تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: احادیث روزانه(شرط ورود=تفکر در احادیث)
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
إمام الباقر(علیه السلام):إيّاكَ و التَّوانِيَ فيما لا عُذرَ لكَ فيهِ ، فإلَيهِ يَلجَأُ النّادِمُونَ . ( ميزان الحكمة ، ج 10، ص134):از سستى كردن در آنچه كه تو را در آن عذرى نيست بپرهيز؛ زيرا كه پشيمانان به اين خصلت پناه مى برند.
قال النبی (صلی الله علیه و اله وسلم)

غضوا اَبصارکم تَرونَ العجائب

چشمان خود را نگه دارید تا عجائب را به شما نشان دهند
.

[تصویر: 44870745536525814858.jpg]
(منبع : بحارالانوار، جلد 101 صفحه 41)
امام حسن عسكري(علیه السلام):کَفاکَ أدبا تَجنُّبُکَ ما تَکرهُ مِن غَيرکَ.(مسند الامام العسکري، ص288) :در مقام ادب همين بس که آنچه براي ديگران نمي پسندي، خود از آن دوري کني.
بسم الله الرحمن الرحیم
پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) می فرمایند:

من خانه ای را در بالاترین درجات بهشت و خانه ای را در وسط بهشت و خانه ای را در میان باغستانهای بهشت، ضامن هستم، برای کسی که بحث و مجادله را ترک کند هر چند حق با وی باشد،،،و برای کسی که دروغ را ترک کند، هرچند شوخی باشد و برای کسی که خوش خوی باشد.
پيامبر صلى ا‏لله‏ عليه ‏و ‏آله:

نيَّةُ الْمُؤمِنِ خَيْرٌ مِنْ عَمَلِهِ وَ نيَّةُ الْكافِرِ شَرُّ مِنْ عَمَلِهِ وَ كُلُّ عامِلٍ يَعْمَلُ عَلى نيَّتِهِ؛

نيت مؤمن بهتر از عمل او، و نيت كافر بدتر از عمل اوست و هر كس مطابق نيت خود عمل مى‏كند.

(كافى(ط-الاسلامیه)، ج 2، ص 84 )
امام حسين(علیه السلام):لاتـَرفع حــاجَتَک إلاّ إلـى أحـَدٍ ثَلاثة: إلـى ذِى ديـنٍ ، اَو مُــرُوّة اَو حَسَب [تحف العقول،ص 251]:جز به يکى از سه نفر حاجت مبر: به ديندار يا صاحب مروت يا کسى که اصالت خانوادگى داشته باشد.
امام على عليه السلام :

زكوةُ العَقلِ احتِمالُ الجُهّالِ

زكات عقل تحمّل نادانان است

تصنیف غرر الحکم و درر الکلم ص 56
حضرت رسول صلی الله علیه و آله و سلم:

ابلیس عصیان کرد و هلاک شد چون معصیتش با تکبر همراه بود ولی آدم علیه السلام معصیت کرد ولی هلاک نشد چون گناهش با تکبر همراه نبود.

الاحتجاج علی اهل اللجاج ، ج 1، ص 53
رسولُ اللّه(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم):لَو صَلَّيتُم حتّى تَكونُوا كالأوتارِ، و صُمتُم حتّى تَكُونُوا كالحَنايا، لَم يَقبَلِ اللّه ُ مِنكُم إلاّ بِوَرَعٍ ( ميزان الحكمة،ج 6،ص296): اگر چندان نماز بخوانيد كه چون چله كمان شويد ، و چندان روزه بگيريد كه مانند كمان درآييد ؛ خداوند از شما نپذيرد مگر آن كه همراه با پارسايى باشد.
به نام خدا

دوستان این حدیث امیرالمومنین هم بسیار زیباست،ولی برای اینکه کامل بیان بشه باید ماجرای این حدیث امام رو اول بگم:

روز بیستم ماه مبارك رمضان سال چهلم هجرت كه در اثر ضربت شمشیر "ابن ملجم" آثار مرگ بر آن حضرت ظاهر شد، حضرت به امام حسن(علیه‎السلام) فرمود: اجازه دهید شیعیانى كه بر در خانه اجتماع كرده‎اند بیایند مرا ببینند وقتى آمدند و اطراف بستر را گرفتند آهسته به حال آن حضرت گریه می‎كردند حضرت با كمال ضعف فرمود: سلونى قبل ان تفقدونى ولكن خففوا مسائلكم .
[/b]

[b]اصحاب هر یك سئوالى كرده جواب مى‎شنیدند از جمله سئوال كنندگان "صعصعة بن صوهان" بود كه از رجال بزرگ شیعه و از خطباء معروف كوفه و از روات بزرگیست كه شیعه و سنى از او روایت نقل می‎كنند و از اصحاب برجسته على(علیه‎السلام) بوده است .

[/b]

[b]"صعصعه" عرض كرد به من خبر دهید كه شما افضلید یا آدم؟ حضرت فرمود: تعریف كردن مرد از خود تزكیه نفس و قبیح است ولى از باب و اما بنعمة ربك فحدث، نعمت‎هاى خدا داده به خود را نقل كن می‎گویم که من افضل از آدم هستم . عرض كرد به چه دلیل ؟

براى آدم همه قسم وسایل رحمت و راحت و نعمت در بهشت فراهم بود فقط از یك شجره گندم منع گردید ولى آدم نتوانست خوددارى نماید و از آن خورد و از بهشت و جوار رحمت حق خارج شد.

"صعصعه" به حضرت علی(علیه‎السلام) عرض كرد آقا شما افضل هستید یا نوح؟ فرمود: من افضل از نوحم.گفت، چرا؟ فرمود: نوح، قوم خود را بسوى حق دعوت كرد، او را اطاعت نكردند و آن بزرگوار را بسیار اذیت نمودند تا درباره آنها نفرین كرده و گفت: رب لاتذر على الارض من الكافرین دیارا.(نوح/27)
اما من بعد از خاتم الانبیاء با آن همه صدمات و اذیت‎هاى بسیار فراوان كه از این امت دیدم ابدا درباره آنها نفرین نكردم و كاملا صبر نمودم .

صعصعه عرض كرد شما افضلید یا ابراهیم؟ فرمود: من، گفت: چرا؟
فرمود: ابراهیم عرض كرد: رب ارنى كیف تحیى المؤ تى قال اولم تؤمن قال بلى ولكن لیطمئن قلبى. (بقره/26)
ولى ایمان من بجایى رسید كه گفتم: لو كشف الغطاء ما ارذت یقینا؛ كنایه از آن كه علو درجه شخص به مقام یقین او می‎باشد كه واجد مقام حق الیقین شود.
[/b]

[b]عرض كرد شما افضلید یا موسى؟
فرمود: من، گفت: چرا؟
فرمود: وقتى خدا موسى را مامور كرد كه براى دعوت فرعون به مصر رود عرض كرد: رب انى قتلت منهم نفسا فاخاف ان یقتلون و احى هارون هو افصح منى لسانا فارسله معى رداء یصدقنى انى اخاف ان یكذبون. (قصص/ 33-34)
ولى وقتى رسول اكرم مرا از جانب خدا مامور ساخت كه بروم مكه بالاى بام مكه آیات اول سوره برائت را بر كفار قریش قرائت نمایم با آنكه كمتر كسى بود كه برادر یا پدر یا عم و یا خال و یكى از اقارب او بدست من در جنگها كشته نشده باشد مع ذلك ابدا خوف نكردم و اطاعت امر نموده تنها رفتم، ماموریت خود را انجام دادم و برگشتم .
[/b]

[b]صعصعه گفت: شما افضلید یا عیسى؟ فرمود: من افضلم، عرض كرد چرا؟
حضرت فرمود: پس از آن كه جبرئیل در گریبان مریم دمید به قدرت خدا حامله شدن چون وقت وضع حمل او گردید در بیت المقدس به مریم وحى شد كه از بیت المقدس بیرون شو زیرا كه این خانه محل عبادتست نه محل ولادت و زائیدن، لذا از بیت المقدس بیرون رفت در میان صحرا پاى نخله‎اى خشكیده عیسى به دنیا آمد، اما وقتى مادرم فاطمه بنت اسد را درد زایمان گرفت در وسط مسجدالحرام بود بمستجار كعبه متمسك گردیده عرض كرد الهى درد زایمان را بر من آسان گردان. همان ساعت دیوار خانه شكافته شد مادرم فاطمه را با نداى غیبى دعوت به داخل نمود مادرم داخل بیت شدن و من در همان خانه كعبه به دنیا آمدم .

[/b]
دوستان همگیمون باید روزی هــــــزاربار فقط بگیم:
[b][تصویر: siTxot_535.jpg]
آدرس های مرجع