تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: احادیث روزانه(شرط ورود=تفکر در احادیث)
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
امام على عليه‏ السلام : قُلْتُ :

اَللّهُمَّ لا تُحوِجنى اِلى اَحَدٍ مِنْ خَلْقِكَ ، فَقْالَ رَسولُ اللّه‏ِ صلى ‏الله ‏عليه‏ و ‏آله : يا عَلىُّ،لا تَقولَنَّ هكَذا ، فَلَيسَ مِنْ اَحَدٍ اِلاّ وَ هُوَ مُحْتاجٌ اِلَى النّاسِ . فَقُلْتُ : يا رَسولَ اللّه‏ِ ، فَمااَقولُ ؟ قالَ : قُلْ : اللّهُمَّ لا تُحوِجْنى اِلى شِرارِ خَلْقِكَ. قُلْتُ : يا رَسولَ اللّه‏ِ وَمَنْ شِرارُخَلْقِهِ ؟ قالَ : الَّذينَ اِذا اَعطَوا مَنّوا وَ اِذا مَنَعوا عابوا ؛

من گفتم : بار خدايا ! مرا محتاج احدى از خَلقت مگردان . پيامبر خدا صلى ‏الله ‏عليه‏ و ‏آلهفرمودند :اى على چنين نگو ؛ زيرا هيچ كس نيست ، مگر آن‏كه به مردم نيازمند است . گفتم : پسچه بگويم ، اى پيامبر خدا؟ فرمودند بگو : بار خدايا! مرا نيازمند بَدانِ خلقت قرار مده.گفتم : اى پيامبر خدا ، بَدان خلق خدا كيانند؟ فرمودند : كسانى كه هر گاه چيزى بدَهند ،منّت گذارند و هر گاه ندهند ، بد گويند.

تنبيه الخواطر ، ج ۱، ص ۳۹
امیر المؤمنین علی (علیه السلام) می فرماید:
برترین عبادت عبارت است از:
1- بردباری 2- سکوت (بجا) 3- انتظار ظهور (حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) )
(تحف العقول/ص 201)
دو خصلت نیکو
امام حسن عسکری(علیه السلام):خَصلَتانِ لَيسَ فَوقَهُما شَى ءٌ: اَلإيمانُ بِاللَّهِ ونَفعُ الْإِخوانِ. بحارالانوار،ج78،ص374 :دو خصلت است كه بالاتر از آنها چيزى نيست: ايمان به خدا و سود رساندن به برادران.
حجامت
امام علی(علیه السلام):إِنَّ الْحِجَامَةَ تُصَحِّحُ الْبَدَنَ وَ تَشُدُّ الْعَقْل . بحارالانوار ،ج10،ص89:همانا حجامت موجب سلامتی تن و تقویت عقل است.
بسم الله الرحمن الرحیم

پیامبر خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم):
Heart
أَعْظَمُ النِّسَاءِ بَرَكَةً أَيْسَرُهُنَ مَئُونَة.
پر برکت ترین زنان کم خرجترین ایشان است.

مستدرك الوسائل ،ج 14، ص162
زن کم خرج
پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم):أَعْظَمُ النِّسَاءِ بَرَكَةً أَيْسَرُهُنَ مَئُونَة. مستدرك الوسائل ،ج 14، ص 162:پر برکت ترین زنان کم خرجترین ایشان است.
سخن محبت آمیز
پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم):قَوْلُ الرَّجُلِ لِلْمَرْأَةِ إِنِّي أُحِبُّكِ لَا يَذْهَبُ مِنْ قَلْبِهَا أَبَداً. الكافي ،ج 5، ص 569:این سخن مرد به زنش که (دوستت دارم) هرگز از یاد زن نمی رود.
حفظ زبان
امام علی(علیه السلام):وَاللَّهِ مَا أَرَى عَبْداً يَتَّقِي تَقْوَى تَنْفَعُهُ حَتَّى يَخْتَزِنَ لِسَانَه بحارالانوار،ج68،ص292:به خدا سوگند، بنده با تقوايى را نمى شناسم كه تقوايش او را سود دهد مگر آن كه زبانش را نگه دارد.
آثار حسن خلق
امام علی(علیه السلام):مَنْ حَسُنَتْ خَلِيقَتُهُ طَابَتْ عِشْرَتُهُ. عیون الحکم ، ص443هر كس خوش اخلاق باشد، زندگى اش پاكيزه و گوارا مى گردد.
به نام خداوند توانگر
سلام،
حضرت علی (علیه السّلام) فرموده اند :
  • هنگامی که چیزهای مختلف با هم همراه می شدند، تنبلی و ناتوانی با هم عقد زوجیت بستند و فرزندی به نام فقر از آنان متولد شد.

منبع : وسائل الشیعه، ج12، ص 36
آدرس های مرجع