شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
آيه شماره 10 از سوره مبارکه مجادله
تلاشهای شیطانی
متن آیه:إِنَّمَا النَّجْوَى مِنَ الشَّيْطَانِ لِيَحْزُنَ الَّذِينَ آمَنُوا وَلَيْسَ بِضَارِّهِمْ شَيْئًا إِلَّا بِإِذْنِ اللَّهِ وَعَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ
معنی آیه:چنان نجوايى صرفا از [القاآت] شيطان است تا كسانى را كه ايمان آوردهاند دلتنگ گرداند و[لى] جز به فرمان خدا هيچ آسيبى به آنها نمىرساند و مؤمنان بايد بر خدا اعتماد كنند
تفسیر آیه:چنانكه ریخت و پاش و مصرف بیش از اندازه، انسان را برادر شیطان قرار مىدهد، «انّ المبذّرین كانوا اخوان الشّیاطین» نجوا نیز انسان را شیطان صفت مىكند. «انّما النّجوى من الشّیطان»
هر گونه سخن آشكار و نهانى كه موجب ترس و دلهره در میان مسلمانان گردد، كارى شیطانى است. «النّجوى من الشّیطان لیحزن الّذین آمنوا»
باید دغدغهها را چنین تسلّى داد كه تا خدا نخواهد كسى نمىتواند آسیبى برساند. «لیحزن... لیس بضارّهم»
مؤمنان در حفظ و حراست خداوند هستند. «و لیس بضارهم شیئاً»
تلاشهاى منافقان، از مدار قدرت الهى خارج نیست. «و لیس بضارهم شیئاً الا باذن اللّه»
جنگ روانى دشمن را خنثى كنیم. «لیحزن... و لیس بضارهم شیئاً»
داروى شفابخش هر گونه ناآرامى و دلهره، توكّل بر خداوند است. «و على اللّه فلیتوكّل المؤمنون»
توكّل بر خدا كار هر كس نیست، ایمان مىخواهد. «فلیتوكّل المؤمنون» گرچه خداوند از مؤمنان حمایت مىكند، ولى آنان نیز باید بر خداوند توكّل كنند.
آيه شماره 13 از سوره مبارکه تغابن
توحید در معرفت
متن آیه:اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ وَعَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ
معنی آیه:خدا[ست كه] جز او معبودى نيست و مؤمنان بايد تنها بر خدا اعتماد كنند
تفسیر آیه:اطاعت از خداوند باید همراه با اطاعت از رهبر آسمانى باشد. «اطیعوا اللّه و اطیعوا الرسول»
انسان، آزاد آفریده شده است، هم قدرت دارد سرپیچى كند و هم مىتواند اطاعت كند. «اطیعوا اللّه... فاِن تولّیتم»
مُبلّغ نباید انتظار پذیرش و پیروى همه مردم را داشته باشد. «فان تولّیتم...»
گرچه بعضى سرپیچى كنند، اما پیامبر وابسته به خداست و خداوند حامى اوست. «رسولنا»
پیامبران الهى، حق اجبار مردم را ندارند، فقط مسئول ابلاغ هستند. «فانّما على رسولنا البلاغ المبین»
اگر انسان به وظیفه خود عمل كند، نباید روى گردانى مردم سبب دلسردى یا نگرانى او شود. «فان تولّیتم فانّما على رسولنا البلاغ المبین»
تبلیغ دین باید آشكار و شفاف باشد. «البلاغ المبین»
اطاعت، تنها شایسته معبود حقیقى است. «اطیعوا اللّه... اللّه لا اله الا هو»
لازمهى یكتاپرستى، توكّل به خداوند یكتاست. «اللّه لااله الا هو و على اللّه فلیتوكّل...»
نشانه ایمان واقعى، توكّل بر خداست. «و على اللّه فلیتوكّل المؤمنون»
در همه امور باید به خداوند توكّل نمود. «فلیتوكّل المؤمنون» به صورت مطلق آمده است.
ای کسانی که ایمان آورده اید! چرا سخنی می گویید که عمل نمی کنید؟! نزد خدا بسیار موجب خشم است که سخنی بگویید که عمل نمی کنید!
( سوره ی صف/ آیه 2-3)
آيه شماره 3 از سوره مبارکه طلاق
رزق الهی
متن آیه:وَيَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لَا يَحْتَسِبُ وَمَن يَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ اللَّهَ بَالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِكُلِّ شَيْءٍ قَدْرًا
معنی آیه:و از جايى كه حسابش را نمىكند به او روزى مىرساند و هر كس بر خدا اعتماد كند او براى وى بس استخدا فرمانش را به انجامرساننده است به راستى خدا براى هر چيزى اندازهاى مقرر كرده است
تفسیر آیه:كسانى كه با گناه زندگى خود را تأمین مىكنند، راه دریافت روزىهاى پیش بینى نشده را به روى خود مىبندند. «و من یتق اللّه... یرزقه من حیث لایحتسب»
اراده خدا در چارچوب محاسبات انسان نیست. «یرزقه من حیث لایحتسب»
رعایت امور معنوى، در زندگى مادّى اثر گذار است. (امدادهاى غیبى، در زندگى انسان نقش مؤثرى دارند.) «من حیث لایحتسب»
انسان متقى، خواست خود را در مسیر خواست و اراده خدا قرار مىدهد و چون اراده الهى بن بست ندارد، انسان متقى نیز به بن بست نخواهد رسید. «و من یتق اللّه یجعل له مخرجاً»
همیشه رزق زیاد وابسته به كار زیاد نیست. «و من یتق اللّه... یرزقه» (همان گونه كه همیشه مقدار و كمّیت آن مهم نیست. امام صادقعلیه السلام در تفسیر «یرزقه من حیث لایحتسب» فرمود: خداوند در آنچه به او داده بركت مىدهد.)
تقوا و توكل دو اهرم براى خروج از بن بست است. «و من یتق اللّه... و من یتوكل على اللّه...»
براى تأمین زندگى امروز، تقوا «و من یتق اللّه... یرزقه» و براى آینده، توكل لازم است. «و من یتوكل على اللّه فهو حسبه»
تقوا، مقدّم بر توكل است. «و من یتق اللّه... و من یتوكل على اللّه»
بدون لطف خداوند، هیچ عامل دیگرى كارآمد و كافى نیست. «فهو حسبه»
در اراده و خواست تمام افراد و حكومتها، احتمال شكست و ناكارآمدى و بن بست وجود دارد. تنها امرى كه شكست در آن راه ندارد، خواست و اراده خداوند است. «انّ اللّه بالغ امره»
دلیل توكل ما، قدرت بى نهایت الهى است. «و من یتوكل ... انّ اللّه بالغ امره»
معناى توكل ما و قدرت خداوند آن نیست كه انسان به همه خواستههاى خود مىرسد، زیرا تمام امور هستى قانونمند است و حساب و كتاب دارد. «و من یتوكل على اللّه فهو حسبه ان اللّه بالغ امره قد جعل اللّه لكل شىءٍ قدراً»
آيه شماره
121
از سوره
مبارکه
نحل
برگزیدگان « ولادت امام باقر علیه السلام »
متن آیه:شَاكِرًا لِّأَنْعُمِهِ اجْتَبَاهُ وَهَدَاهُ إِلَى صِرَاطٍ مُّسْتَقِيمٍ
ترجمه:نعمتهاى او را شكرگزار بود [خدا] او را برگزيد و به راهى راست هدايتش كرد
تفسیر:آن را كه خدا برگزیند، به مقصدش مىرساند. «اجتباه... هداه الى صراط مستقیم»
آيه شماره 121 از سوره مبارکه نحل
برگزیدگان « ولادت امام باقر علیه السلام »
متن آیه:شَاكِرًا لِّأَنْعُمِهِ اجْتَبَاهُ وَهَدَاهُ إِلَى صِرَاطٍ مُّسْتَقِيمٍ
معنی آیه:نعمتهاى او را شكرگزار بود [خدا] او را برگزيد و به راهى راست هدايتش كرد
تفسیر آیه:آن را كه خدا برگزیند، به مقصدش مىرساند. «اجتباه... هداه الى صراط مستقیم»
و هرگز در مورد کاری نگو (( من فردا آن را انجام می دهم)) مگر اینکه خدا بخواهد! ...
(سوره کهف/آیه 23 -24)[/b]
آيه شماره 9 از سورهمبارکه مزمل
همه جا خداست (خدا همه جا هست)
متن آیه:رَبُّ الْمَشْرِقِ وَالْمَغْرِبِ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ فَاتَّخِذْهُ وَكِيلًا
معنی آیه:پروردگار خاور و باختر خدايى جز او نيست پس او را كارساز خويش اختيار كن
تفسیر آیه:ربوبیّت خداوند نسبت به مشرق و مغرب، دلیل یكتایى او و لزوم توكّل بر او است. «ربّ المشرق والمغرب لا اله الاّ هو فاتّخذه وكیلاً»
آیه ی شماره 3 از سوره مبارکه اسراء
نسل برگزیده «شهادت امام هادی (علیه السلام)»
متن آیه:ذُرِّيَّةَ مَنْ حَمَلْنَا مَعَ نُوحٍ إِنَّهُ كَانَ عَبْدًا شَكُورًا
ترجمه : فرزندان كسانى كه [آنان را در كشتى] با نوح برداشتيم راستى كه او بندهاى سپاسگزار بود
تفسیر :در مكتب انبیا بودن و همراهى با آنان، رمز نجات و بقاى انسان است. «ذُرّیة مَن حَمَلنا مع نوحٍ»
تاریخِ گذشتگان، عامل تربیت و هشدار براى آیندگان است. «ذُرّیة مَن حملنا»
توجّه دادن فرزندان به شرافت و ایمان نیاكان، راهى عاطفى براى تربیت و پذیرش دعوت و مسئولیّت آنان است. «ذُرّیة مَن حمَلنا»
عبودیّت وبندگى خدا، زمینه ایمنى از حوادث و مهالك است. «حَملنا مع نوح انّه كان عبداً شكوراً»
تجلیل از مردان والا و اسوه، از عوامل تربیت است. «كان عبداً شكوراً»
یكى از بركات شكور بودن، ذرّیه پایدار داشتن است.«ذرّیة مَن... عبداً شكوراً»
پروردگارت را در دل خود، از روی تضرع و خوف، آهسته و آرام، صبحگاهان و شامگاهان یاد کن و از غافلان مباش!!!!!!!!!!
((سوره منافقون/آیه 9)