تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: احادیث روزانه(شرط ورود=تفکر در احادیث)
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
[تصویر: hadis-25.jpg]
عزاداری زمین برای مومن
پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم):إِنَّ الْأَرْضَ لَتَبْكِي عَلَى الْمُؤْمِنِ إِذَا مَاتَ أَرْبَعِينَ صَبَاحا. بحارالانوار ،ج 74 ،ص 86:هرگاه مومن بمیرد هرآینه زمین براو تا چهل روز گریه می کند.
بهترین مردم
پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم):خَيرُكُم خَيرُكُم لِنِسائِهِ و أنا خَيرُكُم لِنِسائِی . من لایحضره الفقیه ،ج3،ص443 :بهترينِ شما، كسى است كه نسبت به زنانش بهتر باشد و من بهترین شما نسبت به همسران خود هستم.
جَاءَ رَجُلٌ إِلَى النَّبِيِّ ص- فَقَالَ يَا رَسُولَ اللَّهِ- مَا مِنْ‏ عَمَلٍ‏ قَبِيحٍ‏ إِلَّا قَدْ عَمِلْتُهُ فَهَلْ لِي مِنْ تَوْبَةٍ- فَقَالَ لَهُ رَسُولُ اللَّهِ ص فَهَلْ مِنْ وَالِدَيْكَ أَحَدٌ حَيٌّ قَالَ أَبِي- قَالَ فَاذْهَبْ فَبَرَّهُ- قَالَ فَلَمَّا وَلَّى قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص لَوْ كَانَتْ أُمُّه‏ ؛
مردى نزد رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) آمد و گفت:يا رسول الله هيچ كار زشتى نبوده مگر كه كرده‏ام آيا براى من توبه باشد؟
رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به او فرمود آيا پدر و مادرت زنده باشند؟
گفت: پدرم زنده است
فرمود برو و با او نيكى كن گفت
چون آن مرد رو برگرداند،
[b]رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمود كاش مادرش بود (كه خوشرفتارى او به توبه نزدیک‌تر بود) .
بحار الانوار ج 71 ص 82 یا مستدرک الوسایل ج 15 ص179
شعر و حکمت
پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم):إِنَّ مِنَ الشِّعْرِ لَحِكْمَةً وَ إِنَّ مِنَ الْبَيَانِ لَسِحْرا. من لا يحضره الفقيه، ج 4، ص 379:هر آينه قسمتى از شعر حكمتست، و بخشى از بيان سحر است.
در روايات معصومين (علیه السلام) يكي از اعمالي كه ثواب حج و زيارت براي مومنيني كه امكان انجام اين عمل را ندارند برشمرده شده، خواندن چهار ركعت نماز نافله مغرب، بلافاصله پس از نماز مغرب است. امام صادق (علیه السلام) در اين خصوص فرمودند»

:هر كس نماز مغرب را بخواند سپس به دنبالش بدون سخن گفتن دو ركعت (نافله مغرب) بخواند،
آن دو ركعت در علّيين برايش نوشته مي‌شود و اگر چهار ركعت(نافله مغرب) را بخواند برايش حجّي مقبول نوشته شود»
.

(بحار، ج ۸۳، ص100)
بد اخلاقی
امام صادق(علیه السلام):إِنَ سُوءَ الْخُلُقِ لَيُفْسِدُ الْعَمَلَ كَمَا يُفْسِدُ الْخَلُّ الْعَسَل . الکافی ،ج 2 ،ص321:همانا بد اخلاقی عمل را فاسد می کند همانطوری که سرکه عسل را فاسد می کند.
گرامیداشت عالمان
امام علی(علیه السلام):مَنْ وَقَّرَ عَالِماً فَقَدْ وَقَّرَ رَبَّهُ. عيون الحكم ، ص 439:هر کس عالمی را تکریم کند خداوند را گرامی داشته.
خوش رفتاری با همسایه
امام صادق(علیه السلام):حُسْنُ الْجِوَارِ زِيَادَةٌ فِي الْأَعْمَارِ وَ عِمَارَةُ الدِّيَارِ. الکافی ،ج2 ،ص 667:خوش رفتاری با همسایه عمرها را طولانی و شهرها را آباد می سازد
عاقبت مستکبران
پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم):أَكثَرُ مَن يَدخُلُ النَّارَ المُستَكبِرونَ . امالی طوسی، ص 538:بيشتر كسانى كه در آتش داخل میشوند، كبرورزانند.
آدرس های مرجع