بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
بنده در حدی نیستم که این سؤالات را جواب بدم ولی مطالبی را که به نظرم میرسه را بیان میکنم امیدوارم مفید واقع بشه:
در کتاب معراج السعاده وقتی می خواد راه حلی برای تزکیه بگه می گه باید اول صفات رذیله را دور بریزی ،بعد با تمرین صفات حسنه را در خودت ایجاد کنی و با تمرین آن صفات حسنه را ملکه ی وجودت کنی تا در تو ماندگار بشه!
چرا ما کلی تلاش می کنیم و شاید تزکیه می کنیم که مثلا غیبت نکنیم ولی یه دفه حواسمون پرت میشه و انجامش میدیم؟
چون هنوز ملکه ی ذهنمون نشده که غیبت بده!
شاید بگین ربطش چیه؟ربطش را در ادامه میگم.
حالا میریم سراغ محبت!خودت میگی محبت را به ما باید خودشون بدند.چه زمانی میدند؟وقتی لیاقت داشته باشیم!
پس وقتی ازمون می گیرن که لیاقتش را نداشته باشیم.به نظر من این که ما مکررا این لیاقت را از دست می دیم یعنی یه جای کارمون مشکل داره!
چرا زمان امتحان یادمون میره باید چی کار کنیم؟چون ملکه ی وجودمون نشده !
این که بعضی از ما حرامی مثل غیبت را حواسمون نیست و انجام می دیم به نظر بنده ی حقیر یعنی در اطاعت از خدا مشکل داریم.یعنی خوب بلد نیستیم اطاعت محض کنیم.چون اطاعت از خدا انجام واجبات و ترک محرمات هست دیگه!
نداجان یادته خودت از قول حاج آقا معمار منتظرین چی نوشتی؟
[quote
بحث ولایت بود
یه فرمول ساده برای ولایت گفتند:
معرفت به امام علی(علیه السلام) + محبت به امام علی(علیه السلام)+ اطاعت از امام (علیه السلام)= ولایت امام علی(علیه السلام)
که همونطور که خودتون میدونید اینها به ترتیب هستند:
هرچه معرفت به امام بالاتر بره، محبت هم بیشتر میشه ولی تا این مرحله یعنی صرف محبت داشتن، شرط ولایت نیست... هرگاه این محبت به اطاعت برسد، ولایت می آید...
بعدش گفتند
حالا تکلیف ماها باهمدیگه چی میشه؟
:
انی سلم لمن سالمکم و حرب لمن حاربکم و ولی لمن والاکم و عدو لمن عاداکم...
یعنی ما باید به عنوان موالیان اهل بیت(علیه السلام) به همدیگر نگاه کنیم...][/quote]
همان طور که نوشتی کسی شیعه هست که سه عنصر معرف،محبت و اطاعت را داشته باشه و شیه هم قطعا منتظر هست کسی که از شیعیان واقعی هست یک روز توی امتحان انتظار رد نمیشه و روز دیگه قبول بشه
فکر میکنم کسی مثل من که توی معرفت امامش هنوز مشکل داره دیگه انتظاری نیست که در این امتحان ها قبول بشه
(۲۶/آذر/۹۱ ۲۳:۱۰)neda نوشته است: [ -> ]یه چیزی این وسط کم میاد که باعث فراموشی میشه.
اون چیزی که شاید در بعضی ها کم هست به نظربنده ی حقیر در اطاعت هست. در اون تزکیه ای که باید بکنیم
باید اطاعت محض از امامان را یاد بگیریم.
خدایا کمکم کن مانند صفینی ها نباشم تا از امامم را اطاعت نکنم
معذرت می خوام که از واژه ی ما استفاده کردم."ما" را برای کسانی که مانند خودم این مسائل را دارند به کار بردم.