تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: احادیث روزانه(شرط ورود=تفکر در احادیث)
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
ابو خالد كابلى گويد: از امام سجاد عليه السّلام شنيدم فرمودند:

الذنوب التي تغير النعم:

البغي علي الناس، و الزوال عن العادة في الخير و اصطناع المعروف و کفران النعم و ترک الشکر قال الله عزوجل:«ان الله لا يغير ما بقوم حتي يغيروا ما بأنفسهم».

گناهانى كه‏ موجب تغيير نعمت ميشوند عبارتند از:

ظلم به مردم و ترك كارهاى نيك و احسان به مردم و كفر نعمت و ترك شكر و سپاس خداوند متعال ميفرمايد: إِنَّ اللَّهَ لا يُغَيِّرُ ما بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِمْ پروردگار چيزى از قومى نميگيرد مگر اينكه آنها خود اوضاع و احوال خود را تغيير دهند و به گناه و فساد آلوده شوند.
از امام سجاد ارواحنا فداه:
و الذنوب التي تورث الندم:

قتل النفس التي حرم الله، قال الله تعالي:«و لا تقتلو النفس التي حرم الله» و قال عزوجل في قصة قابيل حين قل أخاه هابيل، فعجز عن دفنه «فسولت له نفسه قتل أخيه فقتله، فأصبح من النادمين» و ترک صلة القرابة حتي يستغنوا، و ترک الصلاة حتي يخرج وقتها و ترک الوصية ورد المظالم و منع الزکاة حتي يحضر الموت و ينغلق اللسان.

گناهانى كه موجب پشيمانى ميشوند:

كشتن كسى ميباشد كه قتل او حرام است همان گونه كه خداوند در داستان قابيل و هابيل بيان داشته، او هنگامى كه برادرش را كشت پشيمان گرديد از گناهانى كه موجب پشيمانى ميشوند ترك صله ارحام ميباشد در آن هنگام كه نيازمند هستند، و نخواندن نماز تا آنگاه كه وقت آن بگذرد و نيز ترك وصيت و ندادن مظالم و منع زكاة تا هنگام مرگ و بسته شدن زبان همه اينها موجب پشيمانى مى‏شود.
بسم الله الرحمن الرحیم

امیرالمؤمنین علی(علیه السلام):
إنَّ کَرَمَ اللهِ سُبحانَهُ لا یَنقُضُ حِکمَتَهُ فَلِذلکَ لاتَقَعُ الإجابَةُ فی کُل دَعوَةٍ

کرم خداوند با حکمت او تضاد پیدا نمی کند از این روست که هر دعایی مستجاب نمی شود.
غررالحکم،ح3746
اميرالمؤمنين(روحی لتراب اقدامه الفداء) فرمود: «پس از مرگ، مال، فرزندان و عمل انسان پيش رويش مجسم گردد. در آن حال، رو به مال كند و گويد: به خدا سوگند، بر تو حريص بودم؛ اينك چه در نزد توست؟

مال گويد: كفنت را بستان و ببر

رو به فرزندانش كند؛ گويد: به خدا سوگند، دوستدار و حامى شما بودم؛ اينك چه در نزد شماست؟

گويند: ما تو را به قبرت رسانيم؛ در آن قرارت دهيم و بپوشانيم

آنگاه رو به عملش كند؛ گويد: به خدا سوگند، من از تو روگردان بودم و تو را بر خود سنگين و دشوار مى‏يافتم؛ اينك چه در نزد توست؟

گويد: تا قيامت همدم و همراهت خواهم بود
بسم الله الرحمن الرحیم

امام صادق(علیه السلام):
قال ابلیس إذا استَمکَنتُ مِن إبنِ آدَمَ فی ثلاثٍ لَم أُبالِ ما عَمِلَ فَانَّه غَیرُ مَقبولٍ مِنهُ إذا استَکثَرَ عَمَلَهُ و نَسی ذَنبَهُ و دَخَلَهُ العُجب!
شیطان گفت: اگر در سه چیز بر فرزند آدم چیره شوم دیگر برایم مهم نیست چه کاری انجام دهد چرا که از او پذیرفته نخواهد شد:

عملش را زیاد شمارد
گناهانش را از یاد ببرد
و خودپسند شود...
بسم الله الرحمن الرحیم

امیرالمؤمنین علی(علی السلام): نَحنُ نُریدُ ألّا نَموتَ حَتَّی نَتوبَ، و نَحنُ لانَتوبُ حَتَّی نَموتَ.

قصد ما این است که نمیریم تا توبه کنیم، ولی توبه نمی کنیم تا اینکه می میریم. (شرح ابن ابی حدید، ج20، ص329)
بسم الله الرحمن الرحیم

رسول خدا (صل الله علیه و آله):
مَن زارَ أخاهُ إلَی مَنزِلِهِ لالِحاجَةٍ مِنهُ و إلَیهِ کُتِبَ مَن زُوارِ الله

هر که بی حاجت به قصد دیدن برادر مؤمنش به خانه ی او رود از زیارت کنندگان خدا نوشته می شود.
(وسائل الشیعه، ج17، ص209)
رسول مهربانی (صلی ا… علیه و آله و سلم) : هر کس از شما در خوردن قسم جدیتر است به جهنم نزدیکتر است .
[تصویر: 2500358qwa28ns86y.gif]
پیامبر اکرم صلی‌الله علیه و آله در حدیثی زیبا هشت صفت را برای شبیه‌ترین افراد به ایشان نام برده‌اند. پیامبر گرامی اسلام، حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله فرمود: آيا شما را از شبيه‌ترين‌تان به خودم با خبر نسازم؟ گفتند: آرى اى رسول خدا! فرمودند: هر كس خوش اخلاق‏‌تر، نرم‏خوتر، به خويشانش نيكوكارتر، نسبت به برادران دينى‌‏اش دوست‏دارتر، بر حق شكيباتر، خشم را فروخورنده‏‌تر ، با گذشت‏‌تر و در خرسندى و خشم با انصاف‌‏تر باشد.
[تصویر: 606.gif]
از امام علی علیه السلام روایت شده که فرمودند: رزق دو رزق است : رزقی که تو در جستجوی آنی و رزقی که او در جستجوی تو است ، اگر تو بسوی آن نروی او نزد تو می آید وبه تو می رسد یعنی بعضی از روزیها حتمی است که به انسان خواهد رسید و بعضی دیگر حتمی نخواهد بود، باید در پی آن رفت تا بدست آورد.
پس اولی فضل و بخشش خداست و دومی که با سعی تو بدست می آید عدل خدا

مستدرک ج2ص419
آدرس های مرجع