تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: احادیث روزانه(شرط ورود=تفکر در احادیث)
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
امام علي(علیه السلام):خَالِطُوا النَّاسَ مُخَالَطَةً إِنْ مِتُّمْ مَعَهَا بَكَوْا عَلَيْكُمْ وَ إِنْ عِشْتُمْ حَنُّوا إِلَيْكُمْ: با مردم آن گونه معاشرت كنيد ، كه اگر مرديد بر شما اشك ريزند، و اگر زنده مانديد ، با اشتياق سوى شما آيند. (نهج البلاغه ،حكمت10)
امام علي(علیه السلام):إنَّ مَن صَرَّحَت لَهُ العِبَرُ عَمّا بَينَ يَدَيهِ مِنَ المَثُلاتِ ، حَجَزَتهُ التَّقوى عن تَقَحُّمِ الشُّبُهاتِ ( نهج البلاغه ، خطبه 16): هـر كـه از كـيـفـرهـايى كه برسر پيشينيانش آمده است عبرت گيرد ، تقوا و پرهيزگارى او را از فرو افتادن در ورطه شبهات باز دارد.
فاطمة الزهراء(سلام الله علیها):حرم [الله] الشِّرْكَ إخْلاصا لَهُ بِالرُّبُوبِيَّةِ، فَاتَّقُوا اللّه حَقَّ تُقاتِهِ، وَ لا تَمُوتُّنَ إ لاّ وَ اءنْتُمْ مُسْلِمُونَ، وَ اءطيعُوا اللّه فيما اءمَرَكُمْ بِهِ، وَ نَهاكُمْ عَنْهُ، فَاِنّهُ، إ نَّما يَخْشَى اللّهَ مِنْ عِبادِهِ الْعُلَماءِ.(رياحين الشّريعة ، ج 1، ص 312؛ فاطمة الزهراء(سلام الله علیها)، ص 360، قطعه اى از خطبه طولانى و معروف آن مظلومه .): و خداوند سبحان شرك را حرام گرداند تا آن كه همگان تن به ربوبيّت او در دهند و به سعادت نائل آيند؛ پس آن طورى كه شايسته است بايد تقواى الهى داشته باشيد و كارى كنيد تا با اعتقاد به دين اسلام از دنيا برويد.بنابر اين بايد اطاعت و پيروى كنيد از خداوند متعال در آنچه شما را به آن دستور داده يا از آن نهى كرده است ، زيرا كه تنها علما از خداى سبحان خوف خواهند داشت .
رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم):أنا مُحمّدٌ ، و أنا أحمَدُ ، و أنا الماحي الّذي يُمحى بيَ الكُفرُ ، و أنا الحاشِرُ الّذي يُحشَرُ النّاسُ على عَقِبي ، و أنا العاقِبُ و العاقِبُ الّذي لَيسَ بَعدَهُ نَبيٌّ .( ميزان الحكمة، ج 12، محمد رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)):من محمّد (ستوده شده در زمين) هستم ، من احمد (ستوده شده در آسمان) هستم ، من ماحى هستم كه به واسطه من كفر محو و نابود مى شود، من حاشر هستم كه مردم به دنبال من محشور و جمع مى شوند، من عاقب هستم و عاقب كسى است كه بعد از او پيامبرى نباشد .
امام الكاظم(علیه السلام):مَثَلُ الدّنيا مَثَلُ الْحَيَّةِ، مَسُّها لَيِّنٌ وَ فى جَوْفِهَا السَّمُّ الْقاتِلِ، يَحْذَرُهَا الرِّجالُ ذَوِى الْعُقُولِ وَ يَهْوى اِلَيْهَاالصِّبْيانُ بِاءيْديهِمْ(تحف العقول ،ص 292؛ بحارالا نوار، ج 1، ص 152، ضمن ح 30):مَثَل دنيا همانند مار است كه پوست ظاهر آن نرم و لطيف و خوشرنگ ، ولى در درون آن سمّ كشنده اى است كه افراد عاقل و هشيار از آن گريزانند و بچّه صفتان و بولهوسان به آن عشق مى ورزند.
نوروز
پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم):فَنَیرِزُوا إن قَدَرتُم کُلّ یَومٍ یَعنی تَهادَوا و تَواصَلُوا فِی اللهِ دعائم الاسلام، ج2، ص326: اگر می توانید هر روز را نوروز کنید؛ یعنی در راه خدا به یکدیگر هدیه بدهید و با یکدیگر پیوند داشته باشید.
به نام الله

امام صادق عليه السلام فرمود: «اى معلى نوروز همان روزى است كه خداوند در آن از بندگانش عهد و پيمان گرفت كه او را عبادت كنند و هيچ چيز را شريك او نگردانند، و به پيامبران و حجتهاى او بر خلق، و نيز به ائمه اطهار عليهم السلام ايمان بياورند» .

بحارالانوار: ج‏56، ص 91 .

RoseRoseRoseRoseRoseRoseRoseRoseRose

مُعلی‌ می‌گوید:‌ « روزی‌ خدمت امام‌ صادق(علیه السلام) مشرف شدم، امام فرمودند:‹آیا می‌دانی امروز چه روزی است؟› عرض کردم یابن‌رسول‌الله امروز را عجم بزرگ می‌دارند و برای یکدیگر هدیه می‌فرستند.

امام (علیه السلام) فرمود: ‹به بیت عتیق (کعبه) سوگند می‌ خورم که نوروز از قدیم بوده، آیا می‌خواهی که تاریخ آن را برایت بگویم؟ عرض کردم خیلی مشتاقم بشنوم.
فرمود: نوروز روزی است که خداوند آن روز از بندگانش در عالم ذرع پیمان گرفت که او را بپرستند و شرک نورزند و به پیامبران و اولیا آ‌ن‌ها ایمان بیاورند و آن نخستین روزی است که زمین خلق شد و حیات به وجود آمد.

همچنین روزی است که کشتی حضرت‌ نوح(علیه السلام) بر سرزمینی به نام جُود می‌نشیند.
و روزی است که حضرت ابراهیم(علیه السلام) بت‌ها را شکست.
در همین روز جبرائیل بر پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) نازل شد.

باز در این روز پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)، علی(علیه السلام) را به دوش گرفت و بلند کرد تا بت‌های قریش را از فراز کعبه فرو ریخت و خُرد کرد. و نیز روزی است که پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به اصحابش در حَجهُ‌الوداع دستور داد که با علی بیعت کـرده ولایت او را قبول کنند. همچنین نوروز روزی است که امیرالمومنین(علیه السلام) و وَلاه ظاهر می‌شوند و در این روز بر دَجال پیروز می‌شوند و او را در کناسه کوفه به دار می‌زنند›».
جهاد
امام علی(علیه السلام):إِنَّ الْجِهَادَ بَابٌ مِنْ أَبْوَابِ الْجَنَّةِ فَتَحَهُ اللَّهُ لِخَاصَّةِ أَوْلِيَائِه . نهج البلاغه، خطبه 27:جهاد دری از درهای بهشت است که خداوند آن را بر روی اولیای خاص خود گشوده است.
به نام الله

امام باقر (علیه السلام) فرمودند:

مَثَلُ الحَریص عَلَی الدُّنیا مَثَلُ دودَةِ القَزِّ: کُلَّمَا ازدادَت مِنَ القَزِّ عَلی نَفسِها لَـفّـا کانَ أَبعَدَ لَها مِنَ الخُروج حَتّی تَموتَ غَمّا

حریص به دنیا، همانند کرم ابریشم است که هر چه بیشتر دور خود می ‏تند، خارج شدن از پیله بر او سخت‏تر می ‏شود، تا آن‏که از غصه می ‏میرد.

کافی، ج 2، ح 7
عید واقعی
امام علی(علیه السلام):كُلُّ يَوْمٍ لَا يُعْصَى اللَّهُ فِيهِ فَهُوَ يَوْمُ عِيد. نهج البلاغه، حکمت 437:هر روزی که در آن معصیت خداوند نشود عید است.
آدرس های مرجع