تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: احادیث روزانه(شرط ورود=تفکر در احادیث)
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
بخشش
پیامبر(علیه السلام):الْيَدُ الْعُلْيَا خَيْرٌ مِنَ الْيَدِ السُّفْلَى . من لا يحضره الفقيه، ج 4، ص 376:دست بالا- كه ببخشش گشوده مى شود- از دست زيرين- كه آن را دريافت ميكند- بهتر است.
کفاف
پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم):مَا قَلَّ وَ كَفَى خَيْرٌ مِمَّا كَثُرَ وَ أَلْهَى. من لا يحضره الفقيه، ج 4، ص 376:مال کمی كه نيازمنديها را كفايت كند از مال فراوانى كه صاحبش را از ياد خدا غافل کند بهتر است.
امیرالمومنین علی (علیه السلام) می‌فرماید

«امْلِكْ حَمِیَّةَ أَنْفِكَ وَ سَوْرَةَ حَدِّكَ وَ سَطْوَةَ یَدِكَ وَ غَرْبَ لِسَانِكَ وَ احْتَرِسْ مِنْ كُلِّ ذَلِكَ بِكَفِّ الْبَادِرَةِ وَ تَأْخِیرِ السَّطْوَةِ حَتَّى یَسْكُنَ غَضَبُكَ فَتَمْلِكَ الِاخْتِیَارَ وَ لَنْ تَحْكُمَ ذَلِكَ مِنْ نَفْسِكَ حَتَّى تُكْثِرَ هُمُومَكَ بِذِكْرِ الْمَعَادِ إِلَى رَبِّكَ.» (شرح بن أبی الحدید بر نهج البلاغه، ج 17، ص 113)
به هنگام خشم خویشتندار باش و تندى و سركشى میار و دست قهر پیش مدار و تیزى زبان بگذار، و از این جمله خوددارى كن، با سخن ناسنجیده بر زبان نیاوردن، و در قهر تأخیر كردن، تا خشمت آرام شود و عنان اختیار به دستت آید، و چنین قدرتى بر خود نیابى جز كه فراوان به یاد آرى كه در راه بازگشت به سوى كردگارى
رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم):
مؤمن کسی است که مردم او را بر جان ها و مال هایشان امین بدانند.

(بحار الانوار/ ج6/ص309)
امام باقر عليه السّلام فرمود: گروهى در زمان هود نبى عليه السّلام گرفتار قحطى شدند آنها نزد هود رفتند و از او خواستند تا دعا كند خداوند براى آنان باران نافعى بفرستد، در اين هنگام پيرزنى بدزبان و فحاش از منزل هود بيرون شد و گفت: چرا هود براى خودش دعا نمى‏كند.
مردم گفتند: ما را نزد هود ببريد، گفت: او اكنون در ميان مزرعه مشغول آبيارى است مى‏خواهيد نزد او برويد، آنها نزد هود رفتند و ديدند او مشغول نماز است، هود هر گاه از كار فارغ مى‏شد دو ركعت نماز مى‏خواند.
در اين هنگام هود از آن‏ها پرسيد حاجت شما چيست؟ گفتند: ما براى حاجتى نزد شما آمديم ولى چيز شگفتى مشاهده كرديم، هود گفت چه ديديد؟
گفتند: پيرزن بدزبان و فحاشى را مشاهده كرديم كه بر سر ما فرياد كشيد.
هود گفت: او زن من است و من دوست دارم عمر او طولانى شود، گفتند:
اى پيغمبر خدا چرا مى‏خواهى عمر او طولانى شود؟ گفت: هيچ مؤمنى نيست مگر اينكه كسى او را اذيت مى‏كند و من اكنون خداوند را سپاس مى‏گويم كه زير دستم را آزار دهنده من قرار داده است، و اگر او نبود بدتر از آن بر من مسلط مى‏شد
مشكاة الانوار-ترجمه عطاردى 268
خدا ترسی
پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم):رَأْسُ الْحِكْمَةِ مَخَافَةُ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَ . من لا يحضره الفقيه، ج 4، ص 376:سر فصل حكمت خوف خداوند عزّ و جلّ است.
شیر مادر
امام علی(علیه السلام):مَا مِنْ لَبَنٍ يُرْضَعُ بِهِ الصَّبِيُّ أَعْظَمَ بَرَكَةً عَلَيْهِ مِنْ لَبَنِ أُمِّهِ. الكافي ، ج 6، ص 40:هيچ شيرى كه نوزاد از آن استفاده كند با بركت تر از شير مادرش نيست.
آمادگی برای ظهور
امام صادق(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم):لَيُعِدَّنَّ أحَدُكُم لِخُروجِ القائِمِ وَلَو سَهماً. بحارالانوار،ج52،ص366:هر يک از شما بايد خود را براى ظهور حضرت قائم آماده كند، اگرچه با فراهم كردن يک تير.
إنَّ شیعَتَنا مَنْ سَلِمَتْ قُلُوبُهُمْ مِنْ کُلِّ غَشٍّ وَ غَلٍّ وَ دَغَل

بدرستی که شیعیان ما قلبشان از هرناخالصی و حیله و تزویر و نیرنگ و عوام فریبى پاک است.

تفسیرالامام العسکرى علیه السلام : ص ۳۰۹ ح ۱۵۴ ، بحارالا نوار: ج ۶۵ ص ۱۵۶ ح ۱۱
قَالَ أَبوعَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ رَسول اللَّهِ ص مَنْ أَذَاعَ فَاحِشَةً كَانَ كَمبْتَدِئِهَا وَ مَنْ عَيَّرَ مؤْمِناً بِشَيْ‏ءٍ لَا يَموت حَتَّى يَرْكَبَه‏.

منصور بن حازم گويد: امام صادق عليه السّلام روايت كرد كه رسول خدا صلّى اللَّه عليه و اله و سلّم فرموده هر كس كار زشتى را انتشار دهد همانند آن كس باشد كه بدان عمل زشت آغاز كرده، و هر كس مؤمنى را بصفتى يا عملى سرزنش كند نميرد تا اينكه خود مرتكب آن شود. ثواب الاعمال و عقاب الاعمال، ص 247
آدرس های مرجع