تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: احادیث روزانه(شرط ورود=تفکر در احادیث)
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
عامل خوشبختی و بدبختی
امام علی(علیه السلام):لا يَسعَدُ امْرُؤٌ إلاّ بِطاعَةِ اللّه ِ سُبحانَهُ وَ لا يَشقَى امْرُؤٌ إلاّ بِمَعصيَةِ اللّه ِ. غررالحكم، ص183:هيچ كس جز با اطاعت خدا خوشبخت نمى شود و جز با معصيت خدا بدبخت نمى گردد.
خشم و ناتوانی
امام هادی(علیه السلام):الغَضَبُ عَلى مَن لا تَمِلكُ عَجزٌ و عَلى مَن تَمِلكُ لَومٌ. بحارالانوار،ج75،ص370:خشم بر كسى كه اختيارش به دست تو نيست، ناتوانى، و بر آن كه اختيارش به دست تو است، مايه سرزنش است.
آداب محرم
امام رضا(علیه السلام):كانَ أبي إذا دَخَلَ شَهرُ المُحَرَّمِ لايُرى ضاحِكاً. امالی صدوق ،ص138 :چون ماه محرّم مى رسيد، كسى پدرم را خندان نمى ديد.
اوج خردمندی
امام علی(علیه السلام):التَّثَبُّتُ رَأسُ العَقلِ ، وَالحِدَّةُ رَأسُ الحُمقِ. بحارالانوار ،ج1،ص160:درنگ در كارها ، اوج خردمندى است و تندى، اوج حماقت است.

قال رسول الله (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم):
ان لقتل الحسين (علیه السلام) حرارة فى قلوب المؤمنين لا تبرد ابدا

پيامبراكرم (ص) فرمود:
براى شهادت حسين (علیه السلام) ، حرارت و گرمايى در دل‌هاى مؤمنان است كه
هرگز سرد و خاموش نمى‏شود.
(جامع احاديث الشيعه، ج 12، ص556)

کشته اشک ها
امام حسین(علیه السلام):أنَا قَتيلُ العَبَرَةِ لا يَذكُرُني مُؤمِنٌ إلاَّ استَعبَرَ. امالی صدوق،ص137:من كشته اشكم؛ هر مؤمنى مرا ياد كند، اشكش روان شود.
به حضرت صادق (علیه السلام) عرض كردند كار خود را بر چه چيز بنا كرده ‏اى؟

فرمود بر چهار چيز:

فهميدم كه عمل مرا ديگرى انجام نمي دهد. پس به كوشش پرداختم

دانستم كه خداوند بر حال من اطلاع دارد خجالت كشيدم

فهميدم روزى مرا ديگرى نخواهد خورد آرامش يافتم

و دانستم بالاخره بسوى مرگ مي روم به همين جهت آماده آن شدم

بحار الأنوار (ط - بيروت)، جلد111

اندوه و عبادت
امام صادق(علیه السلام):نَفَسُ الْمَهمُومِ لِظُلمِنا تَسبيحٌ و هَمُّهُ لَنا عِبادَةٌ. امالی مفید،ص338:نفَس كسى كه براى مظلوميت ما اندوهگين شود، تسبيح و اندوه او به خاطر ما عبادت است.
چشم گریان
پیامبر(علیه السلام):يا فاطِمَةُ! كُلُّ عَينٍ باكِيَةٌ يَومَ القِيامَةِ إلّا عَينٌ بَكَتْ عَلى مُصابِ الحُسَينِ. بحارالأنوار، ج 44، ص 293:اى فاطمه! همه چشم ها در روز قيامت گريان است جز چشمى كه بر مصيبت هاى حسين بگريد.
مقام عباس(علیه السلام)
امام صادق(علیه السلام):رَحِمَ اللَّهُ العَبّاسَ آثَرَ و أبلى وفَدى أخاهُ بِنَفسِهِ. امالی مفید،ص462:رحمت خدا بر عبّاس! ايثار كرد و كوشيد و جان فداى برادرش كرد.
آدرس های مرجع