تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: *متنهائی که بایدخواند*
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
بسم الله النور

[تصویر: IMAGE634738795023155358.jpg]
بمناسبت ماه رمضان که ماه تذکیه نفسه این جملات رو انتخاب کردم تا تلنگری باشه برای
اول خودم وبعد هرکس که این مطللبو میخونه . و از شما دوستان هم دعوت میکنم تا در این
تاپیک اگه از این دست مطالب مد نظر دارید اون رو درج کنید . یاعلی ع مدد

4 جمله تکان دهنده

زاهدی گوید: جواب چهار نفر مرا سخت تکان داد...
اول مرد فاسدی از کنار من گذشت و من گوشه لباسم را جمع کردم تا به او نخورد. او گفت‌ای شیخ خدا می‌داند که فردا حال ما چه خواهد بود!
دوم مستی دیدم که...
افتان و خیزان راه می‌رفت به او گفتم قدم ثابت بردار تا نیفتی. گفت تو با این همه ادعا قدم ثابت کرده‌ای؟
سوم کودکی دیدم که چراغی در دست داشت گفتم این روشنایی را از کجا اورده‌ای؟ کودک چراغ را فوت کرد و ان را خاموش ساخت و گفت: تو که شیخ شهری بگو که این روشنایی کجا رفت؟
چهارم زنی بسیار زیبا که درحال خشم از شوهرش شکایت می‌کرد. گفتم اول رویت را بپوشان بعد با من حرف بزن.
گفت من که غرق خواهش دنیا هستم چنان از خود بیخود شده‌ام که از خود خبرم نیست تو چگونه غرق محبت خالقی که از نگاهی بیم داری؟
امام سجاد(علیه السلام) فرمود:

سه چيز موجب نجات انسان خواهد بود: بازداشتن زبان از بدگويي و غيبت مردم، خود را مشغول به كارهايي كردن كه براي آخرت و دنياي انسان مفيد باشد و هميشه بر خطاها و اشتباهات خود ناراحت باشد.
خدایا:

رحمتی کن تا ایمان، نام و نان برایم نیاورد.

قوتم بخش تا نانم را و حتی نامم را در خطر

ایمانم افکنم، تا از آنها باشم که پول دنیا را می گیرند

و برای دین کار می کنند نه آنها

که پول دین را می گیرند و برای دنیا کار می کنند!

« دکتر علی شریعتی »
الهی با خاطری خسته از اغیارو به فضل تو امیدوار،
دست ازغیر تو شسته و درانتظار رحمتت نشته ایم،
بدهی کریمی،
ندهی حکیمی،
بخوانی شاکریم،
برانی صابریم،
الهی احوالمان چنانست که می دانی و
اعمالمان چنین است که می بینی

یا ارحم الراحمینHeart
عجـب دلـمان خـوش است ما آدمـها ...

[تصویر: 01.jpg]

از همان روز اول که به دنیا می آییم دلمان خوش است
دلمان خوش است که مادری داریم که شیرمان می دهد
دلمان خوش است که پدری داریم که می توانیم با موهای صورتش بازی کنیم
دلمان خوش است که همه گوسفند ها و گاو ها و مرغ ها برای شکم ما آفریده شده اند
دلمان به این خوش می شود که زمین زیر پای ماست و آسمان هم
دلمان به قیافه خودمان توی آینه خوش می شود
یا به اینکه توی جیبمان یک دسته اسکناس داریم
دلمان به لباس نویی خوش می شود و به اصلاح سر و صورتی ذوق می کنیم
یا وقتی که جشن تولدی برایمان می گیرند
یا زمانی که شاگرد اول می شویم
دلمان ساده خوش می شود به یک شاخه گل یا هدیه ای که می گیریم
یا به حرف های قشنگی که می شنویم
دلمان به تمام دروغ ها و راست ها خوش می شود
به تماشای تابلویی یا منظره ای یا غروبی یا فیلمی در سینما و شکستن تخمه ای
دلمان خوش می شود به اینکه روز تعطیلی را برویم کنار دریا و خوش بگذرانیم
مثلا با خنده های بی دلیل
یا سرمان را تکان بدهیم که حیف فلانی مرد یا گریه کنیم برای کسی
دلمان خوش می شود به تعریفی از خودمان و تمسخری برای دیگران
یا به رفتنی به مهمانی و نگاه های معنی دار و اینکه عاشق شده ایم مثلا
دلمان خوش می شود به غرق شدن در رویاهای بی سرانجام
به خواندن شعرهای عاشقانه و فرستادن نامه های فدایت شوم
دلمان ساده خوش می شود با آغوشی گرم و حرف هایی داغ
دلمان خوش است که همه چیز روبراه است
که همه دوستمان دارند
که ما خوبیم
چقدر حقیریم ما...
چقدر ضعیفیم ما...
دلمان خوش است که می نویسیم و دیگران می خوانند و عده ای می گویند، آه چه زیبا
و بعضی اشک می ریزند و بعضی می خندند
دلمان خوش است به لذت های کوتاه ... به دروغ هایی که از راست بودن قشنگ ترند
به اینکه کسی برایمان دل بسوزاند یا کسی عاشقمان شود
با شاخه گلی دل می بندیم و با جمله ای دل می کنیم
دلمان خوش است به شب های دو نفری و نفس های نزدیک
دلمان خوش می شود به برآوردن خواهشی و چشیدن لذتی
و وقتی چیزی مطابق میل ما نبود
چقدر راحت لگد می زنیم و چه ساده می شکنیم همه چیز را
روز و شب ها تمام می شود و زمان می گذرد
دلمان خوش می شود به اینکه دور و برمان پر می شود از بچه ها
دلمان به تعریف خاطره ها خوش می شود و دادن عیدی
دلمان به اینکه دکتر می گوید قلبت مشکلی ندارد ذوق می کند
و اینکه می توانیم فوتبال تماشا کنیم و قرص نیتروگلیسیرین بخوریم
دلمان به خواب های طولانی و بیداری های کوتاه خوش است
و زمان می گذرد

[تصویر: 02.jpg]

حالا دلمان خوش می شود به گریه ای و فاتحه ای
به اینکه کسی برایمان خیرات بدهد و کسی و به یادمان اشک بریزد
ذوق می کنیم که کسی اسممان را بگوید
و یا رهگذری سنگ قبرمان را بخواند
و فصل ها می گذرد
دلمان تنها به این خوش می شود که موشی یا کرمی از گوشت تنمان تغذیه کند
یا ریشه گیاهی ما را بمکد به ساقه گیاهی
دلمان خوش است به صدای عبور آدم هایی که آن بالا دلشان خوش است که راه می روند
روی قبر ما
و دلمان می شکند از لایه های خاکی که سنگ قبرمان را در مرور زمان می پوشاند
و اینکه اسممان از یاد بچه ها رفته است
و زمان باز می گذرد

[تصویر: 03.jpg]

دلمان خوش است به استخوان بودن
به هیچ بودن
به خاک بودن دلمان خوش است
به مورچه ها و موش ها و مارها

[تصویر: 04.jpg]

ما آدم ها چه راحت دلمان خوش می شود
مثل کودکانی که هنوز نمی فهمند
ما اشرف مخلوقات عالم هستیم و چقدر خوش به حالمان می شود که بگویند ما خیلی خوبیم ... !
و من دلم خوش است به نوشتن همین چند جمله
و این است پایان سایه روشن هستی ...

[تصویر: 05.jpg]

مثل کودکانی که هنوز نمی فهمند
ما اشرف مخلوقات عالم هستیم و چقدر خوش به حالمان می شود که بگویند ما خیلی خوبیم ... !

[/quote]
سلام علمدار جان ما اشرف مخلوقات عالم نیستیم برادر خوبم. [تصویر: wink.gif]محمد و ال محمد اشرف مخلوقات هستند. گفتم متذکر شوم [تصویر: wink.gif]البته اگر میبینید مطابق میل شما و یا دیگر دوستانتان نیست میتوانید حذف کنید مشکلی ندارد
بهترین متاع دنیا، همسر شایسته است. رسول اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)

دختر، فرزندی است مهربان، مونس، مددکار، مبارک و مربی.
حضرت علی (علیه السلام)

بیشترین خوبی در وجود زنان است.
امام صادق (علیه السلام)

[b]دو چیز را دوست دارم و نمیخواهم آنی از آن منفك شوم. زن و عطر را.
رسول اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)

من زنی را كه از خانه برای شكایت از شوهرش بیرون می آید دشمن دارم. [/b]
رسول اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)

[b] مردان آفریننده کارهای مهمند و زنان به وجود آورنده مردان !
رومن رولان

مردان قانون وضع می کنند و زنان اخلاق به وجود می آورند.
[/b] کونته ورسیه

با زنی ازدواج کنید که اگر مرد می بود بهترین دوست شما می شد.
بردون

خشم زن مانند الماس است می درخشد اما نمی سوزاند.
رابیندرانات تاگور

هرچه ایمان مرد به هوشش بیشتر شود زن بهتر میتواند گولش بزند.
لرد بایرن

زن تاج سر آفرینش است، او شریک زندگی و یار ساعات درماندگی است.
گوته

زنان به خوبی مردان میتوانند اسرار را حفظ كنند ولی به یكدیگر می گویند تا در حفظ آن شریك باشند.
فئودور داستایوسكی

زنها مثل ماهی هستند. بدست آوردن آنها آسان و نگهداشتن آنها مشكل است.
ولتر

زن مخلوقی است كه عمیق تر میبیند و مرد مخلوقی است كه دورتر را میبیند. عالم برای مرد یك قلب است و قلب برای زن عالمی است.
گرابه

شاهراه موفقیت پر است از زنهایی كه شوهران خویش را به پیش می برند.
توماس دوار

زنها هرگز نمیگویند ترا دوست دارم ولی وقتی ازتو پرسیدند مرا دوست داری بدان كه درون آنها جای گرفته ای.
رو شفوكو

زنانیکه می خواهند مرد باشند، زنانی هستند که نمی دانند زن هستند.
الکساندر دوما

برای تحمل شدائد زندگی باید عاشق چیزی بود، کاری، زنی، آرمانی و …
مارکوس آنا

منشأ هر کار بزرگی زن است، زن کتابی است که جز به مهر و محبت خوانده نمی شود.
لامارتین

چیزی که زن دارد و مرد را تسخیر می کند، مهربانی اوست، نه سیمای زیبایش. من زنی را بیشتر دوست دارم که مهربان تر باشد.
ویلیام شکسپیر

زن زشت در دنیا وجود ندارد فقط برخی از زنان هستند که نمیتوانند خود را زیبا جلوه دهند.
برنارد شاو

هر کجا مردی یافت شد که به مقامات عالیه رسیده یقیناً زنی پاکدامن او را همراهی کرده است.
"شیلر" شاعر انگلیسی

زن عاقل به تربیت همسرش همت می گمارد و مرد عاقل می گذارد که زنش او را تربیت کند.
مارک تواین

هیچ چیز غرور مرد را مثل شادی زنش ارضاء نمی کند، چون همیشه آنرا مربوط به خود میداند.
جونسون

مردانیکه بیشتر از حقوق و هنجار زنان پشتیبانی میکنند خود بیشتر از دیگران به نهاد زن می تازند.
اُرد بزرگ

زنان بخوبی مردان میتوانند اسرار را حفظ کنند ولی به یکدیگر میگویند تا در حفظ آن شریک باشند.
داستایوفسکی

اگر شناخت زن و مرد نسبت به ویژگی های درونی و بیرونی یکدیگر بیشتر گردد کمتر دچار گسست می شوند.
اُرد بزرگ

زن کانون پرفروغ خانواده، مرکز مهر، مظهر عشق، نمایشگر پاکی، نمونه عطوفت و چشمه عنایت است.
اقبال لاهوری

آیندۀ اجتماع در دست مادران است. اگر جهان به میانجیگری زن گرفتار شود، تنها اوست که می تواند آن را نجات دهد.
ابوفور

به هر اندازه که زن آرام و مطیع و با عصمت و با عفت است، به همان اندازۀ قدرت فرمانروایی او شدیدتر و استوارتر است.
میشله

زن وقتیکه دوست بدارد، غیر از محبوب خود چیزی را نمی بیند و هرچه عاطفه، مهربانی و نوازش و فداکاری دارد تنها برای او به کار می برد.
آلفونس دوده

زن شاهکار خلقت است.
برنارد شاو

زیباترین خوی زن، نجابت اوست.
اُرد بزرگ

در دنیا تنها دو چیز زیباست، زن و گل !
مالرب

تمدن چیست ؟ نتیجه نفوذ زنان پاکدامن است.
امرسون

زن رسماً مربی مرد و مهّذب اخلاق اوست.
آناتول فرانس

اگر زن نبود نوابغ جهان را چه کسی پرورش می داد ؟
ناپلئون

از دستپخت زن تعریف کن تا در کنار اجاق خود را قربانی کند.
دیل کارنگی

زن چون کراوات است، هم مرد را زیبا نگه میدارد هم حلقوم او را می فشارد.
ویکتور هوگو

بوسه مرد علامت عشق و بوسه زن علامت تسلیم اوست.
بالزاگ

در زندگی یک مرد 2 روز ارزش دارد : روزی که با زنی آشنا میشود و روزی که او را به خاک می سپارد.
ویکتور هوگو

تقوا و پرهیزکاری برای یک دختر برازنده تر از هر جواهری است.
آناتول فرانس

تنها وجود زنان است که به این زندگانی سراسر ملال قدر و منزلتی می دهد. اگر زن در جهان وجود نداشت، زندگی تحمل ناپذیر بود.
آناتول فرانس

حساسیت، عشق، تحمل و فداکاری زندگی زن را تشکیل می دهد.
بالزاک

در زن دیر زمانی است که برده ای و خودکامه ای نهان گشته اند از این رو زن را توان دوستی نیست او عشق را می شناسد و بس.
فردریش نیچه

زن وقتیکه دوست بدارد، غیر از محبوب خود چیزی را نمی بیند و هرچه عاطفه، مهربانی و نوازش و فداکاری دارد تنها برای او به کار می برد.
آلفونس دوده

زنان تحصیلكرده همسران خوبی از آب در می آیند. زیرا برای اینكه توضیح بدهند كه چرا غذا شور یا بیمزه شده است كلمات بیشتری در اختیار دارند.
باب هاپ

کسانیکه ازدواج کرده اند خود را ناراضی نشان می دهند و می گویند زن بد است، زیرا می خواهند فقط و فقط خودشان از این موهبت تمتّع گیرند.
دیسرائیلی

خودپسندی زنان بزرگترین علت بدبختی ایشان و زوال خانواده هاست. هیچ چیز به اندازۀ خودپسندی زن ها بنای خانواده ها را ویران نکرده است.
چارلی چاپلین

کشتن میل ستیزه جوئی در بسیاری زنان کاری بی اثر است و درست مانند آن است که سعی کنی با فشار بادکنکی را در زیر آب نگه داری دوباره بیرون می زند!
ورا هتریکس

زن ها علاقۀ زیادی به ریاضیات دارند، زیرا آنها سن خود را تقسیم بر دو و قیمت لباسهایشان را ضرب در دو و حقوق شوهرانشان را ضرب در سه می کنند و پنجاه سال هم بر سن بهترین دوستان خود می افزایند.
مارسل آشار

زن همیشه سن خود را از تاریخ ازدواج حساب می كند، نه تاریخ تولد.
ارهارد

زن، یگانه وجودی است كه حقیقت عشق پاك را می شناسد.
فریدریش شیلر

اشک در زن سبب تسکین آلام درونی می شود، ولی در مرد مردانگی را تباه می سازد.
ناپلئون

زن خوب زنی است كه از همه اشیاء قیمتی و مدرن خانه برای شوهرش با ارزش تر باشد.
اقلیدس

به زنان خود به احترام بنگرید. آن ها گل های آسمانی را در حیات زمین می کارند و جامه دلپذیر و زیبای عشق را می بافند و در پرده عفاف احساسات لطیف را می پرورانند. فریدریش شیلر

قلب زن پرتگاهی است كه ژرفایش را نمی توان تخمین زد. [/b]
لافونتن

در آغاز هر كار مهم یك زن وجود دارد.
لافونتن

زن مانند شیشه ظریف و شكستنی است. هرگز توانایی مقاومت او را نیازمایید، زیرا ممكن است این شیشه ناگهان بشكند.
میگوئل سروانتس ساآودِرا

زنان امیال خود را بهتر از مردان پنهان می كنند. اما مردان بهتر از زنان امیال خود را كنترل می كنند.
ریچارد استل

برای یك مرد هیچ شكنجه ای بالاتر از آن نیست كه به او ترحم كنی.
ناپلئون بناپارت

بیازمایید مرد را به فعل او نه به قول او.
افلاطون

مرد آنچه را می داند، می گوید و زن آنچه را كه خوشایند شنونده است.
ژان ژاك روسو

قمار، مشروب و زن بد، خنده را از لبان مرد دور می كند.
مثل انگلیسی

مرد عاقل همواره نه نكته را در نظر دارد : روشن دیدن، خوب گوش دادن، مهربان سخن گفتن، آداب داشتن، راستگو بودن، انجام وظیفه كردن، پرسیدن هنگام تردید، خود را از خشم دور نگاه داشتن و در عین موفقیت، عادل و منصف بودن.
كنفوسیوس

نقص مهم امپراتوریهای بزرگ دنیا این بود كه قوانین را مغزهای قوی برای مردان قوی می نوشتند و ضعف بشر را در نظر نمی گرفتند.
آناتول فرانس

ثروتمند شدن یا زناشویی، هیچگاه تضمینی برای رهایی از نگرانی نیست. حتی ممكن است از میزان آسودگی شما بكاهد.
شری كارتر اسكات

همه مردان بزرگ در پشت دانایی خود دارای دلی كودكانه هستند.
مثل چینی

مرد بزرگ كسی است كه در سینه خود قلبی كودكانه داشته باشد.
سیسرون

مرد بزرگ یكطرفه قضاوت نمی كند. دیر وعده می دهد و زود عمل می كند. دلسوزی و پریشانی نشان نمی دهد، عاقل است و تردید ندارد، شجاع است و نمی ترسد. از صفات خوب دیگران استفاده می كند، نه از صفات بدشان سوء استفاده. مرد بزرگ با روی خوش رد می كند و مرد كوچك با روی ترش می پذیرد. مرد بزرگ به خود سخت می گیرد و مرد كوچك به دیگران.
كنفوسیوس

بزرگی مردان بزرگ از طرز رفتارشان با مردان خرد آشكار می شود.
توماس كارلایل

آخرین عضوی كه در وجود یك زن می میرد، زبان اوست.
مثل هندی

خرابی كار یك مملكت از دو چیز است: نداشتن مردان عالم و لایق و نبودن آنها بر سر كارهای مملكت.
فرانسوا ولتر

ایمان به حقیقت را هدف و مقصد اساسی زندگی خود قرار دادن و تكالیف را از روی وجدان به جا آوردن، طبع مرد را بلندتر و كاملتر می سازد. یكی را دوست داشتن و حیات او را آرزو كردن و دیگری را دشمن داشتن و مرگ او را خواستن، ناگزیر طبع آدمی را تاریك می سازد. مردی كه خصلت نیك دارد، هرگز تنها نمی ماند؛ زیرا همیشه دوستانی برای خود پیدا می كند.
كنفوسیوس

این دیدگاه اشتباه است كه بپنداریم مرد توانا فرزندی مانند خود خواهد داشت.
اُرد بزرگ

مرد بزرگ تنها به خود متكی است و جز از خود، از هیچكس چیزی طلب نمی كند. اما مردان كوچك از دیگران توقع دارند.
پاتریك هانری

مرد جنگی بهترین و مناسب ترین سفیر و سیاستمدار برای دولت به شمار می رود.
كرامول

اراده مرد، باعث خوشبختی اوست.
شچدرین

مرد شجاع همیشه آخر از همه به خود می اندیشد.
ویلهلم تل

مردی كه اشتباه نكند، ارزش كارهای بزرگ را نخواهد داشت.
ادوارد فیلیپس

اراده از آن مرد كور نیرومندی است كه بر دوش خود مرد شل بینایی را می برد تا او را رهبری كند.
آرتور شوپنهاور

سختیهای بزرگ، مردان بزرگ می سازد.
جان‌ اف‌ كندی‌

تاریخ، سیر خود را بر زندگی مردان بزرگ بنا نموده است.
توماس كارلایل

خدایا!مگه نگفتی وَلَا نُکَلِّفُ نَفْسًا إِلَّا وُسْعَهَا

و هیچ کس را جز به قدر توانش تکلیف نمى‏کنیم

(مؤمنون 6
2)
خب در من چی دیدی که اینجوریه حال و روزم؟تا میخوام اینجوریگله کنم یادم میفتهوَهُمْ لَا یُظْلَمُونَ و آنان مورد ستم قرار نخواهند گرفت (مؤمنون 62)تو که ظلم نمی کنی؛پس معلومه کار خودم لنگ میزنه.کارهایی که که فکر میکردم چیزی نیستامان از روزی که شیطان بهم میگفت و میگه اینکه چیزی نیستاما من که از رحمت تو ناامید نمیشم.خودت گفتیثُمَّ إِنَّ رَبَّکَ لِلَّذِینَ عَمِلُواْ السُّوءَ بِجَهَالَةٍ ثُمَّ تَابُواْ مِن بَعْدِ ذَلِکَ وَأَصْلَحُواْ إِنَّ رَبَّکَ مِن بَعْدِهَا لَغَفُورٌ رَّحِیمٌ

[با این همه] پروردگار تو نسبت به کسانى که به نادانى مرتکب گناه شده سپس توبه کرده و به صلاحآمده‏اند البته پروردگارت پس از آن آمرزنده مهربان است (نحل 119)الان هم که خودت اجازه دادی توبه کنم ثُمَّ تَابَ عَلَیْهِمْ لِیَتُوبُواْ إِنَّ اللّهَ هُوَ التَّوَّابُ الرَّحِیمُ

پس [خدا] به آنان [توفیق] توبه داد تا توبه کنند بى تردید خدا همان توبه‏پذیر مهربان است(توبه 118)
پس این روزها هم میگذره،چون خودت گفتیفَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ یُسْرًاپس [بدان که] با دشوارى آسانى است(5انشراح)

من هم منتظر روزهایی هستم که بین من و تو چیز دیگه ای نباشه
فَإِذَا فَرَغْتَ فَانصَبْپس چون فراغت‏یافتى به طاعت درکوش(7 انشراح)وَإِلَى رَبِّکَ فَارْغَبْو با اشتیاق به سوى پروردگارت روى آور(8 انشراح)
لازم است گاهی ...

لازم است گاهی از خانه بیرون بیایی و خوب فکر کنی ببینی باز هم می‌خواهی به آن خانه برگردی یا نه؟

لازم است گاهی از مسجد، کلیسا بیرون بیایی و ببینی پشت سر اعتقادت چه می بینی ترس یا حقیقت؟

لازم است گاهی از ساختمان اداره بیرون بیایی، فکر کنی که چه‌قدر شبیه آرزوهای نوجوانیت است؟

لازم است گاهی درختی، گلی را آب بدهی، حیوانی را نوازش کنی، غذا بدهی ببینی هنوز از طبیعت چیزی در وجودت هست یا نه؟

لازم است گاهی پای کامپیوترت نباشی، گوگل و ایمیل و فلان را بی‌خیال شوی، با خانواده ات دور هم بنشینید ، یا گوش به درد دل رفیقت بدهی و ببینی زندگی فقط همین آهن‌پاره‌ی برقی است یا نه؟

لازم است گاهی بخشی از حقوقت را بدهی به یک انسان محتاج تا ببینی در تقسیم عشق در نهایت تو برنده ای یا بازنده؟

لازم است گاهی عیسی باشی، ایوب باشی، انسان باشی ببینی می‌شود یا نه؟

و بالاخره لازمست گاهی از خود بیرون آمده و از فاصله ای دورتر به خودت بنگری و از خود بپرسی که سالها سپری شد تا آن شوم که اکنون هستم آیا ارزشش را داشت؟
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
این یکی از مشکلات اساسی من بود . گفتم که شاید افرادی مثل منم باشن . امیدوارم خوشتون بیاد Blush

چگونه اراده ی خود را تقویت کنیم ؟

1

تقویت اراده تدریجی است
برای به دست آوردن اراده‏ای قوی و محکم، باید به تدریجی بودن آن و نیاز آن به تمرین، توجه داشت. گمان نکنید می‏توانید به طور دفعی و بدون تلاشی درخور، به آن دست یابید.

۲
اعتماد به نفس

خودباورى و اعتماد به نفس عامل مهم تقویت اراده است. به خاطر داشته باشید که اعتماد به نفس، اولین شرط پیروزی است پس به خود اعتماد داشته باشید .

۳
تادیب نفس کنید

یعنی از یک لذت و خوشی زود گذر و آنی به نفع یک هدف والاتر و بهتر صرف نظر کنید. تـادیـب نفس توانایی تداوم عمل، افکار و رفتاری می باشد که به موفقیـت و پـیـشرفت مـنـتهی میگردند؛ نوعی کنترل نفس می باشد که سبب نظم بخشیدن به جنبه های روحـی-روانـی، احـساسی، فیزیکی و معنوی شخص می گردد.

۴
راهکارهایی برای تادیب نفس

خود را به انجام وظایف و تکالیف دینى مقید نمایید، همواره سعى کنید نماز خود را اول وقت بخوانید، حتى اگر مشغول نوشتن مطالبى باشید که فقط چند سطر یا کلمه‏اى از آن باقى مانده باشد یا با کسى مشغول صحبت کردن هستید، آن را رها کنید و خواسته و میل درونى خود را فداى اراده انسانى خود سازید.
سعى کنید هر روز، در وقت معینى مثلاً صبح‏ها، دقایقى را به ورزش و نرمش اختصاص دهید.
نفس انسان، مخصوصا جوانان به خواب بعد از اذان صبح تمایل دارد، جهت تقویت اراه با این میل نفسانى مبارزه کنید.

۵
شناخت توانایی‌‏ها و استعدادها

همه ما در وجود خود، از استعدادهایی برخورداریم. کافیست این نیروها را بشناسیم و برای رسیدن به هدف، آنها را به کار گیریم.

۶
تلقین به داشتن اراده قوى‏

یکى از عوامل مهم تقویت اراده، تلقین کردن است که انسان اراده قوى دارد. انسان باید این گونه باور داشته باشد که “من مى‏توانم بر مشکلات پیروز شوم. من مى‏توانم در امتحان موفق شوم. من اراده قوى و پولادین دارم”.

۷
تمرکز حواس داشته باشید

فکر خود را هم زمان به چند کار مشغول نکنید. سعى کنید همواره توجه شما به یک کار معطوف گردد.

۸
کارها را کامل کنید

کارى را که شروع کردید، با حوصله و دقت به پایان برسانید و از رها کردن یا سر هم بندى آن بپرهیزید.

۹
داشتن هدف روشن

متأسفانه آن عدّه که دچار ضعف اراده مى‏شوند و از فعالیت‏هاى موفقیّت‏آمیز دست بر مى‏دارند، آنانى هستند که هدف معیّن و تعریف شده ندارند. اینان فعالیت‏هاى خویش را نیمه کاره رها مى‏کنند. براى تقویت اراده باید اهداف معیّن داشت.

۱۰
امید داشته باشید

انسان باید در زندگى با امید زندگى نماید. یأس و نا امیدى انسان را از رسیدن به هدف باز داشته و روند زندگى را دچار مشکل مى‏کند. آن دسته از بزرگان که قله‏هاى موفقیت را کسب نمودند، امید به زندگى داشتند. از سوى دیگر برخى که در زندگى موفق نبودند، معمولاً نا امید بوده و یأس در زندگى آن‏ها حکومت مى‏کرده است.

۱۱
برنامه‌‏ریزی داشته باشید

هر روز صبح با نگاهی به برنامه ریزی تان، به اجرای دقیق آن بپردازید و شب‏ها، قبل از خواب، آن را محاسبه و ارزیابی کنید. شایسته است همچون یک محاسبه‌‏گر جدی و قاطع ، فعالیت‏های روزانه و میزان موفقیت خود در انجام دادن آن ها را بررسی کنید و در صورت موفقیت، خود را تشویق و در صورت تخلّف و سهل‌‏انگاری در اجرا، خود را تنبیه کنید.

۱۲
نظم و انظباط را در همه امور زندگى خود جارى سازید

در برنامه‏ریزى جایى براى انعطاف و جایگزین کردن امور غیر قابل پیش بینى بگذارید. زمان غذا خوردن، استراحت و خوابیدن، مطالعه و تفریح نمودن روى برنامه باشد. تجربه نشان داده افرادى که کتاب، لباس یا وسایل شخصى خود را در جاى منظمى نمى‏گذارند بلکه هر جا که خواستند مى‏اندازند یا به وضع لباس و کفش و ظاهر خود توجه ندارند، به تدریج در عرصه‏هاى مهم زندگى نمى‏توانند تصمین جدى بگیرند، اگر چنین وصفى در شما است، آن را تغییر دهید.

۱۳
در تصمیم گیری سرعت داشته باشید

منظور عجله در تصمیم گیری و پشیمانی بعد ازآن نیست؛ اما، به کمک مشورت با دیگران در تصمیم‏گیرى‏ها سرعت عمل داشته باشد. از وسواس و دودلى و امروز و فردا کردن دورى کنید.

۱۴
اصل مقاومت را رعایت کنید

معناى اصل مقاومت یا تسلیم ناپذیری آن است که انسان در برابر شکست‏ها و ناکامى‏ها مقاومت کند؛ زیرا برخى از شکست‏ها زمینه پیروزى‏هاى بزرگ را فراهم مى‏کند.

۱۵
شجاعت داشته باشید

شجاعت، لازمه پیشرفت است; شجاعت، انگیزه تفکر منطقی است. با شجاعت به پیش رفتن، نیروهای بسیاری را از هر سو به کمک ما می خواند
دو نیروی متضاد ترس و ایمان همیشه در درون آدمی از یکدیگر متاثر می شوند که در نهایت، نیروی ایمان نیروی غالب و پیروز است. هرگز نباید فراموش کنیم که داروی محرک و نیرو بخشی در اختیار ماست که ایمان نام دارد.

۱۶
از سرگذشت انسان‏هاى با اراده بهره بگیرید

خواندن سرگذشت انسان‏هاى با اراده، عامل تعیین کننده‏اى در تقویت اراده است. خواندن زندگى نامه انسان‏هاى با اراده موجب مى‏شود که انسان در برابر عواملى که موجب ضعف اراده مى‏شود، مقاومت نموده و عوامل تقویت اراده را تجربه کند.

منبع

یا حق

آدرس های مرجع