تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: احادیث روزانه(شرط ورود=تفکر در احادیث)
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
به نام خدا
امام حسن عسكري(علیه السلام) :
المُومِنُ بَرَکَةٌ عَلي المُومِنِ وَ حُجَّةٌ عَلي الکافر(تحف العقول، ص489)
مومن براي مومن برکت و براي کافر، اتمام حجت است.
امیرالمومنین (علیه السلام) : هیچ چیزى به زندان طولانى از زبان سزاوارتر نیست . ( بحار، ج 71،ص 277 )

و نیز فرمودند: تمام گرفتاری انسان از زبان خویش است(قریب به مضمون)
یکی از زیباترین احادیث
در سفینه البحار آمده است :
(زمیله)یکی از شیعیان امام علی علیه السلام بوده و در کوفه زندگانی می کرده نقل شده که گفت :
مدتی در کوفه مریض بودم و از فیض حضور علی علیه السلام و درک نماز آن بزرگوار محروم مانده بودم تا اینکه در خود مختصر تخفیفی دیدم فورا خود را تطهیر کردم و به نماز حضرت شرکت کردم پس از نماز ، علی علیه السلام منبر تشریف بردند من هم برای استفاده از منبر آن بزرگوار نشستم ناگاه تب بر من عارض شد و به حال فکر افتادم تا اینکه چون منبر آن جناب خاتمه پیدا کرد و مردم از مسجد بیرون رفتند حضرت به نزد من آمد و احوال مرا پرسید . حال خود را برای آن حضرت نقل نمودم فرمودند :

ای( زمیله) نیست هیچ مومنی که مریض شود مگر آنکه ما مریض می شویم به مرض او و هیچ مومنی محزون نمی شود مگر آنکه ما به حزن او محزون می گردیم و هیچ مومنی دعا نمی کند مگر آنکه ما آمین می گوییم و هیچ مومنی ساکت نمی نشیند مگر آنکه ما در حق او دعا می کنیم .
عرض کردم:
یا امیر المومنین این ارتباط مابین شما و شیعیان منحصر است به آنهایی که در زمان شما در کوفه می باشند یا برای جمیع شیعیان شما در تمام ازمنه و امکنه این ارتباط ثابت است ؟
امام علی علیه السلام فرمودند :
ای زمیله ، نیست پوشیده بر ما حال مومنی هر جای عالم که باشد از مشرق و مغرب زمین
برای سلامتی و ظهور حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف صلوات
امیرالمومنین (علیه السلام) :

السُّکوتُ عَلی الأحمَق أفضَل مِن جَوابه
سکوت در برابر احمق بهتر از جواب دادن به اوست
درباره ی کسب و کار
امام جعفر صادق علیه السلام فرمودند: هر اهل فنی برای موفقیت در کسب و کار خود (که کارش بگیرد) به سه مطلب نیازمند است:
- تخصص و باهوشی در فن و حرفه مورد نظر.
- امین باشد و در کار و مال مردم، امانت و درستی را حفظ کند.
- با کارفرما و صاحب کار، خوش برخورد و خوش قلب باشد.
متن حدیث:
قال الصادق علیه السلام کُلُّ ذی صَناعَةٍ مُضطَرًّ اِلی ثَلاثِ خِصالٍ یَحْتلِبُ بِها الْکَسْبَ: و هُوَ اَن یَکُونَ حاذِقاً بِعِلْمٍ مُؤَدّیاً لِلْاَمانَةِ فیهِ، مُسْتَمیلاً لِمَنِ اسْتَعْمَلَهُ
«بحارالانوار، جلد75، حدیث235»
مرگ بر اثر گناه
پيامبر صلى‏الله‏عليه‏و‏آله : مَوْتُ الاِْنْسانِ بِالذُّنوبِ اَكْثَرُ مِنْ مَوْتِهِ بِالاَْجَلِ وَ حَياتُهُ بِالبِرِّ اَكْثَرُ مِنْ حَياتِهِ بِالْعُمُرِ؛ مرگ انسان‏ها در نتيجه گناهان، بيشتر از مرگ آنها در نتيجه فرا رسيدنِ اَجَل است و زنده ماندن انسان‏ها در نتيجه نيكى ‏هايشان، بيشتر از زندگى كردنشان به خاطر باقى بودنِ عمر است.

از امام باقر روایت شده که آن حضرت فرمود:
در کتاب علی (علیه السلام) یافتم که رسول خدا بر منبر فرمود:

سوگند به خدایی که جز او خدایی نیست، به هیچ مؤمنی خیر دنیا و آخرت داده نمی شود مگر به واسطه ی حسن ظنش به خدا و امیدواریش به او و حسن خلق و خودداری از غیبت مؤمنین.

سوگند به آن خدایی که جز او خدایی نیست، هیچ مومنی پس از توبه و استغفار گرفتار عذاب نمی شود، مگر به واسطه ی بدگمانی به خدا و کوتاهی اش در امید به خدا و بداخلاقی و غیبت مؤمنین را نمودن.

سوگند به خدایی که جز او خدایی نیست، هیچ بنده ی مؤمنی نیست که حسن ظن به خدا داشته باشد مگر اینکه خدا با آن گمان نیک همراه گردد؛چون خدا کریم است و همه ی خیرات به دست اوست و حیا می کند که بنده ی مؤمنش حسن ظن به او داشته باشد و او خلاف ظن و امید او با او رفتار نماید. پس نسبت به خدا حسن ظن داشته باشید و به او رغبت نمایید.

اصول کافی / ج 2 / ص 71 / بابُ حُسنِ الظّنِّ بِاللهَ عَزَّوَجَلّ / حدیث 2
امام صادق (علیه السلام):

کسي که دوست دارد بداند آيا نمازش پذيرفته شده است يا آن را نپذيرفته اند،
با تامل بنگرد که آيا نمازش او را از فحشا و منکر باز داشته؟ پس به اندازه اي که
او را بازداشته از او پذيرفته مي شود.
[تصویر: 74831744639752011479.jpg]

اگر شيعيان ما - که خداوند آنها را به طاعت و بندگی خويش موفق بدارد - در وفاي به عهد و پيمان الهی اتحاد و اتفاق می داشتند و عهد و پيمان را محترم می شمردند ، سعادت ديدار ما به تأخير نمی افتاد و زودتر به سعادت ديدار ما نائل می شدند .
(الإحتجاج للطبرسی ، ج 2 ، ص 499 )
حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه شریف
آدرس های مرجع