شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
محمد بن مسلم گويد: روزى خدمت امام باقر عليه السلام بودم كه يك جفت قمرى آمدند و روى ديوار نشسته طبق مرسوم خود بانگ مىكردند، و امام باقر عليه السلام ساعتى بآنها پاسخ مىگفت، سپس آماده پريدن گشتند، و چون روى ديوار ديگرى پريدند، قمرى نر يك ساعت بر قمرى ماده بانگ مىكرد، سپس آماده پريدن شدند، من عرضكردم: قربانت گردم، داستان اين پرندگان چه بود؟
فرمود: اى پسر مسلم هر پرنده و چارپا و جاندارى را كه خدا آفريده است نسبت بما شنواتر و فرمانبردارتر از انسانست، اين قمرى بماده خود بدگمان شده و او سوگند ياد كرده بود كه نكرده است و گفته بود به داورى محمد بن على (علیه السلام)راضى هستى؟ پس هر دو بداورى من راضى گشته و من بقمرى نر گفتم: كه نسبت بماده خود ستم كردهئى او تصديقش كرد. اصول كافى-ترجمه مصطفوى، ج2، 375
[/font]احاديثي گرانبها از مولاي متقيان امام علي (علیه السلام): ·
شوخي (بي جا) سبب جدايي است و كينه در پي دارد. ·
هرچيزي را آفتي است و آفت نيكي ،همنشين بد است. ·
اسراف ،سبب فقر است. ·
در اول زمستان خويش را از سرما نگه داريد ودر آخرش(كه طليعه بهار آغازميشود)ار آن برخوردار شويد. ·
از شتاب بپرهيز كه پشيماني مي آورد. ·
سخن تا ناگفته باشي در بند تو باشد وچون گفتي تو در بند آن باشي. ·
فكر خويش را به گذشته هاي از دست رفته مشغول داشتن،موجب ضايع شدن عمرآدمي است. ·
بركت مال ،بخشش است. ·
آنكس كه نيازمندي وگرفتاريش را براي ديگري شرح داد،تن به خواري وپستيسپرده است. ·
دروغگويي رسوا كننده است.[font=Times New Roman]
در مصباح الشريعه كه منسوب به امام صادق عليه السلام است چنين بيان شده كه:
حروف العبد ثلاثة، العين و الباء و الدّال، فالعين علمه باللَّه تعالى، و الباء بونه عمّن سواء، و الدّال دنوّه من اللَّه تعالى بلا كيف و لا حجاب
و كلمه عبد مركب از سه حرف است: عين، باء، دال.ج
اما عين: اشاره و دلالت مىكند به علم و شناسايى بنده پروردگار خود را.
و اما با: اشاره مىشود به بون يعنى دور شدن قلب او از غير خداى متعال.
و اما دال: دلالت مىكند به دنو يعنى نزديكى و قرب او از خداوند عزيز، و اين نزديكى از جهت كيفيت و چگونگى و يا از جهت حجاب داشتن نيست
بسم الله الرحمن الرحیم
رسول الله(صل الله علیه و آله):
وَیلٌ لِلمُتِألّین مِن اُمّتی الَّذینَ یَقُولونَ: فُلانٌ فِی الجَنَّةِ و فُلانٌ فِی النَّار.
وای بر کسانی از امت من که به جای خدا حکم می کنند. همانها که می گویند فلانی در بهشت است و فلانی در جهنم....
کنزالعمال-ح7902
عمل مستحب انسان را به خدا نزديك نمي گرداند اگر به واجب زيان رساند.
حضرت علی(علیه السلام)
از كفارة گناهان بزرگ، به فرياد مردم رسيدن، و آرام كردن مصيبت ديدگان است.
حضرت علی(علیه السلام)
چنانچه شخصي تو را بدگويي کند و سپس برگردد و پوزش طلبد، عذرخواهي و پوزش او را پذيرا باش. امام سجاد (َع)
------
عجّب دارم از کسي که نسبت به تشخيص خوب و بد خوراکش اهتمام ميورزد که مبادا ضرري به او برسد، چگونه نسبت به گناهان و ديگر کارهايش اهميّت نميدهد و نسبت به مفاسد دنيايي، آخرتي، روحي، فکري، اخلاقي و... بيتفاوت است. امام سجاد (َع)
------
"" هو "".......إذا أرذَلَ اللّهُ عَبدا حَظَرَ علَيهِ العِلم .هر گاه خداوند (بخواهد) بنده اى را پست گرداند ، او را از علم بى بهره سازد .
مولا امیرالمومنین(علیه السلام)
ناتوان ترين مردم کسی است که از دعا کردن واماند و بخيل ترين مردم کسی است که از سلام کردن واماند.
امام حسین(علیه السلام)
امام على عليه السلام : لاتَقسِروا أَولادَكُم عَلى آدابِكُم فَإنَّهُم مَخلوقونَ لِزَمانٍ غَيرِ زَمانِكُم؛
آداب و رسوم خود را به فرزندانتان تحميل نكنيد زيرا آنان براى زمانى غير از زمان شما آفريده شده اند. شرح نهج البلاغه، ج20، ص267، ح102
بسم الله الرحمن الرحیم
رسول خدا در مسجد و در میان اصحاب سوال کرد: "برترین چیز برای زن چیست؟"
و همه ماندند؛ حتی علی (علیه السلام) که متصل به منزل وحی بود ماند. به خانه آمد تا
از فاطمه (سلام الله علیها) سوال را بپرسد و جواب را پیش پیامبر ببرد.
-
بهترین چیز برای زن ان است که نه مردی او را ببیند و نه او مردی را.
پیامبر به فراست دریافت که این کشف علی نیست؛ کشف فاطمی است.
فرمود: "این پاسخ از آن کیست؟"
پاسخ داد:
"دخترتان فاطمه"
با تبسمی ملیح فرمود:
"حقا که پاره تن من است."
منبع:بحارالانوار.ج43.ص54