تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: احادیث روزانه(شرط ورود=تفکر در احادیث)
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
امام جعفر صادق عليه‌السلام فرمودند:

هيچ فرشته‏‌اى در آسمان‌ها و زمين نيست مگر اين كه می‌خواهد خداوند متعال به او رخصت دهد تا به زيارت امام حسين عليه‌السلام مشرف شود، چنين است كه همواره فوجى از فرشتگان به كربلا فرود آيند و فوجى ديگر عروج كنند و از آنجا اوج گيرند.

متن حدیث:

قال ابوعبدالله عليه‌السلام: ليس من ملك فى السموات و الارض إلا يسألون الله تبارك و تعالى ان يوذن لهم فى زيارة الحسين عليه السلام ففوج ينزل و فوج يعرج.

« مستدرك الوسائل، ج 10، ص 244 - كامل الزيارات، ص 111»
پاداش نيكى پنهانى و سزاى افشا كننده بدى
« أَلْمُسْتَتِرُ بِالْحَسَنَةِ يَعْدِلُ سَبْعينَ حَسَنَةً، وَ الْمُذيعُ بِالسَّيِّئَةِ مَخْذُولٌ، وَالْمُسْتَتِرُ بِالسَّيِّئَةِ مَغْفُورٌ لَهُ ».

پنهان كننده كار نيك [پاداشش] برابر هفتاد حسنه است، و آشكاركننده كار بد سرافكنده است، و پنهان كننده كار بد آمرزيده است.
از حضرت مسیح علیه السلام

يا عَبيدَ السُّوءِ! تَلومونَ النّاسَ عَلَى الظَّنِّ ولاتَلومونَ أنفُسَكُم عَلَى اليَقينِ

اى بندگانِ بد! مردم را با بدگمانى سرزنش مى كنيد و خويشتن را با يقين [به عيبِ خود] سرزنش نمى كنيد؟!

گزيده تحف العقول >حدیث شماره : 500323
رسول اللّه(علیه السلام):قالُوا [الحَوارِيّونَ لعيسى(علیه السلام)]: يا رُوحَ اللّه ِ، فمَن نُجالِسُ إذا ؟ قالَ : مَن يُذَكِّرُكُمُ اللّه َ رُؤيَتُهُ ، و يَزيدُ في عِلْمِكُم منطِقُهُ ، و يُرَغِّبُكُم في الآخِرَةِ عَمَلُهُ .( تحف العقول ، ص44):حواريان به عيسى(علیه السلام)عرض كردند: يا روح اللّه ! با چه كسى همنشين شويم؟ فرمود: با آن كه ديدارش شما را به ياد خدا اندازد و گفتارش بر دانش شما بيفزايد و كردارش شما را به آخرت ترغيب كند.
الناس نیام فاذا ماتوا انتبهوا

مردم در خوابند وقتی مردند بیدار میشوند
پیامبر اکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)

خیلی اموات هم تو خواب بستگانشون اینو گفتن که همتون خوابید
امام حسن عسكري(علیه السلام):مَن كَان الوَرع سَجِيَّته، و الكَرَم طَبِيعَته، و الحِلم خِصلَته، كَثُر صِديقُه(مسند الامام العسكري، ص 289) :كسي كه پارسايي اخلاق او ؛ بخشندگي طبيعت او و بردباري خصلت او باشد، دوستانش بسيار شوند.
به نام اللهHeart

عن ابی عبدالله علیه‌السلام قال مَن حقر مومنا مسکینا او غیر مسکین لم یزل الله عزوجل حاقراً له ماقتاً حتی یرجع عن محقرته ایاه؛

امام صادق علیه‌السلام فرمودند:Heart
کسی که مومنی را تحقیر نماید، خواه مسکین باشد یا غیر مسکین، این عمل پیوسته مورد تحقیر و دشمنی باری تعالی خواهد بود تا از روش نادرست خود برگردد و او را با دیده یک مسلمان مورد احترام بنگرد.

الکافی، ج 2، ص 351
امام صادق(علیه السلام):صَدَقةٌ يُحِبُّها اللّه ُ : إصلاحٌ بَينَ الناسِ إذا تَفاسَدُوا، و تَقارُبُ بَينِـهِم إذا تَباعَدُوا ( ميزان الحكمة،ج6،ص269): اصلاح ميان مردم هر گاه با هم دچار اختلاف و دشمنى شوند و نزديك كردن آنها به يكديگر هرگاه از هم دور گردند ، صدقه اى است كه خداوند آن را دوست دارد.
(۳/دی/۹۲ ۲۱:۲۴)رضوانه نوشته است: [ -> ]
به نام خدا

دوستان این حدیث امیرالمومنین هم بسیار زیباست،ولی برای اینکه کامل بیان بشه باید ماجرای این حدیث امام رو اول بگم:

روز بیستم ماه مبارك رمضان سال چهلم هجرت كه در اثر ضربت شمشیر "ابن ملجم" آثار مرگ بر آن حضرت ظاهر شد، حضرت به امام حسن(علیه‎السلام) فرمود: اجازه دهید شیعیانى كه بر در خانه اجتماع كرده‎اند بیایند مرا ببینند وقتى آمدند و اطراف بستر را گرفتند آهسته به حال آن حضرت گریه می‎كردند حضرت با كمال ضعف فرمود: سلونى قبل ان تفقدونى ولكن خففوا مسائلكم .
[/b]

[b]اصحاب هر یك سئوالى كرده جواب مى‎شنیدند از جمله سئوال كنندگان "صعصعة بن صوهان" بود كه از رجال بزرگ شیعه و از خطباء معروف كوفه و از روات بزرگیست كه شیعه و سنى از او روایت نقل می‎كنند و از اصحاب برجسته على(علیه‎السلام) بوده است .

[/b]

[b]"صعصعه" عرض كرد به من خبر دهید كه شما افضلید یا آدم؟ حضرت فرمود: تعریف كردن مرد از خود تزكیه نفس و قبیح است ولى از باب و اما بنعمة ربك فحدث، نعمت‎هاى خدا داده به خود را نقل كن می‎گویم که من افضل از آدم هستم . عرض كرد به چه دلیل ؟

براى آدم همه قسم وسایل رحمت و راحت و نعمت در بهشت فراهم بود فقط از یك شجره گندم منع گردید ولى آدم نتوانست خوددارى نماید و از آن خورد و از بهشت و جوار رحمت حق خارج شد.

"صعصعه" به حضرت علی(علیه‎السلام) عرض كرد آقا شما افضل هستید یا نوح؟ فرمود: من افضل از نوحم.گفت، چرا؟ فرمود: نوح، قوم خود را بسوى حق دعوت كرد، او را اطاعت نكردند و آن بزرگوار را بسیار اذیت نمودند تا درباره آنها نفرین كرده و گفت: رب لاتذر على الارض من الكافرین دیارا.(نوح/27)
اما من بعد از خاتم الانبیاء با آن همه صدمات و اذیت‎هاى بسیار فراوان كه از این امت دیدم ابدا درباره آنها نفرین نكردم و كاملا صبر نمودم .

صعصعه عرض كرد شما افضلید یا ابراهیم؟ فرمود: من، گفت: چرا؟
فرمود: ابراهیم عرض كرد: رب ارنى كیف تحیى المؤ تى قال اولم تؤمن قال بلى ولكن لیطمئن قلبى. (بقره/26)
ولى ایمان من بجایى رسید كه گفتم: لو كشف الغطاء ما ارذت یقینا؛ كنایه از آن كه علو درجه شخص به مقام یقین او می‎باشد كه واجد مقام حق الیقین شود.

[/b]

[b]عرض كرد شما افضلید یا موسى؟
فرمود: من، گفت: چرا؟
فرمود: وقتى خدا موسى را مامور كرد كه براى دعوت فرعون به مصر رود عرض كرد: رب انى قتلت منهم نفسا فاخاف ان یقتلون و احى هارون هو افصح منى لسانا فارسله معى رداء یصدقنى انى اخاف ان یكذبون. (قصص/ 33-34)
ولى وقتى رسول اكرم مرا از جانب خدا مامور ساخت كه بروم مكه بالاى بام مكه آیات اول سوره برائت را بر كفار قریش قرائت نمایم با آنكه كمتر كسى بود كه برادر یا پدر یا عم و یا خال و یكى از اقارب او بدست من در جنگها كشته نشده باشد مع ذلك ابدا خوف نكردم و اطاعت امر نموده تنها رفتم، ماموریت خود را انجام دادم و برگشتم .

[/b]

[b]صعصعه گفت: شما افضلید یا عیسى؟ فرمود: من افضلم، عرض كرد چرا؟
حضرت فرمود: پس از آن كه جبرئیل در گریبان مریم دمید به قدرت خدا حامله شدن چون وقت وضع حمل او گردید در بیت المقدس به مریم وحى شد كه از بیت المقدس بیرون شو زیرا كه این خانه محل عبادتست نه محل ولادت و زائیدن، لذا از بیت المقدس بیرون رفت در میان صحرا پاى نخله‎اى خشكیده عیسى به دنیا آمد، اما وقتى مادرم فاطمه بنت اسد را درد زایمان گرفت در وسط مسجدالحرام بود بمستجار كعبه متمسك گردیده عرض كرد الهى درد زایمان را بر من آسان گردان. همان ساعت دیوار خانه شكافته شد مادرم فاطمه را با نداى غیبى دعوت به داخل نمود مادرم داخل بیت شدن و من در همان خانه كعبه به دنیا آمدم .

[/b]
دوستان همگیمون باید روزی هــــــزاربار فقط بگیم:
[b][تصویر: siTxot_535.jpg]

به نام خدا

بخش آخر حدیث رو فراموش کرده بودم
«جَاءَ حِبْرٌ مِنَ الْأَحْبَارِ إِلَى أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ ع ... فَقَالَ يَا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِين أَ فَنَبِيٌّ أَنْتَ فَقَالَ وَيْلَكَ إِنَّمَا أَنَا عَبْدٌ مِنْ عَبِيدِ مُحَمَّدٍ ص‏... : دانشمندی یهودی نزد امیرالمومنین آمده پرسید یا امیر المومنین آیا تو از پیامبر بالاتری؟

امام (علیه السلام) فرمودند: فَقَالَ وَيْلَكَ إِنَّمَا أَنَا عَبْدٌ مِنْ عَبِيدِ مُحَمَّدٍ ص
وای بر تو من فقط بنده (زیردستی) از بندگان محمّدم. » (الكافي ،ج1 ،ص89)
از این روایت شریف استفاده می شود که وجود اقدس نبی اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) یک نحوه برتری نسبت به امیرالمومنین(علیه السلام) دارد. و این برتری صرفاً یک برتری دنیوی نیست. چرا که علی (علیه السلام) خود را عبد نبی اکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) معرّفی می کند. و روشن است که مراد از این عبد بودن معنی دنیوی آن نیست. بلکه مقصود این است که وجود نبی (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) واسطه ی فیض ربّ العالمین است نسبت به علی(علیه السلام).
به نام الله

پیامبر اکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمودند:
سزاوار نیست میزبانان روزه بگیرند مگر با اجازه مهمانانشان مبادا مهمان شرم کند و با آنکه به غذا میل دارد برای رعایت ایشان ان را ترک کند.

علل الشرائع ـ س384

(منظور روزه مستحبی ست نه روزه واجب ماه رمضان)
آدرس های مرجع