امام علي(علیه السلام):خَالِطُوا النَّاسَ مُخَالَطَةً إِنْ مِتُّمْ مَعَهَا بَكَوْا عَلَيْكُمْ وَ إِنْ عِشْتُمْ حَنُّوا إِلَيْكُمْ: با مردم آن گونه معاشرت كنيد ، كه اگر مرديد بر شما اشك ريزند، و اگر زنده مانديد ، با اشتياق سوى شما آيند. (نهج البلاغه ،حكمت10)
امام علي(علیه السلام):إنَّ مَن صَرَّحَت لَهُ العِبَرُ عَمّا بَينَ يَدَيهِ مِنَ المَثُلاتِ ، حَجَزَتهُ التَّقوى عن تَقَحُّمِ الشُّبُهاتِ ( نهج البلاغه ، خطبه 16): هـر كـه از كـيـفـرهـايى كه برسر پيشينيانش آمده است عبرت گيرد ، تقوا و پرهيزگارى او را از فرو افتادن در ورطه شبهات باز دارد.
فاطمة الزهراء(سلام الله علیها):حرم [الله] الشِّرْكَ إخْلاصا لَهُ بِالرُّبُوبِيَّةِ، فَاتَّقُوا اللّه حَقَّ تُقاتِهِ، وَ لا تَمُوتُّنَ إ لاّ وَ اءنْتُمْ مُسْلِمُونَ، وَ اءطيعُوا اللّه فيما اءمَرَكُمْ بِهِ، وَ نَهاكُمْ عَنْهُ، فَاِنّهُ، إ نَّما يَخْشَى اللّهَ مِنْ عِبادِهِ الْعُلَماءِ.(رياحين الشّريعة ، ج 1، ص 312؛ فاطمة الزهراء(سلام الله علیها)، ص 360، قطعه اى از خطبه طولانى و معروف آن مظلومه .): و خداوند سبحان شرك را حرام گرداند تا آن كه همگان تن به ربوبيّت او در دهند و به سعادت نائل آيند؛ پس آن طورى كه شايسته است بايد تقواى الهى داشته باشيد و كارى كنيد تا با اعتقاد به دين اسلام از دنيا برويد.بنابر اين بايد اطاعت و پيروى كنيد از خداوند متعال در آنچه شما را به آن دستور داده يا از آن نهى كرده است ، زيرا كه تنها علما از خداى سبحان خوف خواهند داشت .
رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم):أنا مُحمّدٌ ، و أنا أحمَدُ ، و أنا الماحي الّذي يُمحى بيَ الكُفرُ ، و أنا الحاشِرُ الّذي يُحشَرُ النّاسُ على عَقِبي ، و أنا العاقِبُ و العاقِبُ الّذي لَيسَ بَعدَهُ نَبيٌّ .( ميزان الحكمة، ج 12، محمد رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)):من محمّد (ستوده شده در زمين) هستم ، من احمد (ستوده شده در آسمان) هستم ، من ماحى هستم كه به واسطه من كفر محو و نابود مى شود، من حاشر هستم كه مردم به دنبال من محشور و جمع مى شوند، من عاقب هستم و عاقب كسى است كه بعد از او پيامبرى نباشد .
امام الكاظم(علیه السلام):مَثَلُ الدّنيا مَثَلُ الْحَيَّةِ، مَسُّها لَيِّنٌ وَ فى جَوْفِهَا السَّمُّ الْقاتِلِ، يَحْذَرُهَا الرِّجالُ ذَوِى الْعُقُولِ وَ يَهْوى اِلَيْهَاالصِّبْيانُ بِاءيْديهِمْ(تحف العقول ،ص 292؛ بحارالا نوار، ج 1، ص 152، ضمن ح 30):مَثَل دنيا همانند مار است كه پوست ظاهر آن نرم و لطيف و خوشرنگ ، ولى در درون آن سمّ كشنده اى است كه افراد عاقل و هشيار از آن گريزانند و بچّه صفتان و بولهوسان به آن عشق مى ورزند.
نوروز
پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم):فَنَیرِزُوا إن قَدَرتُم کُلّ یَومٍ یَعنی تَهادَوا و تَواصَلُوا فِی اللهِ دعائم الاسلام، ج2، ص326: اگر می توانید هر روز را نوروز کنید؛ یعنی در راه خدا به یکدیگر هدیه بدهید و با یکدیگر پیوند داشته باشید.
به نام الله
امام صادق عليه السلام فرمود: «اى معلى نوروز همان روزى است كه خداوند در آن از بندگانش عهد و پيمان گرفت كه او را عبادت كنند و هيچ چيز را شريك او نگردانند، و به پيامبران و حجتهاى او بر خلق، و نيز به ائمه اطهار عليهم السلام ايمان بياورند» .
بحارالانوار: ج56، ص 91 .
جهاد
امام علی(علیه السلام):إِنَّ الْجِهَادَ بَابٌ مِنْ أَبْوَابِ الْجَنَّةِ فَتَحَهُ اللَّهُ لِخَاصَّةِ أَوْلِيَائِه . نهج البلاغه، خطبه 27:جهاد دری از درهای بهشت است که خداوند آن را بر روی اولیای خاص خود گشوده است.
به نام الله
امام باقر (علیه السلام) فرمودند:
مَثَلُ الحَریص عَلَی الدُّنیا مَثَلُ دودَةِ القَزِّ: کُلَّمَا ازدادَت مِنَ القَزِّ عَلی نَفسِها لَـفّـا کانَ أَبعَدَ لَها مِنَ الخُروج حَتّی تَموتَ غَمّا
حریص به دنیا، همانند کرم ابریشم است که هر چه بیشتر دور خود می تند، خارج شدن از پیله بر او سختتر می شود، تا آنکه از غصه می میرد.
کافی، ج 2، ح 7
عید واقعی
امام علی(علیه السلام):كُلُّ يَوْمٍ لَا يُعْصَى اللَّهُ فِيهِ فَهُوَ يَوْمُ عِيد. نهج البلاغه، حکمت 437:هر روزی که در آن معصیت خداوند نشود عید است.