایش باشیم و تو این مراسما که خیلیاشم شب برگزار میشه همیشه مداحا از شعر هم بهره میگیرن و بسیاری اوقاتم چه شعرهای زیبا و پرمعنی ای هم میخونن ..... این موارد رو چه کار باید کرد ؟
حس میکنم رعایت کردن این نکته خیلی اوقات راحت نباشه....
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام.سوال :الف)خواندن وسرود شعر در مدح ائمه ،مسائل خلاقی یا وصف طبیعت و....جه حکمی دارد؟
ب)در فرض جواز ایا کراهتی بر آن مترتب است یا خیر؟
میرزاجواد تبریزی :شعری که مضمون صحیح واثرعقلائی دارد خواندن ان و سرودن ان مانعی ندارد. در مورد شب جمعه وماه رمضان روایاتی بر کراهت ونهی از خواندن شعر وارد شده است و منصرف است از اشعار مصیبت اهل بیت (علیه السلام)یا مدایح ان
بزرگوار (علیهم السلام )
سیستانی:کراهت شعر اختصاص به زمان خاص مانند روز جمعه یا حالت خا لص مانند روز جمعه یا حالت خاص مانند روزه واحرام دارد.
امام :خواندن هر چیزی اعم از شعر،نثر ،قران ویا مدایح ،اگر به نحو غنائی نباشد حرام نیست
بهجت بر فرض مذکور کراهت ندارد بلکه راجح است .
خامنه ای :جایز است و کراهت ان ثابت نیست .
صافی: سرودن شعر در مدائح حضرت ائمهاطهار علیهم السلا م ومسائل اخلاقی ممدوح ومستحسن وموجب اجر وثواب است وسرودن شعر در وصف وهر چیزی که وصفش جائز باشد مکروه است مگر اینکه بعنوان بیان اثار قدرت خدا وتوجه دادن به ایات الهی باشد مانند این شعر که میگوید (بامدادان که تفاوت نکند لیل ونهار --- خوش بود دامن صحراء وتماشای بهار)تا میرسد به این شعر (این همه نقش عجب بر درودیوار وجود ------هر که فکرت نکند نقش بود بر دیوار)
فاضل :اگر به صورت غناء باشدحرام است ودر غیر این صورت نیز اگر مفسده داشته باشد جایز نیست .
مکارم در صورتی که منشافساد یا متضمن خلاف شرعی باشد جایز نست .
نوری:الف )اشکال دارد
ب)وقت خود را صرف مطالب مفید نمائید .
استفتائات کتبی موجود در مرکز ملی پاسخگوئی به سوالت دینی
توسل
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ اتَّقُواْ اللّهَ وَابْتَغُواْ إِلَيهِ الْوَسِيلَةَ وَجَاهِدُواْ فِي سَبِيلِهِ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ
﴿۳۵﴾ مائده
اى كسانى كه ايمان آوردهايد از خدا پروا كنيد و به او [توسل و] تقرب جوييد و در راهش جهاد كنيد باشد كه رستگار شويد .
واژه وسيله در آيه ي فوق معناي بسيار وسيعي دارد و شامل هر كار و هر چيزي است كه انسان را به پيشگاه پروردگار نزديك مي كند .
توسل به انبياء و اولياي الهي يكي از انواع عباداتي است كه موجب تقرب انسان به خداوند مي شود .
خداوند تعالي همانگونه كه با عباداتي مانند نماز و روزه ، دستگيري از نيازمندان و احسان و خدمت به خلق ، موجبات نزديكي انسان به حضرتش را فراهم مي كند ، وسايل ديگري نيز براي تقرب به خويش قرار داده است كه از جمله آنها وجود مقدس پيامبر اسلام ص و ائمه معصومين ع هستند .
مطابق روايات ، از مصاديق " وسيله " در آيه ي مذكور ، ائمه طاهرين ع هستند كه حجت هاي خداوند بر زمين و واسطه فيض ميان خداوند متعال و مخلوقات محسوب مي شوند.
از جمله در روايتي آمده است :
قال امير المومنين ع في قوله تعالي : " وَابْتَغُواْ إِلَيهِ الْوَسِيلَةَ " ( انا وسيلة )
حضرت اميرالمومنين در تفسير لين سخن خداوند كه " وسيله اي براي تقرب به او بجوييد " فرمودند : من وسيله او ( خداوند ) هستم . 1
از امام باقر ع نيز نقل شده است كه فرمودند :
با پدرم علي بن الحسين \ به سوي قبرم امير مومنان علي بن ابي طالب ع در نجف اشرف در ناحيه ايي از كوفه رهسپار شدم ؛ پدرم بر مزار ايستاد و گريست و گفت : سلام بر پدر امامان و دوست نبوت ... تو وسيله من به سوي خداوند و دستاويز من هستي ... . 2
بنابراين توسل نه تنها رابطه اي مستقيم با عبوديت دارد ، بلكه نوعي نوعي عبادت نيز محسوب ميشود.
(بر بال قرب ) نگاهي به مفهوم توسل / محمد علي انصاري
------------------------------------------------
1- ابن شهر آشوب/رشيدالدين محمد/المناقب/ج3/ص75
2-نوري مازندراني/ حسين بن محمد / مستدرك الوسائل / ج 10 / ص 223-222
مرحوم آيت الله بهجت (رحمةالله عليه):
هر کدام در فکر حوایج شخصی خود هستیم، و به فکر آن حضرت – که نفعش به همه برمی گردد و از اهمّ ضروریّات است - نیستیم!
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و لعنة علی اعدائهم اجمعین و جعلنا من خیر انصاره و المستشهدین
بین یدیه
اللهم عجّل لولیک الفرج
امام صادق (علیه السلام) فرمودند:
به زودی شبه هایی شما را فرا میگیرد.پس شما بدون راهنما و امامی هدایت کننده خواهید ماند.ونجات پیدا نمی کنید،مگر کسی که به وسیله دعای غریق خدا را بخواند:
یا الله یا رَحمانُ یا رَحیمُ،یا مُقَلِّبَ القُلوبِ ثَبِت قَلبی عَلی دینِکَ.
ای خدا،ای مهربان،ای بخشنده؛ای دگرگون کننده ی قلبها،قلب مرا بر دین خود(و لزوم پیروی از آن)ثابت بدار.....
خوش به سعادت کسانی که اینجا حقیقتاً پاتوقشان شده
دست راستتان بر سر حقیر
برای بنده هم دعایی کنید
امام صادق عليه السّلام فرمود:
هر چه اين امر (ظهور امام قائم عليه السّلام) نزديكتر شود تقيه شديدتر شود.
(زيرا بدعت و ستم توسعه يابد و اظهار حق خطرش بيشتر شود)
کافی ج 3 ص 312
صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
وَ افْعَلْ بِي مَا أَنْتَ أَهْلُهُوَ صَلَّى اللَّهُ عَلَى رَسُولِهِ
وَ الْأَئِمَّةِ الْمَيَامِينِ مِنْ آلِهِأَهْلِهِ( وَ سَلَّمَ تَسْلِيماً )کَثِيراً.
درود فرست بر محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و آل محمد (علیه السلام)
و با من آن کن که لایق حضرت توست .
اللهم صل علي محمد ال محمد و عجل فرجهم
و لعنة الله على عدائهم اجمعين
و جعلنا من خير أنصاره و أعوانه
و المستشهدين بين يديه
واللهم عجل الوليك الفرج.
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم
السلام علیکِ یا بنت رسول الله یا
فاطمة الزهرا
به آقا سَیّد میگویند :
شمایی که تازه اول راهی ، باید بدانی که بهترین استاد در این راه نماز است .
هر چه بیشتر بدانی که چه میگویی و به که میگویی ، مشتاق تری برای خواندن ،
و هر چه مشتاق تر گردی آنرا بهتر انجام میدهی ،
و هر چه بهتر انجامش رسانی برایت دربهای معرفتی بیشتری باز میشود و
هر چه دربهای بیشتری برایت گشوده شوند زیبایی های بیکران الهی را میبینی ،
میبینی و لذت میبری از این همه زیبایی و اینجاست که هیچ چیز را با نماز معاوضه نخواهی کرد ،
و به قول استاد العرفا و العباد ، آقا سَیّد علی قاضی (رضوان الله علیه ):
اگر نگذارند که در عقبی نماز برپا کنیم پس چه کنیم ؟
اللهمّ العن الجّبتَ و الطّاغوت
ربّنا ! حوّل حالنا الی احسن الحال
اللهم عجل لولیک الفرج
موفق باشید و
خدایی .