به نام خدا
حضرت علی (علیه السلام) فرمودند:
دلها گاهی نشاط دارند و گاهی ملامت!
اگر نشاط داشت آن را به مستحبات وادارید و اگر ملامت دست داد به واجبات بسنده کنید.
عن ابي جعفر - عليه السّلام - قال: ما عُبِدَ اللهُ بشيءٍ مِنْ التحميدِ افضلَ مِنْ تسبيحِ فاطمةَ - سلام الله عليها - و لو كانَ شيءٌ لَنَحَلَهُ رسولُ اللهِ - صلّي الله عليه و آله - فاطمةَ - سلام الله عليها -.
«اصول كافي، ج 2، ص 504»
امام باقر - عليه السّلام - فرمود: خداوند به هيچ نوع ستايشي بالاتر از تسبيح فاطمه - سلام الله عليها - عبادت نشده است و اگر چيزي بالاتر از اين بود، حتماً پيامبر اكرم - صلّي الله عليه و آله - آن را به فاطمه - سلام الله عليها - مي آموخت.
اندیشه
شکراحسان
امام کاظم(علیه السلام):الْمَعْرُوفُ غُلٌ لَا يَفُكُّهُ إِلَّا مُكَافَاةٌ أَوْ شُكْر. بحارالانوار ،ج72،ص43:نیکی بندی است که چیزی غیراز شکر یا جبران آن را باز نمی کند.
شهادت وبخشش گناهان
امام باقر(علیه السلام):كُلُّ ذَنْبٍ يُكَفِّرُهُ الْقَتْلُ فِي سَبِيلِ اللَّهِ إِلَّا الدَّيْن . الفصول المهمه ،ج2،ص 262:شهادت درراه خدا هرگناهی را پاک می کند غیر از حق الناس.
نمازهای نافله
امام کاظم(علیه السلام):صَلَوَاتُ النَّوَافِلِ قُرُبَاتُ كُلِّ مُؤْمِن . بحارالانوار ،ج79ص308:نمازهای نافله وسیله تقرب مومنان به خداست.
ایمان ابوطالب
امام باقر(علیه السلام):لَوْ وُضِعَ إِيمَانُ أَبِي طَالِبٍ فِي كِفَّةِ مِيزَانٍ وَ إِيمَانُ هَذَا الْخَلْقِ فِي الْكِفَّةِ الْأُخْرَى لَرَجَحَ إِيمَانُه . بحارالانوار ،ج35،ص156:اگر ایمان ابوطالب در یک کفه ترازو و ایمان همه مردم در کفه دیگرقرار گیرد ایمان ابوطالب برتری دارد.
پیام آور خوبی ها
پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم):إِنَّمَا بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَكَارِمَ الْأَخْلَاق . بحارالانوار ،ج16،ص210:همانا من مبعوث شدم تا فضائل اخلاقی را به کمال برسانم.
تباه كردن بخشندگي
امام حسن(علیه السلام):مَن عَدَّدَ نِعَمَهُ ، مَحَقَ كَرَمَهُ بحارالانوار ، ج 78، ص 417:هر كس احسان هاى خود را برشمرد ، بخشندگى خود را تباه كرده است
آثار صدقه
پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم):إنّ اللَّه ليدرأ بالصّدقة سبعين ميتة من السّوء. بحارالانوار ،ج59،ص259:همانا خداوند بوسیله صدقه از هفتاد نوع مرگ بد جلوگیری می کند.
بی نیازی از طبیب
پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم):كُلْ وَ أَنْتَ تَشْتَهِي وَ أَمْسِكْ وَ أَنْتَ تَشْتَهِي . بحارالانوار ،ج 59،ص290:تا گرسنه نشدی غذا نخور و قبل سیرشدن دست از خوردن بکش.