تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: احادیث روزانه(شرط ورود=تفکر در احادیث)
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
به نام خدا

حضرت علی (علیه السلام) فرمودند:

دلها گاهی نشاط دارند و گاهی ملامت!

اگر نشاط داشت آن را به مستحبات وادارید و اگر ملامت دست داد به واجبات بسنده کنید.
عن ابي جعفر - عليه السّلام - قال: ما عُبِدَ اللهُ بشيءٍ مِنْ التحميدِ افضلَ مِنْ تسبيحِ فاطمةَ - سلام الله عليها - و لو كانَ شيءٌ لَنَحَلَهُ رسولُ اللهِ - صلّي الله عليه و آله - فاطمةَ - سلام الله عليها -.

«اصول كافي، ج 2، ص 504»

امام باقر - عليه السّلام - فرمود: خداوند به هيچ نوع ستايشي بالاتر از تسبيح فاطمه - سلام الله عليها - عبادت نشده است و اگر چيزي بالاتر از اين بود، حتماً پيامبر اكرم - صلّي الله عليه و آله - آن را به فاطمه - سلام الله عليها - مي آموخت.
اندیشه
شکراحسان
امام کاظم(علیه السلام):الْمَعْرُوفُ غُلٌ لَا يَفُكُّهُ إِلَّا مُكَافَاةٌ أَوْ شُكْر. بحارالانوار ،ج72،ص43:نیکی بندی است که چیزی غیراز شکر یا جبران آن را باز نمی کند.
شهادت وبخشش گناهان
امام باقر(علیه السلام):كُلُّ ذَنْبٍ يُكَفِّرُهُ الْقَتْلُ فِي سَبِيلِ اللَّهِ إِلَّا الدَّيْن . الفصول المهمه ،ج2،ص 262:شهادت درراه خدا هرگناهی را پاک می کند غیر از حق الناس.
نمازهای نافله
امام کاظم(علیه السلام):صَلَوَاتُ النَّوَافِلِ قُرُبَاتُ كُلِّ مُؤْمِن . بحارالانوار ،ج79ص308:نمازهای نافله وسیله تقرب مومنان به خداست.
ایمان ابوطالب
امام باقر(علیه السلام):لَوْ وُضِعَ إِيمَانُ أَبِي طَالِبٍ فِي كِفَّةِ مِيزَانٍ وَ إِيمَانُ هَذَا الْخَلْقِ فِي الْكِفَّةِ الْأُخْرَى لَرَجَحَ إِيمَانُه . بحارالانوار ،ج35،ص156:اگر ایمان ابوطالب در یک کفه ترازو و ایمان همه مردم در کفه دیگرقرار گیرد ایمان ابوطالب برتری دارد.
پیام آور خوبی ها
پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم):إِنَّمَا بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَكَارِمَ الْأَخْلَاق . بحارالانوار ،ج16،ص210:همانا من مبعوث شدم تا فضائل اخلاقی را به کمال برسانم.
تباه كردن بخشندگي
امام حسن(علیه السلام):مَن عَدَّدَ نِعَمَهُ ، مَحَقَ كَرَمَهُ بحارالانوار ، ج 78، ص 417:هر كس احسان هاى خود را برشمرد ، بخشندگى خود را تباه كرده است
آثار صدقه
پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم):إنّ اللَّه ليدرأ بالصّدقة سبعين ميتة من السّوء. بحارالانوار ،ج59،ص259:همانا خداوند بوسیله صدقه از هفتاد نوع مرگ بد جلوگیری می کند.
بی نیازی از طبیب
پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم):كُلْ وَ أَنْتَ تَشْتَهِي وَ أَمْسِكْ وَ أَنْتَ تَشْتَهِي . بحارالانوار ،ج 59،ص290:تا گرسنه نشدی غذا نخور و قبل سیرشدن دست از خوردن بکش.
آدرس های مرجع